Web Analytics
More
    Reklāma

    Kompānija Canonical slēgs servisu Ubuntu One

    Jaunākie raksti

    Kompānijas Canonical pārstāvji paziņojuši, ka slēgs servisu Ubuntu One. Sākotnēji šī ziņa tika uztverta kā 1. aprīļa joks, lai gan pubilcēta 2. aprīlī, taču Canonical pārstāvji komentāros vēlreiz apliecinājuši, ka tas nav joks, bet skaudrā realitāte. Serviss Ubuntu One pamatā bija paredzēts Ubuntu Linux lietotājiem, lai gan bija pieejamas arī klientprogrammas Windows un Mac OS X operētājsistēmām, kā arī aplikācijas mobīlajām ierīcēm, kā arī nodrošināta tiešsaistes pieeja, izmantojot tīmekļa pārlūkprogrammas. Aprīlī gaidāmajā Ubuntu Linux 14.04 LTS Ubuntu One serviss vairs nebūs pieejams. Iemesls servisa slēgšanai pavisam vienkāršs – Canonical nevēlas investēt papildus finansu līdzekļus servisa uzturēšanā un uzlabošanā, ņemot vērā to, ka lietotājiem tīmeklī ir pieejams plašs mākoņdatošanas servisu klāsts ar plašākām tehniskajām iespējām par pieņemamākām cenām.

    Oficiāli serviss beigs darboties 2014. gada 1. jūnijā, taču reģistrētajiem lietotājiem pēc šī datuma vēl būs iespēja lejupielādēt savus datus divus mēnešus. 1. augustā visi dati no serveriem tiks dzēsti. Ubuntu One serviss lietotājiem piedāvāja iespēju uzglabāt datus uz Canonical serveriem līdzīgi Dropbox, OneDrive un citiem servisiem, kā arī piedāvāja iespēju iegādāties mūziku internetveikalā un to klausīties jebkurā ierīcē, kas izmanto Ubuntu One.  Lietotāju kontu informācija gan tiks saglabāta, jo to varēs izmantot dažādiem Canonical servisiem – Ubuntu Software Center, Ubuntu Forums un tml.

    Reklāma

    Kā aktīvs šī servisa lietotājs (uzreiz piebildīšu, ka izmantoju ne tikai šo servisu) varu teikt, ka Canonical tiešām neiespringa tā uzturēšanā, tāpēc šis, manuprāt, ir saprātīgs un likumsakarīgs lēmums. Diezgan bieži bija novērojami pārtraukumi failu sinhronizācijas procesā. Manuprāt, Canonical prātīgāk būtu koncentrēties uz pamatprodukta – Ubuntu Linux izstrādi, nodrošinot iespēju lietotājiem lietot patiešām kvalitatīvu produktu, nevis mēģināt spiesties daudzos pakalpojumu segmentos.

    Neliels servisa Ubuntu One apskats

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=yKLLrILPBAg]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nobļaujies jānis,atsaucas puse
    06.04.2014 22:15

    Ubuntu one pirms kādiem gadiem apgaismoja mani, ziņkārīgu nezinīti, ka ir tā “mākoņdatošana”. Vēlāk kā vienkāršāka un satbilāka visās vidēs, tai skaitā arī uz debian un windows, izrādījās dropbox. Tā kā liela nelaime ONE likvidēšana nebūs.
    Ārpus tēmas – Ubunts joprojām tiek pielāgots skārienekrāniem, taču tad, kad gribi nopirkt nedārgu planšeti ar normālu, pilnvērtīgu op.sistēmu (ubuntu) , nākas pamatīgi aplauzties. Visur ir tikai androīdi. Ej nu pārinstalē… Kur skatās Ubuntu bosiņi? Būtu planšete ar kārtīgu linux, tā lieta aizietu daudz cerīgāk kā uz telefoniem…

    Kursors.lv
    07.04.2014 08:06

    Ir taču arī Ubuntu versija planšetdatoriem: http://www.ubuntu.com/tablet. Tiesa, pagaidām Canonical neizdodas piesaistīt ražotājus, lai taptu reālas ar šo OS darbinātas ierīces.

    Reklāma