Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia bez atļaujas izvieto Android aplikācijas Nokia X veikalā

    Jaunākie raksti

    Nokia izvēlējusies ceļu, pēc noklusējuma neuzstādot savās Nokia X viedierīcēs Google servisus – Google Play, Maps utt. Protams, bez Google Play veikala nav pieejamas tajā esošās aplikācijas un cits saturs. Tāpēc Nokia izveidotajā aplikāciju veikalā var ļoti vienkāršoti portēt savas aplikācijas un uzsākt biznesu arī tur. Bet ne visi vēlas Nokia veikalā izvietot savas aplikācijas.

    Nokia tam ir radusi risinājumu – Nokia pati pārceļ aplikāciju uz savu veikalu, nebrīdinot izstrādātāju par šo soli. Tikai pēcāk izstrādātājs saņem e-pastu, ka viņa aplikācija ir Nokia veikalā un jau izveidots izstrādātāja konts, lai varētu uzsākt aplikācijas tirdzniecību. Tieši tas noticis ar ADW Launcher izstrādātāju.

    Reklāma

    Pagaidām nav precīzi zināms vai tiešām Nokia rīkojusies bez izstrādātāja ziņas. Iespējams, ka šī ziņa ir uzskatāma par baumu. Ja tā ir taisnība, tad vēl dzirdēsim notikušā skaidrojumus un versijas no Nokia pārstāvjiem.

    Iepriekš Microsoft dažādos veidos centās pierunāt izstrādātāju veidot aplikācijas Windows Phone operētājsistēmai. Bija ievērojamas naudas balvas un dažādi mazāki bonusi. Ar prastu kopēšanu gan nebija iespējams nodarboties, jo Windows Phone un Android aplikācijas nav tik vienkārši pārceļamas no vienas ekosistēmas uz otru. Tagad Nokia arī daļēji uzskatāma par Microsoft sastāvdaļu, it īpaši ja runājam par viedtālruņu izgatavošanu. Aplikāciju sadaļa laikam būtu vairāk attiecināma uz Nokia.

    wtfff-590x971

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krabe
    14.05.2014 12:00

    Vielgāk palūgt piedošanu nekā prasīt atļauju…

    eN
    14.05.2014 13:09

    Vajadzēja veidot normālu Android, nevis šitādu apgraizītu kropli, nebūtu problēmu.

    Petra
    17.05.2014 00:52

    pff, izlasat līdz galam to ziņojumu.. Nokia ir izdarijuši visu tā tirliņa vietā, viņam tikai jādod atļauja tirgot un viss, sēdi saņem naudu, bet nēe, japakunkst un jāpapukst kādi ļaundari..

    Reklāma