Web Analytics
More
    Reklāma

    OpenStreetMap kartēšanas pasākums Jelgavā

    Jaunākie raksti

    Sestdien, 5. aprīlī, Jelgavā notiks pilsētas kartes zīmēšana, kurā var piedalīties visi interesenti. Pasākuma mērķis ir pēc iespējas detalizētāk OpenStreetMap kartē iezīmēt Jelgavas ielas un objektus. Aktualizēt karti var ikviens iedzīvotājs – arī bez kartes zīmēšanas priekšzināšanām, jo pirms pasākuma projekta dalībnieki iemācīs to darīt.

    Dalību pilsētas kartes zīmēšanai jāpiesaka līdz 3. aprīlim uz e-pastu poic@poic.jelgava.lv vai pa pašvaldības operatīvās informācijas centra (POIC) bezmaksas tālruni 8787. Pasākuma sākumā projekta dalībnieki instruēs par datu vākšanu. Tikšanās: pulksten 10:00 Sabiedrības integrācijas pārvaldes zālē (Sarmas ielā 4). Ja ir pieejama GPS iekārta, vēlams to paņemt līdzi, bet var nākt arī bez tās.

    Reklāma

    OpenStreetMap ir vispasaules brīvprātīgo projekts, kas dibināts 2004. gadā. Tā mērķis ir brīvu kartogrāfisko datu izveide. Projektā reģistrējušies vairāk nekā pusotrs miljons lietotāju, un katru mēnesi to rediģē vairāk nekā 20 tūkstoši lietotāju. OSM datus izmanto GeocachingFoursquare, Rīgas satiksme un citas mājaslapas.

    OpenStreetMap (OSM) karte ir pieejama internetā un to var izmantot bez maksas. Šī karte tiek veidota pēc tādiem pašiem principiem kā Vikipēdija – to kopīgiem spēkiem brīvprātīgi rada un uzlabo sabiedrība. OSM kartes priekšrocība ir iespēja to operatīvi rediģēt.

    Starptautiskā mērogā OSM priekšrocības visspilgtāk varēja novērot uzreiz pēc Haiti postošās zemestrīces, kad divu dienu laikā entuziasti visā pasaulē izveidoja karti, kuru palīdzības sniegšanai izmantoja Sarkanais Krusts un citas organizācijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Stendec
    01.04.2014 09:23

    he he, jāiezīmē visi jaunie luksafori!!!!

    Reklāma