Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Pārsteidzoši ātrs un kvalitatīvi būvēts viedtālrunis, kas izgriež pogas vismaz divas reizes dārgākiem modeļiem. Rekomendējams!

    Jaunākie raksti

    Motorola nebūt nav saucams par Latvijā populāru zīmolu un ražotāja tālruņi drīzāk pazīstami no podziņtelefonu laikiem ar RAZR un ROKR nosaukumiem. Tobrīd tie bija stilīgi viedtālruņi ar futūristisku pogu noformējumu. Tad bija īss Motorola Defy ūdensdrošo viedtālruņu mirklis, bet visi Latvijā pieejamie modeļi būtu jāuzskata par „pelēkiem”, jo Motorola pārstāvju pie mums nav.

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Vasaras beigās par dižu ziņu kļuva Motorola augšāmcelšanās ar Moto X modeli, kas īsti nekonkurēja ar citu ražotāju flagmaņiem, bet piedāvāja dažādas pielāgošanas iespējas un Motorola izstrādātas aplikācijas, kā arī gandrīz neaiztiktu Android operētājsistēmu. Tā bija teju divus gadus gaidīta ziņa, kopš Google pievienoja Motorola savam iepirkumu sarakstam. Diemžēl Moto X ir tikai ASV tirgum paredzēts viedtālrunis, kaut gan klīst baumas, ka tas tuvākajos mēnešos atceļos līdz Eiropai.

    Stāsta varonis Motorola Moto G ir pavisam jauns ražotāja viedtālruņu modelis, kas savā ziņā ir vēl lielāks pārsteigums par Nexus sēriju, kas top Google sadarbībā ar citiem ražotājiem. Moto G cena ir zema un tieši tādēļ tas ir ļoti interesants mūsu tirgum. Latvijā vēl arvien Motorola netiek pārstāvēta un iegādāties Moto G nāksies Vācijas vai Lielbritānijas interneta veikalos, bet tas ir to vērts. Ar Moto G paspēlējos Ziemassvētku brīvdienu laikā un izstāstīšu gūtās atziņas par šo viedtālruni.

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Apskats balstīts uz Android 4.3 Jelly Bean operētājsistēmu, jo šobrīd 4.4.2 KitKat pieejama tikai ASV modeļiem.

    Tehniskā specifikācija:

    • Android 4.3 (Jelly Bean), nākotnē būs 4.4.2 (KitKat)
    • Qualcomm Snapdragon 400 čipkopa, četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7, Adreno 305 video apakšsistēma
    • Izmēri un svars 129.9 x 65.9 x 11.6 mm, 143 g
    • Ekrāns IPS LCD ar 720 x 1280 punktiem, 4.5 collas (326 ppi), Corning Gorilla Glass 3
    • Atmiņa 8/16 GB, 1 GB RAM
    • Savienojumi WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 A2DP, LE
    • Kamera priekšā 5 MP, 2592х1944 punkti, autofokuss, LED zibspuldze, sejas noteikšana, HDR. Priekšā 1.3 MP kamera
    • Video uzņemšana 720p@30fps, stereo skaņa, HDR
    • FM radio, GPS ar GLONASS, aktīvais apkārtējo trokšņu slāpētājs
    • Google Drive ar 50 GB glabātuvi divu gadu garumā
    • Lietotāja nenomaināms Li-Ion 2070 mAh

    Moto G filozofija

    Tā drīzāk ir visas Google filozofija, kad nonākam pie fizisku ierīču ražošanas. Google ar reklāmu un aplikāciju naudām atbalsta viedierīču iegādi Nexus gadījumā, bet šķiet, ka vēl lielāku atbalstu saņem Moto G pircēji, jo viedtālrunis ar 8 GB atmiņu izmaksā ap 170 eiro, bet 16 GB versija būs nedaudz dārgāka, ja vien izdosies to veikalos sameklēt. Google gan paziņojusi, ka Motorola finanses ir pašas Motorola ziņā, neviens neko nepabalsta un arī Android jauninājumus Motorola saņem tik pat ātri kā citi ražotāji. Būšu godīgs – neticu.

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Par izdoto naudu pircējs iegūst pamatīgu viedtālruni, kura galvenās priekšrocības ir ātra jauninājumu saņemšana, pietiekami jaudīgas komponentes un dažas Motorola aplikācijas, kuras ir pat ļoti patīkami lietojamas. Nevienā citā viedtālrunī Moto aplikācijas nevar uzstādīt.
    Motorola neaizraujas ar iepakojumu un kastītē līdzi samestajiem rīkiem – tur atradīsim tikai Moto G viedtālruni un USB vadu, bet nebūs sienas lādētāja un austiņu. Pats iepakojums ir vienkāršs, lēts un kaste ir pārsteidzoši maza.

    Izskats un uzbūve

    Protams, pirmais jautājums par lētu viedtālruni ir loģisks – vai tas kam der, vai tas kabatā neizjuks un vai ekrānā var kaut ko saskatīt. Moto G nevarētu saukt par slaidu viedtālruni, jo resnākajā vietā ir 11.6 mm biezs, bet tas nav kritiski. Viedtālruņa forma pieskaņota plaukstas formai un tas rokā jūtas daudz drošāk, nekā dažs labs teju divas reizes plānāks viedtālrunis.Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Moto G aizmuguri sedz matēti gumijotas plastmasas vāciņš, zem kura slēpjas SIM kartes pieslēgvieta. Aizmugures vāciņi ir lietotāja nomaināmi un pieejami dažādās krāsās cenā ap 11 eiro, kā arī Motorola izveidojusi tā saucamos Flip-cover par apmēram 27 eiro. Oriģinālie vāciņi veidoti no biezas plastmasas un tie ļoti precīzi pieguļ viedtālrunim.

    Motorola Moto G labajā sānā izvietotas visas fiziskās pogas ekrāna bloķēšanai un skaļuma regulēšanai, augšpusē ir austiņu pieslēgvieta un apakšā ir microUSB pieslēgvieta. Fiziskās pogas ir jūtami izceltas no kopējām korpusa līnijām, to malas ir diezgan asas, bet tas palīdz pogas lietot vēl ērtāk. Ekrāna vadības pogas veidotas Nexus stilā un tās aizņem ekrāna apakšdaļu, nevis ir izdalītas kā fiziskas vai skārienpogas zem tā.

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Neticami labi izstrādāts Moto G 4.5 collu IPS ekrāns un tā izgaismojums. Ekrāna krāsas ir sulīgas un siltas, pat ja to salīdzina ar citu ražotāju flagmaņiem, kas izmanto IPS tehnoloģijas ekrānus. Protams, AMOLED krāsas būs zilganākas un ne tik mierīgas. 4.5 collās ietilpināta 720 x 1280 izšķirtspēja, kas dod 326 ppi punktu blīvumu. Tas ir pietiekams, lai teksts būtu lieliski lasāms un nevarētu bez piepūles saskatīt atsevišķus pikseļus. Patīkami, ka ekrānu klāj Corning Gorilla Glass 3, kas pasargās to no švīkām un skrāpējumiem.

    Kopumā Moto G izskats ir ļoti atturīgs, Motorola logo redzams tikai uz viedtālruņa aizmugures vāciņa. Nostrādāts viss ir perfekti precīzi un rodas pamatīgas šaubas, ka kādas cits ražotājs šādu kvalitāti vari iegūt par līdzvērtīgu cenu.

    Aplikācijas un ātrdarbība

    Kā jau minēju, Motorola uzstādījusi dažas savas aplikācijas, kas ir paredzētas ekskluzīvi tikai un vienīgi Motorola viedtālruņiem. To skaits nav plašs – Migrate, Connect, Moto Care, Assist un Wireless Display. Migrate, protams, palīdzēs pārcelties no vecā Android viedtālruņa, bet šo aplikāciju pamatīgi dublē Google mākoņservisi un citas back-up aplikācijas.

    Moto G scr 005Moto G scr 002Moto G scr 001

    Moto G scr 006Moto G scr 007Moto G scr 013

    Connect jau ir daudz interesantāka aplikācija, kas nodrošina zvanu un SMS saņemšanu Google Chrome interneta pārlūkā, kuram uzstādīts speciāls paplašinājums. Moto Care vairāk attiecas uz ASV tirgu, Wireless Display nepieciešama Miracast tehnoloģijas izmantošana, kas pieejama dažos Samsung un arī citu ražotāju viedajos televizoros. Miracast tehnoloģija ir vēl diezgan nestabila un internetā atrodama informācija, ka bieži televizori nemaz negrib tik vienkārši sapāroties ar viedierīcēm.

    Pati interesantākā ir Assist aplikācija, kas atpazīs lietotāja guļamo laiku, kā arī no kalendāra izķeksēs informāciju par tikšanos un tad nogriezīs Moto G zvana skaļumu. Nakts laikā Moto G īpašnieku varēs sazvanīt tikai ar otro zvanu, jo pirmais zvans tiks tikai parādīts ekrānā. Assist aplikācija atpazīs automašīnu un ļaus lietot brīvroku režīmu. Vēl Motorola pievienojusi nekonfigurējamu akumulatora taupības režīmu, kas pats fonā kaut ko regulē, bet nav īsti skaidrs ko.

    Moto G scr 012Moto G scr 011Moto G scr 010

    Motorola labi veicies ar Moto G ātrdarbības nodrošināšanu. No 1 GB RAM brīva paliek apmēram puse, bet uzinstalējot Facebook, WhatsApp un citas atmiņā sēdošas aplikācijas, tāpat paliek pāri vairāk kā 300 MB, kas nodrošina plūdenu Moto G darbību. 8 GB Moto G versijai būs pieejami apmēram 4.5 GB vietas iebūvētajā atmiņā (atgādinu – Android 4.3 Jelly Bean), bet viedtālrunis nav aprīkots ar microSD pieslēgvietu.

    Qualcomm Snapdragon 400 čipkopa ar četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7 nodrošina jaudu, kas līdzinās Cortex-A9, bet tiek patērēts mazāks enerģijas daudzums. Adreno 305 video apakšsistēma nav saucama par ļoti jaudīgu, bet vairumam 3D spēļu pietiks. Te gan ierobežojošais faktors ir iebūvētās atmiņas apjoms un spēļu cienītājiem noteikti jāizvēlas 16 GB versija.

    Moto G scr 009Moto G scr 007Moto G scr 004

    Sintētiskajos veiktspējas testos Moto G uzrāda jaudu, kas līdzinās Samsung Galaxy SIII un LG Nexus 4 spējām. Protams, šur tur Moto G nākas piekāpties šiem pagājušā gada flagmaņiem, bet ikdienas lietošanā tas nebūs manāms, jo Moto G ir viens no plūdenākajiem Android viedtālruņiem, ar ko nācies strādāt. Iespējams, ka janvāra beigās paredzētais KitKat jauninājums dos vēl labākus sintētiskos un faktiskos ikdienas rezultātus.

    Moto G ar Android 4.3 Jelly Bean nav saņēmis latviešu valodu saskarnei, kas ir diezgan dīvaini un daudziem varētu būt nepieņemami. Rakstīšanas ievadei gan pieejama latviešu valoda, kā arī patīkami lietojamā Google Keyboard jaunākā versija.

    Fotogrāfijas un kameras aplikācija

    Moto G kameras aplikācija ir ieturēta minimālisma stilā un konfigurācijai nepakļaujas gandrīz nemaz. Varam uzņemt 5 megapikseļu attēlu vai 720p video, bet neko pašrocīgi šajā ziņā regulēt neizdosies.

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

     

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats
    100% crop

    Pastāv iespēja manuāli iestatīt zibspuldzes lietošanu, HDR lietošanu kā foto, tā arī video uzņemšanas laikā un vēl foto aplikācija papildus piedāvā manuāli regulēt fokusu un ekspozīciju. Šādas iespējas viedtālruņa standarta foto aplikācijā redzu pirmo reizi, diemžēl asuma iestatīšana ir ļoti problemātiska, bet ap ekspozīciju gan dažreiz der padarboties.

    Moto G saņēmis arī Google+ Attēli papildinājumu, kas ļauj automātiski izveidot klipiņu no fotogrāfijām un video. Aplikācija piedāvā dažādus salīdzinoši atturīgus filtrus video klipiem, kā arī pietiekami plašu mūzikas stilu izlasi. Ar Google+ Attēli pastāv iespēja izveidot neticami labus klipiņus, kuru garums ir līdz 4 minūtēm. Video apstrāde un renderēšana norisinās viedtālrunī un patērē diezgan daudz enerģijas. Apstrādāt iespējams ne tikai tos video, kas uzņemti ar viedtālruni, bet arī tos video un foto, kas pievienoti Google+ kontam. „Svešos” video nāksies vispirms lejupielādēt viedtālrunī.

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats
    100% crop

    No fotogrāfijām sākumā neko dižu negaidīju, jo jau bija lasīts par ne pārāk augstvērtīgo 5 megapikseļu kameru. Jāatzīst, ka dienasgaismā uzņemtās fotogrāfijas ir pat lietojamas, fokuss lielākoties ir precīzs un automātiski aktivizējas HDR, lai piekoriģētu pārāk gaišas debesis vai tumšas ēnas. Pie faila nosaukuma viedtālrunis pievieno „HDR”, ja tas izmantot fotogrāfijas uzņemšanas laikā. Sliktākos gaismas apstākļos fotogrāfijas ir jūtami graudainas, bet bieži glābj spējīgā LED zibspuldzīte. 720p video tiek uzņemts ar 30 kadriem sekundē, bet bitreits ir tikai ap 10 Mbps, kas ir maz un detalizācija būs zema.

    Vērtēju, ka Moto G foto un video spējas ir labākas, nekā internetā jūs un mūs baida, bet neko dikti labas arī tās nav. Daža laba 8 megapikseļu kamera taisa tikai lielākus failus, bet ne labāku kvalitāti. Zinu, zinu – ne jau pikseļi dod kvalitāti. Te drīzāk runāju par svaigāku tehnoloģiju, ko sev līdzi varētu nest jaunāka matrica.

    Kopvērtējums

    Motorola ir kārtīgi pastrādājusi, lai izveidotu lielisku ikdienas sabiedroto par ļoti zemu cenu. Ātrdarbības, ekrāna, uzbūves kvalitātes ziņā Moto G „iet garām” visādiem HTC One mini un Galaxy S4 mini, kuri ir vismaz divas reizes dārgāki.

    Par tiešu konkurentu varētu uzskatīt nosacīti pašmāju ražojumu Just5 Spacer, kas gan ir lētāks, tomēr arī būs lēnīgāks, tam, visticamāk, KitKat neredzēt nekad. Arī ekrāns Just5 Spacer gadījumā ir jūtami sliktāks gan izšķirtspējas, gan tehnoloģijas, gan aizsardzības ziņā.

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Moto G pavisam noteikti ir rekomendējams viedtālrunis, kas idejas un funkciju ziņā ļoti līdzinās Nexus 4. Nexus 4 jauda ātrāk izēdīs akumulatoru un arī ekrāns Nexus 4 viedtālrunī ir jūtami pelēcīgāks un vienkārši ne tik patīkams acij. Moto G pieejams FM radio, ko neatradīsi Nexus 4. 16 GB Nexus 4 cena „no rokām” (jo Play veikalā tie vairs nav pieejami par zemāku cenu) ir līdzvērtīga 16 GB Moto G versijai.

    Labus un lieliskus rezultātus uzrādīja Moto G akumulators, kas spēj nodrošināt ar vienu uzlādi apmēram 7.5 stundu interneta lietošanu no vietas, kā arī ap 5 stundām spēlīšu dzenāšanas režīmā. Taupīgi lietojot Moto G, tā akumulators izturēs visas 3 diennaktis.

    Motorola Moto G viedtālruņa apskats

    Kā iepriekš izkristalizējies komentāru sadaļā, tad Moto G tiek nodrošināta garantija Latvijā, kaut arī viedtālrunis iegādāts Vācijā vai Lielbritānijā. Ražotāja garantijas periods gan būs gads, jo pēc Latvijas likumdošanas otro garantijas gadu nodrošina pārdevējs.

    Moto G ir tikai divi vērā ņemami klupšanas akmeņi – jāiegādājas 16 GB versija, ja vien neizmanto ikdienā kādas 15 ne pārāk grandiozas aplikācijas. Spēlīšu atturībniekiem pilnīgi pietiks ar 8 GB versiju. Jāatceras tikai ik pa laikam patīrīt atmiņu no foto un video failiem. Otrā problēma būs relatīvi švakā kamera. Tā gan nav neganti vāja, bet par labu Moto G kameru saukt negribētu. Protams, viedtālruņa iegāde Ebay vai Amazone ir saistīta ar zināmu risku.

    Pārsteidzoši ātrs un kvalitatīvi būvēts viedtālrunis, kas izgriež pogas vismaz divas reizes dārgākiem modeļiem. Rekomendējams!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    9
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    8
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    anri
    11.02.2014 01:15

    Kāds risks pastāv iegādājoties Moto G no Amazon? Interesē šis telefons!

    Elga
    15.04.2014 14:11
    Reply to  Artis Ābols

    Pasakiet man, lūdzu, kur tad īsti veic šo 1 gada garantijas remontu Motorolai, kas pirkta ārzemēs? Apzvanīju vairākus kantorus un man nav nekādas info par to – neviens nelabojot tādus par garantiju.

    Jānis
    15.05.2014 13:25

    Labprāt šo telefonu iegādātos mammai..
    Bet vai tam ir latviešu valoda?
    Paldies

    Artis Abols
    23.07.2014 13:00

    Moto G UK versija vakar sākusi saņemt 4.4.4

    Edgars Šulcs
    01.09.2014 21:55

    Šodien iegādāts priekš darba kolēģa. Par šo cenu – super, labākā izvēle. Un paldies par apskatu, tas pilnīgi noteikti līdzēja izvēlē.

    Ļoti patīk, ka iekšā ir salīdzinoši tīrs Android, nekādu Samsung/LG/HTC stila izskaistinājumu. Sajūta, it kā spaidītu Nexus. Īstenībā, dēļ apakšējā gumijotā materiāla arī atgādina tādu kā Nexus 5 mazo brālīti. Un man jau tas soft touch baigi iepaticies, telefons mazāk slīd pa rokām. Tas, ka telefons ir nedaudz biezāks par vidusmēra trubu, arī patīk – plaukstā baigi ērti. Kā arī izmērs tāds, ka būs pašā laikā tiem, kas baidās no klučveidīgajiem milzu tālruņiem, gan tiem, kam vienkārši rociņas mazas. Ekrāns foršs (vismaz salīdzinot ar tiešajiem konkurentiem), strādā žigli, rokā patīkams.

    Meklējot šo, kā variantus izskatīju arī šo to no HTC, LG G2 mini, LG L90, Samsung 3 Neo, utml. Katram savas utis – vienam ekrāns, otram procis, trešais bremzē, utt. Šis Moto G viennozīmīgi liekams kripatu augstāk par pārējiem līdzīgā budžetā nopērkamajiem.

    nabukoo
    11.09.2014 16:17

    Esmu palietojis doto modeli, tikai 4G. Viss ir super, bet ir viena problēma, par kuru gribu visus brīdināt: ir problemas ar SD kartes lasīšanu. Īsumā, nepērciet 32 gb 10 klasi. Pērciet mazāku un lēnāku, tad ļoti liela iespēja ka strādās, bet ne 100%. Pilns motorolas forums par šo. Bet par pārējo – viss patīk, šis gan man pirmais smartfons. Stikls – izcils, tīk patīkami tam pieskarties. Programmas kā jau Androidam, viss (izņemot SD) strādā ideāli. Iegāju developera modē, var šo to padarīt, ja ir vēlme. Gaidu bamperi :)

    nabukoo
    10.11.2014 17:11

    Palietoju 2 mēnešus, viss strādā izņemot to sasodīto SD karti, tagad arī 16 gb 4 klases met erroru. Attiecig nepērciet, ja jums gribēsies lietot SD kartiņu.

    Reklāma
    Pārsteidzoši ātrs un kvalitatīvi būvēts viedtālrunis, kas izgriež pogas vismaz divas reizes dārgākiem modeļiem. Rekomendējams!Motorola Moto G viedtālruņa apskats