Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z2 apskats

    Viss ir superīgi, bet man pietrūkst jaunievedumu, kaut arī tie būtu diskutabla pielietojuma vai kaut kur idejiski "aizlienēti".

    Jaunākie raksti

    2014. gada maijs, 2013. gada septembris, 2013. gada februāris gandrīz iezīmē Sony solīto „jauns flagmanis katru pusgadu”. No lasītāja un apskatu veidotāja viedokļa – kāpēc nē. No pircēja viedokļa – pilnīgs murgs maka saturam. Sony šobrīd ir vienīgais viedtālruņu ražotājs, kas iet šādu neizmēģinātu tiltu pār bezdibeni. Ir jābūt ļoti pārliecinātam par savu viedtālruņu spēju noturēt klientu uzmanību uz katru jauno (atjaunināto) modeli ar tik biežu jaunas ierīces izlaišanas politiku.

    Sony Xperia Z sērija ieskicē ļoti vienkāršotas viedtālruņa formas, bet ražotājs tās tāpat spēj nedaudz pamainīt, lai rokās katrs nākamais Z sērijas modelis uzvestos pavisam citādāk. Un tad vēl bēdīgi slavenie Sony ekrāni, kuri ar Z2 modeli ir pilnīgi pārdzimuši jaunā kvalitātē.

    Reklāma

    Šo dažu dienu laikā esmu kļuvis par nelielu Sony Xperia Z2 fanu, jo viedtālrunis patīkami pārsteidza, tai pat laikā ražotājs nav pārspīlējis ar nepārbaudītām tehniskām iespējām, kas pēcāk pašam sagādātu galvassāpes PR un programmatūras nodaļās.

    SONY DSC

    Sony Xperia Z2 tehniskā specifikācija:

    • Android 4.4.2 (KitKat) operētājsistēma
    • Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 čipkopa, četru kodolu 2.3 GHz Krait 400 procesors, Adreno 330 video apakšsistēma
    • 3 GB RAM
    • Iekšējā atmiņa 16 GB, paplašināma ar microSD karti līdz 128 GB
    • IPS LCD 5.2 collu ekrāns ar 1080 x 1920 (ap 424 ppi), noturīgs pret saskrāpēšanu un triecieniem, sitieniem, Triluminos ekrāna tehnoloģija, X-Reality Engine
    • IP58 putekļu un mitruma
    • Stereo skaļruņi
    • Savienojumi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, LTE, Bluetooth 4.0 ar A2DP, NFC, microUSB 2.0 ar MHL (atbalsta 4K video)
    • Galvenā kamera 20.7 MP, 5248 х 3936 pikseļi, 1/2.3” gaismjūtīgā sensora izmērs, autofokuss, LED zibspuldze, attēla stabilizācija, HDR
    • Video uzņemšana 2160p ar 30fps, 1080p ar 60fps, 720p ar 120fps, video stabilizācija, HDR
    • Priekšējā kamera 2.2 MP, video uzņemšana 1080p ar 30fps
    • FM radio ar RDS
    • GPS ar A-GPS un GLONASS
    • Pieejams melnā, baltā, violetā krāsā
    • ANT+ sporta piederumu savienojums
    • Izmēri 146.8 x 73.3 x 8.2 mm un svars 163 g
    • Lietotāja nenomaināms Li-Ion 3200 mAh akumulators
    • aptuvenā plānotā cena 700 eiro

    SONY DSC

    Ierasts izskats, vēl labāka uzbūve

    Sony iet savu ierasto Omni-Balance dizaina ceļu, kas var patikt un var nepatikt, bet tāds jau tas ir kopš pirmā Sony Xperia Z sērijas viedtālruņa un, šķiet, ka Sony negrasās no tā atkāpties. Sony izpratnē viss ir jāveido no stikla abās lielā laukuma skaldnēs, kam pa vidu ir no viena alumīnija gabala izgrebts skelets. Jāatzīmē, ka ik pa laikam Sony viedierīču aizmugures ir no ļoti izturīgas plastmasas, kas atgādina stiklu.

    Sony Xperia Z2 ir saņēmis 5.2 collu ekrānu, kas viedtālruni pastiepj nedaudz garāku, bet vienu kripatu šaurāku par priekšgājēju Xperia Z1. Xperia Z2 ir arī 0.3 mm plānāks par vecāko modeli, bet akumulatora ietilpība ir palielinājusies. Īsāk sakot – viss ir gājis uz priekšu. Vecākā Xperia Z1 gadījumā tika pārmests, ka viedtālrunis izdevies traki robusts, tas nav saucams par ērtu un noteikti ne par mazu. Arī Sony Xperia Z2 nav nekāds mazulis, toties tas rokā iegulst ērtāk un nav vairs trakās Xperia Z1 masīvā ķieģeļa sajūtas. Sony piestrādājis pie ekrāna apmaļu samazināšanas un alumīnija sānu pielāgošanas plaukstas tvērienam. Te nākas norādīt, ka apmales ap ekrānu vēl arvien ir salīdzinoši lielas un, piemēram, LG G2 ar tādu pašu 5.2 collu ekrānu ir par 2.4 mm šaurāks.

    SONY DSC

    Xperia Z2 neiztrūkstoši saņēmis dažas dizaina nianses, kuras man īsti nepatīk un tās ir atverītes, vāciņi, visādi sīki nieciņi, kas izloloto minimālismu burtiski kropļo. Gan labajā, gan kreisajā viedtālruņa sānā ir vāciņš, kas attiecīgi nosedz microUSB un microSIM kartes, un otrā sānā microSD kartes ligzdu. Kreisajā sānā atrodas arī garena doka magnētiskā pieslēgvieta, kreisajā sānā ir apaļa ekrāna bloķēšanas poga. Ielaidumi viedtālruņa augšdaļa un apakšdaļā atvēlēti stereo skaļruņiem.

    Sony Xperia Z2 labajā sānā izdalīta arī atsevišķa fiziska fotoaparāta slēdža poga, kādas pēdējā laikā uzstāda vien retais. Tas nozīmē tikai to, ka teorētiski iespējams arī zem ūdens uzņemt kādu fotogrāfiju. Patīkami, ka slēdža poga ir t.s. divu soļu – pusnospiediens fokusē un nospiešana līdz galam uzņem fotogrāfiju. Pēc noklusējuma slēdža poga spēj atbloķēt ekrānu un startēt foto aplikāciju vai pat uzsākt filmēšanu, bet to der izslēgt, jo slēdža poga ir daudz maigāk spiežama par ekrānslēga pogu un, plaukstā turot viedtālruni, pogu bieži gadās netīšām nospiest.

    SONY DSC

    SONY DSC

    Aizmugurē gozējas vien kameras acs ar zibspuldzi un sudrabpelēki Sony, NFC un Xperia logotipi. Aizmugure pilnībā veidota no skrāpējumu droša stikla, kas daudziem varētu šķist pārāk trausls risinājums. Sony gan apgalvo, ka abās pusēs esošie stikla paneļi ir ļoti izturīgi.

    Xperia Z2 apakšējā kreisajā stūrī ir caurums, kas paredzēts rokas siksniņas ievēršanai, gluži kā kompaktkamerām.

    SONY DSC

    SONY DSC

    Sony izvēlējies aprīkot Xperia Z2 ar dubultpiesitiena funkciju, kas atbloķē ekrānu. Pasteidzoties laikam pa priekšu atklāšu, ka dubultpiesitiens reaģē apmēram vienā no četrām reizēm, bet sliktākais ir tas, ka piesišanas laikā šķiet, ka aiz ekrāna ir neliels tukšums. Tas rada zināmu lētuma un pat vilšanās sajūtu. Nebūtu bijusi dubultpiesitiena funkcija, nebūtu neko tādu pamanījis.

    Par uzbūvi var teikt, ka ir savi plusi un savi mīnusi. Alumīnija skelets Xperia Z2 padara nedaudz lielāku, nekā tas varētu būt. Pilnībā gan nav izskausta arī plastmasa korpusa ārdaļā – tā veido nelielu svītru ap ekrānu un ap aizmugures stikla paneli.

    Daudzi sūdzas, ka Xperia Z sērijas viena no lielākajām problēmām ir pirkstu nospiedumi uz aizmugures stikla vāka, bet, nopērkot baltu viedtālruni, šī problēma izpaliek.

    SONY DSC

    Mani nepārliecināja noslēdzošo vāciņu stingrība un tuvāk aplūkojot arī precizitāte nav ideāla. Samsung Galaxy S5 microUSB nosedzošais vāciņš turas daudz ciešāk, tas ir iedziļināts korpusā un netīšām zem ūdens neatķibināsies vaļā.

    Uzbūves jaunievedumu ziņā (pirkstu nospiedumu lasītāji, pulsa mērītāji, iebūvēti projektori utt.) Sony neskrien laikam pa priekšu. Jā, Sony piedāvā jau otrā paaudzes viedpulksteni SmartWatch 2, bet tas nekā netiek uzsvērts vai slēpti reklamēts viedtālruņa iespējās un aplikācijās.

    Ekrāns

    Sony bieži un pamatoti tiek lamāti par sliktu ekrānu uzstādīšanu viedtālruņos un no tā nebija pasargāti pat flagmaņi. Tagad ar Xperia Z2 ienākšanu tirgū vismaz flagmaņi sākuši saņemt ārkārtīgi augstvērtīgus ekrānus. Jāatzīst, ka pirmo reizi slēdzot iekšā Xperia Z2 ar bažām gaidīju ko rādīs ekrāns, bet vispār neko sliktu nespēju saskatīt.

    Ekrāns ir izcili izgaismots, nevienā vietā nav redzama t.s. „LCD bleeding” defekts vai kādas citas ekrāna nepilnības. Arī skatu leņķi ir ideāli un saules gaismā ekrāna automātiskais izgaismojums darbojas atbilstoši.

    Sony Xperia Z2 IPS tehnoloģijas ekrāns attēlo patīkami neitrālas krāsas, tās nav pārsātinātas. Pielāgošanas entuziasti varēs pēc sirds patikas izspēlēties ar iebūvētajām ekrāna krāsu regulēšanas iespējām.

    SONY DSC

    Veiktspēja un aplikācijas

    Sony Xperia Z2 saņēmis jaunāko Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 četru kodolu procesoru ar 2.3 GHz takts frekvenci, kā arī 3 GB RAM. Šāds RAM apjoms tikai palēnām ienāk viedierīcēs un vēl neuzskatu, ka būtu kritiski izvēlēties 3 GB RAM, ja pieejama kā citādi labāka viedierīce ar „tikai” 2 GB RAM. Protams, ir dažādi viedtālruņi, kas dažādi aizpilda operatīvo atmiņu un Xperia Z2 nekautrējas dīkstāvē lietot ap 1 GB RAM. „Pliks” Android 4.4.2 gaidstāvē tērē minimālu RAM apjomu, pēc maniem novērojumiem ap 350 – 430 MB atkarībā no Nexus ierīces. Pārējo aizņem ražotāju izveidotās saskarnes, to papildfunkcijas un uzstādītās aplikācijas.

    2014-05-11 11.40.35 2014-05-11 11.36.07 2014-05-11 11.28.50

    2014-05-12 11.43.03 2014-05-12 11.39.50 2014-05-12 11.46.23

    Sintētiskie veiktspējas testi uzrāda arī viduvējus rezultātus, kas dažkārt atpaliek no HTC One M8, Samsung Galaxy Note 3, LG G Flex un Samsung Galaxy S5. Interesanti, ka netīšām pirmajā reizē veiktspējas testus „izlaidu” ar aktivizētu enerģijas taupīšanu Stamina modi, bet tas diez ko neietekmēja testu rezultātus. Vai nu Stamina nepietiekami ietekmē procesora jaudu, vai arī veiktspējas testu aplikācijas energotaupību atslēdz.

    Pievienoto aplikāciju izvēle ir neierasta. Sony jau ierastajām aplikācijām pievienojis Vine īso video sociālo tīmekli, Pixlr Express fotogrāfiju apstrādes aplikāciju, kas pārsvarā darbojas tikai tiešsaistes laikā, kā arī pilnvērtīgu Navigon navigācijas aplikāciju. Interesanti, ka Vine ir integrēta Sony Xperia Z2 kameras aplikācijā kā viena no papildus iespējām. Vari uzņemt video tieši Vine vajadzībām atbilstošu ar iebūvēto kameras aplikāciju.

    2014-05-11 11.13.40 2014-05-11 11.13.48 2014-05-11 11.12.51

    2014-05-11 11.10.12 2014-05-11 11.09.32 2014-05-11 11.10.31

    Navigon aplikāciju izstrādājis Garmin un tā ir viena no dārgākajām aplikācijām Google Play veikalā (gandrīz 60 eiro). Sony to „bez maksas iekļāvis cenā” un nākas lejupielādēt nieka 900 MB, kā arī atsevišķus karšu pārklājumus katrai valstij, un darbs var sākties. Solis, pievienojot Navigon aplikāciju, ir patīkams un atbalstāms, bet lieku gigabaitu ar informāciju ikdienā nevēlos nēsāt apkārt salīdzinoši ierobežotā 16 GB viedtālruņa atmiņā un katru reizi atkal ielādēt 900 MB arī īsti nav prātīgi.

    Xperia lietotāja saskarne

    Sony savu Xperia lietotāja saskarni nav kardināli izmanījuši, šķiet, no Android 4.0 Ice Cream Sandwich laikiem. Vismaz tādu es to atceros no vecākiem viedtālruņu modeļiem. Protams, līdz šodienai klāt nākušas dažādas funkcijas, efekti, no kreisās puses iznirstošas izvēlnes aplikāciju kopskatā u.tml., bet kopējais izskats un pat ikonas „pa lielam” ir tās pašas.

    2014-05-11 11.07.13 2014-05-11 11.07.31 2014-05-11 11.07.41

    2014-05-11 11.07.45 2014-05-11 11.09.24 2014-05-11 11.45.12

    2014-05-11 11.45.30 2014-05-11 12.00.14 2014-05-11 12.00.31

    Pret Sony Xperia saskarni man iebildumu nav, tā pilda savas funkcijas, piedāvā dažādus ērtus īsceļus augšējā rīkjoslā, viss ir pārskatāms un intuitīvi izvietots. Bet Sony ir laikam pilnīgā sajūsmā par savu papildu servisu iespējām un pēc noklusējuma Xperia Z2 mājas ekrānos gozējas pieci ievērojama laukuma logrīki (widgets) un vairums no tiem ir animēti. Nevarēju saprast, kāpēc visu dienu reibst galva…

    Tikai nevajag mani pārprast! Sony Xperia saskarne ir vistuvākais tīram Android, ja salīdzinām ar HTC, Samsung un citu lielo ražotāju veikumiem. Sony ietais virziens man ir pa prātam, bet tajā nav nekādu attīstības tendenču. Piemēram, tas pats visu lamātais Samsung ar saviem S Health servisiem – Galaxy S4 šie servisi bija bezjēdzīgi, Galaxy S5 jau servisus sadraudzēja iebūvētu pulsa mērītāju, Gear viedpulksteņiem un Fit aproci. Iespējams, ka līdz Galaxy S6 iznākšanai arī viedpulksteņi būs lietojami un S Health beidzot spēs attaisnot savu klātbūtni viedtālruņa atmiņā. Tā ir lēna un skarba, bet attīstība. Sony šajā aplikāciju, servisu un papildiespēju ziņā ir ļoti konservatīvs ražotājs.

    Akumulatora darbības laiks

    Ar apbrīnu jāatzīst, ka mūsdienu procesori un iespēja samazināt fona procesus līdz minimumam, padarījusi Xperia Z2 akumulatora darbības laiku neticami garu – ar vienu uzlādi viedtālrunis darbojās gandrīz trīs diennaktis. Jāatzīmē, ka Sony aplaimojis Xperia Z2 īpašniekus ar Li-Ion 3200 mAh akumulatoru, kura pretiniekos var ierindot tikai LG G2 ar nedaudz mazākas ietilpības Li-Po 3000 mAh.

    SONY DSC

    Protams, akumulatoru papildus tērēs spēles un paaugstināts ekrāna izgaismojuma līmenis, bet no tā daļējs glābiņš ir tikai AMOLED tipa ekrānos, kas tērē mazāku enerģijas apjomu, kad tie attēlotas tumšākas krāsas.

    Nebiju gatavs, ka Sony Xperia Z2 spēs tik ilgi izturēt ar vienu uzlādi un esmu par to patīkami pārsteigts.

    SONY DSC

    Fotogrāfijas un video uzņemšana

    Fotogrāfiju uzņemšana viedtālruņu flagmaņos vienmēr bijusi liela mārketinga cilvēku plātīšanās arēna. Kas tik nav izdomāts – 41 megapikselis, 4 ultrapikseļi, lielas attēlu veidojošās matricas un duālas LED + ksenona vai divkrāsu zibspuldzes. Kāds pat pamanījies 10x optisko palielinājumu iemānīt viedtālruņa izmēros.

    Sony Xperia Z2 jau otrajā paaudzē saņēmis 20.7 megapikseļu (5248 х 3936 punktu) izšķirtspējas galveno kameru. Kameru īpašu padara 1/2.3” gaismjūtīgā sensora izmērs, kas ir lielāks, nekā ierasts redzēt viedtālruņos. 1/2.3” sensors ir raksturīgs vienkāršākajām kompaktkamerām un viedtālrunī šāds izmērs uzskatāms par vidēji lielu.

    wpid-dsc_0026.jpg
    Uzklikšķinot atvērsi oriģinālu jaunā cilnē

    Tāpat kamera piedāvā ierasto autofokusu, LED zibspuldzi, attēla stabilizāciju, ērti lietojamu un nemanāmu HDR uzņemšanu. Bet tas ne tuvu nav viss. Kameras aplikācija ir pārsātināta ar dažādām iespējām, kuru sarakstā ir ierastā Sony gudrā automātiskā fotogrāfiju uzņemšana, manuālie iestatījumi, 4K video uzņemšana un arī video ar 120 kadriem sekundē, lai safilmēto materiālu varētu palēnināt.

    2014-05-13 15.14.16
    Uzklikšķinot atvērsi oriģinālu jaunā cilnē

    Izmēģināšanas vērta ir Info-Eye funkcija, kas pēc Google Maps nosaka uz kādu objektu vērsts kameras objektīvs un parāda informāciju par objektu un apkārtni. Info-Eye funkcija darbojas līdzīgi arī ar grāmatu vākiem, produktu iepakojumiem, QR kodiem, svītru kodiem. Info-Eye jau bija pieejama Xperia Z1 viedtālrunī.

    2014-05-13 15.20.12
    Uzklikšķinot atvērsi oriģinālu jaunā cilnē

    Labas ziņas makro fotogrāfijas piekritējiem. Ar Sony Xperia Z2 viedtālruni var pielīst ļoti tuvu objektam un dabūt to fokusā. Ar lineālu nemērīju, bet „uz aci” šķiet, ka tuvākais attālums līdz objektam ir ap 5 cm. Viedtālrunim tas ir ļoti augstvērtīgs rezultāts. Nāksies gan pamatīgi ieskatīties, vai objekts tiešām ir fokusā, jo Sony Xperia Z2 vizuāli nepaziņo vai izdevies iestatīt fokusu. Ierasts, ka par iestatīšanu ziņo zaļš kvadrātiņš, bet par neveiksmi – sarkans. Xperia Z2 vēlamā fokusa punkts vienmēr ir pelēks.

    2014-05-12 18.32.14
    Uzklikšķinot atvērsi oriģinālu jaunā cilnē

    Pilnīgi automātiskā fotogrāfiju uzņemšanas iespēja tiešām ir pilnīgi automātiska un tajā pat nav iespējams izvēlēties izšķirtspēju. Tikai manuālajā režīmā to var izdarīt. Bet manuālās metodes nosaukums ir stipri melīgs, jo ne atvērumu, ne ekspozīcijas laiku nespēsim manuāli koriģēt. Vienīgi baltā balanss un ekspozīcijas kompensācija padosies lietotāja iegribām.

    2014-05-12 09.07.45
    Uzklikšķinot atvērsi oriģinālu jaunā cilnē

    Manuprāt, fotogrāfijas ar Sony Xperia Z2 izdodas labas un lieliskas. Nekur neieraudzīju kādas uzkrītošas kameras nespējas, kas rodas optisku vai „softisku” nepilnību dēļ. Varētu par teikt, ka Xperia Z2 foto funkcija ir spējīgāka par dažu labu foto entuziastu.

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=FWAWyGFb7bA]

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=SGC7qXy_lMM]

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=AhsLpu5nQvs]

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=ucqsqdb2g_I]

    Kopsavilkums

    Sony Xperia Z2 ir ārkārtīgi kvalitatīvi būvēts viedtālrunis, kādam tam arī par aptuveni baumoto 700 eiro cenu vajadzētu būt. Iesīkstējušie Sony fani novērtēs nemainīgo dizainu un pogu izvietojumu. Vizuāli varētu „piesieties” Xperia Z2 pieslēgvietu nosedzošo vāciņu skaitam un magnētiskajai doka pieslēgvietai, kas grauj vienoto viedtālruņa kopējo izskatu.

    No jaunieviesumu viedokļa Sony noteikti atrodas saraksta pašā lejasgalā. Ne mums ir iespēja ar Xperia Z2 palīdzību mērīt pulsu (tiesa, ir ANT+ atbalsts), ne arī ir kāds pirkstu nospiedumu sensors, nekā cita unikāla arī nav. Nekādi netiek uzsvērts Sony izstrādātā viedpulksteņa atbalsts vai pat tā esamība. Šis ir viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem, kas Sony atšķir no Samsung. Jā, Xperia Z2 ir atjaunināts modelis, bet tajā nav nekā jauna. Un tas man ļoti, ļoti pietrūkst.

    SONY DSC

    Sony Xperia Z2 lielākie konkurenti ir Samsung Galaxy S5, kas uzbūves un dizaina ziņā nav tik augstvērtīgs, toties piedāvā visādas interesantas spēļmantas, kas jau iebūvētas viedtālrunī. Galaxy S5 sācis pilnvērtīgi izmantot AMOLED ekrānu priekšrocības, nodrošinot apskaužamu darbības laiku, kad ekrāns ir melnbalts un līdz minimumam samazinās fona procesu apjoms. Sony Xperia Z2 akumulators ir ievērojami lielākas ietilpības, bet netiek piedāvāts tik graujoši spējīgs taupības režīms.

    Nesen apskatītais HTC One M8 akumulatora ziņā vēl vairāk piekāpjas Xperia Z2, kā arī HTC UltraPixel kamera nebūs tik spējīga, kā Sony veidotā. Diemžēl neesmu One M8 rokā turējis, bet uzbūves ziņā One M8 varētu izgriezt pogas Xperia Z2.

    SONY DSC

    Praktiskie un taupīgie nemaldīgi izvēlēsies LG G2, kas ir aptuveni 8 mēnešus veca, ļoti tuva Xperia Z2 alternatīva. LG G2 būs izmēros jūtami mazāks, bet „resnumā” klāt dabūjis nieka 0.7 mm. Internetā LG G2 maksā ap 300 eiro un par Xperia Z2 prognozēto cenu varētu sanāk divi gabali LG G2.

    SONY DSC

    Priekšrocības:

    • Beidzot sakārtots ekrāns
    • Uzbūve, materiālu kvalitāte
    • Atturīgs dizains
    • Lieliska kameras darbība
    • Jauda un tai atbilstošs akumulators

    Trūkumi:

    • Nav jaunievedumu
    • Man personīgi nepatīk nosegvāciņu skaits un daudzums
    • Cena būšot ap 700 eiro

    Sony Xperia Z2 cenas Latvijas interneta veikalos

    Viss ir superīgi, bet man pietrūkst jaunievedumu, kaut arī tie būtu diskutabla pielietojuma vai kaut kur idejiski "aizlienēti".

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    9
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    6
    Baterija
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    41 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    eN
    14.05.2014 15:57

    Bus gadus divus japagaida lidz normalai cenai, Sony cenas krit pa dienam, ne pa menesiem.

    ivancans
    14.05.2014 16:41
    Reply to  eN

    Tad jau mazāk sanāk gaidīt, ja pa dienām ne? :)

    Jebkurā gadījumā – 700EUR par telefonu mūsdienu situāciju ar nenormālo konkurenci ir kaut kas krimināls. Šķiet, ka kaut ko tādu var atļauties vienīgais, kaut cik nopietni par “kultu” uztveramais Apple rūpals. Turklāt visi mazāk pazīstamie Āzijas brendi jau sen ir panākuši un pārlekuši pāri jebkam, ko spēs izdomāt plašāk zināmie brendi. Šobrīd tas ir tikai vienas detaļas jautājums – kamera, baterija, korpuss, OS, bet arī šis mainīsies.

    Tomēr telefons smuks un jaudīgs. Prieks skatīties!

    eN
    14.05.2014 20:15
    Reply to  ivancans

    Citam butu jagaida 3 gadi, kā htc one x gadījumā :D

    yeees
    14.05.2014 18:04

    labs apskats,bet domāju ka šī gada top telefons būs lg g3 .

    14.05.2014 18:09

    “Sony iet savu ierasto Omni-Balance dizaina ceļu […] un šķiet, ka Sony negrasās no tā atkāpties” – cik man zināms, tad nākošais flagmanis vairs nebūs taisīts pēc Omni-Balance dizaina principa.

    Kursors.lv
    14.05.2014 20:57
    Reply to  Kaspars

    No kurienes tāda informācija?

    Kursors.lv
    14.05.2014 21:25

    Heh, žēl. Personīgi man ļoti patīk šī Sony dizaina valoda. Ja Sony necenstos izlaist tik vienādus produktus ik pusgadu, tad vispār būtu kaut kāda ekskluzivitātes un premium piegarša šīm ierīcēm.

    14.05.2014 19:20

    “Sony Xperia Z2 IPS tehnoloģijas ekrāns attēlo patīkami neitrālas krāsas, tās nav pārsātinātas.” – Nezinu vai tā tiešām ir, bet Z1 krāsas noteikti netiek attēlotas tā, kā tam būtu jābūt. Sony gan nav vienīgais, kas, iespējams, mazliet šmaucas ar krāsu attēlojumu ekrānā. Te neliels ieskats, kā ražotāji mēdz šmaukties ar krāsu attēlojumu: https://www.youtube.com/watch?v=DChnGXLErrI

    Un te attēls, kā viens un tas pats fotouzņēmums izskatās laptopā un Xperia Z1: http://imgur.com/2DfUDkJ
    Jautājums ekspertam: “Vai Sony joprojām piekopj to pašu metodi?”

    Paldies.

    15.05.2014 12:17
    Reply to  Artis Ābols

    Es negribētu teikt, ka Z1 ir slikts ekrāns (saulē ir kā ir, bet šeit mazliet savu lomu nospēlē aizsargplēve), toties krāsu attēlojums mani pārsteidza, ko no sākuma pat īsti nepamanīju, līdz netika uzņemta konkrētā bilde. Prieks dzirdēt, ka Z2 ir krietnu soli uz priekšu. Patiesi priecē. :)

    SonyMobileLatvija
    15.05.2014 08:25
    Reply to  Kaspars

    Šobrīd vēl nesanāca laiks noskatīties video, bet par bildi – jautājums kā reāli dzīvē izskatās tā vieta, un man liekas, ka lai cik absurdi tas nebūtu bet atrast laptopu ar sakarīgu ekrānu reāls izaicinājums (zem 1000Euro). Atgriežoties pie attēla attēlošanas tēmas – jā tas ir normāli, ka Sony un pieļauju domu, ka arī citu ražotāju telefonu ekrānos bilde izskatās košāka, dzīvāka kā datora ekrānā un tam par iemeslu var būt vairāki faktori: 1. pašas bildes apstrādes procesi 2. ekrāna krāsu apstrādes process 3. ekrāna tips 4. ekrāna skata leņķis 5. ekrāna aizsargplēve. Runājot par Sony tad pie displeja iestatījumiem Xperia ierīcēs ir atrodama tāda lieta kā X-Reality for mobile – tas ir Sony izstrādāts reālā laika attēla uzlabošanas procesors – iesaku paspēlēties ar on/off un paskatīties, kā mainās krāsu piesātinājums, kontrasts, trokšņu daudzums un asums. Tieši tas pats ir arī runājot par attēla veidošanu vai vienkārši fotogrāfiju. Jaunākajos un dārgā gala telefonos ir iekšā Bionz attēla apstrādes procesors kurš sevī ietver “nenormālu” (lielu) attēlu bibliotēku, kas visas bildes izanalizē un uzlabo attēlojamos objektus atbilstoši reālajai un perfektajai informācijai (vienā vārdā to var nosaukt arī par Photoshopa murgu – jo pēc tam ir diezgan grūti Photoshopā uzlabot bildi, jo rastrs (punkts)… Read more »

    15.05.2014 12:52

    Dzīvē tā vieta izskatās +/- tā kā redzams bildē, dzīvē vienmēr viss izskatās mazliet citādāk, vai ne? :) Klāt pieliku to pašu bildi, kā tā tiek attēlota uz ekrāna (tumšās/melnās vietas uz ekrāna izskatās mazlietiņ tumšāk, bet negribējās tērēt laiku, lai maksimāli piedzītu tam, ko es redzu uz ekrāna).

    Bilde gan nav iemūžināta ar pašu Z1, bet gan ar DSC-QX10. Paldies Kristapam! :)

    Jā, zinu, ka ir tāda lieta kā X-Reality, kuras jēgu es vēl neesmu izpratis, jo bildēm vizuālās atšķirības nemanu, cik skatījos video, arī neko nepamanīju, tāpēc turu izslēgtu, jo cik zinu, mazāk tērē bateriju. Varbūt pie pietuvinājuma tas kaut ko uzlabo (lasi – 100% zoom). Tiešām neesmu tik smalki testējis to fīču. Uz telefona viss diezgan smuki izskatās, tas gan, izņemot, manuprāt, parāk daudz pārsātinātie dzeltenie toņi.

    Par to Photoshop murgu – īsti negribu piekrist, jo mani pat reizēm izbrīna, cik veiksmīgi Photoshopā varu piekoriģēt uzņemto bildi, ko es parasti nevarēju izdarīt ar iepriekšējā telefona bildēm. Varbūt te arī nospēlē pikseļu daudzums. Varbūt…

    Ja godīgi, es kaut kā vairāk ar DSC-QX10 fotogrāfēju, nekā ar pašu Z1. Bilde, manuprāt, pateicīgāka iznāk, lai gan tik un tā prasās pēc apstrādes.

    14.05.2014 20:30

    Nu tā. Es tā arī nesapratu, ir vai nav ok. Būs jāpagaida citi apskati.

    Kursors.lv
    14.05.2014 21:28
    Reply to  Mr. Serge

    Ir, ir okej. Nav varbūt “Uh un ah!”, bet kā augstāko plauktu viedtālrunis lielisks, ja pašam patīk Sony dizains.

    SonyMobileLatvija
    15.05.2014 08:50
    Reply to  Artis Ābols

    Šim komentāram gluži piekrist negribās… Z1 ir Z1 un Z2 ir pilnīgi cits telefons no tās pašas saimes, bet ai pat laikā jaunums no ražotāja puses.
    Tā mēs varam teikt par jebkuru nākošo modeli un S……… gadījumā arī par jebkuru sub modeli – Sakot ar GS 1;2;3;4;5…. vai iP. 1;1s;2;2s;3;3s;4;4s;5;5s….
    vai G1;2;3…
    Varbūt globāli izcilu jaunumu nav, lai gan ir:
    1. Ekrāns ar fosfora slāni,
    2. DNC (Digitālā trokšņa slāpēšana) (šobrīd vienīgais viedtālrunis pasaulē ar šīs funkcijas atbalstu)
    + bez dzelžiem Sony piedāvā interesantu izklaides pakotni caur Xperia Lounge – labas spēles; ekskluzīvas intervijas; konkursi un nākotnē būs vēl daudz labi pārsteigumi…

    Subjektīvi, bet man personīgi pietiek arī ar uzlaboto dizainu, un ja būtu patērētājs, tad tas arī būtu mans galvenais pirkšanas arguments – lejas daļā sietiņa vietā ir 3 smuki caurumiņi un beidzot netiek traumēts mans mazais pirkstiņš runājot pa telefonu :D

    SonyMobileLatvija
    15.05.2014 08:31
    Reply to  Mr. Serge

    Z2 v.s.Z1 ekrāns – diena pret nakti – īsti pat nav ko salīdzināt jo divas dažādas tehnoloģijas.
    Patiesībā šeit būtu jāsalīdzina Z2 ar Z1 Compact jo ir līdzīga tehnoloģija, bet Z2 ir viennozīmīgi dēļ IPS tehnoloģijas – plats skata leņķis. bet arī dēļ tehnoloģiskā jauninājuma – fosfora slānis starp apgaismojumu un ekrānu, kas padara LED gaismu daudz mīkstāku, dabīgāku un ļauj precīzāk attēlot dabīgas pasteļkrāsas. (Līdzīgu tehnoloģiju izmanto arī jaunāko automašīnu Lāzer gaismās, kur Fosfors darbojas kā izkliedētājs)

    Aigars
    15.05.2014 10:58

    Par 700€ es arī gaidīju vairāk. Ja būtu jāmaina savs m7, tad pašreiz liekas ka mainītu uz M8, bet iespējams uz One+One, tīri dēļ cenas. Kamera nepārliecina ar saviem 4UltraPixeļiem tieku galā tik pat labi, performance jau arī nav nekāds dižais. Nu tā so so.

    SonyMobileLatvija
    15.05.2014 12:10
    Reply to  Artis Ābols

    Ir jau dažos veikalos – vakar vismaz pāris pārdevēji jau iepriecināja ar cenu, bet nu ko lai dara – tāds LV ir brīvais tirgus un biznes…. pārdodam maz bet dārgi…. ~770Euro :(
    Vienīgais iepriecinājums klientam pirmajām partijām bonusā nāk Smart Band aproce bez maksas!

    Rolands
    15.05.2014 16:16

    Kuros veikalos ir pieejams? Es jau kādu laiku gaidu tik man visur saka vai nu “nezinu” vai “nākammēnes”.

    16.05.2014 00:19
    Reply to  Rolands

    Tas pats man bija, kad skatījos Lumia 1020 un Xperia Z1. Es iesaku iemest aci Baltic Mobile. Varbūt nav zemākā cena, bet cik ir bijusi darīšana – nekādu problēmu.

    SonyMobileLatvija
    16.05.2014 09:15
    Reply to  Rolands

    LMT

    SonyMobileLatvija
    16.05.2014 09:16

    Un šodien vai nākošnedēļas sākumā būs arī Bite

    Žanis
    16.05.2014 11:05

    Kurā LMT?

    SonyMobileLatvija
    16.05.2014 11:12

    Ziņu saņēmu no Dominas veikala, bet tam īsti nav nozīmes – aizčāpo uz tuvāko un ja nav plauktā, tad palūdz pārdevējam lai apskatās kurā veikalā ir!

    Edijs
    15.05.2014 20:31

    Izmantoju Sony L26i un esmu ļoti apmierināts, jau 4 mēnešus gribu nomainīt, jo 2 gadi jau pagājuši. Veikalā nekā vēlmēm atbilstoša nebija un sagaidīju prezentācijas S5, M8 un Z2. Gribēju palikt pie pārbaudītās vērtības Sony, bet LV nav un nav. Gandrīz jau ieķēru mazāk gribēto S5, aprunājoties ar operatora menedžeri ieteica pagaidīt. Katru dienu jau nedēļas garumā grasos doties pēc M8 un tagad uzzinu, ka pirmie jau ir tikuši pie Z2 un vēl bonusā “Smart Band aproce bez maksas!”. Tagad par spīti došos pēc M8 un varbūt atradīšu jaunu vērtību.

    eN
    16.05.2014 22:42

    Telefonam butu japrot taisit est un dzemdet bernus, lai pirktu to par 800 eur.

    ius
    04.06.2014 23:40

    Pāršķirstot interneta informāciju var secināt, ka aparātam ir diezgan lielas pārkaršanas problēmas. Varbūt varētu aprakstīt arī šo problēmu? Kuram gan gribētos bikini pludmalē bez fočika palikt :/

    SonyMobileLatvija
    05.06.2014 11:25
    Reply to  ius

    Līdz šim saprātīgi lietojot Xperia Z2 neesmu šādu problēmu novērojis. Protams ja liksi telefonam sauļoties kopā ar sevi tad jebkurš telefons agri vai vēlu dabūs saules dūrienu :D
    + ja arī izdodas uzkarsēt Z2 kameru – nav jau problēmas to ātri atdzesēt – iemērc to ūdenī, jo telefons ir taču ūdens drošs ;)

    ius
    08.06.2014 19:53

    Jautājums, ko nozīmē saprātīgi lietojot? Ja 4k video kameru pārkarsē 5min, tad tas ir saprātīgs vai lietojums, vai nesaprātīgs. Tas pats fotografējot, ja uzņemot 20-30 bildes īsā laikā ir jāsāk atdzesēt telefons, tad tas arī liekas nedaudz apgrūtinoši 700 eiro vērtam telefonam.
    Par to sauļošanos, būtu diezgan dīvaini, ja man guļot pie jūras būtu aukstuma kastē jātur telefons alus vietā :D
    Kā arī mērcēšana sālsūdenī arī nav ieteicama, pagaidām, cik esmu salasījies, sertifikāts garantē aizsardzību pret peldi tīrā ūdenī. Jūras ūdens kombinācijā ar smiltīm var būt arī letāls.

    Jaans
    13.06.2014 19:13

    Jā par to vērtību gribēju redzēt lielāku kārtību (smukumu) kastītē, gaidīju krutās austiņas par izbrīnu nebija, bet tā smart band būs internetā līdz ausīm jālien meklēt info? Cerams ka pats aparāts attaisnos liktās cerības!

    18.06.2014 12:13

    Labdien. Gribētos ļoti rast kādu risinājumu kas ir lētāks par tagadējo.

    Nopirku sev Sony Xperia Z2 viedtālruni. Palietoju nedēļu un kaut kā nejauši izslīdēja uz grīdas.
    Nokrita uz augšējā stūra un kā rezultātā pār visu 5,2′ skaista svītra! :(
    Protams displeis deg, bet vairs nejūt pieskārienus to var ieslēgt un izslēgt un viss.
    Pazvanīju dažiem servisiem cik tie autorizēti vai ne, bet displeja maiņa maksā no 60- 125 euro.
    Visnotaļ tai servisā kur piedāvāja 60 euro par visu kopā nav informēts par cenām un cenu noteica uz dūlo!!!
    Bet citos servisos cena svārstījās no 106- 125 euro par visu kopā (remonts un displeis)

    Tad zvanīju uz servisu pēc garantijas (Jo mobīlajam ir garantija un ja es taisīšu citos servisos tad garantija zudīs) Tad piezvanot uz garantijas servisu man atbildēja ka remonts un rezerves daļa maksāšot 220 euro.

    Varbūt kāds zina kur var apskatīt cenas uz ORIGINĀLĀM rezerves daļām priekš sony vai var kā padalīties savā pieredzē un problēmas risināšanas varianti.

    Normunds
    03.07.2014 07:39
    Reply to  Vitālijs

    Jā,ar Sony jabūt ļoti uzmanīgam,jo tas ir ļoti vārgs pret triecieniem,pat ar visu vāciņu.Kā ir ar skaņu,itkā divi skaļruņi,bet skaņa esot klusa,bez bassiem.Domāju mainīt LG G 2 32 GB. pret šo Sony,bet vai ir vērts?Ko sakāt par tādu domu?

    davids
    14.09.2014 00:01
    Reply to  Vitālijs

    Man šis telefons nokrita no gultas uz paklāja ( ar visu vāciņu) un displeys dega, bet nejuta pieskārienu. Remonts izmaksāja 270eur, ja pareizi atceros. (lmt remonts)

    Vasd
    13.01.2015 23:05

    Plānoju iegādāties Z2… Tā kā pirms pirkuma vienmēr patīk izpētīt speciālistu un lietotāju viedokļus, tad ir tāda situācija – ļoti saista pozitīvās atsauksmes par telefona specifikācijām utt.
    Bet palasot lietotāju atsauksmes, redzu, ka ļoti daudzi raksta, ka ekrāns – gan priekšējais, gan aizmugurējais – ir pakļauts “self cracking” problēmām. Biežākais – telefonam sakarstot (uzņemot 4K video vai sekojot straujām (cik nu straujas tās ir) āra temperatūras maiņām). Tas izpaužas gan kā mata biezuma plaisa, gan kā zirneklis, pēc kā nedarbojas touchscreen’s.

    Tad nu jautājums būtu – vai kāds no jums arī ir saskāries ar šāda tipa problēmām? Tas attiecas pat ne tikai uz Z2, bet visiem Z līnijas SONY telefoniem.

    Jo pašlaik tas ir vienīgais, kas kavē mani to iegādāties… It nemaz nesaista pamosties no rīta ar ieplaisājušu telefona ekrānu, vēl jo vairāk, ja pats Sony neatzīst to kā ražotāja defektu, un garantijas remontam neļaujas.

    Sonijs
    31.01.2015 19:07
    Reply to  Vasd

    Šodien nokrita no aptuveni 1 metra augstuma un aizmugurējais vāciņš zirneklī :)

    Kaskas
    22.09.2015 15:04
    Reply to  Vasd

    Iepriekš bija Z1 compact. Apmēram pēc 9 mēnešiem ieplīsa priekšējais stikls. Vienkārši esot kabatā. Izvilku un gatavs. Strādāja tikai maziņš ekrāna stūrītis. Par cik bija uzlikta shēma nevarēju nekādi to atbloķēt un uztaisīt back up, lai atdotu uz servisu. Palasīju forumā, un ar peles palīdzību varēju visu sakārtot. Tagad man ir Z3 compact (Z1C nozaga) 3 nedēļas un man tieši tādā pašā veidā ir saplaisājis aizmugurējais stikls. Savu vainu neredzu! Par Z1C un Z3C varu pateikt tikai labāko, bet par stikliem esmu vīlies. Par Z1C servisā uzskatīja, ka tas nav garantijas gadījums 150 EUR. Par aizmugurējo pagaidām nezinu. Cik šobrīd lasu forumos tās ir ražotāja brāķis, bet servisos uzskata savādāk.

    Reklāma
    Viss ir superīgi, bet man pietrūkst jaunievedumu, kaut arī tie būtu diskutabla pielietojuma vai kaut kur idejiski "aizlienēti".Sony Xperia Z2 apskats