Web Analytics
More
    Reklāma

    Populārais multimediju atskaņotājs VLC beidzot sasniedz Windows 8

    Jaunākie raksti

    Es ar lielu sāpi atceros tos senos laikus, kad filmu skatīšanos uz datora pavadīja, atvainojos, jāšanās ar kodekiem. Teju katra filmas palaišana bija īsts piedzīvojums, jo nevarēja zināt vai dators to korekti attēlos. Tagad varbūt tas izklausās smieklīgi, bet toreiz smiekli nenāca. Īpaši tāpēc, ka piekļuve internetam bija ierobežota un filmas lejupielādēšana bija pasākums vismaz uz nakti.

    2001. gads bija pagrieziena punkts, jo pasaulē nāca VLC multimediju atskaņotājs, kas “prata” attēlot vairumu filmu bez liekām problēmām. Beidzot vairs filmu skatīšanās nebija mocības visa vakara garumā un varēja domāt gaišas domas. VLC izmantoju vēl tagad, kad kodeku problēma ir teju neeksistējoša arī citiem atskaņotājiem.

    Reklāma

    Pēc ilgām izstrādātāju mocībām, beidzot pieejama populārā multimediju atskaņotāja beta versija Windows 8 ierīcēm. Ar to var atskaņot vairumu video un audio failu formātu un tam ir arī MKV un FLAC failu atbalsts. Šoreiz runa tieši par Windows 8 moderno saskarni, jo uz Windows 8 Pro tāpat var uzstādīt arī “parasto” VLC versiju, kas pat ir rekomendējami. Šī VLC versija darbosies uz Windows 8.0 un Windows 8.1 ierīcēm, taču pagaidām ar garu degunu paliek Windows RT ierīču, piemēram, Microsoft Surface 2 lietotāji. Programmas izstrādātāji sola drīzumā sagatavot arī atskaņotāja versiju Windows RT un Windows Phone ierīcēm.

    Screenshot_314286_1000001Screenshot_314286_1000002

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis
    13.03.2014 14:40

    Nopriecājos, izmēģināju, taču neiet! (vismaz man uz Windows 8.1 64Bit)
    Programma atveras un pēc pāris sekundēm aizveras :)

    mrserge
    14.03.2014 01:06

    Varētu jau VLC beidzot saņemties un savam parastajam Win paskatam atjaunot dizainu uz kaut cik mūsdienīgāku.

    Reklāma