Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau pēc mēneša ieraudzīsim jauno OS X 10.10, kas vizuāli līdzināsies iOS 7

    Jaunākie raksti

    Jau pavisam drīz, 2. jūnijā Sanfrancisko aizsāksies Apple izstrādātājiem paredzētā Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) konference un tajā uzzināsim vairāk par gaidāmo OS X 10.10 datoru operētājsistēmas versiju. 9to5Mac tehnoloģiju resursa autors un Apple apskatnieks Marks Gurmans, atsaucoties uz avotu sniegto informāciju, raksta, ka OS X 10.10 (koda nosaukums “Syrah”) būs novērojamas būtiskas vizuālās izmaiņas un šī datoru operētājsistēma aizgūs dažādus elementus no iOS 7 mobilās platformas.

    screen-shot-2014-04-05-at-2-16-28-pm
    Gaidāmās OS X 10.10 versijas dizaina uzmetums

    Ja šobrīd aktuālā OS X 10.9 (Mavericks) versija galvenokārt fokusējās uz prasīgāko lietotāju vēlmju apmierināšanu un dažādiem tehniskas dabas uzlabojumiem, tad OS X 10.10 vairāk tiks domāts par sistēmas vizuālo pusi. Kopumā lietotāja saskarne kļūs plakanāka un vizuāli vairāk līdzināsies iOS 7. Sagaidāms, ka OS X 10.10 lietotājiem būs pieejama jau rudenī.

    Iespējams, ka jaunās versijas publiskais nosaukums būs Yosemite vai Mammoth, tādējādi apliecinot būtiskās sistēmas izmaiņas. Apple līdz šim ir uzsvēris, ka nav paredzams, ka OS X un iOS tiks apvienotas vienā platformā. Starp citu, Apple nācis klajā ar piedāvājumu testēt jaunās OS X versijas ikvienam interesentam.

    Augstāk izvietotajā attēlā mēģināts vizuāli attēlot sagaidāmās izmaiņas, tomēr to nevajag uzskatīt par 100% precīzu OS X 10.10 ekrānšāviņu. Atceros, ka pirms gada daudzi bija sašutināti par iOS 7 dramatiskajām izmaiņām un interesanti vai līdzīgas emocijas būs sagaidāmas arī par OS X vizuālajām izmaiņām. Interesanti, ka uz jauno iOS 7 versiju ir atjaunots vairums saderīgo ierīču un šobrīd vairums no cilvēkiem (ar kuriem esmu par šo tēmu runājis) atzīst, ka patiesībā ar iOS 7 ir krietni labāk. Iespējams tas pats notiks arī ar OS X 10.10. Galvenais, lai Apple paspēj izķert visas būtiskākās kļūdas un pie lietotājiem nepalaiž vēl negatavu produktu kā tas bija ar OS X 10.9 (Mavericks), kuru vajāja dažādas ķibeles un dīvainības.

    Lai arī Apple jau šonedēļ paziņoja par atjaunoto MacBook Air portatīvo datoru sēriju, iespējams WWDC pataupīti arī kādi dzelžu jaunumi.

    WWDC 2014 sagaidāmi arī iOS 8 jaunumi

    Konferencē uzzināsim arī par iOS 8, kurā tiks iekļautas tādas jaunas aplikācijas kā Healthbook, TextEdit un Preview. Paredzams, ka izmaiņas skars arī virtuālo asistentu Siri un iCloud sinhronizācijas mehānismu. Uzlabojumi sagaida arī Apple karšu sistēmu, kas līdz šim izpelnījusies pārsvarā negatīvas atsauksmes. Apple uzlabo karšu rīka darbību un sagaidāms, ka tajā (noteiktām pilsētām) būs pieejama arī sabiedriskā transporta informācija. No tehniskākām lietām iOS 8 ir sagaidāms arī Voice-Over-LTE tehnoloģijas atbalsts, kas ļaus veikt balss zvanus 4G (LTE) tīklos, ja šādu tehnoloģiju nodrošinās mobilo sakaru operators. Šobrīd zvanu laikā telefons no LTE tīkla pārslēdzas uz iepriekšējās paaudzes 3G (vai pat 2G) sakariem un tas var ietekmēt sakaru kvalitāti. Noderīgs jauninājums var skart arī ziņojumu aplikāciju Messages, kur plānots ieviest iespēju lietotājam izdzēst vecos ziņojumus. Šobrīd iOS tas nav izdarāms un aktīvi sarakstoties, var ātri aizpildīt gan ierīces, gan iCloud sinhronizācijas servisa atmiņu.

    Tā kā šobrīd daļa iOS izstrādātāju ir pieslēgti OS X 10.10 uzlabošanas projektam, tad daļu iOS mobilās operētājsistēmas jauninājumu var nākties gaidīt līdz iOS 8.1 versijai.

    healthbook-book

    maps-transit

    P.S. Speciāls paziņojums Normundam, Kasparam un Mārim. Šajā ierakstā norādītā informācija ir tikai baumas un pieņēmumi, kā jau viss, kas notiek pirms oficiālas produktu izziņošanas un prezentācijas. Jāgaida 2. jūnijs un tad būs oficiāla informācija par ko runāt.

    Avots9to5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    03.05.2014 23:49

    “P.S. Speciāls paziņojums Normundam, Kasparam un Mārim. Šajā ierakstā norādītā informācija ir tikai baumas un pieņēmumi, kā jau viss, kas notiek pirms oficiālas produktu izziņošanas un prezentācijas. Jāgaida 2. jūnijs un tad būs oficiāla informācija par ko runāt.”

    Skaisti :D

    04.05.2014 10:40

    Tā kā Mac OS dizains tā būtiski nav mainījies jau nezcik gadus, tad būs interesanti redzēs, cik daudz Appla var atļauties, lai nesaceltu vētru internetos.

    Reklāma