Web Analytics
More
    Reklāma

    Karikatūrists Gatis Šļūka iesaka 17 labākās zīmēšanas aplikācijas Android un iPad planšetdatoriem

    Jaunākie raksti

    Šī raksta autors ir karikatūrists Gatis Šļūka. Raksta oriģinālu var izlasīt viņa tīmekļa vietnē karikatura.lv.

    Kā zināms jau ilgu laiku labākais produkts ar ko vēlētos strādāt digitāli zīmējošs, gleznojošs mākslinieks ir Wacom Cintiq. Bet mani no tā iegādes atturējusi tā lielā cena. Tā vienmēr bijusi gana augsta lai meklētu citas alternatīvas. Tāpēc jau sen lietoju Wacom Intuos sērijas produktus, kas ir daudz populārāki, bet protams zīmēšana uz tiem nav ne tuvu līdzīga zīmēšanai uz papīra, jo zīmēšanas laikā jāskatās datora ekrānā, kamēr roka strādā uz galda.

    Reklāma

    Un turpinot par Wacom Cintiq alternatīvām, nolēmu izpētīt ko zīmēšanas jomā šobrīd var iespēt uz planšetdatoriem? Kad iegādājos 3. paaudzes iPad, tad spiedienjūtīga zīmēšana uz tiem vēl nebija diez cik nopietna, bet nu jau ir gan daudzas jaunas zīmēšanas aplikācijas, gan spiedienjūtīgi irbuļi (tā saucamie Stylus), spēj tikai izvēlēties.

    Tad nu mēģināšu apskatīt ko labāk izvēlēties.

    Ar iDeal palīdzību tiku pie iPad Air un ar Samsung Latvija gādību pie Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Editon). Vēl manā aprīkojumā iPad New (3. paaudze) un Intuos Creative Stylus.

    iPad spiedienjūtīgie irbuļi

    Tātad ir planšetdatoru zīmuļi, angliski tos dēvē par Stylus. Tā kā tie nav ne īsti zīmuļi ne pildspalvas, tad atļaušos tos latviski saukt par irbuļiem. Šo irbuļu ir vesels lērums, bet spiedienjūtīgi ir tikai daži no tiem. Uz iPad tie darbojas caur Bluetooth savienojumu. Atkarībā no aplikācijas, tie izmanto arī Palm rejection funkciju, kas zīmējot ļauj pilnībā noguldīt plaukstu uz iPad ekrāna, tikmēr planšete reaģēs tikai uz irbuli. Vēl irbuļiem mēdz būt arī pa kādam taustiņam sānos, kuros arī atkarībā no aplikācijas iespējām var iestatīt sev ērtāk lietotos saīsinājumus, kā piemēram atsaukšanas (undo) vai pārtaisīšanas (redo) iespēju.

    Es lietoju Intuos Creative Stylus ar 2048 spiediena jūtības līmeņiem. Izvēlējos šo, jo Wacom ir labi zināms zīmols, kura produktus jau esmu izmantojis iepriekš un nav nācies vilties. Arī atbalstīto aplikāciju klāsts tam ir pietiekami plašs. Darbojas tas ar vienu AAAA bateriju, kura sola strādāt 150 stundas. Irbulis  plaukstā ieguļ ērti, vienīgi sākumā mazliet nepierasta ir neliela brīvkustība un skaņas klikšķis, kas rodas ikreiz saskaroties irbuļa gumijas rakstāmgalam (nib) ar iPad ekrānu. Bet pie tā pierod, tāpat kā pie visnotaļ resnā gumijas rakstāmgala. Citādi jāsaka, ka ar šo irbuli ir ērti zīmēt un pateicoties gumijas rakstāmgalam ir viegli kontrolēt uzspiediena stiprumu.

    Vēl ir šādi spiedienjūtīgi irbuļi, kuri paredzēti zīmēšanai uz iPad:

    • Jot Touch 4: 2048 spiedienjūtības līmeņi.
    • Pogo Connect: spiedienjūtības līmeņu daudzums produkta mājas lapā nav norādīts.
    • HEX3 JaJa: 1024 spiedienjūtības līmeņi.

    Citi pieminēšanas vērti produkti

    • Cregle iPen ar 1024 uzspiediena līmeņiem, kurš darbojas ne tikai uz iPad, bet ar to iespējams zīmēt arī uz iMac ekrāna. Šī pildspalva atšķiras ar to, ka tai ir tievāks gals nekā citiem iPad irbuļiem, bet lai tā darbotos, iPad apakšējā malā nāksies piestiprināt pildspalvas uztvērēju.
    • Sensu ota darbojas ne tikai uz iPad, bet uz jebkuras planšetes. Rezultātā gan nebūs nekādas atšķirības vai zīmē ar pirkstu, parastu irbuli vai ar šo otu, jo tā nav uzspiedienjūtīga, bet ja tieši digitālā gleznošana, nevis zīmēšana ir mīļākā nodarbe, tad šī ota varētu noderēt.

    Palm Rejection cimdi. Es pats ne visai lietoju Palm Rejection iespēju aplikācijās, jo pat ja zīmēšanas laukums nereaģē uz plaukstu, tad planšetdatora malās esošie instrumenti vienalga tiek aizķerti un ik pa laikam nospiežas tas ko nevēlies. Tāpēc manuprāt šāds cimds varētu būt ērtāks par Palm Rejection iestatīšanu pašā aplikācijā. 1 Finger ir cimds, kas sedz tikai mazo pirkstiņu, vai The Hand Glider cimds, kas sedz divus pirkstus. Protams ko līdzīgu var izveidot arī pats kādam piemērotam cimdam nogriežot tik cik pirkstus cik tīk.

    2

    Samsung S-Pen un alternatīvas

    Oriģinālajam Samsung S-Pen ir 1024 spiedienjūtības līmeņi. Zīmēšana uz Samsung notiek pēc Wacom Cintiq un Intuos līdzīgas tehnoloģijas, kas ir atšķirīga no iPad irbuļu izmantotās.. S-Pen nav vajadzīga baterija un Bluetooth savienojums, tas darbojas un reaģē uz Samsung Galaxy Note ekrāna magnētisko virsmu. Ikreiz pietuvinot S-Pen planšetdatora virsmai, tas uz to reaģē jau no aptuveni pāris centimetru augstuma. Līdz ar to iepriekš minētā Palm Rejection funkcija var teikt, ka Samsung Galaxy Note jau ir standartā. Jo zīmējot ar S-Pen, plaukstu var brīvi noguldīt uz ekrāna virsmas un planšetdators reaģēs tikai uz irbuli. Tas Samsung izmantotajai tehnoloģijai ir liels pluss.

    Ja runājam par to cik šis irbulis labi ieguļ plaukstā, tad man ērtāks šķita iepriekšējā Samsung Galaxy Note 10.1 S-Pen, jo tas bija nedaudz resnāks nekā Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Editon) pievienotais. Bet tāpat kā iepriekšējo, to ir ērti iebīdīt planšetes sānos un vienmēr nēsāt līdzi nedomājot kur ielikt.

    S-Pen rakstāmgals ir no plastmasas. Ļoti labi, ka tas ir tievs, gluži kā parastā zīmuļa grafīts. Tādējādi ar to var zīmēt precīzāk tik bieži nepietuvinot zīmējamo laukumu kā to nākas darīt zīmējot uz iPad. Taču spiediena jūtību ir grūtāk sajust un kontrolēt nekā uz Intuos Creative Stylus, arī pēc tehniskajiem parametriem tam ir divreiz mazāk spiedienjūtības līmeņu. Pieredzējušāki Samsung Galaxy Note lietotāji teic, ka arī jauni S-Pen irbuļi savā starpā var nedaudz atšķirties. Viens būs jāspiež stiprāk, cits vājāk, lai iegūtu tik pat biezu līniju.

    Ja S-Pen kāda iemesla pēc neiet pie sirds un gribas pamēģināt ko citu, šķiet vienīgais iemesls varētu būt vēlme atrast garāku un resnāku irbuli, kurš labāk iegultu plaukstā, tad var pamēģināt Lenovo ThinkPad Tablet Digitizer Pen ar 1024 uzpiediena jūtības līmeņiem. Vēl uz Samsung esot iespējams zīmēt arī ar HP Compaq, Fujitsu Stylistic, vai Toshiba Tecra komplektos iekļautajiem irbuļiem, bet tas vairāk gadījumā, ja esi palicis bez S-Pen un pa rokai ir kāds no šiem,. Atsevišķi tos iegādāties manuprāt nav vērts.

    Apple iPad (iOS) zīmēšanas aplikācijas

    3

    Ir neiespējami apskatīt visas daudzās zīmēšanas aplikācijas, tāpēc izvēlējos tās, ar kurām tiešām var radīt kvalitatīvu darbu. Viena no lietām protams ir zīmējuma izmērs. Lai darbu pēc tam būtu iespējams kvalitatīvi izdrukāt, vajadzētu vismaz 2048 x 2048 pikseļus lielu zīmējamo laukumu. Tas radīto darbu ļaus izdrukāt uz A4 papīra lapas 300 dpi izšķirtspējā.

    Otrais punkts ir iespēja zīmēt vairākos līmeņos, līdz ar tiem paveras daudz plašākas iespējas.

    Vēl ir nozīme tam, kādos formātos aplikācijās radītos zīmējumus iespējams saglabāt. Vai tas ir tikai populārais JPG, PNG vai arī PSD formāts, kas ļauj darbu saglabāt ar visiem tā līmeņiem, dodot lielākas iespējas, ja vēlies zīmējumu pabeigt datorā.

    Tāpēc neapskatīšu tādas populāras aplikācijas kā Paper by 53Flipink un līdzīgās. Tās ir ļoti ērtas ātrai ideju un piezīmju uzskicēšanai, bet ja gribēsies iespēt ko varāk, tad piemērotākas būs tālāk minētās.

    Procreate

    • Cena = 5.49 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 4096 x 4096
    • 4096 x 4096 = 2 līmeņi
    • 3508 x 2480 (A4 izmērs) = 7 līmeņi
    • 2048 x 2048 = 20 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: Procreate, PSD, JPG, PNG.
    • Ļoti ērta un saprotami viss izvietots un ietērpts iOS 7 paskata dizainā.

    Lielākais pluss ir iespēja pašam pielāgot un izveidot pavisam jaunas otas un zīmējamos instrumentus arī no 1024 x 1024 pikseļu moduļiem (pattern) un fotogrāfijām. Maināmo parametru ir pietiekami daudz, var importēt arī citu izveidotas otas, kuras iespējams atrast Procreate mājas lapā un citur. Turpat ir ļoti dzīvs forums ar galerijām, jautājumiem un komunikāciju starp citiem aplikācijas lietotājiem.

    Uz iPad 3 strādāt ir iespējams, bet mazliet trūkst jaudas, uz iPad Air darbojas labi.

    4

    Sketch Club

    • Cena = 2.69 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 4096 x 4096
    • 4096 x 4096 = 2 līmeņi
    • 3508 x 2480 (A4 izmērs) = 5 līmeņi
    • 2048 x 2048 = 14 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: sketchClub, PSD, JPG, PNG.

    Šī aplikācija derēs tiem, kuriem patīk lietot to ko dod un negribas pārāk dziļi ieslīgt otu pārveidošanas niansēs. Un jāsaka, ka standarta otas un rakstāmspalvas tiešām ļoti labi reaģē uz spiedienu un atstāj dabisku iespaidu.

    Vēl gribas izcelt ērto krāsu lietošanu. Aplikācija piedāvā jau sagatavotus krāsu komplektus pēc saderības principa, gan tematikas, kā piemēram mati, lapas, ādas toņi, ūdenskrāsas utt. Un atsevišķā ailē automātiski tiek sarindotas pēdējās izmantotās krāsas. Var arī ievadīt RGB un HEX krāsu kodus, ja māc šaubas par izvēlētā toņa atbilstību.

    Ja zīmējot sajūties vientuļš, iespējams arī paralēli zīmēšanai sarakstīties Sketch Club čatā, kas izvietots ekrāna apakšējā malā. Sketchclub mājas lapā lietotāji aktīvi komunicē, galerijā publicē uzzīmēto, čato, lieto forumu, kritizē un pamāca viens otru.

    Arī strādājot uz iPad 3 viss notiek ātri un nav būtiskas starpības salīdzinājumā ar iPad Air.

    5

    Sketchbook Pro

    • Cena = 4.49 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 2500 x 2500
    • 2500 x 2500 = 3 līmeņi
    • 2048 x 2048 = 6 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes:
    • Mainās atkarībā no izvēlētā izmēra, 2048 x 2048 = 11
    • Saglabā: PSD, PNG.
    • Šī ir datorprogrammas Autodesk Sketchbook Pro mobilā versija.

    Dīvaini, ka tai ir ierobežotas atsaukšanas/pārtaisīšanas reizes, dažreiz tās tiešām pietrūkst un tad nākas tērēt laiku ar dzēšgumiju. Uz iPad 3 strādājot ar lielākiem izmēriem vispār diezgan daudz kas jāpielabo ar dzēšgumiju, ja ir vēlme rezultātā redzēt veiklu līniju.

    Ir liels standarta otu un instrumentu skaits. Aplikācija piedāvā izmantot pirkstu kombinācijas, kustības, tādējādi paātrinot darbu. Piemēram trīs pirkstus reizē pavelkot uz leju, atvērsies līmeņu josla, trīs pirksti pa kreisi nozīmēs atsaukt pēdējo darbību utt.

    Uz iPad 3 strādāšana ir diezgan gausa, ar lielākiem izmēriem vispār diezgan daudz kas jāpielabo ar dzēšgumiju, ja ir vēlme rezultātā redzēt veiklu līniju. Lēni strādā atsaukšanas/pārtaisīšana. Uz iPad Air jau ir labi diezgan.

    6

    Sketchbook Ink

    • Cena = 4.49 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 11650 x 8737
    • Neatkarīgi no izšķirtspējas = 9 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: 9
    • Saglabā: PNG

    Šī ir atšķirīga aplikācija no pārējām ar to, ka darbojas uz vektoru nevis pikseļu principa. Līdz ar to tā ir ļoti ātra. Tāpēc arī zīmējamā laukuma izmēru izvēlas nevis sākumā, bet gatavo darbu eksportējot. Un tāpēc izšķirtspēja ir tik liela.

    Atkal līdzīgi kā Sketchbook, trūkst neierobežoto atsaukšanas/pārtaisīšanas iespēju.

    Vairāk piemērota strādāšanai ar līniju un darba iesākšanai. Izkrāsošanu un pabeigšanu ērtāk atstāt kādai no datora programmām.

    Darbojas ļoti ātri gan uz iPad 3, gan uz iPad Air.

    7

    ArtStudio

    • Cena = 4.49 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 3264 x 2448
    • 3264 x 2448 = 2 līmeņi
    • 2048 x 2048 = 12 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: PSD, JPG, PNG.

    Šī aplikācija ir pārbāzta ar dažādām iespējām, ne tikai zīmēšanas, bet arī tekstu, krāsu intensitātes, filtru pielitošanas, izmēru transformēšanas un citām lietām. Piedāvā 150 dažādas otas un 300 vēl iespējams piepirkt klāt atsevišķos komplektos, 150 fontus un iespēju izmantot arī kādus no saviem TTF fontiem.

    Bet plašais piedāvājums atduras pret to, ka iPad ar to visu netiek galā. Strādājot pie karikatūras aplikācija divas reizes “uzkārās”. Zīmējot šajā aplikācijā nepamet tāda sintētiska sajūta, gan piedāvātajos efektos, gan tajā kā uz spiedienu reaģē otas ir maz dabiskuma.

    Ir grūti strādāt uz iPad 3 un arī uz iPad Air viss ne tuvu nav ideāli. Ja citas aplikācijas netiekot līdzi irbuļa kustībām, zīmē ar aizturi, tad šī dažas lietas neuzzīmē vispār.

    8

    ArtRage

    • Cena = 4.49 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 2048 x 2048
    • 2048 x 2048 = neierobežoti līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: JPG, PNG.
    • Šī ir datorprogrammas Artrage mobilā versija, orientēta uz digitālu gleznošanu.

    Ir iespēja izvēlēties audeklu ar faktūru, pietiekami daudz gleznošanas instrumentu un tos pielāgot savām vēlmēm. Un uzgleznotais izskatās pietiekami dabiski. Bet īstu gleznu uz īsta audekla uzgleznot būs ātrāk, nekā ko līdzīgu paveikt šajā aplikācijā. Gleznojot ar ArtRage vajadzīgi stipri nervi un pacietība.

    Līmeņu skaits it kā ir neierobežots, bet līmeņu logs rullējas tik negribīgi, ka darboties ar vairāk par 10 līmeņiem nebūs viegli. Audekla transformēšanas iespēja arī strādā ļoti lēni.

    Ticu, ka šajā aplikācijā var paveikt lielas lietas, bet tās lēnums stipri mazina vēlmi tajā darboties.

    Uz iPad 3 strādāt ir ļoti grūti un arī uz iPad Air būs jāapbruņojas ar pacietību.

    9

    ibisPaint X

    • Cena = Bezmaksas
    • Maksimālā izšķirtspēja = 2048 x 1536
    • 2048 x 1536 = 10 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: PNG, MOV
    • Šo aplikāciju citu starpā grūti kaut kā izcelt.

    Zīmējot šajā aplikācijā, tā automātiski ieraksta zīmēšanas procesu un pēc tam to visu iespējams eksportēt kā filmiņu.

    Vēl viens no aplikācijas plusiem, ka tā ir par velti.

    Ir arī ibisPaint maksas versija, tā gan ir tieši tāda pati kā bezmaksas versija, tikai tajā neparādās reklāmas.

    Ņemot vērā, ka maksimālā izšķirtspēja nav liela, tad strādāt var vienlīdz ātri gan uz iPad 3, gan uz iPad Air.

    My Brushes Pro

    • Cena = 4.49 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = neierobežota
    • Neatkarīgi no izšķirtspējas = neierobežoti līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: PNG

    Neierobežotas izšķirtspējas un neierobežots līmeņu skaits ir kombinācija, kas jau sākumā rada šaubas. Un tās apstiprinājās. Samazinot zīmējamo laukumu par 75% parādās brīdinājums, ka zīmēšana nav iespējama. Otas ne visai akurāti attēlo irbuļa kustības un bieži strādā ar aizturi.

    Instrumenti attēloti asi, bet zīmējamais laukums rādās neass, tam nav Retina displejam pietiekša izšķirtspēja.

    Ja pacentīsies izmantoto iespēju ar neierobežotu izmēru un uzzīmēt ko lielu, tad visdrīzāk to nespēsi eksportēt. Es mēģināju pāris reizes un aplikācija pie eksportēšanas “uzkārās”. Aplikācijas izstrādātāji iesaka lielus zīmējumus eksportēt pa vairākiem gabaliem. Ja ar šo aplikāciju būtu iespējams radīt brīnumus, tad tādu piņķerēšanos varētu pieciest, bet ne esošajā variantā.

    Šo aplikāciju es nosauktu par lielāko vilšanos. Ja tā būtu par velti, tad nebūtu ko iebilst, bet par tādu cenu var izvēlēties daudz labākus variantus.

    Nav tā vērta ne uz iPad 3, ne uz iPad Air.

    Inkist

    • Cena = Bezmaksas
    • Maksimālā izšķirtspēja = 2048 x 2048
    • Neatkarīgi no izšķirtspējas = 3 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: PSD, PNG, ISImage

    Ar aplikācijas piedāvātajām otām diez vai izdosies paveikt lielus brīnumus, neskatoties uz pielāgošanas iespējām, tās vienalga paliek diezgan sintētiskas.

    Salīdzinām šo ar bezmaksas ibisPaint X , tad šai ir mazāk līmeņu, bet nedaudz lielāka maksimālā izšķirtspēja.

    Bet tā kā šī ir bezmaksas aplikācija, tad vērtēt to pārāk bargi nav iemesla.

    Strādā ātri gan uz iPad 3, gan protams arī uz iPad Air.

    Brushes

    • Cena = Bezmaksas
    • Maksimālā izšķirtspēja = 2048 x 2048
    • 2048 x 2048 = 10 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: JPG, PNG.

    Ņemot vērā, ka šī ir bezmaksas aplikācija, tad piedāvātās iespējas ir visnotaļ pieklājīgas. Ātra darbība gan uz iPad 3, gan protams uz iPad Air. Vairāk derēs krāsošanai un gleznošanai kā jau rāda tās nosaukums. Mazāk piemērota zīmēšanai un tušas spalvas imitācijai. Samērā plašas iespējas otu pielāgošanā un pārveidošanā.

    Samsung (Android) zīmēšanas aplikācijas

    10

    LayerPaint HD

    • Cena = 6.00 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = vismaz 5000 x 5000
    • 5000 x 5000 = ?
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: PSD, PNG, JPG

    Šī rādās iespējām bagātākā zīmēšanas aplikācija uz Android operētājsistēmas. Tā spēj ne tikai eksportēt uzzīmēto kā PSD failu, bet arī importēt PSD failus. Tā strādā ļoti ātri, pat ar 5000 x 5000 pikseļu izšķirtspēju uz Galaxy Note 10.1. Atšķirībā no visām citām aplikācijām, iespējams arī mainīt instrumentu logu izvietojumu. Protams pieejams arī plašas otu pielāgošanas iespējas un citi labumi. Šī no planšetdatoru aplikācijām šķiet vistuvākā Adobe Photoshop.

    11

    ArtFlow

    • Cena = Bezmaksas
    • Maksimālā izšķirtspēja = 4096 x 4096
    • 4096 x 4096 = 2 līmeņi (Bezmaksas versijā)
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: 6 (Bezmaksas versijā)
    • Saglabā: tikai PNG (Bezmaksas versijā)

    Aplikācijai ir ērts un glīts dizains. Tā strādā ļoti ātri, vienīgā aizķeršanās notiek lietojot uzzīmētā samīkstināšanas, izsmērēšanas instrumentu. Otu pielāgošanas iespējas nav tik plašas kā LayerPaint HD, bet iespējams iegādāties aplikācijas Pro versiju (Pro license) un tai līdzi nāks jau ap 70 gatavu otu un zīmēšanas instrumentu.

    Mīnuss, ka planšeti sagriežot vertikāli, instrumentu logi nemainās tai līdzi, tātad šajā aplikācijā iespējams strādā tikai horizontālā novietojumā.

    12

    SketchBook Pro

    • Cena = 3.66 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 2560 x 2560
    • 2560 x 2560 = 3 līmeņi
    • 2400 x 1800 = 5
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: 10
    • Saglabā: PSD, PNG, JPG

    Šī ir datorprogrammas Autodesk Sketchbook Pro mobilā versija. Un šī noteikti ir populārākā zīmēšanas aplikācija uz Android oerētājsistēmas, bet ne vienmēr populārākā ir arī pati labākā.

    No atsaukšanas/pārtaisīšanas reižu opcijas uz Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Editon) varētu vēlēties ātrāku reakciju un protams trūkst arī neierobežots to daudzums.

    Izmantojot precīzi tādus pašus otu iestatījumus kā šajā aplikācijā uz iPad, var sajust, ka Intuos Creative Stylus ir vairāk uzspiediena līmeņu nekā S-Pen.

    Pluss ir lielais standarta otu un instrumentu skaits. Savukārt lietošanas ātrumam un ērtumam šai aplikācijai ļoti par labu nāktu kaut kur sānos izvietota Necaurredzamības (opacity) opcija un iespēja mainīt otu izmēru, tādējādi nebūtu ikreiz jāver vaļā visu instrumentu kaste.

    13

    Sketchbook Ink

    • Cena = 3.66 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 12800 x 8000
    • Neatkarīgi no izšķirtspējas = 9 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: 9
    • Saglabā: PNG

    Skatīt augstāk aprakstīto iPad versiju. Aplikācija strādā ātri un labi pilda paredzētās funkcijas.

    Infinite Painter

    • Cena = 3.67 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 2560 x 2560
    • 2560 x 2560 = vismaz 22
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: ?
    • Saglabā: PSD, PNG, JPG

    Aplikācija piedāvā iespēju izvēlēties dažādus zīmēšanas fonus un dažādas papīra faktūras. Arī pats aplikācijas dizains ir visai glīts un otu izvēles iespējas plašas.

    Bet tas viss atduras pret drausmīgo lēnumu, šī noteikti ir nelietojamākā aplikācija uz Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Editon) dēļ tās kūtruma. Centos uzzīmēt karikatūru šajā aplikācijā bet neizdevās to pabeigt divos piegājienos, jo tā pāris reizes “uzkārās” un pazaudēja dažus līmeņus.  Atsaukšanas/pārtaisīšanas reizes strādā dramatiski lēni.

    Šī bija mana lielākā vilšanās starp Android aplikācijām. Iespējams, ka strādājot ļoti mazā izšķirtspējā tā darbojas ātrāk, bet tas vairs mani neinteresē.

    14

    Serious Paint

    • Cena = 2.99 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = 2560 x 1600
    • 2560 x 1600 = 6 līmeņi
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: 50
    • Saglabā: PNG, JPG

    Aplikācijas nosaukums sola daudz, bet uzreiz jāsaka, ka tā īsti neatbilst šā testa kritērijiem, jo tā neatbalsta S-Pen uzpiedienjūtību. Bet tā kā uz Android labu zīmēšanas aplikāciju nav nemaz tik daudz, tad nolēmu apskatīt arī šo.

    Tā it kā ļauj izvēlēties pat 8000 x 8000 izšķirtspēju, bet sākot zīmēt rodas šaubas vai tiešām izšķirtspēja ir tik liela un eksportējot failu tās apstiprinās, izrādās patiesais izmērs bija tikai 1400 x 1400, acīmredzot aplikācijai labāk zināms kāds izmērs katram nepieciešams. Tas liek domāt, ka lielākais izmērs ko iespējams izdosies dabūt laukā no šīs aplikācijas ir Samsung ekrāna izmērs 2560 x 1600 pikseļi.

    Par darbošanās ērtumu šeit nav padomāts, ik pa laikam nākas meklēt vienkāršas lietas un opcijas, kuras šeit nez kāpēc kaut kur paslēptas. Aplikācija pretendē uz neērtāko atsaukšanas/pārtaisīšanas opcijas izvietojumu.

    Pluss ir tas, ka ar šo aplikāciju var zīmēt vairākos līmeņos un pielāgot, pārveidot otas.

    15

    Clover Paint

    • Cena = 5.66 €
    • Maksimālā izšķirtspēja = teorētiski 32000 x 32000, bet ieteicams ne vairāk par 5120 x 3200
    • 5120 x 3200 = neierobežots līmeņu skaits
    • Atsaukšanas/pārtaisīšanas (undo/redo) reizes: neierobežoti
    • Saglabā: PSD, JPG.

    Vēl ievērības vērta ir šī aplikācija. Uzreiz jāsaka, ka pats to neesmu pārbaudījis darbībā, jo atklāju vēlu. Iespējams var atbaidīt tās diezgan neglītais paskats, bet spriežot pēc redzētajiem apskatiem Youtube un tehniskajiem parametriem tā sola diezgan daudz, arī PSD failu importēšanu. Android lietotājiem iesaku izmēģināt tai līdzīgo bezmaksas versiju Clover Memo Lite, kas varētu dot labāku ieskatu tajā ko sagaidīt šīs aplikācijas.

    Ko izvēlēties?

    Galvenais iPad pluss manuprāt ir labāks aplikāciju piedāvājums un var izvēlēties arī daudzus citus aksesuārus, irbuļus. Esmu ļoti apmierināts ar Intuos Creative Stylus, bet varbūt kādam citam labāk iepatiksies piemēram Jot Touch 4 vai vēl kas cits.

    Bezmaksas aplikācijas katrs var izmēģināt pats, bet no maksas aplikācijām es ieteiktu Procreate un Sketch Club. Abas būs iztērētās naudas vērtas.

    Ja tavā īpašumā ir iPad 3, tad ar nelielu diskomfortu pie lielākajām izšķirtspējām un sarežģītākām otām būs jārēķinās, bet strādāt ir iespējams. Savukārt uz iPad Air viss iet varen labi, īpaši ar Procreate un Sketch Club strādāt būs ļoti patīkami, aiztures vēl var gadīties gleznojot ar ArtRage.

    Savukārt Samsung Galaxy Note lielākais pluss ir iespēja zīmējot ar S-Pen ērti turēt plaukstu uz ekrāna, nebaidoties ka nejauši kaut kas tiks aizķerts vai nospiests. S-Pen tievais rakstāmgals var likties vilinošs, bet jāņem vērā, ka tam tomēr ir divreiz mazāk uzspiediena līmeņu nekā Intuos Creative Stylus.  Bet protams S-Pen nāk komplektā, atšķirībā no Intuos Creative Stylus, kurš jāpērk atsevišķi. Tievo S-Pen var eleganti glabāt pašā Galaxy Note korpusā un nekas nevar būt ērtāk kā tādā veidā to nēsāt apkārt un izdarīt piezīmes un rakstīt, bet zīmēt tomēr ir ērtāk ar resnāku un garāku irbuli, kas izmēra ziņā tuvinās parastajam zīmulim. Jāsaka, ka iepriekšējās paaudzes S-Pen bija lielāks un līdz ar to ērtāks.

    No aplikācijām uz Android gribas izcelt LayerPaint HD un ArtFlow, protams arī Autodesk Sketchbook Pro nav peļama, bet es noteikti izvēlētos pirmās divas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.04.2014 18:36

    Labs apskats. Plašs. :)
    Un karikatūras arī labas.

    Reklāma