Web Analytics
More
    Reklāma

    Pabeigts Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process

    Jaunākie raksti

    Šodien, 25. aprīlī Microsoft paziņo, ka Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process ir noslēdzies. Iegādi ir apstiprinājuši Nokia akcionāri un atļauju devušas atbildīgās publiskā sektora organizācijas dažādās pasaules valstīs. Iegādes procesa noslēgšana iezīmē pirmo soli abu uzņēmumu apvienošanā.

    “Šodien mēs uzņemam Nokia ierīču un pakalpojumu biznesu mūsu ģimenē. Nokia mobilās tehnoloģijas dos lielu ieguldījumu mūsu kopējā biznesa attīstībā,” sacīja Microsoft izpilddirektors Satja Nadela (Satya Nadella). “Kopā ar mūsu partneriem mēs turpināsim strādāt ar inovācijām prioritārajās jomās – mobilajās un mākoņskaitļošanas tehnoloģijās.”

    Reklāma

    Satjas Nadelas tiešā pakļautībā būs bijušais Nokia prezidents un izpilddirektors Stefans Elops (Stephen Elop), kurš ir iecelts par Microsoft ierīču grupas viceprezidentu. Elops pārraudzīs paplašināto ierīču biznesu, kas ietver Lumia viedtālruņus un planšetdatorus, Nokia mobilos telefonus, Xbox ierīces, Surface un Perceptive Pixel iekārtas un aksesuārus. Microsoft pievienojas arī pieredzējušais Nokia personāls no vairāk kā 130 filiālēm 50 pasaules valstīs, tostarp vairākas rūpnīcas, kas projektē, izstrādā, ražo un pārdod plašu viedo ierīču, mobilo telefonu un ar tiem saistīto produktu klāstu. Kā daļu no darījuma Microsoft pārņems visas Nokia ierīču garantijas.

    Windows Phone ir visstraujāk augošā operētājsistēma viedtālruņu tirgū, kuru izmanto arvien jaunās augstas klases ierīcēs. Saskaņā ar izpētes organizācijas IDC (International Data Corporation) veikto tirgus analīzi 2013. gada pēdējā ceturksnī Windows Phone nostiprināja savas pozīcijas izplatītāko viedtālruņu operētājsistēmu trijniekā un bija visstraujāk augošā platforma starp vadošajām operētājsistēmām ar 91 % pieaugumu, salīdzinot ar pagājušo gadu. Iegādājoties Nokia mobilo telefonu biznesu, Microsoft plāno apgūt budžeta ierīču tirgu, kas ik gadu sastāda aptuveni 50 miljardus ASV dolāru, iepazīstinot vēl miljardu jaunu lietotāju ar Windows Phone mobilajām ierīcēm un citiem Microsoft produktiem.

    Microsoft arī turpmāk izstrādās jaunus projektus un nodrošinās jaunas iespējas, cieši sadarbojoties ar dažādiem aparatūras ražotājiem, programmatūras izstrādātājiem, operatoriem, izplatītājiem un mazumtirgotājiem, un sniedzot tiem platformas, rīkus, programmas un pakalpojumus, lai ļautu tiem radītu izcilas ierīces. Pateicoties paplašinātām zināšanām par ierīču un programmatūras savstarpējo darbību, uzņēmums varēs pievērsties visaptverošai Windows ierīču popularizēšanai un uzlabošanai.

    Vairāk informācijas par paplašināto Microsoft ierīču un pakalpojumu klāstu var atrast šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Klonatans
    26.04.2014 16:43

    Vai Nokia brends beigs pastāvēs un produkcija tiks ražota ar Microsoft nosaukumu?

    Kursors.lv
    26.04.2014 19:43
    Reply to  Klonatans

    Pagaidām nav oficiālas informācijas, ka Nokia ražotās ierīces varētu saukt kaut kā savādāk. Bet tas arī nebūtu īsti prātīgi, jo Nokia tomēr var uzskatīt par visplašāk pazīstamo telefonu ražotāju visos laikos. Tātad var droši uzskatīt, ka kādu laiku arī Microsoft virsvadībā mobilās ierīces nesīs Nokia vai vismaz Lumia vārdu.

    Baumo, ka pašu divīziju gan varētu saukt par Microsoft Mobile, bet arī tas vēl nav apstiprināts.

    Klonatans
    26.04.2014 22:54

    Pasaules godība mēdz paiet – kā vairs nav, piemēram, Ericsson un Siemens (kā mobilo telefonu ražotāji), var pagaist arī Nokia. Interesanti, ka visu dumbphone periodu, kas bija Nokia ziedu laiki, lietoju tikai Ericsson, bet tagad esmu pārgājis uz Nokia, jo simpatizē drošā, vienkāršā un ērtā Windows Phone arhitektūra pretstatā gļukainajam un klamzīgajam Android.

    Reklāma