Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Viens no veiksmīgākajiem planšetdatoriem kā izmēra un uzbūves, tā arī ekrāna un veiktspējas ziņā. Pietrūkst mobilo datu iespējas.

    Jaunākie raksti

    LG G Pad 8.3 nav gluži pirmais LG planšetdators, bet kādreiz sen, sen redzētais LG Optimus Pad V900 bija šaušalīgs mēģinājums ieviest 3D tehnoloģijas mūsu ikdienā, kā arī V900 bija nepiedodami smags un pat tam brīdim ar zemu izšķirtspēju.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Reklāma

    LG G Pad 8.3 nav ne tuvu saucams par vāju un novecojušu. Tas ir saņēmis ļoti neierastu ekrāna diagonāles garumu 8.3 collas, visticamāk, lai nebūtu jāsacenšas ar 7 collu Android planšetdatoriem un 7.9 collu iPad mini, tajā pat laikā saglabājot pietiekami kompaktus izmērus. G Pad 8.3 ekrāna malu attiecību ir 16:10, kas to padara vizuāli pievilcīgāku ikdienas lietošanai.

    LG pamatīgi piestrādājuši pie G Pad 8.3 ārējā izskata, kā arī lietotāja saskarne ir burtiski pārpildīta ar vizuāliem un funkcionāliem knifiņiem, kas ir arī izmantojami, ne tikai kalpo par kārtējo reklāmas pieturas punktu.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Tehniskā specifikācija

    • Android 4.2.2 (Jelly Bean)
    • Qualcomm APQ8064 Pro Snapdragon 600 čipkopa, Quad-core 1.7 GHz Krait 300, Adreno 320 video apakšsistēma
    • Ekrāns 1200 x 1920 punkti, IPS tehnoloģija, 8.3 collas (~273 ppi)
    • Iekšējā atmiņa 16 GB, palielināma ar microSD līdz 64 GB, 2 GB RAM
    • Savienojumi WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot, MHL, infrasarkanais raidītājs, Bluetooth 4.0 LE.
    • GPS ar A-GPS un GLONASS
    • Kamera 5 megapikseļi, 2592х1944 punkti, video uzņemšana 1080p ar 30 kadriem sekundē, 1.3 megapikseļu priekšas kamera.
    • Izmēri 216.8 x 126.5 x 8.3 mm, svars 338 g
    • Pieejams melnā vai baltā krāsā
    • Lietotāja nenomaināms Li-Ion 4600 mAh akumulators

    Izskats un uzbūve

    LG G Pad 8.3 ir saņēmis 8.3 collu ekrānu un planšetdatoram netipiski šauras apmales sānos, kas nodrošina salīdzinoši nelielus kopējos izmērus. LG G Pad 8.3 formas atgādina nedaudz kantaināku un izmēros palielinātu LG G2 viedtālruni. Šādi noapaļoti stūri un pārējās dimensijas nodrošina iespēju ievietot G Pad 8.3 bikšu priekšējā kabatā, protams, daudz kas atkarīgs no biksēm.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Planšetdatora kreisais sāns atstāts pilnīgi tukšs, kamēr labajā izvietota ekrāna bloķēšanas poga un skaļuma regulēšanas pogas. G Pad 8.3 augšgalā ir 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, zem vāciņa noslēpta vieta microSD kartei, kā arī infrasarkano staru raidītājs. Apakšgalā ir tikai microUSB pieslēgvieta. Planšetdatora aizmugurē ir novietota galvenā 5 megapikseļu kamera, kā arī divas atveres skaļruņiem. Priekšpusē atradīsim tikai 1.3 megapikseļu kameru, jo vadības pogas izvietotas ekrāna apakšdaļā un „nozog” nelielu ekrāna laukumu.

    LG G Pad 8.3 ir viens no retajiem planšetdatoriem, kas savā noformējumā var lepoties ar metāla aizmugures daļu. Alumīnijs gan pilnībā nesedz visu planšetdatora aizmuguri un tā galos ir pieskaņotas plastmasas ielaidumi. Pieļauju, ka plastmasas detaļas sedz WiFi antenu un citus bezvadu savienojumus, lai metāls nenomāktu signālu.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Jāatzīst, ka metāla aizmugurējais vāks atstāj negatīvu iespaidu uz planšetdatora skaņu bez pievienotām austiņām, rodas sajūta, ka mūzika skan no tukšas mucas un tas nav patīkami. Otra alumīnija aizmugures problēma ir pirkstu nospiedumi, kurus pret biksēm nenotīrīsi un talkā jāņem tehnikai paredzētās spirta salvetes, lai pilnībā notīrītu planšetdatora aizmuguri.

    Kopumā LG G Pad 8.3 uzbūve un forma rada patīkamu iespaidu, tas ir tikai 8.3 mm biezs, veidots no labiem materiāliem un noapaļotās malas to padara ērti lietojamu un pārnēsājamu. Daudzi spēs novērtēt ekrāna malu attiecību 16:10, ko tikai nesen vairums planšetdatoru ražotāju sākuši izmantot savās ierīcēs, bet tas vairs nav nekāds retums. Ekrāns ir apveltīts ar ļoti patīkamu punktu blīvumu, tas attēlo spilgtas un pareizas krāsas, kā arī teicami un plūdeni darbojas automātiskais izgaismojuma regulētājs. Diemžēl LG G Pad 8.3 nav saņēmis 3G vai LTE versiju, kas neliela izmēra planšetdatora lietotājiem varētu būt ļoti aktuāli.

    Programmatūra un veiktspēja

    Kā jau sākumā minēju, LG ir piestrādājis pie lietotāja saskarnes apgādāšanas ar daudzām papildu iespējām un tās gandrīz visas ir ikdienā lietojamas un nekaitinās planšetdatora īpašnieku. Ja kaut kas šķiet par daudz, to var iestatījumos atslēgt. Ražotājs mājas lapā uzskaitījis veselu gūzmu ar pievienotajām iespējām un katrai ir dots savs vārds. Apskatīšu dažas nozīmīgākās pievienotās iespējas.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskatsLG G Pad 8.3 planšetdatora apskatsLG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    LG gājis platu soli pretī vairāku aplikāciju vienlaicīgai darbināšanai un Slide Aside™ ļauj ar trīs pirkstiem pieskaroties ekrānam, novilkt aplikāciju malā, lai tā nerādās ekrānā. Šādi aizvākt un pēc tam iegūt atpakaļ var trīs paralēli strādājošas aplikācijas. QSlide Function™ nodrošina iespēju pārsegt vienu aplikāciju pār citu, virsējā aplikācija būs caurspīdīga. Tādējādi vari turpināt skatīties video, kamēr atbildi uz īsziņu.

    Clip Tray™ un Capture Plus™ palīdzēs tik galā ar ekrānšāviņu veidošana kaut vai visai atvērtai interneta lapai, kas neietilpst ekrānā, kā arī būs ērtāk uzņemtos attēlus glabāt, šķirot, atlasīt un pievienot citās aplikācijās.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskatsLG G Pad 8.3 planšetdatora apskatsLG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Kopumā LG mājaslapā atrodamas desmit pievienotās saskarnes funkcijas, kas atvieglos planšetdatora lietošanu. Ar šīm lietotāja saskarnes funkcijām var iepazīties katras LG G Pad 8.3 lietotājs pats, jo planšetdatora vienu mājas ekrānu aizņem logrīks, kas izrādīs visas jaunās iespējas ar YouTube video palīdzību. Logrīku var pēc izpētes noņemt no sākuma ekrāna.

    No LG G2 viedtālruņa pārņemta ekrāna atbloķēšanas un aizbloķēšanas iespēja ar divkāršu pirksta uzsišanu uz ekrāna. Atbloķēšana ideāli piemērota, ja planšetdators guļ uz galda vai ievietots kādā dokstacijā, jo nav jāmeklē pēc fiziskās pogas un atbloķēšana ērti paveicama ar vienu roku. Negatīvais piesitiena atbloķēšanas aspekts ir tāds, ka bieži ekrāns atbloķējas nelaikā. It īpaši, ja planšetdatoru ar izslēgtu ekrānu nes vienā rokā sev pie sāna. Ekrānam pieskaras vairāki pirksti vai plauksta un tas mēdz atbloķēties. Šī funkcija ir atslēdzama.

    LG veidotā Optimus UI saskarne piedzīvojusi pārvērtības un tā tagad daļēji atgādina Android KitKat 4.4 saskarni, ko redzam Nexus 5 viedtālrunī ar puscaurspīdīgu virtuālo vadības pogu joslu. Aplikāciju krātuves sadaļā varam pat atinstalēt aplikācijas un redzēt cik katra aplikācija patērē vietu atmiņā un RAM.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskatsLG G Pad 8.3 planšetdatora apskatsLG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    No Samsung TouchWiz saskarnes „aizņemta” iespēja liegt ekrānam aizmigt, kamēr lietotājs tajā skatās. LG pamatīgi piestrādājis pie klaviatūras uzlabošanas un tagad tajā varam sastapt daudzus SwiftKey aplikācijas elementus – klaviatūra ļoti akurāti izšķir latviešu vārdus, tos iesaka un klaviatūras izkārtojums pat ir pārskaldāms uz pusēm, lai būtu ērtāk rakstīt ainavas skatā. Pirmo reizi nebija vēlmes pāriet uz kādu citu virtuālo klaviatūru.

    LG G Pad 8.3 ir aprīkots ar Qualcomm APQ8064 Pro Snapdragon 600 čipkopu, Quad-core 1.7 GHz Krait 300 procesoru un Adreno 320 video apakšsistēmu. Planšetdatoram ir 2 GB RAM un pēc sistēmas atstatīšanas, visu jauninājumu uzlikšanas planšetdators „noēd” apmēram 770 – 850 MB RAM, kas ir salīdzinoši daudz. Tā vairs gluži nav pati jaudīgākā komplektācija, bet planšetdators darbojas ļoti ātri un tikai pats izlepušākais lietotājs varētu sūdzēties par jaudas trūkumu. Nevienā spēlē nevarēja novērot aizķeršanos un viss ielādējās ļoti ātri. Sintētiskajos veiktspējas testos LG G Pad 8.3 stājas plecu pie pleca ar citiem šī gada flagmaņiem gan no viedtālruņu puses, gan planšetdatoriem.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskatsLG G Pad 8.3 planšetdatora apskatsLG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Vērtēju, ka LG G Pad 8.3 viennozīmīgi ir viens no jaudīgākajiem planšetdatoriem. Grūti ir novērtēt planšetdatora akumulatora darbību, jo to tomēr nelieto kā tipisku viedtālruni un vai nu planšetdators ir gaidīšanas režīmā ar izslēgtu ekrānu, vai arī tas tiek pilnībā noslogots. Jā, atzīšos, drusku aizrāvos ar vienu vai divām spēlēm un filmu baudīšanu FullHD ekrānā. Jebkurā gadījumā akumulators spēs nodrošināt daudzas stundas nositot cilvēkam tik maz atvēlēto laiku.

    Kameras darbība

    LG G Pad 8.3 saņēmis tikai 5 megapikseļu kameru ar 2592х1944 punktu maksimālo izšķirtspēju. Internetā kameras spējas nosauktas par vājām, bet tam īsti nevēlos piekrist, jo šis tomēr ir planšetdators un tajos pārsvarā uzstāda pat ne pagājušā gada aktualitātes. Kameras saskarne ir vienkārša, tajā atradīsim dažas papildu iespējas, piemēram, HDR uzņemšanu un VR Panorama, kas faktiski ir kārtējais ne pārāk smuki strādājošais Photo Sphere atgremojums.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats 

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Video uzņemšana ir 1080p ar 30 kadriem sekundē, bet tajā gan biju vīlies, jo nezināmu iemeslu dēļ video sākuma sekundēs netiek ierakstīta vai raustās skaņa. Attēls tiek veidots pat lietojams un lieliski derēs augšupielādei internetā. Video uzņemšanas laikā nav iespējams uzņemt arī fotogrāfijas, kā tas ir LG G2.

    Vērtēju, ka kameras darbība ir atbilstoša planšetdatoru spējām un LG G Pad 8.3 aizmugures kamera pat būs nedaudz pārāka par citām iepriekš redzētajām planšetdatoru kamerām.

    Konkurenti

    Neierasto izmēru dēļ LG G Pad 8.3 nav daudz tiešu konkurentu. 8 collu ekrāna milzu viedtālrunis Samsung Galaxy Note 8.0 tālu atpaliek ekrāna izšķirtspējas ziņā, jo tam ir tikai 800 x 1280 punkti, kas 8 collu ekrānā dod niecīgu 189 ppi punktu blīvumu. Par labu Galaxy Note 8.0 runā balss zvanu un līdz ar to arī mobilā interneta iespēja. Note 8.0 arī saņēmis četru kodolu procesoru un 2 GB RAM. Galaxy Note 8.0 un G Pad 8.3 ir līdzīgi izmēri un identisks svars.

    Lai arī iPad mini 2 ar Retina tipa ekrānu ir „pavisam cita opera”, tomēr to nevar neminēt kā konkurentu. iPad mini 2 cenas ziņā būs apmēram 110 latus dārgāks 16 GB versijā un tam nav microSD karšu slota. iPad mini 2 piedāvā nedaudz mazāku ekrānu ar lielāku izšķirtspēju un attiecīgi iespaidīgāku punktu blīvumu. iPad mini 2 par mobilā interneta iespēju nāksies piemaksāt vismaz 70 latus.

    Secinājumi

    Grūti novērtēt LG G Pad 8.3, nezinot tā cenu Latvijā. Pieļauju, ka cena varētu sākties ar apmēram 240 latiem, kas nav maz par 8.3 collu ekrānu un mobilā interneta trūkumu. Pasaulē LG G Pad 8.3 cena tiek saukta par pārspīlēti augstu un tā būtu attaisnojama, ja planšetdators saņemtu Snapdragon 800.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Manuprāt, LG G Pad 8.3 ir tīri jauks planšetdators, kuram ir ārkārtīgi plaši saskarnes papildinājumi, papildinājumi ir ikdienā lietojami un tie nebremzē kopējo ātrdarbību un plūdenumu. Ja kas nepatīk – atslēdz. Patīkama ir G Pad 8.3 uzbūve un izvēlētie materiāli. Ekrāns ir spilgts, kontrastains un viens no patīkamākajiem, kādu esmu planšetdatorā redzējis.

    Milzīgs pluss ir G Pad 8.3 ekrāna malu attiecība 16:10, kas noder lasīšanai un interneta pārskatīšanai, bet filmām paliks melna un neizmantota augša un apakšdaļa, kas gan nav liels mīnuss. Noapaļotie planšetdatora stūri to padara ērti ievietojamu pat bikšu kabatā.

    LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats

    Nepārliecinoši darbojās iebūvētie stereo skaļruņi, kas, visticamāk, metāla aizmugures daļas dēļ radīja nepatīkamu skanējumu. Daudziem trūks iespējas izmantot mobilo internetu, kas šāda izmēra planšetdatoram būtu tikai pašsaprotams – ja jau izmēri un noapaļotās malas to padara ērti pārnēsājamu, kāpēc neaprīkot ar 3G…

    Parasti testa ierīces neizraisa tādu sajūsmu, bet LG G Pad 8.3 pie sevis gribās paturēt iespējami ilgāk, jo pilnībā apmierina tā ātrdarbība, ekrāns un izmēri. Sasodīti labs planšetdators.

    Viens no veiksmīgākajiem planšetdatoriem kā izmēra un uzbūves, tā arī ekrāna un veiktspējas ziņā. Pietrūkst mobilo datu iespējas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    9
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma
    Viens no veiksmīgākajiem planšetdatoriem kā izmēra un uzbūves, tā arī ekrāna un veiktspējas ziņā. Pietrūkst mobilo datu iespējas.LG G Pad 8.3 planšetdatora apskats