Web Analytics
More
    Reklāma

    Google iepazīstina ar Android Wear – viedpulksteņu operētējsistēmu

    Jaunākie raksti

    Šobrīd ar terminu “mobilās ierīces” mēs parasti saprotam viedtālruņus un planšetdatorus, kas mūsdienās ir ne tikai kļuvuši par maziem superdatoriem, bet ir vienmēr kopā ar mums. Tomēr tas nav viss uz ko tehnololoģijas ir spējīgas un šogad uzskatāmi redzam, ka viedas kļūst arī citas ierīces, ko izmantojam ikdienā. Redzamākais piemērs ir rokaspulksteņi, kuru tehnoloģijām piepičkātos eksemplārus mēdz saukt par viedpulksteņiem. Kursors.lv esam daudz par tiem rakstījuši un aicinu izlasīt svaigo Sony SmartWatch 2 apskatu, lai saprastu ko šādas ierīces spēj vai nespēj.

    Viedpulksteņus veido vai vismaz par tiem domā teju visas lielākās tehnoloģiju kompānijas un beidzot arī Google oficiāli iesaistās šajā spēlē prezentējot Android Wear projektu. Google ir pārstrādājis pasaulē populārāko mobilo operētājsistēmu Android, lai ar to var darbināt izmēru un jaudas ziņā pieticīgas ierīces. Līdz šim Android nav bijusi tā labākā platforma ar ko darbināt viedpulksteņus un to savā ziņā pierāda Samsung Galaxy Gear viedpulksteņa neveiksme. Ierīce gluži vienkārši bija jālādē teju katru dienu un rokaspulkstenim tas nav īsti pieļaujami. Šogad jaunie Samsung Gear viedpulksteņi Android nomainījuši pret Tizen operētājsistēmu un jācer, ka to lietojamība būs labāka.

    Android Wear laika gaitā spēs darbināt dažādas ierīces, taču Google ir izlēmis sākt ar viedpulksteņiem, kas šobrīd jau ir kļuvusi par aktuālu tendenci. Google arī pavēsta ko varēs iesākt ar šīm ierīcēm:

    • Tās spēs attēlot noderīgu informāciju brīžos kad mums to vajag visvairāk. Ierīces spēs saņemt informāciju no dažādām Android aplikācijām un pulkstenī redzēsim, piemēram, paziņojumus no sociālo tīklu, iepirkšanās vai attēlveidošanas aplikācijām.
    • Ierīces spēs sniegt tiešas atbildes uz mūsu jautājumiem. Tagad gluži tāpat kā Google Glass viedajām brillēm vai ar Google Now servisu spēcinātajiem viedtālruņiem jaunajām ierīcēm varēsim uzdot jautājumus par dažādākajām tēmām. Piemēram, cik kaloriju ir banānā, cikos ir mūsu nākamais lidojums vai kāda ir laika prognoze mūsu galamērķī. Viss kas no mums nepieciešams, ierīcei pateikt “OK Google” un uzdot mūsu jautājumu. Tāpat ar balss komandām varēsim izveidot jaunus ziņojumus, izsaukt taksi vai veikt restorānu rezervāciju.
    • Veselība un fitness pavisam noteikti ir viena no pēdējā laika tendencēm tehnoloģiju pasaulē un ar jaunajam Android Wear spēcinātajām ierīcēm varēsim labāk izsekot mūsu veselības stāvoklim un valkājamajās ierīcēs iebūvētie sensori spēs mobilajām aplikācijām nosūtīt informāciju par mūsu kustībām vai miega ciešumu.
    • Ar Android Wear ierīcēm varēsim vadīt citas ierīces. Izmantojot balss komandas no valkājamajām ierīcēm varēsim kontrolēt mūzikas atskaņotājus, televizorus u.c. ierīces.
    • Jaunās ierīces spēs piekļūt Google kartēm un tādējādi palīdzēs nokļūt līdz vēlamajam galapunktam vai arī parādīs apkārt esošos veikalus, muzejus u.c. intereses punktus.

    No šodienas Android Wear pieejams izstrādātājiem un Google aicina lejupielādēt Developer Preview izstrādes rīkus un iemēģināt jauno platformu. Tā kā Android Wear jau no sākta gala labi sadarbojas ar Android paziņojumu sistēmu, tad liela daļa aplikāciju pat bez speciāliem uzlabojumiem spēs nosūtīt ziņojumus uz jaunajām ierīcēm. Jau drīzumā Google izstrādātājiem piedāvās papildus resursus, dokumentāciju un API rīkus. Tāpat Google aktīvi strādā pie sadarbības partneru tīkla attīstīšanas un jau tagad ir skaidrs, ka varēsim sagaidīt jaunas un interesantas ierīces no ASUS, HTC, LG, Motorola un Samsung. Ierīces nebūs ierobežotas procesoru ziņā, jo platforma atbalstīs Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek un Qualcomm procesorus. Tas savukārt ļaus radīt ierīces dažādās cenu kategorijās. Google arī plāno sadarboties ar dizaina rokaspulksteņu ražotājiem, lai vairs spēkā nebūtu apgalvojums, ka viedpulksteņi izskatās pēc nūģīgām rotaļlietām.

    Motorola šodien paziņoja par Moto 360 viedpulksteņa projektu. Pulkstenis ir redzams Android Wear iepazīstināšanas video un lai arī Motorola neko nepasaka par ierīces tehniskajām iespējām, uzņēmums norāda, ka tas vairākos dizainos ASV būs nopērkams jau šovasar.

    Moto 360 viedpulkstenis
    Moto 360 viedpulkstenis

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c]

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=0xQ3y902DEQ]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards
    19.03.2014 05:01

    Vienīgais nepatīk, ka visi šie viedie pūlksteņi un telefoni, sarunas režīmā pazīst tikai angļu valodu. Elementārākās frāzes jau viņš atpazīst arī no jebkuras mutes. Bet līdz ko cilvēkam ir kaut kāda izloksme, tā ierīce nesaprot ko tu prasi.

    Reklāma