Web Analytics
More
    Reklāma

    Zolmaniem.lv – jauna interneta vietne zoles spēlētājiem

    Jaunākie raksti

    Zole ir latviešu tradicionālā kāršu spēle, kas agrāk bija pazīstama kā Revelīts. Zole ir prāta spēle, kurā, lai uzvarētu, vairāk par veiksmi nepieciešamas prasmes un ass prāts. Zole internetā ir pieejama jau aptuveni desmit gadus un to internetā spēlēt iecienījuši vairāk kā 300’000 spēlētāju. Dzīvē šo spēli iecienījuši krietni vairāk spēlētāju, tādēļ, lai zoli internetā tuvinātu spēlei dzīvē, tika radīta jauna un pilnīgi neatkarīga mājas lapa zoles spēlētājiem – Zolmaniem.lv.

    Šajā mājas lapā zole ir pieejama ikvienam, jo šeit to var spēlēt arī bez maksas. Kā arī šeit zoli savai gaumei atradīs jebkurš, jo ir pieejama ne tikai klasiskā zole ar pulēm, bet arī zole ar galdiņu un mazā zole. Zolmanien.lv spēlētājiem pievienoties var ikviens, jo nav nepieciešami īpaši ielūgumi vai abonementi.

    Reklāma

    Spēle atbilst aktuālajiem noteikumiem un principiem kādi tie ir spēlējot zoli dzīvē, jo mājas lapa tika radīta sadarbībā ar Latvijas Zoles federāciju. Mājas lapas virtuālie turnīri ir vienīgie internetā, kuri ir pēc principiem, kādi tie ir turnīriem klātienē, lai noteiktu, kurš patiesi ir labākais spēlētājs.

    Lai zoli padarītu interesantāku, mājas lapā ir ieviesti daudz un dažādi sasniegumi, kā arī dažāda veida statistika, lai spēlētāji varētu sevi ieraudzīt kādā no līderu tabulām pēc dažādiem spēles kritērijiem, kā arī vēl interesantāk – arī salīdzināt sevi ar citiem spēlētājiem.

    Ar šīs mājas lapas starpniecību zoli internetā var spēlēt ne tikai caur savu personālo datoru, bet arī planšetdatoriem, viedtālruņiem un Apple produktiem.

    Par Zolmaniem.lv nākotnes plāniem stāsta projekta vadītājs Mārtiņš Jurēvics:

    “Padomā ir īstenot vēl vairākas lietas, lai veicinātu zoles, kā latviešu kultūras elementa nozīmi gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Sākām ar Latviju, bet plānojam padarīt zoli pazīstamu arī citviet pasaulē. Ar interneta starpniecību zoli popularizēt starptautiski būtu gan ātrāk, gan efektīvāk.

    Kopā ar Zoles federāciju esam ilgāku laiku strādājuši pie zoles noteikumu manuskripta sarakstīšanas, kur būtu precīzi un skaidri aprakstīti zoles noteikumi no A – Z. Daļu noteikumu manuskripta esam publicējuši mājas lapā, bet pilno versiju publicēsim, kad taustāmā veidā tiks izdota noteikumu grāmata. Vēlāk atliks noteikumus tikai pārtulkot citās valodās.

    Esam jau ieguvuši latviešu kontaktus no Īrijas, kur arī tiek rīkoti Īrijas atklātie zoles čempionāti. Šogad tiks rīkots jau astotais čempionāts, tā kā Īrija būs zināms atbalsta punkts zoles attīstībai plašākos apmēros.

    Starptautiska Zoles federācija, starptautiska zoles mājas lapa un internacionāli zoles noteikumi ir galvenās padarāmās lietas. Tāls ceļš ejams, bet tā kā bridžs to jau ir pierādījis, tad atliek secināt, ka viss ir tikai darīšanā.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mrserge
    17.03.2014 12:00

    Priekš parastas spēlītes reģistrācijas anketa ir nereāli milzīga. Nebūtu pie reģistrēšanās jāpavada tik daudz laika, es varbūt vismaz apskatītos, kā tā lapa strādā.

    Reklāma