Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo plāno pārņemt IBM x86 serveru risinājumu biznesu

    Jaunākie raksti

    Divi informācijas tehnoloģiju (IT) pasaules giganti – Lenovo un IBM – noslēguši vienošanos, kuras ietvaros Lenovo plāno pārņemt IBM x86 serveru biznesu. Tajā ietilpst System x, BladeCenter un Flex System asmeņserveru un komutatoru produktu grupas, kā arī x86 arhitektūrā balstītās Flex integrētās sistēmas, NeXtScale un iDataPlex serveri un saistītā programmatūra, kā arī tīklošanas un uzturēšanas pakalpojumi. Darījuma vērtība ir aptuveni 2,3 miljardi ASV dolāru.

    IBM pārziņā paliks System z lieldatori, Power Systems, Storage Systems un Power tehnoloģijās balstītā Flex serveru grupa, kā arī PureApplication un PureData iekārtas.

    Reklāma

    Šī vienošanās balstīta uz ilgtermiņa sadarbību starp abiem uzņēmumiem, kas aizsākās 2005. gadā, kad Lenovo pārņēma IBM datorproduktu biznesu, kurā ietilpa ThinkPad datoru sērija. Kopš tā laika abas kompānijas ir veiksmīgi sadarbojušās dažādās nozarēs.

    Lai arī Lenovo vienošanās paredz lielāko x86 serveru risinājumu biznesa produktu pārņemšanu, IBM turpinās attīstīt un pilnveidot x86 arhitektūrai piemēroto Windows un Linux programmatūras risinājumu portfolio.

    Vienlaikus IBM savā rīcībā paturēs System z lieldatoru risinājumus, Power Systems un Storage Systems produktu kategorijas, uz Power tehnoloģijām balstītos Flex serverus, kā arī PureApplication un PureData ierīces. IBM ir vadošais programmatūras izstrādātājs minētajiem x86 arhitektūras serveriem, kura pieredze mērāma tūkstošos programmatūras produktu izstrādē un kura rīcībā ir desmitiem tūkstošu programmatūras izstrādes un apkalpošanas profesionāļu.

    Lenovo un IBM darījums – ilgtermiņa stratēģijas un veiksmīgas sadarbības rezultāts

    „Šis darījums atspoguļo mūsu stratēģiskos uzstādījumus investēt biznesa nozarēs, kas var veicināt finansiāli ienesīgu izaugsmi un paplašināt mūsu PC Plus darbības jomu,” norāda Lenovo izpilddirektors Jangs Juangings (Yang Yuanqing). „Līdz ar pārdomātu darba stratēģiju, sekmīgu tās izpildi, pastāvīgām inovācijām un apņēmību attīstīt x86 industriju, mēs esam pārliecināti par mūsu spējām ilgtermiņā sekmīgi attīstīt šo biznesa nozari – gluži tāpat, kā mēs to esam paveikuši ar mūsu datoru biznesa nozari visā pasaulē,” stāsta Jangs Juangings.

    Līdz ar noslēgto vienošanos, Lenovo arī pārņems saistītās klientu apkalpošanas un tehniskās darbības. IBM vēl kādu laiku turpinās nodrošināt uzturēšanas pakalpojumus Lenovo vārdā, tādēļ klienti neizjutīs nekādas izmaiņas apkalpošanas jomā. Aptuveni 7500 IBM darbiniekiem, kas izvietoti Roli, Šanhajā, Šendžeņā, Taipejā un citur pasaulē, ir paredzēts piedāvāt iespēju turpināt savas darba gaitas uzņēmumā Lenovo.

    Šī vienošanās seko nesen izplatītajam paziņojumam par IBM plāniem investēt vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru jaunajā IBM Watson Group biznesā, kā arī 1,2 miljardu investīcijām globālajā mākoņskaitļošanas risinājumu attīstībā 40 datu centros, kas izvietoti 15 valstīs, piecos kontinentos.

    „Šis darījums IBM sniedz iespēju koncentrēties uz sistēmu un programmatūras inovācijām, kas spēj sniegt jaunas vērtības mūsu būtiskākajām biznesa nozarēm – kognitīvās skaitļošanas, lielo datu un mākoņskaitļošanas risinājumiem,” norāda IBM Programmatūras un Sistēmu risinājumu grupas vecākais viceprezidents un vadītājs Stīvs Mills (Steve Mills). „IBM ir ievērojama pieredze inovāciju un jaunievedumu jomā, kas ir ļāvuši mums radīt mūsu klientu vidū augsti novērtētus risinājumus,” paskaidro Mills.

    Kamēr norisinās darījuma procesuālā īstenošana, abu uzņēmumu serveru biznesa nozares turpinās funkcionēt neatkarīgi un bez izmaiņām, tajā skaitā arī klientu apkalpošanā un produktu pieejamībā šajā periodā izmaiņu nebūs.

    Nākotnes plāni

    Nākotnē Lenovo un IBM plāno veidot stratēģisku sadarbību, kurā ietilps līgums par globālā OEM ražotāja un izplatītāja tiesībām tirgot IBM industrijā vadošos sākuma un vidējās klases Storwize datu glabāšanas sistēmas, lenšu glabāšanas sistēmas, General Parallel File System (GPFS) programmatūru, SmartCloud Entry risinājumus un citus IBM sistēmu programmatūras portfolio elementus, ietverot arī Systems Director un Platform Computing risinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma