Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple nāk klajā ar CarPlay (līdz šim to pazinām kā iOS in the Car)

    Jaunākie raksti

    Šodien Ženēvas auto izstādē Apple un autoražotāji – sadarbības partneri nākuši klajā ar CarPlay. Pats par sevi jaunums nav nekas negaidīts – kā nekā, iOS in the Car tika pieminēta pat pašas Apple iOS 7 prezentācijā, nemaz nerunājot par baumu dzirnavām.

    Ja tā pavisam īsi, tad CarPlay ir paplašināts Apple iPhone atbalsts automašīnu oriģinālaprīkojuma ierīcēs, un ļauj laimīgajam auto+iPhone īpašniekam ērtāk un drošāk izmantot sava iPhone iespējas brauciena laikā, izmantojot Siri balss asistentu, skārienekrānu un auto vadības pogas. No aplikācijām pirmās nosaucamās ir Maps, Phone, Music un Messages, taču to skaits ar laiku pieaugs, klāt nākot Spotify, Podcast, Beats Radio, u.c. Pamatideja – kāpēc gan brauciena laikā ņemt rokā telefonu vai šķielēt tā ekrānā (kas, bez šaubām, nav savietojams ar satiksmes drošību), ja visu varam izdarīt ar balss asistenta palīdzību? Godīgi piemetināšu, ka Siri, vismaz šobrīd, latviski nerunā…

    Reklāma

    Lai uzzinātu, vai jūsu iPhone atbalsta CarPlay funkcionalitāti, aplūkojam tā “dibengalu” :) – ja telefonu lādējam caur Lightening ligzdu, tad atbilde ir “Jā”. Varam pateikt priekšā, ka šobrīd tie ir visi iPhone modeļi ar “5” nosaukumā – iPhone 5, iPhone 5C un iPhone 5S. Mazliet žēl, ka vismaz daļēju CarPlay funkcionalitāti nav iespējams saņemt ar aktuālo modeļu iPad un iPod touch, taču – tāda nu ir tā dzīve… Tā vai citādi, CarPlay funkcionalitāti ar to savietojamo ierīču īpašnieki saņems bez maksas, kopā ar iOS atjauninājumu.

    Protams, paliek vēl tāds sīkums, kā 2014. gada attiecīgo ražotāju auto… – pirmie ražotāji, kuru jaunajos auto modeļos būs CarPlay, ir Ferrari, Mercedes-Benz un Volvo. Tiem vēl šogad sekos Honda, Hyundai Motor Company un Jaguar Land Rover, bet nākamajā gadā – arī BMW Grupa, Ford, General Motors, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki un Toyota Motor Corp.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=kqgrGho4aYM]

     

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma