Web Analytics
More
    Reklāma

    BlackBerry skaidro kāda ir jēga no kantaina telefona

    Jaunākie raksti

    Pirms nepilna mēneša jau vēstīju par to, ka BlackBerry gatavo kādu pavisam savādu viedtālruni. Saukts par Passport, tas ir pavisam kantains. Burtiski. Esam pieraduši, ka viedtālruņu displeji mēdz būt lielāki un mazāki, tomēr praktiski visi ir taisnstūra formā. Šāds ekrāna formāts ir pielāgots fotogrāfiju un video skatīšanai, kā arī spēlīšu attēlošanai, kas pa lielam ir visbiežākās darbības, ko veicam savos viedtālruņos. Tāpēc arī saprotams, ka BlackBerry Passport izvēlētais kvadrāta displejs vairumam nav saprotams un uzņēmumam nākas skaidrot kāds no šādas formas displeja ir ieguvums.

    BlackBerry blogā ir publicēts raksts, kurā uzņēmums skaidro, ka BlackBerry Passport 4.5 collu displejs darbojas ar 1440 x 1440 pikseļu izšķirtspēju un būs īpaši noderīgs cilvēkiem, kas savu mobilo ierīci vēlas izmantot darbu veikšanai. Pētījumos ir noskaidrots, ka tipiskas grāmatas rindā satilpst vidēji 66 simboli. Tipiskā viedtālrunī vienā rindā satilpst vidēji 40 simboli, bet Passport displejs spēs attēlot vidēji 60 simbolus. Tātad ar šo ierīci būs vieglāka grāmatu lasīšana, tīmekļa pārlūkošana vai dokumentu apstrāde bez liekas ierīces grozīšanas. Jāpiezīmē, ka jaunajam telefonam būs arī fiziska tastatūra, kas joprojām ir uzskatāma par BlackBerry firmas zīmi un trumpi.

    Reklāma

    Es varu piekrist apgalvojumam par to, ka šādas formas displejā būtu ērtāk apskatīt dokumentus, tomēr mani māc bažas par to kā šādu kantainu ierīci iedabūt bikšu vai žaketes kabatā. Vai tiešām nāksies doties pie skrodera un pieteikt jauna dizaina kabatas? Kādas ir tavas domas par šādas formas viedtālruni un vai tādu gribētu lietot ikdienā?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    09.07.2014 22:57

    Grūti , gan teikt , kā būs ar tiem asajiem stūriem , bet – iz manas nelielās pieredzes – šķiet šāds risinājums ir kabatai draudzīgāks nekā note3 vai piemēram Lenovo K900 .

    bez tam , ir aizdomas , ka Blackberry varētu arī uzbūvēt gana izturīgu tālruni , nevis klasiskās “kabatas caciņas” :)

    Nettwerk
    10.07.2014 00:01

    Hmm, teikshu ka dizains man pat ljoti patiik shaads, tikai ar tik mazinjuu klaviatuuru cik eerti buus rakstiit? Un ar taadu rezoluuciju savaa zinjaa dokumentus lasiit, rakstiti buuus naaveejoshi, nepiezuumojot.

    Kārlēns (P!GJD)
    10.07.2014 00:19
    Reply to  Nettwerk

    Ja pieņemam, ka attēli ir reālā mērogā, tad:
    1. Izšķirtspējai jābūt pat labākai kā iPhone 5, kurš ir novietots blakus. Tam ir 1136×640.
    2. Rakstīšanai nevajadzētu sagādāt grūtības, zinot, ka cilvēki izmantojot gan iPhone, gan Galaxy, raksta portreta režīmā (turot telefonu vertikāli)

    Ideja ĻOTI interesanta, būs cilvēki kas to spēs izmantot lai uzlabotu savu telefonu lietošanas pieredzi.°
    Vienīgais, kas man šķiet nedaudz dīvaini ir klaviatūras izkārtojums – it kā ir Qwerty, bet ar simboliem varētu būt problēmas.

    KKTK
    10.07.2014 13:45

    Cerams šie uzražos applikāciju ar ko to klucīti varēs izmantot kā Magic Trackpad aizstājēju ;)

    Reinis Ru
    12.07.2014 13:11

    “Pērc jauno BB Passport un saņem uzvalka bikses ar pielāgotām kabatām dāvanā! Akcija līdz 01.01.2015.”

    Reklāma