Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā izstrādāts NFC produkts uzsāk finansējuma piesaistes kampaņu IndieGoGo platformā

    Jaunākie raksti

    ASV Vilmingtonā (Delavēras štats) bāzētais startup uzņēmums DIMPLE INC. uzsācis finansējuma piesaistes kampaņu Latvijā radītajam tehnoloģiju produktam DIMPLE. Kampaņa norisināsies 35 dienu garumā kolektīvās finansējuma piesaistes (crowdfunding) platformā IndieGoGo. Kā kampaņas minimālo mērķi tās organizatori uzstādījuši kolektīvā finansējuma piesaisti 43 000 ASV dolāru apmērā, kas ļautu uzsākt produkta masveida ražošanu un tirgošanu mazumtirdzniecībā visā pasaulē. Paredzams, ka plašākā tirdzniecībā produkts nonāks šīs vasaras beigās, un tā mazumtirdzniecības cena būs 29 ASV dolāri.

    DIMPLE ir neliela uzlīme ar četrām pogām, kas ļauj Android NFC telefonu vai planšetdatoru lietotājiem pievienot papildu funkcionalitāti savai ierīcei. Tā tiek stiprināta uz ierīces aizmugures paneļa (atsevišķām ierīcēm var izmantot arī priekšas daļu). DIMPLE uzlīme ir 0,5 mm plāna un sastāv no četrām lietotāja pašrocīgi definējamām pogām. Katras pogas centrā atrodas braila izcilnis, kas ļauj to viegli sataustīt arī vājredzīgiem cilvēkiem. DIMPLE apakšpuse ir noklāta ar īpašu līmes slāni, kas ļauj to piestiprināt pie ierīces aizmugures NFC funkcionalitātes darbības diapazonā, tajā pat laikā neatstājot traipus pie uzlīmes noņemšanas.

    Reklāma

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Fdx9J4hElqs]

    Ar bezmaksas augšupielādējamas aplikācijas palīdzību katrai no pogām lietotājs var piešķirt vienu vai vairākas funkcijas, piemēram, ieslēgt aplikācijas, mainīt iestatījumus, veikt zvanus, ieslēgt lukturīti vai vienlaikus operēt ar vairāku aplikāciju un citu funkciju režģi. Īpaši ērta šī ierīce varētu būt autovadītājiem, kuriem turpmāk nebūs jānovērš uzmanība no ceļa, lai viedtelefonā ieslēgtu sev vajadzīgās aplikācijas un rīkus. Ērti un vienkārši, ar vienas pogas palīdzību, varēs vienlaicīgi ieslēgt Waze, iemīļoto radiostaciju vai jebkuru citu ceļā noderīgu aplikāciju.

    DIMPLE INC. ir tehnoloģiju startup uzņēmums ar ofisiem Vilmingtonā (Delavēra, ASV) un Rīgā (Latvija). Izstrādātāju komandā apvienojušies latviešu datortehnoloģiju entuziasti ar iepriekšēju pieredzi datortehnoloģiju dizainēšnā, programmizstrādē, loģistikā un mārketingā. DIMPLE INC. produkta finansētājs pilnībā ir tā mātes kompānija Latvijā SIA Dimple, kas produkta izstrādei piesaistījusi arī Rīgas domes un AS Swedbank grantu programmas Atspēriens finansējumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    08.05.2014 17:50

    Latvieši malači, baigi gribētos lai šis produkts arī reāli aiziet gan Eiropā, gan arī Pasaulē.

    binary
    15.05.2014 08:33

    Augšupielādējamās aplikācijas rullē :) Bet jā, forši, ka mūsējie domā un dara.

    Reklāma