Web Analytics
More
    Reklāma

    Atklātībā nonāk informācija par Samsung Galaxy S5 pirkstu nospiedumu lasītāju

    Jaunākie raksti

    Jauno Samsung Galaxy S5, visdrīzāk, ieraudzīsim tikai nākampirmdien Mobile World Congress 2014 tehnoloģiju izstādē, taču jau tagad vispasaules tehnoloģiju mediji ziņo par gaidāmā flagmaņa tehniskajām iespējām. Jau iepriekš tika baumots, ka jaunajam Android viedtālrunim būs pirkstu nospiedumu lasītājs un Samsung aktualitātes apskatošais blogs SamMobile apgalvo, ka zina kā darbosies Galaxy S5 iebūvētais pirkstu nospiedumu lasītājs.

    Pretēji baumām, ka tas būs iebūvēts telefona displejā, informatori no Samsung iekšienes norāda, ka pirkstu nospiedumu lasītājs būs iestrādāts zem displeja novietotajā fiziskajā (Home) taustiņā gluži kā Apple iPhone 5s. Tas arī norāda, ka Samsung savā jaunajā telefonā izvēlējies iestrādāt fiziskus taustiņus nevis attēlot tos uz ekrāna kā, piemēram, LG Nexus 5. Lai reģistrētu pirkstu nospiedumu, pirksts būs jāpārvelk pāri sensoram. Nopludinātā informācija liecina, ka pirkstam jābūt pilnībā piespiestam pie sensora, tas jāvelk pāri ne pārāk lielā ātrumā un sensors nespēs nolasīt slapju pirkstu nospiedumus. Tātad, diezgan cimperlīga padarīšana. Interesanti, ka nolasot pirksta nospiedumu, tas automātiski tiks attēlots arī uz ierīces ekrāna.

    Reklāma

    Kopumā lietotājs varēs reģistrēt līdz 8 pirkstu nospiedumiem (Apple iPhone 5s var reģistrēt līdz 5 pirkstu nospiedumiem) un katram no tiem piešķirt noteiktas darbības. Piemēram, ar rādāmpirkstu varēs atbloķēt telefonu, bet ar īkšķi varēs atvērt zvanu aplikāciju. Baumo, ka Samsung jaunajā ierīcē būs iestrādājis arī personālo mapi un privāto režīmu, kas ļaus privātos datus paslēpt no svešām acīm un tiem piekļūt izmantojot pirkstu nospiedumu lasītāju. Tāpat balstoties uz pirkstu nospiedumiem varēs pieteikties Samsung kontā un dažādās mājaslapās.

    Ja tik tiešām Galaxy S5 būs iestrādāts šāds pirkstu nospiedumu lasītājs, tad līdzīgas tehnoloģijas šogad varēsim sagaidīt arī citu ražotāju viedtālruņos. Līdz šim tie nav iemantojuši lielu popularitāti un pagaidām tikai jaunā Apple iPhone 5s realizācija ir kaut cik ērta, jo pirksts nav jāslidina, bet gan vienkārši jāpatur uz pogas. Manuprāt, šāda tehnoloģija zināmā mērā var atvieglot ierīces lietošanu, jo samazina nepieciešamību ievadīt teksta paroles un tas ir ērti, piemēram, aplikāciju veikalos. Pēc baumām var secināt, ka Samsung gājis tālāk un šī drošības funkcija pamatīgāk iestrādāta sistēmā un piedāvā plašākas iespējas. Pavisam noteikti ar interesi gribēšu pamēģināt kā šāds pirkstu nospiedumu lasītājs darbojas praksē.

    Kāds ir tavs viedoklis par pirkstu nospiedumu lasītājiem mūsdienīgās mobilajās ierīcēs? Kādas funkcijas tas varētu atvieglot?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ABS
    19.02.2014 13:38

    Forši, tagad NSA tiks pie daudz, daudz pirkstu nospiedumiem! Līdz šim tādus varēja ievākt tikai no ābolistiem! :)

    ED
    19.02.2014 21:05

    Visu pirkstu nospiedumi jau ir valdības rīcībā. Pase visiem ir. NSA vāc DNS , pirkstu nospiedumi nav akruāli

    Reklāma