Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izmantos Nokia vārdu viedtālruņiem nākamos 18 mēnešus

    Jaunākie raksti

    Lielais darījums ir pabeigts, un Microsoft īpašumā nonākusi Nokia mobilo ierīču ražošanas sadaļa. Un tikai, nevis visa Nokia, kā to mēģina iestāstīt daža Latvijas ziņu aģentūra. Tagad Microsoft pamazām sāk domāt, kā tad turpmāk saukt viedtālruņus un parastos mobilos telefonus, kuri nonāks pārdošanā jau tuvākajā laikā.

    Kā vakar Nokia blogā atbildot uz jautājumiem izteicās Microsoft Devices Group vadītājs Stīvens Īlops, tad pagaidām Microsoft vēl lietos Nokia vārdu, bet tas būs tikai kādu laiku. Daudz skaidrāk par šo jautājumu savā Twitter kontā izteicies lietotājs ar vārdu Nawzil8, kurš pārzina Microsoft jaunumus no kompānijas iekšpuses.
    navz
    Šobrīd situācija ir tāda, ka Nokia vārdu viedtālruņiem Microsoft izmantošanai ir licenzējuši laika posmam 18 mēnešu garumā. Pēc tam, viedtālruņi tiks tirgoti ar citu nosaukumu. Atsakoties no Nokia Lumia vārda tagad un uzreiz, Microsoft riskē ar pamatīgu pārdošanas apjomu kritumu. Savukārt tās ierīces, kuras zināmas ar vārdu Asha, Nokia X Android ierīces un parastie mobilie tālruņi, arī turpmāk būs ar Nokia vārdu. Vai vismaz nākamos 10 gadus.

    Reklāma

    Izskatās, ka Microsoft nāksies krietni vien papūlēties nākamo pusotru gadu, lai radītu ierīces un vārdu tām, par kurām nebūtu jākaunas, un kuras cilvēki uztvers kā nopietnus viedtālruņus, jo pagaidām Microsoft vārds tomēr vairāk saistās ar Windows un biroja programmatūru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.05.2014 13:04

    Ar Microsoft programmatūru iepazinušies lietotāji no šiem telefoniem tāpat turēsies pa gabalu, lai arī kādā vārdā tos nosauktu.

    Reklāma