Web Analytics
More
    Reklāma

    Apturēta reālā laika režīma nodrošināšanas izstrāde Linux kodolam

    Jaunākie raksti

    Tomass Gleiksners (Thomas Gleixner), Linux kodola RT (realtime) atzara galvenais izstrādātājs un uzturētājs, ir paziņojis, ka zaudējis motivāciju tālākai projekta attīstīšanai, jo korporācijas visu laiku barojot ar dažādiem solījumiem un parazitējot, izmantojot viņa darba rezultātus, taču neko nedodot pretī. Pēc piecpadsmit gadu ilga darba viņš nolēmis darbu pie kodola “ielāpu” izstrādes samazināt līdz minimumam.

    Paziņojumā minēts, ka apturēts darbs pie jaunu tehnisku iespēju ieviešanas, kā arī apturēta jau sagatavoto jauninājumu iekļaušana Linux 3.16-rt versijā. Tiek apturēti arī visi darbi “rt” atzara papildinājumu iekļaušanai Linux kodola pamatversijā. Principā, visa darbība būs vērsta tikai uz to, lai nodrošinātu jau realizēto produktu tehnisko atbalstu.

    Reklāma

    Tomass esot noguris no tā, ka viss jādara vienam pašam, bet kompāniju ieguldījums esot minimāls un visi mēģinājumi saņemt papildfinansējumu beidzoties tikai ar solījumiem palīdzēt. Vienlaikus jāpiezīmē, ka, spriežot pēc ierakstiem žurnālfailos (logfiles), viņa izstrādātie papildinājumi ir ļoti pieprasīti un tos izmanto daudzas lielas kompānijas. Agrāk situācija esot bijusi paciešama, taču pēdējā laikā Tomass vairs neredzot iespējas turpināt darbu, jo to viņam neviens neapmaksā, bet dzīvot taču vajag. Vēl vairāk, – pastāvot aizdomas, ka viņu gribot izspiest no projekta galvenā uzturētāja statusa ar mērķi pilnībā pārņemt kontroli pār projektu.

    Papildinformācijai jāpiebilst, ka Linux kodola “rt” atzara ietvaros tiek izstrādāti “ielāpi” reāllaika režīma nodrošināšanai (Realtime-Preempt, PREEMPT_RT jeb “-rt”). Linux kodolu ar šiem ielāpiem savās komerciālajās distribūcijās izmanto MontaVista, Red Hat, IBM un Novell. Pēdējo gadu laikā Tomass paveicis gigantisku darbu un sinhronizējis “rt” papildinājumu izstrādi ar aktuālo Linux kodola pamatversiju, kā arī sācis darbu pie tā, lai nodrošinātu “rt” atzara izstrādes pakāpenisku saplūšanu ar Linux kodola pamatversijas izstrādes procesu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma