Web Analytics
More
    Reklāma

    Linux Mint turpmāk balstīsies uz Ubuntu LTS laidieniem

    Jaunākie raksti

    Linux Mint izstrādātāji pieņēmuši lēmumu turpmākos distribūcijas laidienus balstīt tikai uz Ubuntu laidieniem, kuriem ir pagarināts atbalsta laiks (LTS) periodiski atgriezeniski portējot lietotņu jaunākās versijas. Gaidāmais Linux Mint 17 tiks atbalstīts līdz 2019. gadam un turpmākajos divos gados kalpos kā bāze starplaidieniem ar numerāciju 17.x, kuros tiks iekļautas nozīmīgu lietotņu jaunākās versijas (darbvidi Cinnamon ieskaitot).

    Distribūcijas bāzēšana tikai uz Ubuntu LTS versijām ļaus nodrošināt nemainīgu stabilitātes līmeni, vienkāršos pakotņu komplekta uzturēšanu, dos vairāk laika oriģinālu Linux Mint komponentu izstrādei, kā arī novērsīs problēmas, kas saistītas ar jaunināšanu uz kārtējo starpversiju.

    Reklāma

    Gaidāmo laidienu iznākšanas shēma šī paziņojuma gaismā izskatās sekojoši: tuvākajā laikā iznāks Linux Mint 17.0, kas balstīts uz Ubuntu 14.04 LTS. Līdz Ubuntu 16.04 LTS iznākšanai reizi pusgadā iznāks starpversijas – Linux Mint 17.1, 17.2, 17.3. Pēc Ubuntu 16.04 LTS iznākšanas 2016. gadā iznāks Linux Mint 18.0, kurai tiks nodrošināts lietotņu atgriezeniskās portēšanas process, savukārt Linux Mint 17.x pāries uzturēšanas režīmā, kura laikā iznāks tikai ievainojamību un nopietnu problēmu labojumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma