Web Analytics
More
    Reklāma

    Piedalies jauniešu konkursā „Mums pieder debesis” un iegūsti iespēju doties uz ASV

    Jaunākie raksti

    Jau piekto gadu pēc kārtas Ventspils Augsto tehnoloģiju parks rīko konkursu „Mums pieder debesis”, kura mērķis ir atklāt jauniešiem kosmosa tehnoloģiju aizraujošo pasauli un karjeras veidošanas iespējām tajā.

    Diviem labākajiem konkursa dalībniekiem, 15 līdz 18 gadus veciem jauniešiem, būs iespēja piepildīt savu sapni un jūlijā doties uz Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV), lai gūtu jaunas zināšanas, neaizmirstamu pieredzi un emocijas starptautiskā kosmosa nometnē jauniešiem International SPACE CAMP Kosmosa un raķešu centrā, Alabamā (U.S. Space & Rocket Center, Huntsville, Alabama).

    Reklāma

    Šī gada konkursa tēma ir „Es – astronauts” un, lai piedalītos tajā, jauniešiem ir jāizveido līdz 10 minūšu garš videomateriāls, īstenojot visdažādākās radošās idejas par un ap astronauta dzīvi. Reģistrēties dalībai konkursam un iesūtīt savu videomateriālu var līdz 2014. gada 30. martam, plkst. 23:59.

    Šogad konkursa uzvarētāji tiks izvēlēti 3 kārtās – vērtējot pēc administratīvajiem kritērijiem, nosakot skatītāju un žūrijas favorītus, kā arī fināla erudīcijas pasākums, kur piedalīsies Finālisti (6 meitenes un 6 puiši).

    Papildu konkursa Galvenajai balvai organizatori un atbalstītāji nodrošinās veicināšanas balvas par jauniešu aktīvu dalību konkursā „Mums pieder debesis 2014”.

    Lai iesniegtu Konkursa Darbu ir jāseko 4 vienkāršiem soļiem:

    • 1. solis Izlasi Konkursa „Mums pieder debesis 2014” nolikumu, kas pieejams mājas lapā www.mumspiederdebesis.lv un galvenais – uzzini vērtēšanas kritērijus, pēc kuriem tevi vērtēs žūrija, kā arī parūpējies, lai tu nepārkāp autortiesību nosacījumus.
    • 2. solis Uzfilmē līdz 10 min. garu videomateriālu par tēmu „Es – astronauts”, kurā pastāsti jebko, kas tevi interesē par un ap astronauta dzīvi, darbu vai piedzīvojumiem. Iesniedzamajam videomateriālam nav žanra ierobežojumu un tas var būt piem., animācija (multfilma), mākslas vai dokumentāls video, bilžu galerija ar komentāriem vai bez u.tml. Saglabā video kādā no noteiktajiem formātiem, kurus var pavairot!
    • 3. solis Uzfilmēto videomateriālu kopā ar Liecības kopiju (ieskenētā vai fotografētā veidā) augšupielādē vietnē www.failiem.lv vai kādā citā failu apmaiņas vietnē.
    • 4. solis Atver un aizpildi Konkursa „Mums pieder debesis 2014” Reģistrācijas anketu, kurā iekopē www.failiem.lv (vai citas failu apmaiņas vietnes) saiti, un piespied pogu „SUBMIT”/ „IESNIEGT”.

    Atceries: visai sniegtajai informācijai jābūt patiesai!

    „Šī konkursa mērķis ir parādīt, cik aizraujoši ir mācīties inženierzinātnes un augsto tehnoloģiju specialitātes, kā arī to, cik daudz iespēju tiek piedāvātas jauniešiem, kuri izvēlas karjeru kosmosa zinātnes un tehnoloģiju nozarē. Kosmosa nometnē visi netop par astronautiem, bet redz, cik plašs eksakto un dabas zinātņu loks ir iesaistīts, lai kosmosā spētu aizlidot raķete ar astronautu, un kāds atbalsts vajadzīgs, lai astronauts spētu sazināties ar Zemi un visbeidzot laimīgi atgrieztos mājās,” stāsta Kosmosa tehnoloģiju klastera projekta vadītāja Maija Cēbere.

    Kosmosa nometne International SPACE CAMP ir unikāla vieta, kurā konkursa „Mums pieder debesis 2014” uzvarētāji aizraujošā veidā varēs iepazīt kosmosa vēsturi, zinātni, tehnoloģijas, robotiku, kā arī izklaidēties un satikt jauniešus no visas pasaules.

    Papildināts: Pieteikšanās konkursam “Mums pieder debesis 2014” pagarināta līdz 11.04.2014!

    ERAF_logo

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma