Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple aicina ikvienu interesentu testēt jauno OS X operētājsistēmas versiju

    Jaunākie raksti

    Negaidītā kārtā tipiski noslēgtais un pat noslēpumainais uzņēmums Apple ikvienam interesentam piedāvā iespēju izmēģināt gaidāmās OS X datoru operētājsistēmas versijas pirms tās kļūst par publiski pieejamiem produktiem. Iepriekš Apple ir piedāvājis testēt dažādas aplikācijas, piemēram, Safari un FaceTime, tomēr OS X testēšana nav pieredzēta kopš 2000. gada, kad šī iespēja maksāja 29.95 ASV dolārus. Šoreiz izmēģināšana un savu novērojumu (kļūdu) ziņošana ir bezmaksas.

    Piesakoties programmai, būs jāizlasa un jāpiekrīt visnotaļ nopietnam un garam līgumam. Tajā ir ietvertas arī konfidencialitātes un neizpaušanas nodaļas un tas nozīmē, ka par testa versijās redzēto nav jārunā apkārt un nedrīkst izplatīt arī ekrānšāviņus vai video. Par šīm lietām savā starpā var diskutēt tikai programmas dalībnieki. Lai arī nav skaidrs kā Apple izkontrolēs informācijas nopludinātājus (visdrīzāk nekā), taču šie drošības mēri ir saprotami, jo tās tomēr ir programmatūras testa versijas un ne visas funkcijas nonāks līdz fināla produktam.

    Kad esam pieteikušies programmā, atliek uz datora uzstādīt mazu programmu, kas Mac App Store paziņos, ka mūsu dators drīkst saņemt OS X testa versijas. No mums tiks prasīta uzstādīta OS X Mavericks 10.9 versija, 2 GB operatīvā atmiņa un 8 GB diska vieta jaunajai programmatūrai. Savus novērojumus par kļūdām un cita veida neriktīgu darbību Apple varēsim paziņot ar Feedback Assistant aplikāciju.

    Sagaidāms, ka jau pēc pāris mēnešiem WWDC izstrādātāju konferencē Apple izziņos nākamo OS X versiju. Pagaidām nav skaidrs vai OS X testētāji uzreiz tiks pie tās iemēģināšanas, tāpēc ideja pieteikties šajā programmā ir īpaši vilinoša. Tima Kuka virsvadībā Apple jūtami mainās un izmaiņas priecē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.04.2014 19:19

    Es domāju, ka viņi kopīpeisto tos EULA tekstus, paši nemaz nelasot. Tā teikt, vienkārši lai būtu neparedzētam gadījumam. 100%, ka nevienam nepiesiesies par “nopludināšanu”.

    arvix
    23.04.2014 21:12

    Kāds ir apkopojis changelogu jau?

    Krotow
    20.06.2014 11:43

    Kad būs pieejama PC testa versija? Kur jau tie gadi, kopš ābols patiesībā ir PC, tikai ar citu BIOS.

    Reklāma