Web Analytics
More
    Reklāma

    95% pasaules bankomātu joprojām darbojas ar Windows XP

    Jaunākie raksti

    Līdz oficiālajam Windows XP atbalsta termiņa beigām atlicis nu jau pusmēnesis, tomēr izskatās, ka šī operētājsistēmas versija vēl kādu laiku būs aktuāla vismaz banku sektorā. Reuters atsaucoties uz vienu no lielākajiem bankomātu ražotājiem NCR, ziņo, ka 95% pasaules bankomātu joprojām darbojas ar šo morāli un tehniski novecojušo operētājsistēmas versiju un bankas maksās Microsoft, lai programmatūras gigants tomēr vismaz viņiem kādu laiku nodrošinātu atbalstu.

    Piecas Lielbritānijas lielākās bankas (Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland, HSBC, Barclays un Santander UK) veic pārrunas ar Microsoft par paplašināto Windows XP atbalstu, lai bankomāti būtu drošībā. Paplašinātais atbalsts katrai bankai izmaksās 50-60 miljonus sterliņu mārciņu. 

    Reklāma

    Aptuveni piektā daļa pasaules bankomātu atrodas ASV un tur joprojām ir izplatītas kartes ar magnētisko joslu (bez čipa). Tāpēc pāreja uz jaunāku bankomātu operētājsistēmu ļaus ieviest jaunus pakalpojumus, piemēram, drošākas kartes. JPMorgan, kam pieder 19 200 bankomāti, uz Windows 7 sāks pāriet tikai šī gada vasarā, bet Citigroup jau šobrīd veic savu 12 000 bankomātu modernizāciju.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lielais Pulkstenis
    16.03.2014 18:13

    kā tas “paplašinātais atbalsts” izpaužas bankomātiem? parastam datoram tas būtu turpināt izlaist “updates”, bet vai tad bankomātiem arī tādus liek?

    Reklāma