Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z2 Tablet apskats

    Mežonīgi plāns, mežonīgi kvalitatīvs, mežonīgi veiktspējīgs. Citu planšetdatoru rokās pēc Xperia Z2 Tablet lietošanas ņemt negribas.

    Jaunākie raksti

    Vienmēr ir interesanti redzēt mēģinājumu nr.2 un Sony Xperia Z2 Tablet pavisam noteikti ir gaidīts planšetdators. Mēģinājums nr.1, jeb Xperia Tablet Z, bija ievērības cienīgs un pirms gada piedāvāja interesantu dizainu, plānu korpusu, ūdensnoturību, kā arī lielisku veiktspēju. Laika gaitā Sony attīstīja Xperia Tablet Z, piedāvājot planšetdatora Kitchen Edition, kura galvenā ideja bija pievienots statīvs un iespēja planšetdatoru pēcāk nomazgāt zem tekoša ūdens. Nedaudz komiski, ka virtuves Tablet Z planšetdatoram pats ražotājs piešķīra kodu SGP312U2/WC, kas īsti virtuvi neapzīmē. Tas lai paliek uz paša ražotāja sirdsapziņas un humora izjūtas.

    Sony Xperia Z2 Tablet 2

    Reklāma

    Atjauninātais modelis dažiem varētu šķist ne pietiekami atjaunināts un daudzas, jo daudzas pozīcijas tehniskajā specifikācijā nav izmainījušās. Kamera tā pati, dizains ļoti līdzīgs, akumulators nav kļuvis ietilpīgāks un ekrāns (gandrīz) tas pats ierastais FullHD izšķirtspēju.

    Pirms lielās panikas celšanas gan derētu ieskatīties vecā Xperia Tablet Z specifikācijā. Tieši tā – specifikācija ir tik mūsdienīga, ka pietiek nomainīt procesoru uz ko aktuālāku un var sarindot planšetdatorus atkal veikala plauktā.

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=gLBuj69mOPg]

    Tehniskā specifikācija

    • Android 4.4.2 KitKat
    • Qualcomm APQ8074AB Snapdragon 801 čipkopa, četru kodolu 2.3 GHz Krait 400 procesors, Adreno 330 video apakšsistēma
    • 3 GB RAM
    • IP58 putekļu un ūdens noturīgs (1 metra dziļumā 30 minūtes)
    • IPS tipa 10.1 collas ekrāns, 1200 x 1920 punkti (~224 ppi), Sony Mobile BRAVIA Engine 2
    • 16 vai 32 GB iekšējā atmiņa, microSD karte līdz 128 GB
    • Savienojumi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, dual-band, DLNA, WiFi hotspot, Bluetooth 4.0 ar A2DP, NFC, microUSB 2.0, infrasarkano staru raidītājs
    • Galvenā kamera 8.1 megapikseļi (3264 x 2448), autofokuss, HDR, video uzņemšana 1080p ar 30fps. 2.2 megapikseļu priekšējā kamera, video 1080p ar 30fps.
    • Radio FM radio ar RDS
    • GPS ar GLONASS
    • Lietotāja nenomaināms Li-Po 6000 mAh akumulators
    • Izmēri 266 x 172 x 6.4 mm, svars 426 g
    • Pieejams baltā vai melnā krāsā
    • Aptuvenā cena 690 eiro

    Atturīgs izskats, neredzēti laba uzbūve

    Sony Xperia Z2 Tablet nāk iepakots atturīgā kartona kastē un komplektā saņemam tikai sienas lādētāju un USB – microUSB vadu. Sony izvēlējies iekļaut 1.5 A lādētāju, kas drīzāk ir viedtālruņiem paredzēts. Planšetdatoru uzlādei parasti izmanto 2.0 A vai ko jaudīgāku. Xperia Z2 Tablet arī nav aprīkots ar milzīgas ietilpības akumulatoru, tomēr tas ar savām 6000 mAh ir 2 – 3 reizes ietilpīgāks par pagājušā gada viedtālruņu flagmaņos sastopamajiem.

    Xperia Z2 Tablet 017

    Xperia Z2 Tablet ir ļoti plāns planšetdators un ar 6.4 mm biezumu pat pārspēj nesen apskatīto Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 (7.2 mm). Xperia Z2 Tablet saņēmis pamatīgu alumīnija skeletu, kas nodrošina planšetdatora stingrību un nelielo svaru. Z2 Tablet tikpat kā nevērpjas.

    Planšetdatorā redzēsim ierasto OmniBalance dizainu, kas šoreiz saņēmis patīkamas, neslīdošas plastmasas, nevis stikla aizmugures noformējumu. Aizmugures plastmasa ir matēta un atturīgi izskatīga, bet tā ļoti ātri noķēpājas un pirkstu nospiedumu nost dabūšanai nepietiks ar parīvēšanu gar bikšu staru. Iekštelpu mākslīgajā apgaismojumā pirkstu nospiedumi ir neuzkrītoši, bet saules apspīdēti tie iegūst pavisam nejauku izskatu uz melni matētā planšetdatora aizmugures vāka.

    Xperia Z2 Tablet 010

    Xperia Z2 Tablet priekšpusi, protams, pilnībā klāj skrāpējumu drošs stikls, bet jāatzīmē, ka apmales ap ekrānu ir pamatīgi platas un tas nedaudz velk uz leju tik brīnišķīgi nostrādāta planšetdatora koptēlu. Funkcionāli pilnīgi pietiktu ar plānāku šī mākslas darba „rāmi”.

    Sony neierasti risinājis pieslēgvietu un pogu novietojumu. Planšetdatora augšdaļā zem vāciņiem noslēptas microSD un microUSB pieslēgvietas. LTE modelim turpat augšā var ievietot SIM karti. Apakšā ir nenosegta 3.5 mm austiņu pieslēgvieta un fiziskās pogas ekrāna bloķēšanai un skaļuma regulēšanai ir kreisajā sānā pašā skaldnes vidū. Ja visu citu var pieciest, tad ekrāna bloķēšanas pogas novietojums nav izdevies un netīšām izslēgt ekrānu paspēsi daudzas reizes dienā.

    Xperia Z2 Tablet 009

    Skaļruņu atveres novietotas ekrāna sānos, bet planšetdatora apakšdaļā, kur parasti tiek novietotas plaukstas. Domāts noteikti ir pareizi, lai plaukstu liekums skaņu padara apjomīgāku, dzīvē gan manas (acīm redzot tuklās) plaukstas pārāk aizsedza nelielās atveres. Esmu redzējis dažādus dīvainus risinājumus pogām un skaļruņiem, bet pie Xperia Z2 Tablet lietošanas tiešām ir jāpierod.

    Xperia Z2 Tablet 007

    TRILUMINOS ekrāns

    Sony Xperia Z2 Tablet aprīkots ar 10.1 collas IPS LCD ekrānu, kuram ir 1920 x 1200 punktu izšķirtspēja. Tā dod 224 ppi punktu blīvumu, kas ir mazāk par iPad Air (264 ppi) un redzami mazāk par Galaxy Tab Pro 10.1 (299 ppi). Jo lielāks ir šis skaitlis, jo asāks būs attēls (vairāk pikseļu). Planšetdatora attēla asums ir pieņemams, bet ir redzami atsevišķi pikseļi.

    Xperia Z2 Tablet screen horiz 024

    Xperia Z2 Tablet izmantota Sony TRILUMINOS tehnoloģija, kas aizgūta no ražotāja televizoros izmantotajām idejām. Neieslīgstot reklāmas bukletu niansēs jāatzīmē, ka TRILUMINOS tehnoloģija sola dzidrāku krāsu attēlojumu, turklāt precīzāk tiekot attēlotas tehniski „sarežģītās” krāsas – sarkanā un jūras zilā. Ar neapbruņotu aci var konstatēt, ka ir lieliski solītie skata leņķi, kā arī melnā krāsa ir tiešām melna, nevis pelēka. Xperia Z2 Tablet ekrāns ideāli strādā arī tiešā saules gaismā.

    Xperia Z2 Tablet 018

    Atļāvos noskatīties pāris filmas ar Xperia Z2 Tablet. Jāatzīst, ka filmas neizskatījās gluži tik iespaidīgi, kā Xperia Z2 Tablet paša rādītajā demo video ar Spaidermenu un sulīgām zemenēm. Turklāt ražotāja uzstādītais video atskaņotājs nedraudzējas ar internetā izplatīto filmu skaņu (DTS, Dolby Digital, AC3), līdz ar to nācās izmantot Play veikalā atrodamās video atskaņošanas aplikācijas.

    Nesaistīti ar ekrānu jāatzīmē, ka austiņu izeja planšetdatora apakšā nav ērta, kad vēlies to piesliet gultā pret spilveniem vai turēt vertikāli uz galda.

    Akumulatora spējas

    Sony internetā saņēmis pārmetumus par 6000 mAh akumulatora izmantošanu tik lieliskā planšetdatorā. Daļēji var piekrist, jo apmēram 45 minūtes Real Racing 3 spēlē notērē ap 20% akumulatora. Matemātiski sanāk, ka 3D autosacīkstes varēs izbaudīt mazāk kā 4 stundas. Filmu skatīšanās ir nedaudz taupīgāka, bet tāpat nevajadzētu rēķināties ar vairāk kā 5 stundām un 30 minūtēm pie Xperia Z2 Tablet ekrāna ar vienu uzlādi.

    Xperia Z2 Tablet screen horiz 008

    Lai paildzinātu akumulatora darbības laiku, izstrādāts STAMINA Mode baterijas taupīšanas režīms. Tas rūpējas, lai Xperia Z2 Tablet nenoslogotu lieki procesi. Lietotājs pats var izvēlēties pie cik procentiem atlikušās enerģijas STAMINA Mode aktivizējas. Tas var būt ieslēgts arī visu laiku. Var arī ielikt aplikācijas „baltajā” sarakstā un tad tās netiks aizmidzinātas.

    Kopumā radās sajūta, ka Xperia Z2 Tablet ikdienas darbos ir pietiekami energotaupīgs, bet spēļu cienītāji var pamatoti kurnēt par šo mobilo spēkstaciju ar salīdzinoši nelielo akumulatoru.

    Xperia Z2 Tablet screen horiz 009

    Aplikācijas un ātrdarbība

    Ar nožēlu jāatzīst, ka Sony drusku devies Samsung iemītās taciņas virzienā un pamatīgi uzpildījis Xperia Z2 Tablet ar pašceptām aplikācijām. Daudzi ar patiku savā viedierīce redzēs Walkman aplikāciju, bet saskaitīju ap 14 aplikācijām, kuras varēja arī nebūt. Pastāvīgi RAM atmiņu aizņem trīs šaubīga satura aplikācijas, kuras diez vai kāds izmantos. Pieļauju, ka ātrdarbību tās nekādi neietekmē un 3 GB RAM nav tik vienkārši uzpildīt. Tukšs planšetdators „apēd” nedaudz zem 1 GB RAM.

    Xperia Z2 Tablet screen 002 Xperia Z2 Tablet screen 001 Xperia Z2 Tablet screen 003

    Ātrdarbības ziņā sintētiskie veiktspējas testi uzrāda dažādus rezultātus. AnTuTu veiktspējas testā Xperia Z2 Tablet pavisam nedaudz piekāpjas Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 un Galaxy Note 10.1 2014. Quadrant ceturtā vieta aiz Xperia Z1, Galaxy Note 3 un LG G2. Vellamo uzrāda ļoti pieticīgu rezultātu, kas pat paspēj atpalikt no Samsung Galaxy Tab 3 10.1. Pēdējā laikā ir tieksme neticēt veiktspējas testiem, bet tie tomēr parāda salīdzinošus lielumus. Katrs tos var tulkot pats.

    Xperia Z2 Tablet screen horiz 038

    Xperia Z2 Tablet screen horiz 002

    Kopumā Qualcomm APQ8074AB Snapdragon 801 čipkopa, četru kodolu 2.3 GHz Krait 400 procesors un Adreno 330 video apakšsistēma diez vai kādu spēs saskumdināt ar savu veiktspēju. Xperia Z2 Tablet nākas „kustināt” pieņemamu ekrāna pikseļu skaitu, kas minimāli noslogo planšetdatoru.

    Sony izvēlējies vairumu ierasto foto, video (video aplikācijas īsu aprakstu meklē augstāk Ekrāna sadaļā), kalendāra u.c. aplikācijas aizstāt ar saviem ražojumiem vai piemērot esošu aplikāciju izskatu. Lieliski nostrādāta galerijas aplikācija Albums, kas ne tikai uzskatāmi parāda planšetdatorā esošās fotogrāfijas, bet ļauj tās arī sarotēt vai apgriezt liekās malas.

    Xperia Z2 Tablet screen horiz 028

    Interesanti, ka Xperia Z2 Tablet planšetdators saņēmis arī FM radio ar RDS. Radio aplikācijā integrēta TrackID iespēja noteikt skanošo dziesmu un pēcāk ielikt Facebook ierakstu.

    Sony radījis mākslīgu konkurenci ar Google aplikācijām. Planšetdatorā atrodas neiztrūkstoši arī Play Music, Fotoattēlu u.c. dublējošas aplikācijas Sony izveidotajām. Pēc noklusējuma Xperia Z2 Tablet darbina Sony veidotās aplikācijas.

    Xperia Z2 Tablet planšetdators saņēmis plašu microUSB funkcionalitāti. Bez uzlādes un savienojuma ar datoru microUSB vēl var pievienot ārējo USB atmiņu un MHL ļaus ar pāreju uz HDMI demonstrēt saturu TV ekrānā. MirrorLink tehnoloģija teorētiski spēj pilnīgi pārņemt savā varā automašīnas izklaides sistēmu un pat lietotāja saskarne tad būs Sony izstrādāta. MirrorLink nav uzskatāma par jaunu ideju, bet tā tikai šogad sāk lēnām iedzīvoties izstāžu stendos Ženēvā un MWC 2014.

    Fotogrāfijas

    Pilnīgi un galīgi sevi nevaru dēvēt par planšetdatoru fotokvalitātes piekritēju. Xperia Z2 Tablet saņēmis galveno kameru ar 8.1 megapikseli un 3264 x 2448 punktu izšķirtspēju, kas mūsdienām ir pieņemami un planšetdatoram pat saucama par lielu. Nedaudz neiepriecināja Sony izvēle kameras aplikācijas iespējas vienkāršot līdz absurdam, jo pat fotogrāfijas izšķirtspēja nav pielāgojama. Visticamāk gan tie, kuriem būs nepieciešams, atradīs kāda cita izstrādātāja aplikāciju, kas spēs daudz vairāk.

    Xperia Z2 Tablet bildes 009

    Pašas fotogrāfijas, manuprāt, iznāk nedaudz pārgaismotas un pat labos gaismas apstākļos bilde nebūt nav uzskatāma par patīkamu. Attēli sanāk pelēcīgi zilgani, vēsi. Nav nepieciešams attēlu palielināt līdz 1:1, pietiek uzmest aci arī vienkārši pilnekrāna režīmā pašā planšetdatorā.

    Xperia Z2 Tablet bildes 010

    Jāatzīst, ka no tik augstas raudzes planšetdatora biju gaidījis labāku fotogrāfisko sniegumu. Protams, salīdzinot Xperia Z2 Tablet ar citiem planšetdatoriem var apgalvot, ka Z2 Tablet uzņem labas fotogrāfijas, bet iepriekš apskatītais Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 ar līdzvērtīgu kameru uzņēma augstvērtīgākas, nepārgaismotas fotogrāfijas ar sulīgākām krāsām. Izskatās, ka Xperia Z2 Tablet kameras matrica un objektīvs paņemts no Xperia Z1 planšetdatora un nav nekā uzlaboti.

    No Xperia Z2 viedtālruņa saņemta iespēja uzņemt divas fotogrāfijas un izveidot mākslīgu izpludinātu fonu (background defocus), kas mēģina attēlot objektīva ar lielu atvērumu lietošanu. Gluži precīzi šī funkcija nestrādā, jo planšetdatoru nav iespējams rokās noturēt pilnīgi nekustīgi starp abu kadru uzņemšanu. Nav arī nekādas intelektuālās funkcijas, kas abus attēlus “savilktu” precīzi kopā.

    Xperia Z2 Tablet bildes 013

     

    Kopsavilkums

    Xperia Z2 Tablet plansetdatoru unikālu padara tā plānums un noturība pret mitrumu. Pēc vairāku dienu aktīvas Xperia Z2 Tablet lietošanas speciāli iegāju tehnikas veikalā, lai pagrozītu rokās citus līdzīga izmēra planšetdatorus. Jāatzīst, ka Xperia Z2 Tablet uzbūve, plānums un nelielais svars šo planšetdatoru tiešām padara īpašu. Citi planšetdatori šķiet biezi, smagi un vairums arī slideni.

    Xperia Z2 Tablet 020

    Tehnisko iespēju ziņā Xperia Z2 Tablet varētu salīdzināt ar Samsung Galaxy Note 10.1 2014. gada modeli, bet rokās pēdējo neesmu turējis. Galaxy Note 10.1 būs savus 115 g smagāks, tam būs līdzīgs Snapdragon 800 procesors un 3 GB RAM. Toties Galaxy Note 10.1 planšetdators saņēmis 2560 x 1600 punktu ekrānu, kas dod 299 ppi punktu blīvumu (pret Xperia Z2 Tablet 224 ppi).

    Paciest un varbūt pat pierast var, bet īstermiņa microUSB augšā un 3.5 mm austiņu pieslēgvieta apakšā nav saucams par ērtu risinājumu. Pats planšetdators ir 6.4 mm plāns, austiņu pieslēgvieta ir 3.5 mm diametrā. Vai jāsāk uzmanīties, lai neveikla kustība neizplēš planšetdatora stūrī robu? Cerams, ka nē.

    Xperia Z2 Tablet 019

    Iepriekš neminēju Sony dokstacijas pieslēgvietas esamību. Tāda (un līdzīga) sastopama Sony produktos jau kādu laiku, bet dokstacija komplektācijā laikam tikpat kā nekad netiek iekļauta, neskaitot tos tirgvedības manevrus, kas sola pirmajiem 10 jaunā modeļa pircējiem doku iekļaut cenā. Ja nemaldos, pārejot no Z uz Z1 modeļiem, dokstacijas pieslēgvietu formas mainījās un tās nav savietojamas. Par Z2 sērijas likteni neko ticamu nespēju internetā sameklēt.

    Kopumā Xperia Z2 Tablet ir mežonīgi ātrs un ārkārtīgi kvalitatīvs planšetdators. Atļāvos vairākās vietās tam „piesieties”, jo, manuprāt, ir pārāk maza starpība starp veco Xperia Tablet Z1 un aktuālo Z2 Tablet, kā arī cena ir pietiekami augsta, lai šim būtu jābūt ideālam produktam.

    Sony Xperia Z2 Tablet cenas Latvijas interneta veikalos

    Mežonīgi plāns, mežonīgi kvalitatīvs, mežonīgi veiktspējīgs. Citu planšetdatoru rokās pēc Xperia Z2 Tablet lietošanas ņemt negribas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    10
    Displejs
    8
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    7
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SonyMobileLatvija
    17.04.2014 12:28

    Karsts jaunums, kuru tiko bija iespēja pārbaudīt – Xperia Z2 Tablet LTE versija atbalsta arī balss zvanus!!!
    Sajūtas gan ir jocīgas, bet tas ir noticis – Jā – mēs varam veikt parastos zvanus no planšetdatora :)

    SonyMobileLatvija
    17.04.2014 12:59

    Par dokstaciju -> sākot ar Xperia Z Ultra – Sony ūdens drošajām ierīcēm ir pārgājis uz magnētisko savienojumu. Tīri teorētiski visas dosktacijas tagad savstarpēji ir līdzīgas – vienīgā un būtiskākā atšķirība ir ieliknī, kuram ir dažādi platumi atbilstoši produktam, bet arī tie ir standartizēti un var nomainīt tikai ielikni nevis pašu dokstaciju, lai lādētu citu ierīci.
    Tāpat nav īsti atbildes kāpēs no Sony nav pieejami oriģinālie magnētiskie vadi, bet šur to ebay esmu jau tos redzējis tā pat arī pirmās dokstacijas kas nāca Z1 un Z Ultra komplektācijā ir viegli izjaucamas un ir iespēja tikt pie “originālā” magnētiskā vada!

    Pirx73
    29.03.2015 14:10

    Nu jau nedēļu lietoju šo planšeti. Paņēmu jo filmām Z3 ir par mazu un .2GHz lēnāks procesors nāv būtiski. Planšetei jau ir pieejams Lollipop no Sony, versija 5.0.2.
    Ar Sony uzlabojumiem principā tas ir tuvāks 5.1 nekā 5.0.2
    Par to austiņu lizgdas novietojumu – ir drusku jancīgi, bet komplektā ar oriģinālajiem vāciņiem, viss ir labi. Gan vāciņus gan doku DK39 var nopirkt gan Latvijas interneta veikalos, gan ebay par daudz labāku cenu nekā Sony oficiālo. Piebildīšu, ka šis pats doks der arī Z3 planšetei.
    Jāpiekrīt par 1.5A lādētāju – ilgi lādējas.

    Reklāma
    Mežonīgi plāns, mežonīgi kvalitatīvs, mežonīgi veiktspējīgs. Citu planšetdatoru rokās pēc Xperia Z2 Tablet lietošanas ņemt negribas.Sony Xperia Z2 Tablet apskats