Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia Lumia 1020 apskats

    Viens no labākajiem (ja ne labākais) kamerfons ar milzīgu potenciālu foto entuziasta rokās. Windows Phone 8 piemērotību katrs pats lai sev izvērtē.

    Jaunākie raksti

    Atkal jau viņi ar to veco Nošku. Gan jau ne viens vien tā nodomāja. Noška šoreiz ir Nokia Lumia 1020, kas gada sākumā saņēma WP8 Black jauninājumu, sev līdz nesot vairākus būtiskus uzlabojumus.

    Nokia Lumia 1020 varētu saukt par vienīgo tirgū esoši viedtālruni, kuram paredzams ilgs mūžs, ja vien lietotājs pats to nenomet zemē, akumulators spēj saglabāt darbības ilgumu un Nokia ik pa laikam atsvaidzina operētājsistēmu šim modelim. „Dzelžu” ziņā potenciāls Nokia Lumia 1020 ir milzīgs – RAM apjoms pietiks turpmākām Windows Phone versijām, kameras teorētiskās iespējas būs mūžīgs spēļu laukums.

    Jau priekšlaicīgi jāatzīstas, ka Windows Phone nav gluži mana mīļākā mobilā operētājsistēma, jo tā vienmēr saistās ar meklēšanas vārdiem „Windows phone 8 alternative”, kad nepieciešama kāda aplikācija. Ikdienas darbu atvieglošanai man nepietiktu ar Windows Phone aplikāciju veikala saturu. Ne tuvu. Tad vairs viedtālrunis nav darbarīks, tas ir vienkārši tālrunis ar Facebook.

    Nokia Lumia 1020

    Tehniskā specifikācija

    • Microsoft Windows Phone 8 (WP8 Black jauninājums)
    • Qualcomm MSM8960 Snapdragon čipkopa, divu kodolu 1.5 GHz Krait procesors, Adreno 225 video apakšsistēma
    • AMOLED 4.5 collu ekrāns ar 768 x 1280 pikseļu izšķirtspēju (ap 332 ppi), Corning Gorilla Glass 3
    • Iekšējā atmiņa 32 GB, 2 GB RAM
    • Savienojumi WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 LE (ar Black jauninājumu), 4G, NFC
    • Galvenā kamera 41 megapikselis (38 efektīvie megapikseļi, 7152 x 5368), Carl Zeiss objektīvs, optiskā attēla stabilizācija, auto/manuālais fokuss, Xenon & LED zibspuldze
    • 1/1.5” sensora izmērs, 1.12 µm pikseļa izmērs, PureView technoloģija, video uzņemšana ar 1080p@30fps, 4x bezzudumu digitāls palielinājums
    • 1.2 megapikseļu priekšas kamera ar 720p@30fps
    • Stereo FM radio ar RDS, GPS ar A-GPS un GLONASS
    • Lietotāja nenomaināms Li-Ion 2000 mAh akumulators
    • Izmēri 130.4 x 71.4 x 10.4 mm, svars 158 g
    • Cena pie mobilajiem operatoriem ap 660 eiro, interneta veikalos ap 480 eiro

    Izskats un uzbūve

    Nokia jau kādu laiku eksperimentē ar krāsu dažādību savos viedtālruņos. Ja ar Lumia 520 tas būtu saprotami, jo tam ir noņemams aizmuguri nosedzošais vāks, tad Nokia Lumia 1020 dzeltenā krāsā izskatās dulli. Pieejamas arī mierīgākas baltas un melnas krāsas 1020.

    Nokia Lumia 1020

    Spilgti dzeltenā korpusa kvalitāte ir necerēti laba, noapaļotie stūri un matētā plastmasa dod pārliecību, turot Nokia Lumia 1020 rokās. MicroSIM kartes ievietošanai nāksies atvērt nelielu atvilktnīti ar līdzi doto adatu. Daudzi citi viedtālruņi līdzīgi atverami arī ar zobu bakstāmo vai papīra saspraudi, bet Nokia Lumia 1020 tik viegli nepadodas. Zobu bakstāmais ir par resnu, papīra saspraude nolocījās. Nepamet sajūta, ka SIM kartes atvilktnīte uztaisīta pārāk precīza, jo tās atvēršanai jāpielieto spēks.

    Lai uzsvērtu viedtālruņa līdzību ar fotoaparātu, tam apakšdaļā iespējams ievērt rokas cilpu, gluži kā vairumam kompaktkameru.

    Nokia Lumia 1020

    Nokia Lumia 1020 labajā sānā novietotas visas pogas – skaļuma regulēšanas, ekrāna bloķēšanas un divu soļu slēdža poga fotoaparātam. Manuprāt, slēdža poga ir pārāk stīva un tas var novest pie izkustināta kadra, bet viedtālrunim tās darbība jāsalāgo ar iespēju pogu netīšām kabatā nospiest un aktivizēt kameras aplikāciju. Fotogrāfiju iespējams uzņemt arī uzspiežot ar pirkstu ekrānā.

    Lumia 1020 aizmugurē ir pamatīgi izcelts melns riņķis, kurā ir kameras acs un divas zibspuldzes. Xenon zibspuldze lieti noderēs fotografējot, kamēr LED zibspuldze izmantojama piegaismošanai filmējot. Kameras izvirzījums padara viedtālruni 10.4 mm biezu. Bez kameras izvirzījuma tas būtu ap 9 mm biezs.

    Nokia Lumia 1020

    Ātrdarbība, aplikācijas

    Protams, nevienam nav noslēpums, ka Windows Phone 8 operētājsistēma ir bezgala veikla un strādā bez aizķeršanās pat viedtālruņos, kas ir vismaz četras reizes lēnīgāki par šodienas varoni 1020. Ir atsevišķas aplikācijas, kas Lumia 1020 darbībā būtu uzskatāmas par neaizstājamām un, piemēram, Nokia Camera aplikācija startējas diezgan ilgi un tā var nokavēt vēlamās fotogrāfijas uzņemšanas mirkli.

    Nokia Lumia 1020 Nokia Lumia 1020 Nokia Lumia 1020

    Nokia ir pamatīgi piestrādājusi pie fotoaplikāciju izveides un ātrumā izskrienot caur aplikāciju veikalu nonācu pie plaša saraksta ar foto tēmas aplikācijām – Nokia Camera, Camera, Nokia Panorama, Nokia Refocus, Nokia Smart Cam un ticu, ka pacietīgāks meklētājs atrastu vēl dažas foto Nokia uzņemšanas aplikācijas. Ja par Nokia Panorama un Nokia Refocus saturu būtu kaut kāda skaidrība, tad pārējos gadījumos pilnīgi nekādas nojausmas nav par aplikāciju atšķirību. Nokia blogs pat izstrādājis shēmu šo dažādo aplikāciju labākajam pielietojumam. Diez vai man kā lietotājam katru reizi ir vēlme pārlapot informāciju par atbilstošas aplikācijas izvēli.

    Nokia Lumia 1020 Nokia Lumia 1020 Nokia Lumia 1020

    Iespējams, ka esmu pārāk slinks, iespējams, ka pārāk prasīgs, bet tiešām ir sarežģīti piešauties pie plašā Nokia aplikāciju klāsta, kas paredzēts fotogrāfiju uzņemšanai. Labā ziņa ir tā, ka fotogrāfijas entuziastiem Nokia izstrādājusi ļoti plašu iespēju klāstu un vienīgā ne-Nokia veidotā aplikācija, kas kādreiz varētu noderēt ir t.s. time-lapse (no fotogrāfiju sērijas veidota ļoti paātrināta filma par, piemēram, zāles augšanu vai naksnīgu debesu griešanos). Tiesa, debesis negriežas, to dara zeme.

    Kā jau pašā sākumā izkratīju sirdi, man problēmas ikdienā lietot Windows Phone sagādātu aplikāciju neesamība. Vairākas dienas nomocījos ar alternatīvu meklēšanu dažādiem „flipbordiem”, „dropboksiem”, „jūķūbjiem” utt. (OK, ar Dropbox šobrīd ir vairāk vai mazāk pieņemama situācija). Pēc tam darbam turpināju izmantot citu mobilo operētājsistēmu, bet Lumia 1020 tēloja ikdienas viedtālruni.

    Jāatzīst, ka katram pašam ir jāizvērtē Windows Phone šī brīža ieguvumi un iespējas. Man ar tām ikdienas darbiem ir drusku par maz.

    Nokia Lumia 1020 Nokia Lumia 1020 Nokia Lumia 1020

    Akumulators

    Akumulatora darbība man ir drusku noslēpums. Ik pa laikam tā ir stabilas divas dienas, bet tad pāris stundu laikā Windows Phone operētājsistēma uzrāda atlikušās enerģijas kritumu par trīsdesmit procentiem. Neesmu pilnīgi pārliecināts, bet, visticamāk, tā ir kāda operētājsistēmas nepilnība, kas pastiprināti tērē enerģiju, ja manuāli neiziet no kameras aplikācijas. Vismaz tāds ir mans novērojums.

    Nokia Lumia 1020

    2000 mAh mūsdienu viedtālrunim izklausās ļoti pieticīgi, bet Lumia 1020 ar to iztiek labi, ja vien negadās kāds augstākminētais rijīgais fona process. Glance ekrāna funkcijas darbība praktiski nav vērtējama kā enerģiju patērējoša, bet izskatās fantastiski un ļoti neierasti sākumā. Beigās bez šī blāvā pulksteņa (un citas informācijas) ekrānā ir grūti iztikt. Glance ekrāns ir vizuāls slēgekrāna paveids, kas izmato AMOLED iespēju dedzināt tikai nepieciešamos pikseļus, tādējādi tikpat kā netērējot akumulatoru, lai parādītu pulksteni, saņemto ziņojumu skaitu uzlādes statusu un aktivizētu vibrozvanu.

    Nokia Lumia 1020

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=x2I47Bta9KE]

    Kamera

    Nokia Lumia 1020 galvenā kamera ir saņēmusi 41 megapikseļa gaismjūtīgo sensoru, kas faktiski ir 38 efektīvie megapikseļi ar 7152 x 5368 izšķirtspēju. Carl Zeiss logo atrodas blakus objektīvam, kamera saņēmusi optisko attēla stabilizāciju, automātisko un manuālo fokuss, Xenon & LED zibspuldzes.

    Nokia Lumia 1020

    Lumia 1020 uzstādīs salīdzinoši liels gaismjūtīgais sensors. 1/1.5” sensors ir lielāks, nekā standarta kompaktkamerās izmantotais 1/2.3” gaismjūtīgais sensors un daudz lielāks (laukuma ziņā apmēram četras reizes lielāks) par vairumu citos viedtālruņos izmantoto sensora izmēru. Lielāks sensors teorētiski nozīmē mazāku trokšņu līmeni, bet tas ir jālīdzsvaro ar uz sensora izvietoto pikseļu skaitu. Lumia 1020 lielais pikseļu skaits neliek sevi manīt attēla kvalitātes ziņā, vismaz ne tik graujoši, kā varētu šķist un pat pilnas izšķirtspējas bildes ir ar pieņemamu trokšņu līmeni.

    Nokia Lumia 1020 kamera izmanto t.s. oversampling tehnoloģijas ideju, kas nozīmē, ka vairāki pikseļi fotografēšanas laikā uzvedas kā viens pikselis. Šādi tiek iegūtas mazāk graudainas fotogrāfijas. Ļoti lielais pikseļu skaits nodrošina bezzudumu digitālo palielinājumu, kas citās kamerās nebūtu iespējams daudzas reizes mazākā pikseļu skaita dēļ. Ja izvēlies fotogrāfijas režīmu 5 un 38 megapikseļi kopā, tad Lumia 1020 uzņem divas fotogrāfijas – vienu īstu oversampling tehnoloģijas 5 megapikseļu foto un vienu 38 megapikseļu.

    Nokia Lumia 1020

    Lumia 1020 ar pēdējo Black jauninājumu lietotāju nodrošinās ar 5 megapikseļu JPG, 38 megapikseļu JPG un 38 megapikseļu RAW failiem DNG formātā. Pēdējie vienkāršoti izsakoties nozīmē to, ka tiek saglabāta tā informācija, ko viedtālrunis saņem no sensora. Tā netiek nekā interpretēta un kompresēta, kā tas ir JPG gadījumā. RAW atļauj iegūt baudāmus attēlus arī no pārāk gaišas vai pārlieku tumšas fotogrāfijas. RAW formātam ir vēl vairākas priekšrocības, bet to parasti izmantos entuziasti, kas vispirms fotogrāfiju apstrādā un pēc tam bauda darba rezultātus.

    Nokia Lumia 1020

    Bet tās visas ir tehniskās nianses. Nokia Lumia 1020 fotoaparāta ikdienas lietošanu drusku apgrūtina viedtālruņa formas. Par to padomājuši Nokia aksesuāru ražotāji un izveidojuši „koveri”, kura izskats atgādina kompaktkameru. Tiek iegūts neliels t.s. grips, kur pieturēt Lumia 1020. Šajā aksesuārā ir iekšā vēl viens akumulators, skrūves vieta statīva pievienošanai lielāka slēdža poga.

    Tumšākās vietās, piemēram, koncertā Nokia Lumia 1020 varētu būt tas legālais maksimums, ar ko vēl tiec ielaists iekšā. Digitālais bezzudumu palielinājums tur lieti noderēs, kā arī Lumia 1020 ļoti vājos gaismas apstākļos ir labāka, nekā standarta viedtālruņa 8 megapikseļu kamera. Manuprāt, Lumia 1020 kameras sniegums gan nav uzskatāms par izteikti labāku ļoti sliktos gaismas apstākļos. Video uzņemšanas lielākais pārsteigums bija veiksmīgā vēja šņākšanas likvidēšana un pietiekami labs skaņas ieraksts mežonīgi skaļā koncertā.

    No citiem lietotājiem saņemtas sūdzības, ka video uzņemšanas laikā Lumia 1020 mēdz jūtami uzsilt, bet neko tādu nenovēroju. Iespējams, ka vairāk kā 5 minūšu filmēšana tiešām varētu Lumia 1020 padarīt siltāku.

    Nokia Lumia 1020

    Smukā, saulainā dienā Lumia 1020 parāda savu spēku un ļauj izspēlēties pēc sirds patikas. Tad gribās atvērt Nokia Panorama un Nokia Refocus aplikācijas, kā arī izmēģināt manuālo iestatījumu un manuālā fokusa iespējas.

    Nokia Lumia 1020

    Lumia 1020 kameras vājais punkts ir saules spīdēšana no sāna objektīvā. Dažās paraugu bildēs redzams, ka attēls tiek izbalināts un kamera apjūk, nespējot saprast kas notiek. Fotoaparātos šo optisko defektu piesedz ar saules blendēm, Lumia 1020 gadījumā spilgtais AMOLED ekrāns uzreiz parāda, ka nebūs labi un fotogrāfs var piesegt objektīviņu ar plaukstu vai meklēt kādu citu rakursu.

    Kopsavilkums

    Nokia Lumia 1020 viedtālrunis nesen saņēmis Windows Phone Black jauninājumu, kas devis viedtālrunim jaunu dzīvi. Te var uzteikti kopējo Windows Phone jauninājumu ideju, kas ir teju ideāla, ja salīdzina ar Android izbārstītajām versijām. Protams, 1020 saņem citādāku jauno iespēju „paku” Black jauninājumā un 520 saņem saviem parametriem atbilstošus uzlabojumus, bet tos vismaz saņem. Un laicīgi.

    Nokia Lumia 1020

    Tehniskās specifikācijas ziņā Nokia Lumia 1020 ir ārkārtīgi spējīgs Windows Phone viedtālrunis. Tā uzbūvei nav vājo punktu. Iespējams, kāds vēlēsies pieccollīgu ekrānu un ūdensizturību, bet tad ir jālūkojas kāda cita viedtālruņa virzienā. Pats neesmu milzīgs Windows Phone fans, trūkst vairākas aplikācijas ikdienas darbu paveikšanai. Iespējams, ka varētu pārmācīties un Flipboard nelietot, iztiekot vien ar RSS, bet nevēlos. Windows Phone virtuālā klaviatūra ir atpalikusi no Android piedāvātajām klaviatūru aplikāciju izvirtībām. Lumia 1020 lietošanas laikā esmu kļuvis par pilnīgu Glance ekrāna fanu, tā ir AMOLED ekrānu priekšrocība, ko būtu jāizmanto visiem ražotājiem.

    Nokia Lumia 1020

    Iespējams, ka kādam Lumia 1020 kamera un tās darbība liksies būtisks iemesls iegādāties tieši šo viedtālruni. Manas jūtas kameras sakarā vēl arvien ir dalītas. No vienas puses jāpiekrīt, ka Lumia 1020 kameras iespējas ir plašas un attēla kvalitāte pārsniedz viedtālruņu un pat kompaktkameru rezultātus. No otras puses – fotogrāfijas uzņemšanas process, palielinājuma (zoom), zibspuldzes un citas iespējas atpaliek no īsta fotoaparāta iespējām. Tātad es nebūtu gatavs vienmēr un visur izmantot Lumia 1020 kā vienīgo fotoaparātu.

    Nokia Lumia 1020 cena Latvijas interneta veikalos

    Viens no labākajiem (ja ne labākais) kamerfons ar milzīgu potenciālu foto entuziasta rokās. Windows Phone 8 piemērotību katrs pats lai sev izvērtē.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    7
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    5
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    NejautāMan
    14.03.2014 11:59

    Vairs īpaši aktuāli nav… Bet nu labs apskats

    Kursors.lv
    14.03.2014 13:37
    Reply to  NejautāMan

    Jā, piekrītu, ka apskatam bija jābūt jau labu laiku iepriekš, bet labāk tagad nekā nekad. Bez tam tīri kameras ziņā šis telefons būs aktuāls vēl vismaz visu šo gadu.

    trigga
    14.03.2014 15:07

    Nokia man īsti nekad nav piesaistījusi
    es pat nespēju saprast kāpēc.. kaut kas man tomēr viņā laikam pašos pamatos nepatīk :D
    Bet kamera gan šim aparātam laikam ir labākā starp viedtalruņiem, ne?

    JK
    14.03.2014 19:16

    Klau, man pēc paša pieredzes radies tāds jautājums – vai tas normāli, ka ierīces cenā līdz 300 euro dažu mēnešu laikā sāk regulāri restartēties, neņemt pretī vai lēni gremot vienas un tās pašas programmas utt.? Mana pieredze ir ar Nokia Lumia 620 un Sony Xperia SP. Abi dažādos apskatos slavēti ražojumi, sākotnēji arī priecējuši ar savu veikumu, bet, pienākot maģiskajam 3 mēnešu slieksnim, restartēšanās 2x dienā kļūst par “normu”. Operētājsistēmas vairākkārtēja pārinstalēšana nav līdzējusi. Vienkārši neveicas? :)

    Aiverson
    15.03.2014 13:33
    Reply to  JK

    Tev noteikti neveicas :) manai sievai xperia SP ir jau vairāk kā pus gadu, pašam ir lumia 820, ne viens, ne otrs negļuko, kur nu vēl restartējas ;) sīcis lumiu valkā pa dzīvokli, mētā… utt, bet darbojas pagaidām kā nākas!

    Kursors.lv
    15.03.2014 16:16
    Reply to  JK

    Izskatās, ka kādam te totāli neveicas ar telefoniem. Visi telefoni ar laiku paliek bremzīgi, taču 3 mēneši ir pārāk īss laika posms, lai telefoni paliktu pavisam gļukaini. Vai nu ar tiem tiek darīts kaut kas greizs, vai arī vienkārši nav paveicies un pie vainas kaut kāda tehniska problēma un būtu jāmeklē servisa palīdzība.

    JK
    17.03.2014 10:24

    Par savu telefonbēdu iebrēcos te, šķiet, nevietā un apzinos, ka īsti nekādi ieteikumi nav rodami, ja ne vien aicinājums lietot Nokia 5110. :) Tomēr, pirmkārt, dažos mēnešos mani pievīla tieši Lumia, tiesa, viena no lētākajām. Otrkārt, paknibinājies ar klepaino Android ierīci, sapratu, ka ilgojos tieši pēc WP labumiem, tāpēc ar lielu interesi izlasīju arī šo aprakstu. Tomēr internetos lasu arī par 920, 925 un 1020 piemītošām “freeze” un “random reboot” problēmām, kas abas man tagad piebiedē pumpas, lai gan tālruni lietoju visai ikdienišķām vajadzībām. Meklējot trešo tālruni nepilna gada laikā, vēlētos neieberzties.. Vispār sīkākas papētīšanas vērts temats, heh..

    Kursors.lv
    17.03.2014 14:02

    Ja drīkst pajokot par tēmu, tad bez Android un Windows Phone ir vēl arī citas platformas, kuru ierīces var pamēģināt :)

    Mārtiņš
    31.03.2014 12:29

    Par freeze un reboot problēmām – šķiet, ka daudzos gadījumos tās ir atrisinātas ar atjauninājumiem. Obligāti jāuzliek Nokia Black atjauninājums. Vienīgais, kas paliek – daudziem biedējošā “bezgalīgi rotējošo uzgriežņu” problēma, kad mēģina telefonam veikt “hard reset”. Tiesa, Nokia ir klusām izlaidusi Software Recovery Tool, kas paredzēts tieši šādiem gadījumiem, un lai nevajadzētu lietot dažādus publiski nepieejamos Nokia rīkus, kuri klīst Internetā. Man pašam ir Lumia 920, jau trīs nedēļas (pelēkais Saudi Arabia, nācis caur MOBILUX vairumnieku). Pagaidām, tpu, tpu, neviena restarta vai uzkāriena. Kā noklusēto Kameras aplikāciju atstāju parasto “Kamera” tieši tā iemesla dēļ, ka Nokia Camera lēni startējas. Iebūvētā Kameras aplikācija startējas ļoti zibenīgi, salīdzinot ar manu Androīdu uz Xperia Neo V. Ar Glance screen gan man ir viena problēmiņa – nez kāpēc dažreiz tas sāk uzvesties dīvaini – teksts sāk ņirbēt, zem tā parādās dubults teksts, kas ātri izsmērējas pa vertikāli. Taču pietiek uz dienu izslēgt Glance screen, un pēc tam ieslēdzot tas atkal kādu nedēļu uzvedas normāli. Atradu arī citos forumos sūdzību. Tas izskatās šādi: http://forums.wpcentral.com/attachments/nokia-lumia-920/41237d1377437158t-photo0236.jpg un ja Glance screen neatslēdz, tad paliek arvien sliktāk, līdz galu galā visi pulksteņa cipari ir iztriepti pa visu ekrānu. Bet tas tikai Glance screen, citās aplikācijās nekad neko tādu neesmu… Read more »

    Smaidiņš
    14.04.2014 01:22

    Iz pieredzes teikšu čaļi. Tagad lietoju Nokia Lumia 820 – Nu jau kādu laiku (No pagājušās vasaras) Uzkārās tikai vienreiz ar to pirmo update (manliekas visiem zināmā sāpe – Izrauj austiņas, bet viņš paliek austiņu režīmā) . Pēc Amber un Black update Nokia aka Microsoft turpina manuprāt iet pa priekšu visiem pārējiem telefoniem vismaz vīriešu rokās. Ikdienā strādāju ofisā, bet šad un tad arī sanākt iekāpt garažā, ko paķīlēt, vai arī piestrādāt kautkur celtniecībā. Nu un šis telefons salīdzinoši ar manu veco nelaimīgo lamatu 4s ir vienkārši uz pjedestāla liekams. Ja man par katru reizi kad Nokia ir kritusi zemē un nav saplīsis ekrāns vai korpus, kāds iedotu latu, tad pašlaik no Miami jums rakstītu. Tas pats arī, kas attiecās uz putekļiem un mitrumu – Dzīvo, nemirst un turpina pārsteigt, Āmen ! Cits stāsts par 4s… Uzminiet cik reizes zemē viņš man nokrita? Četras! Uzminiet, cik reizes telefons palika vesels… Nereizi. Gluži kā maģisks skaitlis šim telefonam – 4 reizes zemē nokrita, visas uz “sejas” un visas reizes pa 40Ls no manas kabatas. Nu dien ja tā padomā, maģisks skaitlis. Lab pietiks jokus dzīt. Gribu pateikt to, ka Vecais labais Nokia, varbūt parametros visiem nevar atmērīt, bet veiktspējā un izturībā… Read more »

    Kursors.lv
    15.03.2014 16:24
    Reply to  rihards

    Jā, mani arī fascinē tas cik ātri un būtiski krītas cena elektronikas produktiem. Ja runājam par viedtālruņiem, tad Windows Phone ierīces savu vērtību zaudē īpaši strauji.

    rihards
    15.03.2014 19:57

    Es kā patērētājs tikai par to priecājos, vēl 3 mēneši un varēšu neiespringstot tādu nopirkt. speci viņam pietiekoši labi, lai satrauktos par veiktspējas problēmām tuvākā nākotnē.

    JK
    31.03.2014 15:11

    Mārtiņ, paldies par repliku un stāstiņu par pieredzi ar Nokia Lumia 920. Tieši uz to pēdējā laikā skatos, domājot iegādāt. Aparāts ir apskatīts un izčamdīts dzīvē, tā cena kļuvusi cilvēcīga un arī neliekas klamzīgs, kā daži, tostarp Kristaps, ir norādījuši savos apskatos. Vispirms gan sagaidīšu atziņas par izmēģinātu Windows 8.1. Lai, kā smejies, nav vatafaku.

    Ron
    14.04.2014 01:06

    Saki, Kristap kāpēc kamerai dod novērtējumu 9 nevis 10?
    Kurš tad ir labāks?

    Uldis M.
    16.04.2014 11:27
    Reply to  Ron

    Pēc DxOMark testiem Sony Xperia Z2 ir labāks, un vēl 4 citi aparāti… http://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-Xperia-Z2-overview-Revised-model-takes-first-place-in-Mobile-rankings
    Kā redzams tad Lumia 1020 vis vairāk zaudē punktus uz savām nedabīgajām krāsām…

    De
    30.05.2014 02:13

    Labs apskats saki?
    Ne vārda par vislabāko offline navigāciju starp smartphoniem, ja ne vispār starp visām navigacijam…paviršs apskats

    Smaidi
    06.02.2015 21:20
    Reply to  De

    Pilnīgi piekrītu par perfekto navigāciju. Ārzemēs pat karti nevajadzēja lietot. Parāda un sarēķina maršrutus arī ar visiem sab.trans:)

    Reklāma
    Viens no labākajiem (ja ne labākais) kamerfons ar milzīgu potenciālu foto entuziasta rokās. Windows Phone 8 piemērotību katrs pats lai sev izvērtē.Nokia Lumia 1020 apskats