Web Analytics
More
    Reklāma

    Apgāds Zvaigzne ABC aicina iepazīties ar e-grāmatām

    Jaunākie raksti

    Apgāds Zvaigzne ABC aicina ikvienu interesentu trešdien, 28. maijā, kā arī ceturtdien, 5. jūnijā, no plkst. 15:00 līdz 18:00 atnākt uz grāmatnīcu Krišjāņa Valdemāra ielā 6, kur varēsiet iepazīties ar latviešu valodā lielāko e-grāmatu piedāvājumu dažādām lasītāju gaumēm.

    Zvaigzne ABC ir pirmā izdevniecība Latvijā, kas kopš 2010. gada 8. marta lasītājiem sniedz iespēju lasīt e-grāmatas. Piedāvāto grāmatu klāsts no gada gadā papildinās, un pašlaik Zvaigzne ABC interneta grāmatnīcā var iegādāties vairāk nekā 750 e-grāmatas, kuras var lasīt datorā, planšetdatorā un mobilajā telefonā. Čaklākie e-grāmatu lasītāji noteikti būs pamanījuši, ka izdevniecības piedāvātās grāmatas Apple produktu fani var lasīt arī savos iPhone un iPad, jo vairāk nekā 200 e-grāmatu ir atrodamas arī iBooks aplikācijā. Kopš marta apgāds ir sācis sadarbību ar Fastr Books (intervija ar Fastr Books līdzdibinātāju Eldaru Loginovu), piedāvājot lasītājiem e-grāmatas arī šajā aplikācijā. Piedāvātajā klāstā visvairāk ir dažādas daiļliteratūras grāmatas – dāmu romāni, vēsturiskie romāni, kriminālstāsti, latviešu autoru oriģināldarbi un bērnu grāmatas, kā arī pavārgrāmatas, biznesa grāmatas un vēl citas.

    Reklāma

    Savukārt jaunā mācību e-grāmatu platforma Grāmatplaukts ir paredzēta mācību e-grāmatu lasīšanai. E-grāmatā tekstu var ne tikai pietuvināt, palielināt, iezīmēt, apvilkt, izmantot virkni pievienoto rīku, piemēram, piezīmju veikšanai, bet lietotājs savā e-grāmatā var pievienot arī kādu nepieciešamo interneta resursu (adresi). E-grāmatā veiktās piezīmes sinhronizējas, tas ir, atverot to pašu kontu citā lietotnē (datorā, planšetdatorā), lietotājs redz veiktās piezīmes. Visām Zvaigzne ABC mācību e-grāmatām, kas ir paredzētas Grāmatplauktam, ir iespēja pievienot multimediju saturu gan vienkāršāku teksta datņu veidā (piemēram, Word dokumenti, kas ir darba lapas), gan audiofailus, kas ir pievienoti drukātajām grāmatām CD vai DVD veidā. Tādējādi lietotāji ietaupa laiku, jo tiek piedāvāts jau gatavs saturs – atliek tikai nospiest attiecīgās e-grāmatas ikonu, lai atskanētu angļu valodas vai latviešu valodas tekstu ieraksti. Drīzumā ar multimediju failiem tiks papildināti arī citu mācību priekšmetu e-grāmatas, piemēram, fizikā pievienojot interaktīvus videodemonstrējumus.

    Apgāds Zvaigzne ABC laipni gaida lasītājus iepazīties ne tikai ar piedāvāto e-grāmatu klāstu, bet arī ierasties ar savu ierīci, lai apgūtu pirmos soļus e-grāmatu lietošanā. Būsiet mīļi gaidīti 28. maijā un 5. jūnijā no plkst. 15:00 līdz 18:00 K. Valdemāra ielā 6!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    27.05.2014 14:09

    Latviešu e-grāmatām ir neadekvāta cena. Tās ir tikai par 20-30% lētākas par tādām pašām papīra grāmatām. Kad varēs nopirkt vidēji par 1-2€, tad arī pirkšu, pašlaik labāk lejuplādēju krieviski un par velti!

    Mahmuds
    27.05.2014 15:32

    Protams, ka pirātisms ir slikti, bet viss maksā tik, cik tas maksā. Nu nemaksā tās grāmatas 10-15 €! Ne velti Kilbloka ir miljonāre :) !

    Sintija Buhanovska
    27.05.2014 16:10

    Latvijā ar e-grāmatām ir līdzīgi kā visā pasaulē, tikai jārēķinās, ka ir daudzreiz mazāks tirgus. Līdzīgi kā tas ir citās valstīs, arī mums ir vidēji 2-5 reizes lielāki maksājumi tieši par e-tiesībām. Tas ir sabiedrībā ļoti maldīgs priekšstats, ka e-grāmatām nav sagatavošanas izdevumu, sak’, tik paņem tipogrāfijas failu un “iemet” citā sistēmā. E-grāmatām nereti ir augstāki sagatavošanas izdevumi pat par drukātajām grāmatām, jo tās ir jātestē un jāpielāgo dažādām platformām/tehnoloģiskām specfikācijām. Tas, ka Amazon var atsevišķu grāmatu grupas piedāvāt dolāra-trīs dolāru robežās, ir mārketinga un angliski lasošā tirgus nopelns. Turklāt pēdējā laikā ārzemju presē arvien biežāk parādās ziņas gan par to, ka Amazon ļoti dempingo un “nosit” izdevniecībām e-grāmatu cenas, gan par to, ka vispār e-grāmatu cenām ir tendence normalizēties uz augšu. Tiem, kas vēlas labāk izprast e-grāmatu pirmsākumus un jo īpaši Amazon stratēģiju, kas ietver arī brutālu grāmatu skanēšanu, vērts palasīt grāmatu “Burning the Page”.

    Mahmuds
    27.05.2014 19:53

    Par e-grāmatu pielāgošanu un testēšanu es gan neticēšu! Praktiski jebkuru elektronisko formātu var visai viegli pārkonvertēt par citu formātu! Jebkurā gadījumā, domāju, ka e-grāmatu tirgus Latvijā nebūs peļņu nesošs, tikai dēļ nesamērīgās dārdzības! Zinu daudzus cilvēkus, kuri pa pāris eiro labprāt pirktu grāmatas latviski, bet par šībrīža cenām ne. Tad nu, par cik lielākā daļa lasošo cilvēku prot arī angļu vai krievu valodu, tiek bezmaksas lejuplādētas pirātiskās e-grāmatas!
    Un nevajag raudāt, ka izdevēji visā Pasaulē dzīvo uz bankrota robežas! Tas ir tā pat kā ar mūziķiem un aktieriem (ārzemēs nevis Latvijā), kuri šausmīgi raud, ka pirātisms iznīcinās visu industriju, tajā pat laikā reti kurš gada laikā nopelna mazāk par miljonu!

    Jekabs Balodis
    27.05.2014 20:27

    Vienmēr jau gribētos, lai viss maksātu mazāk, bet katrai lietai ir sava cena. Godīgi sakot, ārzemju e-grāmatu veikalos (vairāk zināšu teikt par KOBO) ne viss ir lēts. Protams, vecāki izdevumi maksā dažus dolārus, vai par ir par brīvu, bet ja pareizi saprotu, tas ir dēļ tā, ka uz tām vairs neattiecas autortiesības. Jaunas grāmatas arī tur maksā daudz. Piemēram, Bada spēles maksā apmēram tik pat cik Zvaigznē, citi populāri bestselleri arī ir līdzīgās cenās. Cenas var patikt vai nepatikt, bet liekas ka tās ir adekvātas. Vienīgi gribētos pašu failu “aizņemties” no ģimenes locekļa vai drauga, lai var lasīt uz pats savas ierīces, bet tas jau vairāk ir atkarīgs no izmantotās sistēmas, Zvaigznes ABC gadījumā laikam Adobe Digital Editions. Man patiktu, ja latviešu autoru darbu, ja autortiesības to atļautu, arī tiktu izdoti par brīvu vai par nelielām cenām. Starp citu las.am jau tagad ir pieejamas R. Blaumaņa, J. Ezeriņa un vēl dažu citu autoru darbi par brīvu, tie gan laikam ir izdoti ar kādas firmas atbalstu. + vēl būtu labi, ja attīstītos iespēja e-grāmatas paņemt bibliotēkā, ASV tas jau darbojas un ne reizi vien man ir radusies doma, ka vajadzētu kaut kā piereģistrēties ārzemju bibliotēkā, lai paņemtu grāmatas. Nerezidentiem tas gan… Read more »

    Andis
    27.05.2014 22:33

    Manuprāt, e-gramatu tehniskas apstrādes un veikala uzturēšanas izmaksas vaitāk atmaksātos, ja cenas tiktu samazinātas. “Izgatavošāna” ir vienreizējs pasākums, kura jāveic neatkarīgi no izpārdotā daudzuma, savukārt pirkumu daudzums lielākoties atkarīgs no produkta cenas.

    Loks
    17.06.2014 14:19

    Nu nezinu gan… e-grāmatu cenu samazināšana varbūt arī īslaicīgi palielinātu zaudējumus, bet kādā ilgākā laika posmā domāju, ka tas atmaksātos… Es principiali nepirkšu e-grāmatu, ja tās cena no grāmatas veikalā atšķiras par nieka 10%. Saprotu, ka Latvija ir mazs tirgus, bet tas jau nenozīmē, ka tāpēc ir jāslauc pēc pilnas programmas… Tiks panākts tikai, tas, ka visi e-grāmatas iegādāsies amazon etc, jo pēc neilga laika angļu valoda nevienam vairs nebūs šķērslis un vietējie paliks ar sasitu sili…

    Reklāma