Web Analytics
More
    Reklāma

    Just5 Spacer apskats

    Just5 Spacer galvenais trumpis ir tā zemā cena.

    Jaunākie raksti

    Just5 ir Latvijā nu jau labi zināms telefonu zīmols un savu atpazīstamību tas iemantojis tieši ar vienkāršiem un stilīgiem podziņtelefoniem. Tā kā podziņtelefoni ir izmirstoša ierīču klase, tad arī Just5 ir jāpielāgojas tirgus situācijai un tas tiek darīts izlaižot savu pirmo Android viedtālruni.

    Just5 Spacer ir būvēts uz MediaTek MT6582M platformas un to darbina 1.3 GHz četrkodolu procesors (Mali-400MP2 grafika) ar 1 GB operatīvo atmiņu. Just5 Spacer ir aprīkots ar 5 collas lielu TFT IPS skārienjutīgo displeju, kas darbojas ar 540 x 960 pikseļu izšķirtspēju. Ierīcei ir tikai 4 GB iebūvētā atmiņa, taču to var palielināt ar microSD atmiņas kartēm (līdz 32 GB). Telefonam ir 8 megapikseļu aizmugurējā (ar autofokusu un zibspuldzi) un 2 megapikseļu priekšējā kamera. Telefonam ir Bluetooth, Wi-Fi, GPS un divu SIM karšu (dual standby) atbalsts. Ierīcei ir 1800 mAh akumulators, kas nodrošina līdz 650 minūtēm sarunu un līdz 200 stundām gaidīšanas režīmā. Just5 Spacer darbina Android 4.2 (Jelly Bean) un komplektā pieejami divi aizmugurējie vāciņi (balts un melns). Īpaši salda ir arī ierīces cena – 99 Ls.

    Just5 Spacer
    Just5 Spacer

    Ir skaidrs, ka Just5 Spacer pa lielam ir tāds pats “ķīnietis” kā neskaitāmi citi vairumā gadījumu neizrunājamu zīmolu aparāti, kas lēnā garā un kārdinot ar savu zemo cenu sāk ieplūst arī Latvijā. Tomēr pēdējo nedēļu laikā esmu novērojis milzu interesi par šo ierīci un to skaidroju ne tikai ar ierīces zemo cenu, bet arī ar Just5 zīmola atpazīstamību Latvijā. Šajā apskatā es centīšos saprast cik kvalitatīvs ir šis telefons, kā arī mēģināšu to salīdzināt ar nesen apskatītajiem Gigabyte GSmart Aku A1 un Gigabyte GSmart Sierra S1. Protams, nevar neņemt vērā arī ļoti zemo ierīces cenu, kas noteikti liks pievērt acis uz dažiem ierīces trūkumiem. Sak, ko var gribēt par tādu naudu. Šādu “ķīniešu” gadījumā ir svarīgs lietotāju atbalsts un garantijas iespējas. Šajā ziņā Just5 sola pastiprināti rūpēties par to, lai Spacer lietotājiem būtu nodrošināts lielisks atbalsts un problēmu gadījumos ātrs un kvalitatīvs garantijas serviss. Ticiet man, tam ir liela nozīme!

    Just5 Spacer tehniskie parametri

    Ekrāns: 5 collu 540 × 960 pikseļu izšķirtspējas (~220 ppi) IPS
    Atmiņa: 1 GB RAM, 4 GB iebūvētā atmiņa + microSD (līdz 32 GB)
    Procesors: 1.3 GHz četrkodolu MediaTek MT6582M
    Kamera: 8 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā
    Datu pārraide: 2G/3G, dual SIM (dual standby), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0
    Operētājsistēma: Android 4.2.2 (Jelly Bean)
    Baterija: 1800 mAh
    Izmērs un svars: 144 x 71.5 x 9.4 mm, 160 g
    Cenu kategorija: 99 Ls

    Just5 Spacer komplektācija

    Atceros, ka Gigabyte GSmart Aku A1 mani patīkami pārsteidza ar kvalitatīvo ierīces iepakojumu un līdzīgi patīkami pārsteidz arī Just5 Spacer iepakojums. Kastīte ir ne tikai vizuāli pievilcīga (apakšējā daļa pat ir Just5 rozā krāsā), bet arī patiešām kvalitatīvi nostrādāta.

    Just5 Spacer

    Kastītē atradīsim pašu telefonu, vēl vienu aizmugures vāciņu baltā krāsā, sienas lādētāju, lādēšanai un datu pārraidei paredzēto USB kabeli, vienkāršas brīvroku sistēmas austiņas un īso tālruņa lietošanas rokasgrāmatu (ir arī sadaļa latviešu valodā).

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer

    Tā saucamo premium ražotāju produktiem īsti nav iegājusies tendence dot līdzi vēl citus aizmugures vāciņus un man prātā ir palicis tikai dažs labs Samsung budžeta/vidējās klases telefons, kam kastītē ir iekļauts vēl viens vāciņš. Tomēr man šķiet, ka patērētājiem šāds bonuss varētu patikt – galu galā vāciņi ir nomaināmi dažu sekunžu laikā un telefonam iegūstam pavisam citu skatu. Kopumā visi aksesuāri man šķiet kvalitatīvi nostrādāti un pat vienkāršā paskata austiņas balss sakariem derēs. Lai klausītos mūziku gan būs krietni par maz zemo frekvenču, jeb basu. Bet tā īsti nav problēma, jo noteikti saimniecībā jau ir krietni labākas austiņas, kas paredzētas tieši mūzikas baudīšanai. Arī pārējie aksesuāri izskatās kvalitatīvi nostrādāti un tikai laiks rādīs kā tie darbojas. Tiktāl pagaidām Just5 Spacer priecē, bet laiks ķerties pie tā korpusa apskates.

    Just5 Spacer dizains, korpusa uzbūve un displejs

    Just5 Spacer nevar nosaukt par mazu telefonu. Telefona 144 x 71.5 x 9.4 mm izmērs un 160 g svars ir lielāks nekā ar līdzīga izmēra displejiem aprīkotajiem Samsung Galaxy S4 un HTC One. Ja salīdzinam ar tehniski līdzvērtīgākiem konkurentiem, tad Just5 Spacer ir mazliet mazāks par Gigabyte GSmart Sierra S1, kas man šķita pārlieku smagnējs. Ja apzinamies, ka esam tikuši pie liela telefona, tad varēsim pierast pie Spacer izmēriem un svara. Kopumā telefons ir kantains un pasmags, taču labi “guļ” rokā un tam par labu spēlē noapaļotā aizmugure un viegli matētais korpusa materiāls.

    Just5 Spacer
    Just5 Spacer

    Kopumā man nav kur piesieties telefona dizainam un korpusa materiālu izvēlei. Dizains ir diezgan neuzkrītošs un savā ziņā pat gaumīgs, pie tam varam nomainīt aizmugurējo vāciņu uz sev tīkamāko krāsu. Pats vāciņš labi piestiprinās pie telefona un nav nedz šķirbu, nedz kaut kādu skaņu palokot telefonu, kā tas, piemēram, ir ar plastmasīgo LG G2. Prieks, ka Just5 telefonam pasūtījis tieši matētu nevis glancētu korpusu – ierīce gluži vienkārši labāk izskatās un turas rokā (neslīd laukā).

    Just5 Spacer

    Vai ar šo telefonu būs prieks klausīties mūziku? Vispār, jā. Ja telefonam pieslēgsim kaut cik sakarīgas austiņas, dabūsim pietiekami skaļu un visnotaļ kvalitatīvu skanējumu. Ārējais skaļrunis ir diezgan skaļš, taču novietots ierīces aizmugurē tuvu pie apakšas un pilnībā tiks nosegts, ja noliksim telefonu ar ekrānu uz augšu uz plakanas virsmas. Rezultātā skanējums kļūs jūtami klusāks. Citiem telefoniem esmu redzējis pie šādi novietota skaļruņa mazas plastmasas “pumpiņas”, kas ierīci mazliet piepaceļ, lai skaņa var tikt laukā. Pamēģināju telefonu pagriezt sāniski, lai pārbaudītu vai skatoties video un spēlējot spēles ar pirkstiem neaizsegsim skaļruni. Personīgi man pirksti novietojās blakus skaļrunim un tādējādi tas netraucēja skanējumam. Ja runājam par balss sakariem, tad dzirdamība ir laba un arī sarunu biedri nesūdzējās, ka mani dzirdētu slikti. Tātad, īsumā, austiņās un zvanot telefons skan labi, bet paša telefona skaļruni vēl ir kur attīstīt.

    Just5 Spacer

    Tagad parunāsim par Just5 Spacer displeju. Kad pirmo reizi lasīju šī telefona specifikāciju, biju diezgan skeptisks par tā qHD, jeb 540 x 960 pikseļu izšķirtspēju. Pie 5 collu displeja izmēra tas mums rada aptuveni 220 ppi pikseļu blīvumu. Likās, ka tik lielam displejam nepieciešama vismaz 720p izšķirtspēja. Tomēr jāatzīst, ka manas bažas bija veltīgas un tagad zināšu, ka 220 ppi pikseļu  blīvums ir pietiekams, lai displejs jau būtu lietojams (šeit vari izrēķināt pikseļu blīvumu savam telefonam). Bilde, protams, ir mazliet graudaina, taču to nekādīgi nevaru uzskatīt par šādas klases un cenas ierīces trūkumu. Patiesībā pie izšķirtspējas varēs piesieties tikai cilvēki, kas nākuši no krietni dārgākiem un spējīgākiem viedtālruņiem.

    Tomēr ar izšķirtspēju vēl nebeidzas displeja apraksts. Just5 Spacer izmanto jūtami vienkāršu displeja paneli, kas būtiski maina krāsas, ja skatāmies uz telefonu no sāniem. Tātad, ja telefons stāvēs kādu gabaliņu no mums, skatoties no sāna ekrānā redzēsim ne visu. Cenas dēļ to var pieciest un pie tā var pierast, bet no sākuma bija dīvaini rakstīt tekstu, ja pagriežot telefonu pēkšņi vairs nav saskatāmas taustiņu aprises. Tāpat arī, ja telefons stāv nostāk no mums, tad skatoties uz to no sāna pilnvērtīgi neredzēsim ekrānā notiekošo. Just5 vēsta, ka viņu nākamajiem viedtālruņiem būs labāki displeji. Esmu sagatavojis arī mazu video, kur uzskatāmi redzams kā mainās krāsas, ja pagrozam telefonu.

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fQ_gQ-2lAM4]

    Displeju nesedz citos viedtālruņos tik pierastais Gorilla Glass aizsargstikls, tāpēc jāuzmanās, lai to nesaskrāpētu vai nesaplēstu. Tīri vizuāli man displejs nešķita neizturīgs, taču es telefonu uz zemes necentos mest. Just5 sola sagatavot displeja aizsargplēvītes un tās noteikti pasargās displeju no skrāpējumiem. Telefonam virs displeja novietots skaļrunis, kameras actiņa un knapi redzami apgaismojuma un attāluma noteikšanas sensori. Tādējādi telefons prot automātiski regulēt displeja apgaismojumu un izslēdz displeju, kad uzsākam sarunu (pieliekam telefonu pie auss). Apgaismojuma līmenis ir pietiekami augsts un automātiskais apgaismojuma režīms darbojas tīri labi. Arī pieskārieni tiek uztverti precīzi. Ak, jā, pats displejs jūtami speķojas. Savelkot visu kopā, gribu teikt, ka Just5 Spacer aprīkots ar tīri labu vidējās klases ierīces cienīgu displeju un vienīgo būtisko vilšanos sagādā krāsu attēlojums. Ja tas ir pirmais viedtālrunis, tad tā īsti nebūs problēma, jo nav ar ko salīdzināt.

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer

    Zem displeja novietoti trīs skārienjutīgi Android vadības taustiņi, kas darbojas godam un tiek izgaismoti, ja pieskaramies. Starp citu, attēlā augšāk varam redzēt, ka ap displeju apjoztā sānu maliņa ir mazliet piepacelta un tas ir labi, jo noliekot telefonu “uz mutes”, būs mazāka iespējamība saskrāpēt tā displeju.

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer

    Ierīces labajā sānā atrodas ekrāna bloķēšanas un telefona ieslēgšanas/izslēgšanas taustiņš, bet labajā – skaļuma regulators. Taustiņi darbojas labi (jūtams piespiediens) un esmu apmierināts ar ekrāna bloķēšanas taustiņa novietojumu. Savukārt skaļuma regulatoru es gribētu mazliet pastumt uz leju. Telefona augšpusē novietota 3.5 mm audio pieslēgvieta un apakšā – labajā sānā atradīsim microUSB pieslēgvietu un mikrofonu.

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer aizmugurējās 8 megapikseļu kameras actiņa novietota ierīces centrā un tuvu pašai augšējai malai. Klāt ir arī vienas diodes zibspuldze. Par kameras spējām runāsim vēlāk, bet šeit gribu piezīmēt, ka kameras novietojums ir tīri labs, taču šad un tad kadrā tika pirksti. Es kameru gribētu pastumt mazulietiņ uz leju, tad šī problēma būtu atrisināta. Ap kameras stikliņu ir paaugstinājums, kas pasargā to no skrāpējumiem. Ļoti pārdomāts sīkums.

    Just5 Spacer

    Zemāk attēlā varam apskatīt Just5 Spacer ar abiem vāciņiem – balto un “melno”, kas ir drīzāk tumši pelēks. Paši vāciņi noņemami ļoti vienkārši, ar nagu viegli jāparauj labajā apakšējā stūrī.

    Just5 Spacer

    Tagad mazliet par telefonā iespraužamajām kartēm. Tā kā tas ir dual SIM telefons (darbojas dual standby režīmā), tad tajā var ievietot divas SIM kartes. Tagad svarīgais: “galvenajā” slotā pa kreisi (W/G) var ielikt Mini SIM karti (tādas plaši izmantoja pirms viedtālruņu ēras) un tā darbosies 2G un 3G (HSDPA, HSDPA+) tīklos. Savukārt pa labi ir mazākas Micro SIM kartes slots (tādas šobrīd izmanto vairumā mūsdienīgo viedtālruņu), kas nodrošina balss sakarus, taču tikai “lēno” WCDMA datu pārraidi, kuras spēju nepietiks, lai darbinātu iecienītas aplikācijas, piemēram, Dropbox. Tātad, ja mums ir mazā Micro SIM karte un to ieliksim Just5 Spacer, netiksim pie ātra mobilā interneta un būs jādodas pie mobilo sakaru operatora mainīt atpakaļ uz “lielo” SIM karti vai jāizmanto SIM kartes adapteris. Tas savukārt traucēs fiksi nomainīt telefonu. Ļoti savāds un mūsu reģionam neatbilstošs (es pat teiktu nepieņemams) risinājums. Pa labi atlikušajā slotā ir vieta microSD atmiņas kartei līdz 32 GB.

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer

    SIM karšu pārvaldības rīks par sevi liek manīt uzreiz kad esam ievietojuši telefonā SIM kartes slēdzam iekšā telefonu. Lietotājam ir iespēja norādīt kura SIM karte būs galvenā zvaniem, īsziņām un datu pārraidei. Tāpat arī zvanu vēsturē ir atzīmēts ar kuru pieslēgumu veikti un saņemti konkrētie zvani. Dažas dienas (pārsvarā pa Rīgu) palietojot šo telefonu nesaskāros ar balss sakaru problēmām un arī ar signāla uztveramību viss bija kārtībā.

    Just5 Spacer

    Pagaidām esam sapratuši, ka telefons ir smuki iepakots, tas ir patīkami salikts kopā, taču jau saskaramies ar pirmajiem trūkumiem – ne pārāk kvalitatīvo displeju un neērto SIM kartes slotu. Tagad laiks ķerties pie Just5 Spacer programmatūras, veiktspējas, baterijas un kameras testēšanas.

    Just5 Spacer veiktspēja, programmatūra un baterijas darbība

    Kāds tad Just5 Spacer ir darbībā? Iesākumā vēlreiz iziesim cauri būtiskākajiem telefona tehniskajiem raksturlielumiem. Ierīces “sirds” ir MediaTek MT6582M čipkopā iestrādātais 1.3 GHz četrkodolu (Cortex A7) procesors ar 1 GB operatīvo atmiņu un Mali-400 MP grafisko paātrinātāju. MediaTek procesori ir izplatīti šādos “ķīniešu” produktos, jo maksā lēti un spēj nodrošināt pienācīgu ierīču darbību. Konkrēti šī MT6582 čipkopa veidota, lai ražotāji varētu piedāvāt lētus četrkodolu viedtālruņus un to savos produktos izmanto arī Lenovo (A850, S930), TCL (J720), ZTE (V969), Huawei, Coolpad, JiaYu, CarPad (T5, T6) u.c. ražotāji. Konkrēti MT6582M modelis ir mazliet “apgraizītāks” un nodrošina tikai qHD izšķirtspēju. MediaTek procesoru galvenā iezīme ir to īpaši zemā cena, taču veiktspējas ziņā tie pārsvarā piekāpjas Qualcomm produktiem, kas darbina vairumu premium zīmolu ierīču. Ja nepieciešama bezkompromisa jauda un iespējas, es ieteiktu iet ar līkumu MediaTek darbinātām ierīcēm, taču labākas cenas meklējumos šādas ierīces būs laba izvēle.

    No 1 GB (reāli – 972 MB) operatīvās atmiņas brīva ir aptuveni puse. Mani gan vairāk uztrauc tas, ka telefonam ir tikai 4 GB (reāli 3.6 GB) iebūvētā atmiņa (lietotājam pieejami vien 1.7 GB). To visnotaļ ātri aizpildīsim ar aplikācijām un to datiem, tāpēc būs jācīnās ar mēģinājumiem aplikācijas un datus glabāt uz microSD atmiņas kartes, ko par laimi telefonā var ievietot. Bet atkal, par 99 Ls neko īpaši daudz nesagaidīsi.

    Just5 Spacer

    Tā kā plikiem specifikāciju aprakstiem mēs vairāk neticam, tad izrausim cauri dažus populārākos veiktspējas testus, lai saprastu kādiem viedtālruņiem Just5 Spacer ir tehniski līdzvērtīgs konkurents. Quadrant (5964), Vellamo (Metal – 557, HTML5 – 1822), Antutu (17167), Geekbench 3 (352/1163), Linpack (228 MFLOPS) un NenaMark2 (50.8 fps) rezultāti rāda, ka Just5 Spacer tehnisko spēju ziņā ir vienā līmenī ar pagājušā gada flagmaņiem – Samsung Galaxy S3, HTC One X un LG Nexus 4. Smīnot var pat teikt, ka ķīnieši pēc gada var iepriekšējā gada flagmaņu veiktspēju piedāvāt par vismaz 5 reizes zemāku cenu. Patiešām iespaidīgi!

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer

    Just5 Spacer

    Sintētiskie veiktspējas testi parāda tikai ierīces veiktspējas vienu pusi, otra atklājas aparāta ikdienas lietošanā. Dažas dienas padarbojos ar Just5 Spacer un secināju, ka kopumā telefons darbojas labi un naski. Tomēr tā kā tā ir Android darbināta ierīce, tad paredzu, ka pēc ilgāka lietošanas laika telefons varētu palikt lēnāks. Telefonam būs pa spēkam tīmekļa pārlūkošana (pašiem gan būs jāatrisina Adobe Flash spraudņa neesamības problēma), video skatīšanās un pat lielākā daļa spēļu. Ar vienkāršākām spēlēm telefonam nebija nekādu problēmu, bet Asphalt 7: Heat darbība vairs nebija tik plūdena. Spēlēt šo spēli bija iespējams, bet bija jūtama mazliet saraustīta tās darbība. Tātad, ja ir svarīga aktīva prasīgu spēlīšu spēlēšana, šis telefons var nebūt labākā izvēle, bet visādi citādi tas būs jaudīgs ikdienas kompanjons. Šim telefonam ir GPS, signālu tas spēj uztvert pāris minūšu laikā, taču vismaz braukājot par Rīgas centru man tas nešķita pārāk precīzs.

    Asphalt 7: Heat nedarbojas pavisam plūdeni
    Asphalt 7: Heat nedarbojas pavisam plūdeni

    Telefons darbojas ar “tīru” Android 4.2.2 (Jelly Bean) operētājsistēmas versiju un no ražotāja šoreiz tikai klāt nākušas tikai dažas ekrāntapetes, failu pārvaldnieka un radio aplikācijas (ir iespēja ierakstīt radio). Kuplā skaitā ir pārstāvētas arī Google aplikācijas, tāpēc varēsim ērti piekļūt saviem e-pastiem, kalendāram, video u.c. Google servisos uzglabātajiem datiem. Tā kā pašiem radīt savu ierīču dizainu un programmatūru maksā ļoti dārgi, tad vairums ražotāju izvēlas savas ierīces sakomplektēt jau no esošiem elementiem un šādā ziņā Android platforma ir pateicīga. Tas nebūt nav slikti, jo “tīrs” Android tomēr mazāk noslogo telefonu un gluži vienkārši darbojas ātrāk. Šādu “ķīniešu” Android viedtālruņu gadījumā svarīgs ir arī Android atjauninājumu jautājums. Šīs pavisam noteikti nebūs tās ierīces, kas visātrāk tiks pie jaunākajām Android versijām un liela daļa telefonu savu dzīvi aizvadīs ar to versiju, kāda tika ierakstīta rūpnīcā. Daļa šādu ierīču ir aprīkotas ar atsevišķām aplikācijām, kas palīdz tikt pie platformas atjauninājumiem, ja ražotājs ir nolēmis veltīt tam savu laiku un resursus. Just5 pārstāvji norāda, ka Spacer var atjaunināt Just5 veikalā, bet jau drīzumā Android atjauninājumi uz ierīcēm atceļos pa gaisu (OTA).

    Zemāk var apskatīties Just5 Spacer lietotāja saskarnes ekrānšāviņus.

    just5-spacer-screen7

    just5-spacer-screen8

    just5-spacer-screen9

    Just5 Spacer ir aprīkots ar 1800 mAh akumulatoru, kas mūsdienās vairs nespēj nevienu pārsteigt. Ir skaidrs, ka šis nebūs tas telefons, kas pie kaut cik aktīvas lietošanas spēs darboties divas dienas, taču mana dažu dienu pieredze ar šo telefonu liecina, ka pilnu dienu izvilkt varēsim. Tādējādi baterijas ziņā šis telefons nav nekāds spīdeklis, taču nav arī vietas lieliem pārmetumiem. Pie tam, baterija ir brīvi izņemama un nomaināma ar citu.

    just5-spacer-19

    Just5 Spacer kameras iespējas

    Telefons ir aprīkots ar 2 megapikseļu priekšējo un 8 megapikseļu aizmugurējo kameru ar autofokusu un vienas diodes zibspuldzi. Attēlu maksimālā izšķirtspēja ir 6 megapikseļi, ja vien neveidojam “kantainās” 4:3 bildes. Maksimālā video uzņemšanas izšķirtspēja ir 1080p, jeb Full HD. Kameras aplikācija ir pavisam vienkārša un bez pārsteigumiem. Tomēr ir HDR, kā arī panorāmas režīmi.

    just5-spacer-screen10

    Ja runājam par šī telefona kameras darbības kvalitāti, tad jāsaka, ka tā ir viduvēja. Kamera ir diezgan lēnīga, ne vienmēr korekti spēj nofokusēties un bildēm/video jūtami trūkst asuma. Filmējot klusumā tiks ierakstīta arī kameras fokusēšanās skaņa. Šis telefons pavisam noteikti nederēs tiem, kam svarīga kvalitatīva kamera, taču ar telefonu var pa retam uzņemt kādu attēlu vai video, ko izvietot sociālajos tīklos vai pārsūtīt citiem. Bet atkal, telefons maksā tikai 99 Ls.

    Ar Just5 Spacer uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)
    Ar Just5 Spacer uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    2013-12-13 11.49.03-crop

    Ar Just5 Spacer uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)
    Ar Just5 Spacer uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    2013-12-17 13.57.34-crop

    Ar Just5 Spacer uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)
    Ar Just5 Spacer uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    2013-12-17 13.54.14-crop

    Zemāk var apskatīt ar Just5 Spacer uzņemto 1080p testa video (vienu brīdi kadrā ticis mans pirksts, sorry):

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2P3ntgRlAy4]

    Just5 Spacer salīdzinājums ar konkurentiem

    Uzreiz ir skaidrs, ka Just5 Spacer īsti nav liekams vienā grozā ar Qualcomm komponentēm spēcinātajiem premium zīmolu produktiem un cenas/iespēju dēļ tas ir salīdzināms ar citiem “ķīniešiem”. Tā kā es necenšos sekot pilnīgi visām Āzijas ražotāju aktualitātēm, tad gribu Spacer salīdzināt ar abiem blogā apskatītajiem Gigabyte GSmart telefoniem. Tehniski pārāks būs Gigabyte GSmart Sierra S1, jo tam ir jaudīgāks procesors, labāks displejs ar augstāku izšķirtspēju, labāka aizmugurējā kamera un mazliet lielāka baterija. Taču cenas starpība starp abiem telefoniem šobrīd ir savi 90 Ls un tāpēc Just5 Spacer uzvar. Savukārt Gigabyte GSmart Aku A1 būs ierīce ar mazliet mazāku displeju (pats telefons gan ir diezgan resns), knapāku procesoru un kameru. Tā kā arī Aku A1 maksā ap 100 Ls, tad arī šajā sacīkstē uzvar Just5 Spacer. Patiesībā Just5 Spacer cenas ziņā sakauj faktiski visu konkurentu piedāvājumu.

    Modelis Just5 Spacer Gigabyte GSmart Sierra S1 Gigabyte GSmart Aku A1
    Displejs 5″ (540×960, 220 ppi) 5″ (720×1280, 294 ppi) 4.5″ (480×854, 218 ppi)
    Procesors 1.3 GHz četrkodolu MT6582M 1.5 GHz četrkodolu MT6589T 1.2 GHz četrkodolu MT6589M
    Operatīvā atmiņa 1 GB 1 GB 1 GB
    Iebūvētā atmiņa 4 GB + microSD (līdz 32 GB) 4 GB + microSD (līdz 32 GB) 4 GB
    Kameras 8 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 13 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 5 MP aizmugurējā, VGA priekšējā
    Akumulators 1800 mAh 2000 mAh 2000 mAh
    Izmēri un svars 144 x 71.5 x 9.4 mm, 160 g 145.5 x 72.5 x 8.9 mm, 168 g 136 x 67 x 12.4 mm, 147.7 g

    Secinājumi

    Vienmēr būs cilvēki, kas meklēs vislabāko cenas/iespēju attiecību pilnīgi visos produktos un pakalpojumos. Galējos gadījumos tas robežosies ar vēlmi izšmaukt pavisam pa lēto, kas parasti gan beigsies ar briesmīgu produktu vai pakalpojumu iegādi. Ja runājam par elektroniku, tad no Āzijas var pasūtīt pavisam lētus viedtālruņus un planšetdatorus. Vairums no tiem būs ļoti, ļoti briesmīgas ierīces, kas izlaidīs savu elektronisko garu pirmajos darbības mēnešos un pat ja neizlaidīs, tad būs bremzīgas briesmas. Daļā gadījumu, protams, pietiek ar jebkādas kvalitātes ierīci, tomēr es esmu radis rakstīt par tehnoloģijām, kas spēj sagādāt vairāk pozitīvas nekā negatīvas emocijas. Ar gadiem gan mūsu Āzijas brāļi un māsas saglabājot zemas cenas ir iemācījušies veidot arvien labākus produktus, taču no milzīgās “ķīniešu” gūzmas atlasīt sakarīgākos aparātus kļūst arvien sarežģītāk. Latviešu valodā par šādām ierīcēm vēl ir maz diskusiju, taču tepat kaimiņos, piemēram, tehnoloģiju portālā 4PDA šādus aparātus iztirzā gana smalki.

    Pirkt “ķīniešus” var, bet es ieteiktu aizdomāties par garantijas un atbalsta jautājumiem. Tāpēc, ja es blogā rakstu par šādiem telefoniem, tad raugos, lai tiem ir atbalsts Latvijā. Tikai tāpēc es izveidoju divu Gigabyte GSmart viedtālruņu apskatus un tikai tāpēc piekritu rakstīt par Just5 Spacer. Šiem produktiem Latvijā nebūs problēmu ar garantijas servisu un būs konkrēts uzņēmums un cilvēki pie kuriem griezties problēmu vai jautājumu gadījumā. Pēdējā tikšanās reizē Just5 pārstāvji īpaši uzsvēra, ka rūpēsies par to, lai Spacer lietotāji saņemtu lielisku atbalstu. Nenovērtējiet šo aspektu par zemu.

    Telefons maksā 99 Ls un tas nav daudz. Tīri tehniski Just5 Spacer ir diezgan spējīgs viedtālrunis, kas spēs tikt galā ne tikai ar filmām, interneta pārlūkošanu, bet darbinās lielāko daļu spēļu. Tas arī izskatās labi un tikai atzinīgus vārdus varu veltīt korpusam – izvēlēti labi materiāli un viss kopā salikts godam. Telefons ir diezgan liels un pasmags, taču rokā to noturēt ērti. Lai arī tas ir dual SIM telefons, tomēr mazu neērtību sagādā fakts, ka primārā SIM karte nepieciešama “lielajā” izmērā. GPS darbojas nepārliecinoši un baterija telefonu pie dzīvības uzturēs tikai dienu. Tagad par lietām, kas mani uztrauc mazliet vairāk. 4 GB iebūvētā atmiņa aizpildīsies ļoti ātri un nāksies krāmēties ar atmiņas kartēm, displejs, lai arī ar 5 collām pietiekamu izšķirtspēju, tomēr nav pārāk kvalitatīvs un jūtami maina krāsas, ja uz to skatās no sāniem. Un visbeidzot telefona kamera spēj uzņemt viduvējas kvalitātes attēlus un video. Tomēr…

    Telefons maksā 99 Ls un tas nav daudz. Ja vien nemeklējam pašu zemāko cenu un tās dēļ būtu gatavi pasūtīt no Āzijas visādus brīnumus, Just5 Spacer derēs bērniem/jauniešiem un pieaugušākiem, kam tas, iespējams, būs pirmais viedtālrunis. Varbūt kādam tas būs kā otrais (rezerves) viedtālrunis. Visā visumā tas ir lietojams telefons un tā cena patiešām liek pievērt acis uz visādi citādi viduvējām komponentēm. Pozitīvi, ka šo ierīci var nopirkt kaut šodien vienkārši aizejot uz veikalu vai pasūtot kādā vietējā interneta veikalā un nebaidīties par tā atbalstu. Es šo telefonu varbūt pats sev nepirktu, jo tas netiktu galā ar manām prasībām, taču dažas dienas ar to nostaigāju kā primāro telefonu un nemaz nejutos slikti. Ja meklē vienkāršu, lielu un lētu Android viedtālruni, tad uzskatu, ka ir vērts apsvērt arī Just5 Spacer iegādi. Ikviens interesents to var apskatīt Just5 veikalā Rīgā, Brīvības ielā 40.

    Tomēr īstie niķi un stiķi lien laukā pēc ilgstošākas telefona lietošanas, tāpēc priecāšos, ja iekomentēsi par savu pieredzi lietojot šo telefonu. Paldies!

    Pozitīvais:
    • Zema cena
    • Ierīcei pieejams atbalsts arī Latvijā
    • Gaumīgs dizains un kvalitatīvs korpuss (divi aizmugures vāciņi)
    • Divu SIM karšu atbalsts

    Negatīvais:
    • Maza iebūvētā atmiņa
    • Viduvējs displejs
    • Viduvēja kamera

    Just5 Spacer galvenais trumpis ir tā zemā cena.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    5
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    78 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    06.02.2014 10:20

    Par displeju runājot – Just5 ir veikuši uzlabojumus un jaunajā “metienā” visas ierīces ir apgādātas ar IPS matricām, kas novērš iepriekš tik daudz negatīvi apspriesto krāsu inversiju, atkarībā no skata leņķa. Tā kā – displejs šobrīd droši varētu pretendēt uz visām 7 ballēm, pat neskatoties uz qHD izšķirtspēju! :)
    Bet, to jau Tev pašam apskatīt un izlemt! Lai veicas ar jauno lapu!

    Artūrs
    20.02.2014 09:52

    Sveiks, paldies par kursors.lv, tas ir tieši tas ko vajag.
    Par Just5 Spacer uzzināju vēl pirms tā pieejamības iegādei no ziņas db.lv.
    Nopirku gada sākumā salonā pēc visu ‘bet’ noskaidrošanas jau iepriekš (izņemot GPS vājumu).
    Pārgāju uz to no SonyEricsson e15i, t.i. pirms 3 gadiem pirkta Xperia 8, aktualizēta ar CyanogenMod 2.2, kurš mazliet, bet pastāvīgi gļukoja.
    Tā kā par 100 Ls dabūju 1) brīvu no operatora piesaistes un bez psiholoģiski nepatīkamajām izmaksām, 2) ekrāna diagonāle pieauga no 3″ uz 5″ un 3) pirku kā ērtu mini planšeti, 4) daudz ātrāks par manu iepriekšējo un nebremzē, esmu ar to pilnīgi apmierināts un iesaku arī citiem.
    Ekrāna aizsardzībai Just5 salonā manam mobilajam laipni uzlīmēja aizsargplēvīti, jo pats ar tās līmēšanu būtu nomocījies.
    Salonā ir pieejami arī dažāda veida ietvari un maciņi, vienīgi gumijotajam ietvaram usb lādēšanai caurums pašam ir jāpalielina.

    Jancis
    21.02.2014 15:09

    mani interesē, vai latviešu izstrādātājs nozīmē, ka varēs iegūt kitkat un citas potenciālās jaunās androīda versijas? vai būs tā pat kā ķīnas telefoniem? Tas man laikam būtu visspēcīgākais arguments, lai iegādātos telefonu šeit.

    p.s. man derētu pat beta versijas, ka tik var izvairīties vai pusgada- gada gaidīšanas uz brīnumu.

    Artūrs
    25.02.2014 11:53
    Reply to  Jancis

    Veikalā pirms iegādes jautāju, un man teica, ka vietne tiek pārstrādāta, un ka atjauninājumi ir paredzētii – tos varēs lejupielādēt. Aktuālo lietu stāvokli, protams, var uzzināt klātienē veikalā, gan arī zvanot un runājot – ‘klausuli’ nenoliks un atbildēs :D

    Ingus Keivs
    23.07.2014 14:24
    Reply to  Jancis

    Runājot par apdeitiem, tad par tiem var aizmirst visu telefonu īpašnieki, kuru telefonos ir Mediatek čipsets. Jo Mediatek nepublicē draiveru izejas kodus, kuri noderētu telefonu ražotājiem, lai varētu sapārot ar jaunākajām Android versijām, kā arī var aizmirst par Custom Rom

    Qustavs
    25.02.2014 21:10

    Mani, savukārt, būšu nesaudzīgi atklāts, šai telefonā (kuru arī lietoju), visvairāk stimulē/iepriecina akurāt patriotiskais faktors:
    – tomērt prieks par pašu zēniem un tādu kā pat īsti nedefinējamu lepnumu vai – re, Latvijai ar ir savs telefons un, grozi kā gribi, labs.

    Qustavs
    25.02.2014 21:23
    Reply to  Qustavs

    P.S. un, kas, manuprāt, ir būtiski:
    zēni ir iet kopsolī ar laiku novēršot laikmeta galveno aspektu – telefons nevar būt absurds ar savu cenu (piemēram dārgaks par datoru).

    Baltais Tehvs
    02.03.2014 15:16
    Reply to  Qustavs

    Patriotiskais faktors?
    pameklē info , paanalizē , papēti lursoftus , palasi citzemju portālus – būs nepatīkams pārsteigums.

    mankulito
    05.06.2014 17:29
    Reply to  Qustavs

    Jā, savs telefons. Latvijā dzīvojošs krievs uzlīmējis ķīnietim uzlīmi :D

    Joriks
    02.03.2014 12:04

    manam spacer jau ekrāns noplīsa :( jānes jau uz servisu…

    Ainars
    06.03.2014 15:03

    Precizēsim no kurienes brends!
    http://www.iphones.ru/iNotes/351126

    Dāvis
    16.03.2014 16:06

    Sveiki. Ir jau pagājis gandrīz mēnesis kopš es iegādājos, Just5 Spacer. Itkā viss ir ok, bet kā jau aprakstā minēts – GPS īsti nestrādā kā vajadzētu un otrs – ļoti ātri izlādējas. Tā kā mācos skolā, tad īsti nav laika viņu visu laiku “bakstīt”, bet ar to, ka rakstu sms, un lietoju sociālos tīklus, man telefons izlādējas apmēram 8-9 stundās. Tā pat arī aplikācija “System Monitor” rāda, ka 85% laika, telefons strādā 1.0 GHz frekvencē, kas ir par pamatu tam, ka tik ātri izlādējas, manuprāt. Vienīgais mierinājums, ka pēdējie baterijas procenti izlādējas vismaz 3 reizes lēnāk, nekā pārējie.

    05.05.2014 21:28

    Emm… Veletos pazinjot ka just5 kuru ieghadajos pirms menesha ir pedejais ”drankis” P.S Piedodiet ka nav garumzimju.
    Vinjam nestrada laba ekrana puse. WTF? Vai Latvieshi ir tik nejedzigi ka taisa tik ljevus telefonus??

    Sarmīte
    05.06.2014 16:43

    Pirms mēneša sāku lietot šo telefõnu un vienā jaukā dienā,kad gribēju piezvanīt,man telefonā parādās,ka nav ievietota sim karte,atvēru vaļā pārliku karti,bet vienalga parādās tas pats ziņojums,nodevu remontā,kur pēc nedēļas man piezvanīja un paziņoja,ka ir mehānisks bojājums,garantija uz šo bojājumu nedarbojas un ir jāmaksā pāri 100eiro.Kāpēc man ir jāmaksā,ja es skaidri zinu,ka es šo telefonu nesalauzu ,visdrīzāk tas ir brāķis.Katrā ziņā es esmu ļoti vīlusies šajā telefonā un neiesaku to iegādāties.

    Raimis
    15.05.2014 23:11

    Iegādājos Just 5 Spacer tikko. Tā kā līdz šim ar Androidiem diemžēl nebija sanācis darboties, tad loģiski, ka jūtos ezītis miglā. Manuāli neizdevās atrast. Varbūt jūs zināt kādu resursu, kur var dabūt manuāli par šo tālruni.

    Kristaps
    15.05.2014 23:19
    Reply to  Raimis

    Par pašu tālruni nez gan vai izdosies manuālu atrast, bet ieteiktu meklēt info par interesējošiem aspektiem mammā google.com, lietojot atslēgas vārdus android 4.2.2 how to, tad jau izdosies! P.S. Lai veicas ar pirmo Android ierīci!

    16.05.2014 08:40

    Pats arī vakar iegādājos Just5 Spacer. Šobrīd jūtos gandarīts. Telefons pietiekami jaudīgs, turklāt, ja pieinstalē klāt programmas Battery Doctor un Clean Master, tad baterijas darbības laiks tiek būtiski paaugstināts ar Battery Doctor, bet veiktspēja paaugstinās ar Clean Master. Katrā ziņā, šis telefons mani spēja daudz vairāk piesaistīt un apmierināt manas vēlmes smartfonu sektorā, nekā to spēja Samsung galaxy s4 (Iespēajms, ka galvenais vaininieks – izstrādāja programmatūra, kas bremzē ierīci, kas pēc parametriem tā kā būtu par mata tiesu spēcīgāka) un ķīniešu analogu Prestigio 4300 MultiPhone DUO (kam, lai arī ir vairāk RAM, tomēr veiktspējas ziņā tas nav jūtams, jo darbojas salīdzinoši robusti). Kopumā – vismaz šobrīd es telefonu rekomendēju. Starp citu, jaunā sērija nāk ar IPS, kas gandrīz pilnībā novērš krāsu deformāciju lenķī. Lai krāsa sāktu zust, ekrāns jāsagriež tādā lenķī, ka pats ekrāns jau knapi redzams. Kāds ir piedāvājums Just5 birojā, nezinu, bet Tele2 centrā piedāvātais maciņš ir dažādās krāsās esošā “kabatiņa”, ar kuru man nav nekāda labā pieredze. Vēlētos šim telefonam “grāmatiņas” veida maciņu, kurš manā skatījumā ir drošāks, jo izvilkšana no “kabatiņas” palielina risku telefonam nokrist. Aizsargplēvīte tika piemeklēta universālā un ekrānam der 5,3′ universālā plēvīte. Saku lielu paldies K. Skutelim un viņa veikumam iekš krizdabz.lv, kas… Read more »

    problēma
    17.05.2014 23:46

    Manam telefonam uzlika drošības kodu, kuru nezinu, bet to ievadot vairākas reizes nepareizi, man nejautā ievadīt arī neko rezervei, kā lai tieku savā telefonā?

    Mārtiņš
    22.05.2014 01:36

    Vakar nopirku Just5 Spacer. Telefons ir pat labāks, nekā gaidīju, bet ir tikai viena problēma. Nevaru nobalancēt skaņu uz austiņām. Viena austiņā pārliecinoši skan skaļāk par otru un tas ir ļoti kaitinoši. Kur var izlobot šo kļūdu? Equalizeri arī nepalīdz!

    Oskars
    22.05.2014 12:18

    Man šis viedtālrunis ir jau kādu laiciņu. Arī pirmais androīds manā mūžā. Pirms tam bija tikai nokias simbiāņi un WP. Šim patīk, ka strādā ātri, un ir salīdzinoši liels ekrāns. Būtu daži jautājumi izstrādātājiem par mīnusiem, ar ko esmu saskāries: 1) Tālrunim ir 2 veidu atmiņas, + var ievietot micro SD karti. Pirmā saucās iekšējā atmiņa, kas ir ~1GB, 2. saucās tālruņa atmiņa, kas ir 2GB. 3. ir SD karte (manā gadījumā 32GB). Problēma ir tāda, ka ar iekšējo atmiņu 1GB ir krietni par maz (piemēram, uzinstalējot tikai spēli Angry Birds Go!, atmiņa ir gandrīz pilna), programmas visu laiku jāpārceļ uz SD karti (pat nepiedāvā pārcelt uz tālruņa atmiņu, tikai uz SD karti). Varu izsatīt “Default write disk” vai nu “tālruņa krātuve” vai “sd karte”. Iestatīju SD karti. operētājsistēma rezultātā šos pieejamos 2GB neizmanto un visu laiku bļauj, ka ir maz vietas. Būtu labi, ja sistēma mācētu izmantot šos pieejamos 2GB. 2) Regulējot skaļumu, klusākais režīms joprojām ir salīdzinoši skaļš (vismaz atrodoties telpā). Būtu labi, ja būtu vairāk soļu klusumu,skaļumu pogām. 3) Sarunas uzsākšanas brīdī tālrunis novibrē. Neatkarīgi, vai es zvanu, vai man zvana. Šo vibrāciju otrs cilvēks dzird kā dīvainu troksni, kas rada dīvainu priekšstatu par “jauno, kruto telefonu”.… Read more »

    gazatiziss
    05.06.2014 15:18
    Reply to  Oskars

    Man gan patīk, ka novibrē ! Zvanot nav jātur telefons pie auss, ja novibrē tad zini, ka otrs ir pacēlis. :D

    Oskars
    05.06.2014 17:21
    Reply to  gazatiziss

    Jā, bet vajadzētu būt iespējai to atslēgt :)

    rihards
    29.05.2014 20:49

    ka sim telefonam var izdzest kontaktus?

    Oskars
    29.05.2014 21:38
    Reply to  rihards

    Atver kontaktu, tad nospied viedtālruņa kreiso skārienjūtīgo pogu, tad izvēlies “Dzēst” ;)

    minka
    05.06.2014 10:34

    Sarunas uzsākšanas brīdī tālrunis novibrē. Neatkarīgi, vai es zvanu, vai man zvana. Šo vibrāciju otrs cilvēks dzird kā dīvainu troksni…….ka isti noverst šo kaitinošo troksni?

    Agnese
    09.06.2014 19:28
    Reply to  minka

    Man tieši tas pats pamatīgi traucē. Varbūt kāds var pateikt kā to var noņemt?
    Arī nesaprotu kā var noņemt to, ka rakstot SMS uz katru pieskārienu vibrē.

    hichkoks88
    06.06.2014 11:02

    Taisījos iegādāties šo telefonu, bet palasot aprakstu un komentārus, sapratu, ka vēl nav īstais laiks. Ja telefons jālādē katru otro dieni, ja ir problēmas ar datu saglabāšanas vietām, tad vēl jāpagaida.
    Lai izgatavotājiem nākamais modelis sanāk labāks.

    Madzene
    06.06.2014 23:12

    Aptuveni pēc 2 mēnešu lietošanas sāka nedarboties taustiņu kreisā apakšējā puse. Neiesaku pirkt šādu telefonu, lēts produkts, kam attiecīgi nāk līdzi daudz problēmu.

    Aleksandrs
    13.06.2014 14:39

    Ja var ticēt uzņēmuma mājaslapai, tad zīmols nāk no Krievijas, īpašnieks un dibinātājs ir Michael Nikolaev no Krievijas.
    Divi vietējie ir atbildīgie par Eiropas tirgu.
    http://www.just5.com/about_us_new.php

    Aleksandrs
    13.06.2014 14:42

    Krievijas tirgū tas tiek pozicionēts, kā ražots Krievijā.
    http://www.iphones.ru/iNotes/351126

    Sarmīte
    13.06.2014 21:13

    Kad pirku šo telefonu,man teica,ka ir ražots Latvijā,nesaprotu,kāpēc būtu jāmelo?!,un to man teica Tukumā LMT dīlere.

    16.06.2014 15:25

    Domāju, ka klientu konsultantiem pasaka tikai tik daudz kā: Latvijas prece un viss. Cik esmu dzirdējis, brends reģistrēts Latvijā (krievu firmas ceļš uz Eiropas tirgu, reģistrējot brendu LV?) un daļa vadības mīt LV. Tāpat arī garantijas servisu veic tepat uz vietas. Un telefonu komponentes tiek izvēlētas un telefons uz papīra tiek nokomplektēts LV. Krievijā tiek izstrādāts ārējais dizains, atrodas akcionāri un otra daļa vadības, bet visu melno darbu, kā jau Kristaps teica, veic mazie ķinieši, kas nav nekāds pārsteigums, jo savus 90% telefonu saliek Ķīnā. Cik zinu, kādreiz Nokia bija vienīgie, kas telefonus turpat uz vietas Somijā arī tehniski ražoja – t.i. lika komponentes kopā un visu skrūvēja ciet. Kā ar Nokia ir tagad? Nezinu… Bet stāsts šoreiz ir par Spacer. :)

    14.06.2014 10:32

    Tātad, lietoju šo telefonu mēnesi, principā – esmu ļoti apmierināts. Ja pareizi izvēlas programmas un menedžē procesus, telefona baterija tur pat LĪDZ 2 DIENNAKTĪM (gandrīz nepārtraukti klausoties mūziku/runajot pa telefonu) ! Tik laba baterija smartfoniem, kuri bijuši manā lietošanā nav bijusi kopš pioniera Nokia 5230, kas turēja līdz 4 diennaktīm. Jāpiezīmē gan, ka tam ir savi iemesli tehnisko parametru ziņā, tāpēc baterijas ilgdarbību salīdzināt starp šiem aparātiem nebūtu īsti adekvāti. Ja jāizvēlas starp visiem Galaxy Ace u.t.t. no populārajiem brendiem, kam ir arī aparāti cenu kategorijā līdz 200 €, es joprojām izvēlos Spacer. Par šo cenu, Spacer pat sniedz zināmu kvalitati saviem dzelžiem – WiFi piemēram Spacer ķer labāk par Samsung produktu šinī pat cenu kategorijā, arī baterija tur ilgāk, lai arī telefons ir jaudīgāks. Vienīgais šobrīd novērotais mīnuss, kas varbūt ir tikai manam telefonam vai varbūt tomer ne tikai manam – brīdī, kad telefons lādējas, ekrāna vadība apgrūtinās, t.i. – drukājot sms, brīdī, kad telefons lādējas, tas ļoti viegli pārķer burtus un “a” vietā uzraksta “s” u.t.t., tā kā lādēšanās laikā rakstīt sms vai citus tekstus nav visai ērti, bet – spēlējot spēles lādēšanās laikā, šis gļuks nav novērots. Visiem, kas nebaidās riskēt un nav krituši uz brendiem, iesaku… Read more »

    gtc
    25.06.2014 11:01

    Savam Spacer, Tele2 veikalā, nopirku ļoti labu, atveramu uz leju, ”grāmatiņa” tipa maciņu. Ļoti labas kvalitātes, ādas maciņš, ar caurspīdīgu gumijotu vanniņu, kurā ”iesēdinās” telefons. Tiesa, maksā gan padārgi – 16, 00 EUR.

    SpacerLietotājs
    25.06.2014 15:19
    Reply to  gtc

    Arī es iegādājos tādu maciņu Tele2 veikalā,pēc cenas noprotu, ka tādu pašu, taču manas atsauksmes nav tās labākās-pats telefons ir plāns un ļoti ērts, taču maciņš gan ir ļoti liels, masīvs un neērti darboties ar telefonu, kad tas ir ielikts maciņā, tādēļ meklēju alternatīvas šim maciņam, lai neskrāpējas ekrāns un kamera. Varbūt kādi ieteikumi?

    Oskars
    25.06.2014 16:13
    Reply to  gtc

    Savam nopirku silikona “ādiņu” + aizsargplēvi vietnē 220 lv :) pagaidām esmu apmierināts. Vienīgais, mēģinot noņemt, aizmugurējais vāciņš mēģina nākt līdz ;)

    renarto
    03.07.2014 23:08

    Ebayā tagad arī ir pieejamas “grāmatiņas” pa 20 $.

    Samanta
    15.06.2014 19:08

    kā var nomainīt sms signālu?

    23.06.2014 00:56

    vai šajā telefonā ir iespēja nolādet instagram?

    a
    24.06.2014 22:53

    telefons patīk, bet displejs jau mēnesi atpakaļ saplīsa. Plus pusdienu nestrādāja apakšējais labais stūris. Vairākreiz restartēju, bet tad pats no sevis iedarbojās.

    jurģis
    25.06.2014 12:54

    Manam Spacerim nestrādā apakšējās skārienjutīgās pogas. (Ekrāns nav sašķīdis). Vai man iet mainīt pret citu vai ko darīt?

    INTS
    26.06.2014 12:06

    Nopirku Spaceri draudzenei un jau pēc divām nedēļām aiznesu uz remontu, bet nesu jo interesēja vai tas ir normāli, ka katru reizi kad ieslēdzu WiFi telefonam mainās MAC adrese. Piefiksēju to jo mājās rūterim ir uzlikts MAC filtrs un kadru reizi kad Spaceris piekonektējās man jamaina rutera uzstādījumi. Biju iegajis pakonsulteties datorveikala, un šie teica ka tas neesot normāli, bet nu pec divām nedēļām būs atbilde no remonta. Otra lieta, kas nepatika bija GPS braucot pa Rīgu nemitīgi laikam pazud (nebraucu ar tanku), jo ik pēc minūtes pārrēķināja maršrutu (izmantoju wazi un originalo aplikaciju – nekas nemainijās) + braucot pa šoseju rādija, ka es braucu kadus 300m pļavā paralēli ceļam.

    Baltais Tehvs
    27.06.2014 12:59
    Reply to  INTS

    MAC adreses maiņa ir raksturīga aparātiem ar šo procīti ( un vēl dažiem Mediatek aparātiem )

    Dainis
    30.09.2014 20:12
    Reply to  Baltais Tehvs

    Vai šo kā var cīnīties?

    Dainis
    30.09.2014 20:12
    Reply to  INTS

    Man Just 5 arī maina MAC adreses. Aiznesu uz servisu. Uzrakstīja sekojoso, citēju ” Defekts nav konstatēts. Ierīcei ir dinamiskās MAC adreses standarts”. Pimo reizi dzirdu par šādu standartu mobilām iekārtām. Vai kāds ir pieredze, kā šo standartu atcelt. Vai tas ir uz mūžu? :P

    Kristaps Samtiņš
    27.06.2014 10:32

    Vai ar Just5 ir iespējams darbināt Endomondo aplikāciju, ja tik daudzi slikti izsakās par GPS?

    Kristaps
    27.06.2014 10:39

    Par GPS, tas ir diezgan liels mīts, ja Tev ir normāls operātors, tad VIENNOZĪMĪGI saslēdz visus GPS asistentus un nav nekādu problēmu. Mašīnā lietoju ar WAZE un Google Maps jau 5 mēnešus, gan Rīgā, gan Jelgavā, gan Liepājā bez problēmām. Ja kāds apgalvo pretējo, tad viņam nepieciešams izglītoties, vai arī pirkt ierīci (telefonu) ar factory OS… Kopumā aparāts ir ļoti labs par savu cenu, ja proti izmantot ANDROID vidēja lietotāja līmenī! ;) Cheers!

    rrk
    01.07.2014 09:42

    Nezinu, kas par vainu, bet manējais nevelk neko, kam nepieciešams GPS. Neiet ne WASE, ne ENDOMONDO. Varbūt pieslēguma vaina? Lietoju BITE. Biju pie zēniem birojā Brīvības ielā Rīgā- apskatīja aparātu, pārbaudīja un teica, ka paši nezinot, kur problēma. Paņēma manus datus, solīja pazvanīt, ja atradīšot risinājumu. Šī pati problēma arī citiem maniem paziņām, JUST5 lietotājiem, bat arī ar BITE pieslēgumu.

    gatis
    11.10.2014 12:20
    Reply to  rrk

    GPS nedarbojās arī LMT, maršrutus visu laiku pārrēķina un atrašanās vietu kartē rāda blakus ielā. 3x bijis garantijas remontā un nekas nav mainījies. arī GPS signāls pazūd ik pa brīdim. citas funkcijas ir ok. ja nevajag navigāciju, tad ir ok

    lucylju
    02.07.2014 13:07

    Vai kāds zina cik maksā ekrāna/displeja maiņa?

    Janis Šakins
    03.07.2014 08:28

    Sveiki.man šīs mobilais ir divas ar pus nedēļas un jau kopš pirmās
    dienas bija tāda lieta ka ekrāns mirgo tā ka elektrība rastās pirms
    izslēgšanās.tas atkārtojas ik pāris dienas pa šo laiku!
    esmu bijis būs jābrauc atkal…jo vakar viņš mirgoja un jau palika pelēks ekrāns uz bridi ,pēc restartēšanas aizgāja normālā darbība..

    Lady
    15.07.2014 01:19

    Vēlējos pajautāt, kurš telefons skaitās labāks. Šis Just5 spencer vai GIGABYTE GSmart Alto A2 ?

    Žoriks
    18.07.2014 01:44

    Lietoju telefonu kādu četrus mēnešus – esmu diezgan apmierināts, ņemot vērā telefona lēto cenu, bet GPS darbojas ļoti slikti – Waze ir praktiski neiespējami lietot, ļoti ātri noēdas batereja, skaņas kvalitāte ir diezgan vāja(klausoties mūziku pat ar kvalitatīvām austiņām). Un vakar nobira klausules skaļrunis, mani dzird, bet citus nē, kad ieslēdz ārējo skaļruni – var sarunāties. Rīt braukšu uz viņu kantori, redzēs, ko teiks.

    Alex Petja
    15.08.2014 18:23

    Iegādājos šodien Just5 Spacer, nezinu kā nomainīt vietām ikoniņas Menu sadaļā. Kāds nevarētu palīdzēt?

    ikonas
    16.08.2014 01:33
    Reply to  Alex Petja

    uzspied uz ikonas, turi un velc

    Evita Andrejeva
    30.08.2014 09:52

    Man ir jautājums. Vai Just5 Spacer mobilajā ir iespējama rakstība ar garumzīmēm????

    30.08.2014 10:01

    Jā, protams. Dodamies uz ierīces iestatījumiem un izvēlamies latviešu valodas tastatūru.

    Evita Andrejeva
    30.08.2014 16:27

    Paldies, tad vēlreiz būs jāapdomā šis variants…jo garumzīmes man ir sāpīgs jautājums :D

    Arturs Loginovs
    31.08.2014 17:50

    Pēc 7 mēnešu lietošanas nobruka skaļrunis. Pēc tam sāka nedarboties sensorpogas (pēc komentāriem redzu, ka neesmu vienīgais). Lētam telefonam, lētas komponentes un atbilstoša kvalitāte.

    daiga
    06.09.2014 20:09

    ES vairs nevaru ielādēt nekādu aplikāciju šajā telefona. Atminas ir daudz bet joprojām raksta ka nepietiek vietas lietotnei. Kāds var palidzet vai man viņš jānes uz garantiju vai kas?

    daiga
    06.09.2014 20:11

    Es vairs nevaru ielādēt nevienu aplikāciju, rada ka nepietiekama vieta, bet vietas ir daudz. Kāds var palīdzēt vai nest uz garantijas remontu vai ko?

    Artūrs 5
    19.09.2014 06:35

    Laikam visi dzīvojat pilsētās!? Neredzu komentārus par traaki vaājo zonu ārpus pilsētaām. Zonqa vairāk naw nekā ir, it īpaši iekštelpaās naw iespējams sarunāties, kur ar citiem telefoniem zona pilna. Un kamera? Izskatās pēc 1,3 megaapikseļiem. Šie ir divi gaalvenie mīnusi manā uztverē. Pārējais strādā labi, bez bremzēšanas. Veiktspēja ļoti laba un paar GPS signaālu ar nesūdzos. Lietoju telefonu jau pus gadu.

    viesis
    30.09.2014 22:53

    Apraksts reāli 1:1, ka no viena krievu youtube tieši par šo izstrādājumu, tāda sajūta, ka just5 pats piedāvā visu uzrakstīt autoram tik jānotēlo, ka ir analizējis

    30.09.2014 22:58
    Reply to  viesis

    Saiti uz video studijā!

    laura
    07.10.2014 16:26

    man telefons ir jau vairak ka 2 menešus , bet tagad man neiet ekrāns , ko darīt ? HELP !!!!!

    gatis
    11.10.2014 13:01

    GPS nedarbojās arī LMT, maršrutus visu laiku pārrēķina un atrašanās
    vietu kartē rāda blakus ielā. 3x bijis garantijas remontā un nekas nav
    mainījies. arī GPS signāls pazūd ik pa brīdim. citas funkcijas ir ok. ja
    nevajag navigāciju, tad ir ok..

    robersgdtfyg
    07.12.2014 14:46

    lg g2 nevar salidzinat ar šo lētuci. G2 ir high end! leitoju abus telefonus, no G2 nešķiršos nekad!

    Daila Andina
    09.12.2014 13:35

    Man neiet nets nevar ne Draugiem. lv ieiet ne facebooka…. es nesaprotu kapēc?

    Andis
    10.01.2015 16:31

    Sveiki>
    Kāds ir mainijis bateriju spacer 1?
    un cita modeļa viņam der?

    Andris Burbergs
    20.01.2015 12:39

    Telefons patstāvīgi restartējas pie lielākas noslodzes. Visvairāķ patīk restartēties pie zvanu saņemšanas. Lietoju 3 mēnešus

    Valters
    13.02.2015 14:38

    Vakars redzēju šādu variantu, viss strādā, tikai vāciņš tur kopā to telefonu.

    Jēkabs
    04.04.2015 14:41

    Iesaku nekad neprikt Spaceru, tā ir pašnāvība, ka es jums saku. Pašam šis telefons ir mazliet vairāk par gadu, bet jau tas man ir prasījis daudz nervu. Pēdējā laikā tas vispār šķiet nelietojams, kamera jau tā ir bijusi ļoti slikta, tagad tā ir vēl miglaina. Pat remontā tīrot to, tā tik un tā ir miglaina. Telefons pats izslēdzas(neskatoties uz to cik tev ir % baterijas 70% vai 5%). Pats izdzēš WIFI paroles un rūteru nosaukumus. Ļoti bieži uzkaras ekrāns(līdz ar to tev ir jāslēga ekrāna atslēgšanas poga vai jāgaida, kamēr ekrāns atkal būs lietojams). Mikrofons arī čarkst, bet tikai tad, kad ieraksti vai nu balss ierakstu vai nu video. Kā jau minēju- baterija. Tas ir murgs, tev burtiski jāsēž pie lādētāja. Pat tikko uzlādējot un atnākot uz skolu, tev no 100% būs vien 80%(telefonam vienkārši stāvot kabatā). Un tas ir labākajā gadījumā. Godīgi sakot, nevaru sagaidīt, kad tikšu vaļā no šī ķīniešu mēsla.
    P.S Telefons ir gandrīz ideāla stāvoklī.(Neesmu plēsis, tīši šķaidījis vai vēl kādi bojājis.)

    Ridiculous
    04.07.2016 02:09

    Telefons nav lietotājam draudzīgs, jo it īpaši parastam lietotājam kas nesaprot no ierīcēm daudz un šo latvisko pārtulkojumu no angliskā, kas īsti nepasaka par ko tā specifiskā vieta atbild vai dara.
    Ja personai ir SD karte ielikta, tad lieta tāda, ka no kamera automātiski saglabā visu telefona atmiņā, bet nav iespējas pārmest bildes vai video uz SD karti, kā arī nevar iestatīt lai automātiski saglabā attēlus vai video uz SD karti, opcijas to nepiedāvā.

    Kur manam LG L70 D320N šāda vienkārša funkcionalitāte ir iekšā, varu pārmest attēlus vai iestatīt, ka uzreiz pēc attēla vai video uzņemšanas saglabā uz kartes atmiņas, nevis telefona.

    Just5 Spacer ir draņķis parasta lietotāja rokās, telefons ir speciāli jāpadara lietotājam draudzīgs uzliekot speciālas programmas un apmācot lietotāju tās lietot, lai varētu sevi vadīt cauri vienkāršiem failiem un to pārmest atbrīvojot vietu telefonā priekš atjauninājumiem kas telefoniem vismaz prasa minimums ~230MB brīvas vietas.

    Reklāma
    Just5 Spacer galvenais trumpis ir tā zemā cena.Just5 Spacer apskats