Web Analytics
More
    Reklāma

    Programmatūras kļūdas dēļ Toyota atsauc 1.9 miljonu Prius automobiļu

    Jaunākie raksti

    Programmatūras kļūdas dēļ Japānas autoražotājam Toyota visā pasaulē nācies atsaukt 1.9 miljonus Prius hibrīdu. Problēma skar jaunākās, trešās paaudzes Prius automobiļus, kas izlaisti sākot ar 2009. gadu. Japānā tiek atsaukti 997 000, Ziemeļamerikā – 713 000 un Eiropā un citos reģionos – 130 000 auto.

    Problēmas programmatūrā var radīt noteiktu tranzistoru pārkaršanu un hibrīda dzinēja apstāšanos. Problēmas gadījumā mērinstrumentu panelī iedegsies brīdinošais signāls un auto ieslēgsies avārijas režīms (limp home mode). Ja konstatēta problēma, auto jāgādā uz dīlera servisu.

    Reklāma

    Toyota ir pirmais autoražotājs, kas masveidā sāka ražot automobiļus ar hibrīddzinējiem. Prius pārdošanā nonāca 1997. gadā un 2010. gadā uzņēmums atsauca 397 000 automobiļus. Kopš 2011. gada Toyota saņēma 451 ziņojumus par programmatūras radītajām problēmām, taču par laimi neviens cilvēks nav cietis.

    Ar katru paaudzi automobiļi arvien vairāk tiek aprīkoti ar dažādām elektroniskajām sistēmām un jau šobrīd varam lasīt par dažādām programmatūras kļūdām, kas var ietekmēt automobiļa uzvedību vai pat izraisīt nevēlamus atgadījumus uz ceļa. Autoražotājiem būtu cieši jāsadarbojas, jo programmatūras problēmas kļūs izteikti bīstamākas brīdī kad masveidā sāks ražot daļēji vai pilnībā autonomos automobiļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma