Web Analytics
More
    Reklāma

    Dienas gaismu ieraudzījis Red Hat Enterprise Linux 7

    Jaunākie raksti

    Kompānija Red Hat prezentējusi Red Hat Enterprise Linux 7, kuram jauninājumi tiks nodrošināti turpmākos 10 gadus.

    Kā ievērojamākos jauninājumus var minēt Red Hat Enterprise Linux Atomic Host jaunas redakcijas izmantošanu, atteikšanos no 32-bit komplektāciju veidošanas x86 arhitektūrai, failu sistēmas XFS izmantošanu pēc noklusējuma, nodrošinot papildus iespējas izmantot arī btrfs un ext4 failu sistēmas, GNOME 3 izmantošanu klasiskās darbvirsmas režīmā, sistēmas pārvaldības lietotnes systemd izmantošanu, žurnalēšanu, izmantojot systemd-journald, pāreju uz sāknētāja GRUB 2 izmantošanu ar GPT, EFI un OpenFirmware atbalstu, eksperimentālu UEFI Secure Boot atbalstu, /tmp monitorēšanu, izmantojot tmpfs, MariaDB izmantošanu pēc noklusējuma MySQL vietā, “ugunsmūra” firewalld izmantošanu, sistēmas kpatch izmantošanu sistēmas kodola ielāpu uzlikšanai bez sistēmas pārstartēšanas, rīku kopnes Docker izmantošanu, pilnvērtīga domena kontroliera un Active Directory servisa realizāciju uz базе Samba 4.1 bāzes.

    Reklāma

    Ņemot vērā to, ka projekts CentOS tagad atrodas Red Hat paspārnē, Red Hat Enterprise Linux 7 rpm pakotņu sākumkodi tagad pieejami CentOS Git repozitorijā nevis izvietoti uz ftp servera. Šādas izmaiņas ļaus vienkāršot CentOS izstrādi, taču mainīs izstrādes ciklus citām atzarotām distribūcijām, piemēram, Oracle Linux. CentOS izstrādātāji arī paziņojuši, ka grupā CentOS Core SIG (grupa, kas atbild par CentOS laidiena komplektēšanu) izdevies iesaistīt CERN Linux pārstāvjus, kas iesaistīti Scientific Linux izstrādē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    04.07.2014 17:20

    Varu pastāstīt mazliet par RHEL7. Lietoju šo operētājsistēmu dažas dienas. Pirmie iespaidi nav tie paši labākie, ja salīdzina ar Fedoru 19, piemēram. Skaidrs, ka komerciālai LTE distribūcijai ir sava specifika, taču šeit dažas piezīmes no end-user skatījuma. 1) Sākumā nokļūdījos – uzliku RHEL7 Desktop versiju. Tās repozitoriji ir “apgriezti”, piemēram, pat Midnight Commander tur nav pieejams, – tikai Workstation versijā. Nu ok, uzliku Workstation. Otrkārt, community uzturētās aplikācijas vēl nav normāli pieejamas. RPMFusion vēl nav RHEL7 atbalsta, EPEL vēl joprojām piedāvā tikai Beta. Tā kā “normālā” veidā to pašu VLC pagaidām vēl uzlikt nevar. 2) Defaultā neatpazīst NTFS failsistēmu. Nu, ok – jāpieinstalē no tā paša EPEL betas ntfs-3g, bet tomēr kaut kā nepareizi priekš “Enterprise” sistēmas. 3) Defaultā neatbalsta VPN konekcijas. Var pieinstalēt tikai OpenVPN. Ja grib parastu PPTP, tad nākas meklēt FC19 repozitorijos NetworkManager-pptp un NetworkManager-pptp-gnome. Par laimi tie der. 4) Kā jau rakstā minēts, tad 32bit versija pieejama nebūs. RHEL7 repozitorijos gan ir pieejamas compatible i686 bibliotēkas, bet ja nākas instalēt kaut kādu nezināmu 32bit aplikāciju, piemēram, kas balstīta uz Gnome2 bibliotēkām, tad čakars garantēts. Tātad end-userim ir jāpačakarējas, lai piedabūtu lietas “strādāt”. Līdzīgi bija pirms daudziem gadiem, kad niekojos ar FreeBSD. Visādi citādi operētājsistēma ir OK.… Read more »

    04.07.2014 20:46
    Reply to  P.

    Paldies par komentāru!

    Reklāma