Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC Fetch apskats

    Jaunākie raksti

    Faktiski katru reizi izejot no mājām es automātiski pieskaros pie bikšu sānu kabatām pārbaudot vai labajā ir telefons un kreisajā atslēgu saišķis. Tas ir pats mantu minimums ar kurām varu doties savās ikdienas gaitās. Es savām mantām sekoju līdzi diezgan rūpīgi, taču gana daudz esmu dzirdējis, ka cilvēki mēdz kaut kur atstāt vai nozaudēt savus telefonus un atslēgu saišķus. HTC ir izveidojis digitālu aksesuāru, kas palīdzēs nepalikt bez savām mantām arī aizmāršīgākiem cilvēkiem. Mazo auto signalizācijas pults apmēru ierīci sauc par HTC Fetch un esmu to saņēmis uz testu. Dažas dienas padarbojos ar šo verķi un nu man ir ko teikt.

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=dqo4L2i9Rx8]

    Reklāma

    Kas lācītim vēderā un kā darbojas HTC Fetch?

    HTC Fetch ir 29.35 x 29.35 x 9.3 mm mazs un viegls melnas plastmasas objekts, kam var pielikt klāt gumijas siksniņu, lai to ērtāk piekārtu pie atslēgu saišķa vai kāda cita priekšmeta, ko mēdzam nozaudēt. Zem plāna vāciņa (nav ūdensizturīgs) paslēpusies CR2032 tipa plakanā baterija, kas ierīci pie dzīvības spēj uzturēt pat pusgadu. Vienā sānā atradīsim gaismas diodi, lai saprastu, kad aksesuārs ieslēdzas un kad izslēdzas. HTC Fetch aizmugurē ir ir mazmazītiņš pīkstuļ-skaļruņa caurumiņš un lielāka poga ar ko var ieslēgt ierīci vai likt tai sazināties ar telefonu. Saziņa notiek izmantojot Bluetooth 4.0 bezvadu savienojumu un specifikācijā norādīts līdz 15 m maksimālais savienojuma attālums. Praksē tipiskā guļamrajona dzīvoklī es nespēju panākt situāciju, ka telefons pazaudētu savienojumu ar Fetch. Es pat bez panākumiem mēģināju aksesuāru “paslēpt” kastrolī un to iznesu uz balkona. Tātad – savienojums ir stabils un būs jānoiet gabaliņš līdz ierīces “pazaudēs” viena otru.

    HTC-Fetch-2

    HTC-Fetch-1

    HTC-Fetch-4

    HTC-Fetch-3

    Tātad, ko Fetch prot? Šo ierīci var izmantot, lai veiktu meklēšanas darbus. Pie tam meklēt mēs varam no telefona puses pašu Fetch un otrādi – no Fetch telefonu. Kad abas ierīces ir savienojušās un atrodas kaut kur tuvumā, tad piespiežot pogu uz Fetch korpusa, sāks pīkstēt telefons. Līdzīgi, telefonā varam likt pīkstēt Fetch un tādējādi atrast to kopā ar atslēgām vai kādu citu priekšmetu. Tomēr tas nav viss. Lietotājs var ieķeksēt vienu ķeksi un abas ierīces sāks pīkstēt, ja pārtrūks savienojums starp tām. Piemēram, izkāpjam no auto (atstājuši tur telefonu), ejam prom un visai ātri pamanīsim, ka pīkst pie atslēgām pieķibinātais Fetch un auto stikli (un telefons) tiks izglābti no garnadžu smirdīgajiem pirksteļiem. Mēs pat varam Fetch piestiprināt pie mūsu mājdzīvniekiem vai bērniem un pīkstieni liks apķerties, ka tie ir noklīduši pārāk tālu no mums. Starp citu, ieslēdzot kameras aplikāciju telefonā varam bildes uzņemt spiežot pogu uz Fetch. Sanāk tāda kā attālinātā knipsēšana. Ak, jā, noteikti gadās situācijas, kad neveiksmīgā randiņā vai sanāksmē ļoti noderētu iespēja “izstāties no spēles”. Nemanāmi kabatā piespiežam Fetch pogu, telefons sāks pīkstēt un nopietnu seju varēsim sarunu biedram norādīt, ka uz šo zvanu pavisam noteikti ir jāatbils. Vēl mirklis un jau esam gabalā!

    Fetch pīkstulis nav pārāk skaļš, taču mierīgos apstākļos to sadzirdēt varēsim. Kopumā dikti feins aksesuārs, ja saimniecībā ir kāds jauns HTC viedtālrunis. Tas noteikti visiem nav vajadzīgs, taču, ja bieži gadās pazaudēt kādas lietas, tad Fetch var lieti noderēt.

    Ar ko HTC Fetch var savienoties?

    Te nu nonākam līdz vienai svarīgai niansei. Lai arī HTC Fetch izmanto Bluetooth savienojumu, tas spēj sadarboties tikai ar dažiem HTC viedtālruņiem. Mājaslapā norādīts, ka atbalstīti ir HTC One mini, HTC Butterfly s un HTC One max, bet man vēl ziņo, ka Fetch mācēs savienoties arī ar “parasto” HTC One un pat jauno HTC Desire 601. Es testēju šo verķi kopā ar HTC One max un par citiem īsti nav komentāru, taču skatos, ka Google Play ir aplikācijas, kas var palīdzēt Fetch savienot arī ar citiem Android aparātiem. Te gan būs pašiem jāpadarbojas.

    Savienošanās ar HTC Fetch
    Savienošanās ar HTC Fetch
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    05.02.2014 15:58

    Ideja ļoti laba! Gribētu tādu ierīci tikai priekš iPhone.

    09.02.2014 10:52

    Visu laiku kabatā ir telefons ar ieslēgtu zilzobi, šaubos, vai tas ir veselīgi.

    gnils
    19.02.2014 11:54
    Reply to  fgfg

    Mhm, bumbām tas nav veselīgi. Savukārt, runāt pa telefonu, to turot pie auss ir OK :)

    Reklāma