Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple apstiprina Beats Electronics un Beats Music iegādi par 3 miljardiem ASV dolāru

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku nedēļu garumā ilgušiem baumu dančiem beidzot oficiāli ir apstiprināts Apple un Beats darījums. Apple par 3 miljardiem ASV dolāru (2.6 miljardi skaidrā naudā un 400 miljoni uzņēmuma daļās) iegādāsies piecus gadus veco skaņas aparatūras un programmatūras izstrādātāju Beats Electronics un mūzikas straumēšanas servisu Beats Music. Iepriekš tika baumots, ka darījuma summa būs 3.2 miljardi. Tas ir līdz šim lielākais Apple pirkums un uzņēmuma vadītājs Tims Kuks norāda, ka mūzika ir svarīga mūsu ikdienas dzīves daļa un tai ir īpaša nozīme arī Apple. Savulaika Apple ar iTunes bija mūzikas industrijas galvgalī, taču pēdējos gados veiksmīgāki ir dažādi mūzikas straumēšanas servisi, piemēram, Spotify, Rdio vai Pandora. Ar iekostā ābola logo rotātais uzņēmums savā preses relīzē norāda, ka darījumu plānots pabeigt līdz šī gada septembrim.

    Abi Beats līdzdibinātāji Dr. Dre (Andre Young) un Džimijs Aiovains (Jimmy Iovine) pievienosies Apple komandai un palīdzēs attīstīt Apple elektronikas un mūzikas straumēšanas servisus. Uz viņu pleciem arī gulsies uzdevums sapludināt kopā tehnoloģiju un izklaides industrijas. Tas arī nozīmē, ka abiem vīriem būs jāstrādā pie satura piesaistīšanas Apple izklaides servisiem. Džimijs Aiovains pametīs darbu Universal Music Group un arī Dr. Dre plāno veltīt lielu daļu sava laika Apple. Savu mūziķa karjeru Dr. Dre gan neplāno pārtraukt un šis punkts priecē.

    Apple pārņems Beats zīmolu un plāno turpināt izstrādāt un pārdot Beats austiņas un skaļruņus. Šie produkti kļūs arvien pieejamāki caur Apple tiešsaistes veikalu, Apple un Apple produktu izplatītāju veikaliem.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvijs Jaunzems
    29.05.2014 15:31

    “Centienos izveidot visu laiku dārgāko produktu, Apple un Beats Audio…”

    Janka
    30.05.2014 12:28

    +1

    Reklāma