Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook ar bezpilota lidaparātiem plāno nodrošināt interneta pakalpojumus

    Jaunākie raksti

    Facebook vairs nav vienkārša mājaslapa vai sociālais tīkls, jo uzņēmums velta milzu pūles un arī finanšu līdzekļus, lai savus saziņas pakalpojumus piedāvātu pēc iespējas vairāk cilvēkiem. Pagaidām viss ir kārtībā ar labi attīstītiem un apdzīvotiem reģioniem, kur ir ērta un lēta piekļuve internetam, taču krietni savādāk ir attālākos reģionos, kur jebkāda veida sakari ir ļoti ierobežoti. Lai spētu aptvert arī šādus reģionus, Facebook apvienojies ar citiem tehnoloģiju grandiem (Nokia, Qualcomm, Ericsson, Samsung u.c.) un izveidojis Internet.org projektu. Šodien Facebook vadītājs Marks Zakerbergs apstiprināja iepriekš izskanējušās baumas par bezpilota lidaparātiem, kas tiks izmantoti, lai interneta pakalpojumus nodrošinātu reģionos, kur ir problemātiski izbūvēt tradicionālās mobilo sakaru bāzes stacijas. Vienkāršoti runājot, tehnoloģiju smagsvari vēlas, lai ikvienam cilvēkam visā pasaulē būtu pieeja vispasaules tīmeklim.

    Facebook Connectivity Lab vistiešākajā mērā konkurēs ar līdzīgo Google Project Loon projektu, kura ietvaros meklēšanas gigants vēlas palaist gaisā milzu balonus, kas arī nodrošinās interneta pakalpojumus. Facebook pie šī projekta ir piesaistījis speciālistus, kas iepriekš ir strādājuši Boeing, QinetiQ, Honeywell un Harris Corporation veidojot Saules darbinātus bezpilota lidaparātus un citas līdzīgas tehnoloģijas. Tāpat Facebook talkā nāks speciālisti no NASA.

    Reklāma

    Paredzēts, ka bezpilota lidaparāti mēnešiem ilgi autonomi lidos aptuveni 20 km augstumā virs mūsu galvām un savā starpā sazināsies ar infrasarkanajiem stariem. Dienas laikā tie izmantojot Saules baterijas uzlādēs akumulatorus, lai varētu turpināt darboties naktī. Šobrīd projektā iesaistītie speciālisti izstrādā šādu lidaparātu saziņas mehānismu, lai tie spētu uzticami sazināties savā starpā un nodrošināt interneta pakalpojumus cilvēkiem uz zemes. Vairāk par šo projektu var uzzināt noskaties Facebook Connectivity Lab iepazīstināšanas video.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=pxX6r-xDgG4]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma