Web Analytics
More
    Reklāma

    TechHub Riga izziņo jauno telpu atklāšanu, izsludina pieteikšanos uz komandu telpām un palielina atbalstu startup kustībai Latvijā

    Jaunākie raksti

    Izaugot no 400m2 lielajām telpām, kurās mitinājušies pirmos divus darbības gadus, TechHub Riga jau no septembra atradīsies jaunās un modernās telpās Vecrīgā, Kaļķu ielā 12/14, pie  Līvu laukuma. Dažu pirmo TechHub Riga komandu – Infogr.am, Cobook, Sellfy un Froont – veiksmes stāsti ir palīdzējuši iedvesmot jauno stārtapu paaudzi iekarot globālo tirgu tepat no Latvijas. Jauno telpu oficiālā atklāšana ir paredzēta 21. novembrī.

    Nodibinājums TechHub Riga uzsāka darbību 2012.gada februārī, zīmīgajā notikumā pieaicinot Baltijas stārtapu pārstāvjus, starptautiskus viesus, kā arī Latvijas ekonomikas ministru un Lielbritānijas un ASV vēstniekus. Līdz ar atklāšanu TechHub rīkoja arī pirmo TechCrunch Baltics konferenci, kas nu kļuvusi par ikgadēju pasākumu ar nosaukumu TechChill Baltics. Kopš sākuma, kad TechHub Riga telpās darbojās 20 biedri, kopdarbības telpa ir paplašinājusies līdz 100 biedriem, daudzi no kuriem ir rezidentu komandu biedri, kas savus darbus ik dienas veic no TechHub Riga telpām. Papildus kopdarības vides radīšanai TechHub organizē arī pasākumu TechHub Riga Monthly Meetup, kas ir galvenais pastāvīgais ekosistēmas notikums, kā arī sniedz “office hours” konsultācijas un mentoringu, un uzņem citus ar uzņēmējdarbību un tehnoloģijām saistītus pasākumus.

    Reklāma

    id3

    Divu gadu laikā daudzi no Latvijas veiksmīgākajiem strauji augošajiem stārtapiem savas gaitas sākuši tieši no TechHub Riga, un starp tiem ir Infogr.am, Sellfy, Froont, Cobook, Fastr Books, MaxTraffic un Reach.ly. Viņi ir iedvesmojuši jauno uzņēmēju paaudzi sekot viņu pēdās. Rezultātā, jaunajās telpās būs pieejami vēl vairāk galdi rezidentu biedriem, savukārt tiek paplašināta arī drop-in zona Flex un Lite biedriem, kam nav sava pastāvīga galda.

    TechHub Riga sastapās arī ar negaidītu izaicinājumu: redzot komūnas iedarbību, palielinot darbinieku motivāciju, darba vidi un atvieglojot jauno darbinieku piesaisti, komandas nevēlējās līdz ar izaugsmi atstāt TechHub Rīga telpas. Uldis Leiterts, Infogr.am CEO, norāda, ka ‘mēs negribējām aiziet no TechHub, kaut tuvojāmies 20 biedriem, jo komanda un jaunie darbinieki novērtēja tur esošo sabiedrību’. Ņemot vērā šo tendenci, jaunajās telpās tiek arī pievienota team space koncepcija: iestiklotas istabas kopējā darba telpā kurās var izmitināt 4-8 cilvēku komandas. Rezultāts ir privātāka telpa strādāšanai, bet iespēja atrasties kopdarbības telpās kopā ar citām komandām.

    Kopumā biedriem būs pieejamas telpas 800m2 platībā, iekļaujot virtuvi un ēdamistabu, nelielu telpu maziem komūnas pasākumiem, vairākas sapulču telpas, atpūtas zonas, Skype zvanu būdas, pat vasaras terasi. Jaunu telpu mākslinieciskie zīmējumi atrodami šeit. Tās pašas ēkas citā stāvā būs pieejama liela sanāksmju telpa, kas piemērota ikmēneša meetup un citiem lielākiem pasākumiem.

    TechHub biedra statuss iekļauj kopdarbības telpu pieeju, kā arī labumu paketes (piemēram, mākoņrisinājumi datu glabāšanai un klientu apkalpošana, un citi stārtapu tehnoloģiju piedāvājumi), biedru privātos pasākumus, atlaides TechChill Baltics konferences biļetei un citiem maksas pasākumiem, kā arī pieeju mentorēšanas pasākumiem.

    Biedra statusa varianti ir sekojoši:

    • Resident (pastāvīgs galds, 24 stundu pieeja) – €100 par biedru mēnesī
    • Resident Lite (drop-in zonas galda pieeja visās darba stundās) – €75 par biedru mēnesī
    • Flex (drop-in zonas galda pieeja darba stundās 2-3 reizes nedēļā) – €400 gadā
    • Team Space (pastāvīga komandas telpa, 24 stundu pieeja):  €500 mēnesī  par telpu 4 cilvēkiem (maksimums 5 biedri), €750 mēnesī par telpu 6 cilvēkiem (maksimums 8 biedri) vai €1000 mēnesī par telpu 8 cilvēkiem (maksimums 10 biedri)

    Rezidentu un komandu telpu biedri var izmantot arī drop-in zonas apmeklētāju tiesības citās TechHub pilsētās, kā, piemēram, kopdarbības telpā Google Campus Londonas TechCity. Vietu skaits ir ierobežots, it sevišķi komandu telpām – piesakies jau tagad!

    id4

    Jaunais TechHub Riga atver iespējas arī korporatīvajiem un privātajiem atbalstītājiem, kas līdz ar TechHub Riga vēlas veicināt jaunu stārtapu uzņēmēju paaudzi. ‘Sponsorējot galdu’, šie atbalstītāji palīdz finansēt nodibinājuma uzturēšanu un pilnveido aktivitāšu loku, kas palīdz uzņēmējiem sasniegt panākumus. Galda sponsorēšana maksā €500 par galdu, un katram sponsorētajam galdam klāt tiek pievienota zīme ar atbalstītāja vārdu vai firmas nosaukumu. Privāta individuāla sponsorēšana ir derīga trīs gadus, kamēr korporatīvā sponsorēšana ir jāatjauno ik pēc gada. Korporatīviem sponsoriem, kas atbalsta 4 vai vairāk galdus, iespējams sarunāt logo izvietošanu uz galdu virsmām vai iekārtu no griestiem virs tiem. Sapulču telpas var tikt sponsorētas par €3000 gadā, dodot sponsoram iespēju dekorēt un nosaukt telpu pēc saviem ieskatiem. Visi sponsori būs uzaicināti uz atklāšanas pasākumu un konferencēm un būs godināti līdzās Founder Member biedriem, kas palīdzēja izveidot TechHub Riga.

    TechHub Riga valdes priekšsēdētājs un līdzdibinātājs Andris K. Bērziņš aicina atbalstītājus palīdzēt: ‘Visi četri TechHub Riga līdzdibinātāji, kā arī divi jaunie valdes locekļi ir brīvprātīgie. Nodibinājuma mērķis ir radīt vidi, kas ļautu attīstīties Latvijas Skype un citiem veiksmīgiem uzņēmēmumiem, kuros dzirksteļo inovācijas, vēlme augt un veidot darba vietas. Lūdzu atbalstiet mūsu centienus veicināt nākamo jauno uzņēmēju paaudzi!’

    Oficiālā TechHub Riga jauno telpu atklāšana notiks Globālās Uzņēmējdarbības Nedēļā (Global Entrepreneurship Week) ietvaros, 21.novembrī, un to apmeklēs startup līderi, TechHub biedri, ministri, vēstnieki un citi mūsu draugi un atbalstītāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma