Web Analytics
More
    Reklāma

    “Visma Group” nopērk Latvijas IT risinājumu kompāniju “FMS”

    Jaunākie raksti

    Pazīstamās resursu vadības programmas Horizon un citu biznesa IT risinājumu izstrādātājs SIA FMS ir kļuvis par vienas no lielākajām Ziemeļvalstu IT kompānijām – Visma Group daļu, kas ir iegādājusies visas SIA FMS un SIA FMS Software akcijas.

    „Mēs jau kādu laiku meklējām investoru, kas uzņēmumam palīdzētu attīstīties, nodrošinot pieeju jaunām tehnoloģijām, zināšanām un plašākam tirgum. Tāpēc uzsākām sarunas ar Norvēģijas uzņēmumu Visma Group un beidzot varam ar prieku paziņot, ka darījums ir noslēgts,” stāsta SIA FMS izpilddirektors Jānis Bergs. Viņš ir gandarīts, ka uzņēmums nu ir daļa no starptautiski spēcīgas IT kompānijas, kas turpmākajos gados varēs veikt nozīmīgus ieguldījumus uzņēmuma attīstībā. Arī SIA FMS vadības komanda ir motivēta turpināt darbu Visma Group sastāvā.

    Reklāma

    Īpašnieku maiņa neietekmēs uzņēmuma ikdienas darbu un attiecības ar klientiem, kompānija turpinās darbu kā iepriekš.

    Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas prezidente Signe Bāliņa atzīmē, ka „Visma Group kļūšana par FMS īpašniekiem ir viens no nozīmīgākajiem darījumiem Latvijas IT nozarē pēdējo desmit gadu laikā. Tas parāda, ka mūsu IT nozare ir perspektīva un Latvijas uzņēmumi spēj piesaistīt globāli nozīmīgu kompāniju interesi un līdzekļus.”

    Visma Group ģenerāldirektors Oisteins Mouns (Øystein Moan) apstiprina, ka „FMS iegādāšanās saskan ar Visma izaugsmes stratēģiju un fokusu uz resursu vadības un biznesa inteliģences risinājumu tirgu. Visma jau ilgāku ir apsvērusi attīstības iespējas Baltijā, tāpēc esam priecīgi par noslēgto darījumu. Visma jau ir pārstāvēta Lietuvā un uzskatām, ka FMS iegāde pavērs jaunas izaugsmes iespējas reģionā.” Oisteins Mouns norāda arī uz to, ka Baltijas valstis un Ziemļvalstis biznesa jomā ir cieši saistītas un, tā kā tās ir Eiropas Savienības dalībvalstis ar augošu IKP, tic šo valstu izaugsmes potenciālam. „Mūsu mērķis ir turpināt attīstību un izmantot Visma spēcīgo produktu un pakalpojumu klāstu Baltijas valstīs. Tāpēc FMS ir nozīmīgs uzņēmuma papildinājums ar spēcīgiem produktiem, vērtīgiem klientiem un ļoti kompetentu komandu,” atzīst Visma Group ģenerāldirektors.

    Visma Group ir resursu vadības (ERP) programmatūras tirgus līderis Ziemeļvalstīs. Uzņēmuma produktus un pakalpojumus izmanto ap 340 000 klientu visā Ziemeļeiropā, vēl 330 000 klientu sadarbojas ar Visma Group kā ar programmatūras uzturēšanas partneri. Grupā strādā 5600 darbinieku, tās apgrozījums 2013. gadā pārsniedza 800 miljonus eiro. Vairāk informācijas www.visma.com.

    SIA FMS ir vadošais resursu vadības, biznesa inteliģences un programmatūras konsultāciju uzņēmums Latvijā. Tā klientu lokā ir LR Finanšu ministrija, Rīgas dome, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, grāmatnīcas Jānis Roze un daudzi citi. SIA FMS strādā 197 darbinieki, un uzņēmuma apgrozījums 2013. gadā bija 8 miljoni eiro. Uzņēmumam ir daudzu gadu pieredze resursu vadības sistēmu un biznesa inteliģences risinājumu jomā. Tā pazīstamākais produkts ir resursu vadības sistēma Horizon, ko izmanto daudzas valsts iestādes, pašvaldības, kā arī lielie un vidējie uzņēmumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    18.06.2014 14:13

    dīvani, gribēju lasīt ziņu bet izlasīju preses relīzi. vai nu jāmācās rakstīt ziņas, vai arī beigās jāpieraksta preses relīze.

    Kursors.lv
    18.06.2014 14:22
    Reply to  Kaspars

    Vai arī ir jāuzmet skatiens zem virsraksta, tur preses relīžu gadījumos ir norādīts, ka tā ir preses relīze (PR).

    Kaspars
    18.06.2014 15:41

    kosmiski, turpmāk zināšu, cerams tev pašam ar pirmoreiz pie autora redzot PR šķiet preses relīze nevis Pēteris Razbainieks :)

    Kursors.lv
    18.06.2014 16:07

    Oi, man jau gadu gaitā izstrādājusies spēja pa gabalu sajust kur ož pēc relīzes :) Bet turpmāk, jā, tie raksti, kas atzīmēti ar autoru PR ir preses relīzes. Ar tām cenšamies neaizrauties, bet kaut kādā apmērā bija ir un būs.

    Reklāma