Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielāko ražotāju viedtālruņus varēs attālināti padarīt nelietojamus

    Jaunākie raksti

    Vairāki ASV štati gatavojas ieviest likumus, kas nosaka obligāti aprīkot viedtālruņus ar t.s. “kill-switch”, jeb iespēju ierīci attālināti ne tikai dzēst, bet arī padarīt nelietojamu. ASV milzīga problēma ir viedierīču zādzības un tās katru gadu aug neaptveramos tempos. Nogalināmas viedierīces samazinātu zagļu interesi par tām.

    Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia un Samsung brīvprātīgi vienojušies, kas visi kā viens ieviesīs viedierīces attālinātu sabojāšanu līdz 2015. gada jūlijam. Visi viedtālruņu modeļi, kas iznāks pēc noteiktā termiņa, saņems iespēju to attālināti padarīt nelietojamu. Šajā bariņā ir arī četri lielākie ASV mobilo sakaru operatori, kas rūpēsies par papildus iespēju nodrošināšanu.

    Apple jau šobrīd iOS 7 lietotājus nodrošina ar iespēju, kas saucas Activation Lock. Lietotājs var liegt nozagtu vai pazaudētu iPhone atkārtoti aktivizēt. Un nav svarīgi – ir kāds cits nozudušo ierīci atiestatījis vai nav.

    Diez vai pilnīgi visi viedtālruņi saņems šādu iespēju. Vismaz pagaidām netiek plānots, ka Eiropā būtu jādara kas līdzīgs. Protams, daži visai pasaulei domātie modeļi pie mums nonāks, bet lētākie viedtālruņi varētu attālinātu sabojāšanu Eiropā nesagaidīt vēl vairākus gadus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.04.2014 23:41

    Derētu arī kādu legālu veidu, kā zaglim atsavināto iekārtu pataisīt atkal lietojamu. Citādi būs daudz atkritumos izmetamu telefonu. No otras puses – pieņemams veids būtu likvidēt nozagto telefonu kopā ar visu zagli.

    hh
    17.04.2014 10:51

    Jautājums atkal cits – vai to nevarēs izmantot ļaunprātīgi.. Atradīs ievainojumu un pastaigās pa pilsētas centru aktivizējot visiem šo funkciju, gana jautri var sanākt..

    Stendec
    17.04.2014 14:12

    Jautājums atkal cits cits – vai amurikāņu valdība nevēlēsies kontrolēt šādā veidā kauko…

    eN
    17.04.2014 16:15
    Reply to  Stendec

    Jā, paranoiķi, tu esi tik svarīgs, ka Google, Apple un ASV valdība to vien gaida, kā pie taviem datiem tikt.

    Reklāma