Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia jaunākais flagmanis Lumia 930 pieejams Latvijā

    Jaunākie raksti

    No šīs nedēļas Latvijā vadošo mobilo sakaru operatoru veikalos pieejams viedtālrunis Nokia Lumia 930. Tam ir izcila 20 megapikseļu kamera, 5 collu augstas izšķirtspējas OLED displejs, Windows Phone 8.1 operētājsistēma. Lumia 930 izsmalcinātais korpuss veidots no alumīnija un polikarbonāta.

    Nokia Lumia 930 uzņem nevainojamas kvalitātes attēlus un video – to nodrošina 20 megapikseļu PureView kamera ar ZEISS optiku, optiskā attēla stabilizācija (OIS) un Dual LED zibspuldze. Viedtālrunī iebūvētie četri mikrofoni un Nokia Rich Recording funkcija ieraksta izcilas kvalitātes skaņu, ierakstā apslāpējot nevēlamus fona trokšņus. Nokia Lumia 930 ir pirmais viedtālrunis, kas spēj ierakstīt un atskaņot Dolby Surround Sound augstākās kvalitātes audio – tieši tādu, kāda tā ir dzirdama dzīvē. Turklāt ar augstas izšķirtspējas platleņķa priekšējo kameru uzņemamas labas kvalitātes pašbildes jeb “selfiji”.

    Viedtālrunim ir 5 collu kristāldzidrs Full HD (1080p) OLED ekrāns, un tajā attēlotais redzams arī īpaši spilgta apgaismojuma apstākļos. Lumia 930, tāpat kā citu jaunāko Nokia Lumia viedtālruņu ekrānus, var lietot arī ar cimdiem.

    Jaudīgs 2.2 GHz četrkodolu procesors, 32 GB iebūvētā atmiņa, 2GB RAM nodrošina ātru darbu ar programmām, spēlēm un integrētajiem Microsoft pakalpojumiem Microsoft Office Mobile un One Drive. Šobrīd Windows Phone lietotņu krātuvē pieejamas vairāk nekā 250 000 lietotnes. Nokia Lumia 930 ir iebūvēts Qi standarta bezvadu uzlādes atbalsts.

    Nokia Lumia 930 pieejams labākais karšu un navigācijas pakalpojums viedtālruņu tirgū – HERE Maps un HERE Drive+. HERE navigāciju ar balss norādēm ir iespējams izmantot arī bezsaistē, iepriekš lejupielādējot kartes.

    Nokia Lumia 930 spilgti oranžā un melnā krāsā pieejams lielāko mobilo sakaru operatoru veikalos par aptuveno nesubsidēto mazumtirdzniecības cenu 650 EUR.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=x7eMY45Fw0M]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    09.07.2014 10:59

    Izklausās jau labi un spriežot pēc video arī smuks ir, bet Windows…

    KasparsB
    09.07.2014 11:24
    Reply to  Žans

    Un kāda vaina Windows?!

    Žans
    09.07.2014 11:28
    Reply to  KasparsB

    Man vienkārši labāk patīk Apple un viņu operētājsistēmas. Bet nu kā jau teicu 930 jau glīts sanācis un tehniskie cipari/lielumi arī izskatās labi.

    oto
    09.07.2014 12:08

    Kārtējā konfekte no Nokia, žēl, ka tik dārgs.
    Zanam – WP sistēma ir laba, kad palieto, tad saprot!

    Janis Zarins
    09.07.2014 14:29

    Nu jau divas stundas spēlējos… viss ir labi, bet ir pazudusi iespēja uz melnā displeja ieslēgt pulksteni…. vai nu kāds izstrādājot šo programatūras versiju ir aizmirsis pievienot šo superīgo iespēju, kas bija 8.0 versijai 920 Lumia, vai nu tas ir uzlabojums uz nepareizo pusi ;-). Korpus gan ļoti atgādina manu pirmo WP HTC HD7, tikpat smags tika korpusa stūri ir asāki. Protams svars ir tas ar ko Nokia Lumia flagmaņi izceļas – telefons liekas rokās smags, īpaši to jūt ieliekot kabatā. Trīs gadu lietoju WP tālruņus un pēdējos astoņus mēnešus lietoju iPhone 5s, un kaut kā atgrīezties negribas, labi ka testam uz pāris nedēļaum tālruni iedeva vairumtirgotājs. Lai kā tur nebūtu Lumia 930 ir labs tālrunis biznesa cilvēkam, e-pasti, offis utt. ir ērtāk lietojami uz WP nekā uz iPhona vai Android ierīcēm….. Ja kādam kas interesē, rakstat… Es šo ierīci vēl kādas nedēļas bakstīšu…

    oto
    09.07.2014 17:42
    Reply to  Janis Zarins

    Jā, tas Glance Screen ir baigi foršā lieta, jocīgi, ka nav pieejama visiem modeļiem.

    Ksspars Lccis
    09.07.2014 22:55
    Reply to  Janis Zarins

    Tas ir labi, ka mums tā feini norāda kas ir labs biznesa cilvēkiem. Ir dažas lietas, ko biznesa cilvēki grib: piemēram – pārsūtot kādu e-pastu izdzēst daļu no teksta. Vai atbildot e-pastam pievienot kādu failu. Dažiem biznesa cilvēkiem gribētos, lai telefona atsevišķas funkcijas varētu veikt no datora. Piemēram? Es ofisā rakstu īsziņas ar Mighty text no datora – cik garas gribu un izlasīt varu arī datorā. Es varu savu f***no androīdtelefonu darbināt arī tad, ja to esmu nejauši atstājis mājās :D

    Janis Zarins
    10.07.2014 08:24
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kas attiecas uz e-pastiem, tad Lumia 930 ļauj pārsūtot kādu ēpastu izdzēst daļu teksta un pievienot failus bez problēmām. Ielādējot remotedesktop var no attāluma piekļūt savam datoram, bet to jau var ar jebkuru puslīdz advancētu tālruni… Šodien varu teikt ka Waze strādā tikpat slikti kā uz 920… braucot vismaz divas reizes izmetās ārā no programmas :( tas ļoti kaitina. Gan uz android HTC, gan uz aifona tāda lieta nenotiek…. Lietojot ilgāk nāku pie slēdziena, ka WP nākotne ir ļoti neskaidra, ja neteikt nekāda. Konkurenti ir tālu atrāvušies….

    Kaspars
    10.07.2014 09:40
    Reply to  Janis Zarins

    Kas attiecas uz attālināto piekļūšanu – laikam bija domāts otrādi (no datora piekļūt telefonam)
    Lai nu kas, bet waze mani nav pievīlis ne reizi(un lietoju es viņu diezgan bieži)
    Kāpēc saki, ka nākotne neskaidra? pēdējā laikā esmu redzējis tikai progresu, pie tam strauju..pats lietoju gan WP kā personīgo, gan Android kā darba tālruni un godīgi sakot, WP šķiet daudz patīkamāks lietošanā un, kas vēl svarīgāk, tas ir arī uzticamāks
    Īsti neredzu, ar ko android būtu priekšā?
    aplikācijas? neesmu bieži saskāries, kad neatrastu ko vajadzīgu vai alternatīvu tam uz WP

    Janis Zarins
    10.07.2014 10:00
    Reply to  Kaspars

    Varbūt Tev ir taisnība, viss ir subjektīvs. Es nelietoju attālinātu piekļuvi ne telefonam ne datoram, nav bijusi tāda nepieciešamīna, jo esmu apkrāvie ar mobilām ierīcēm :) … sākot no iPad, laptapuautt. un visiem viņiem ir iespēja piekļūt manas kompānijas serverim.
    Waze uz OS ierīcēm darbojas stabili bez gļukiem, bet uz WP tādi tomēr ir…. Kas attiecas uz aplikācijām, tad tās kuras es lietoju uz WP pamatā ir, ja neskaita Pebble pulksteņa savienojum aplikāciju.
    Pagaidām pēc mobilo operātoru info WP ir ļoti nepopulāri. Parasti cilvēki Nokia viedtālruņus nopērk, jo pirms lietoja simbian Nokia un domā ka Lumia ir uzlabota simbian versija….
    Ar nepacietību gaidu testam LG G3, jo Samsung 5S atstāja haotiski nepabeigta tālruņa ar kaitinošu pirksta skaneri un pulsa mērītāju un citām dīvainībām… laikam man ir slikta karma uz Samsung tālruņiem ;)

    Ksspars Lccis
    10.07.2014 11:33
    Reply to  Janis Zarins

    NEVAR WP pievienot failus e-pastā. Var, bet nevis esošā e-pastā pievienot ko vajag, bet jāiet uz aplikāciju, jāizvēlas fails un tad sūti. Tas ir FAKIN kaitinoši. Un tā funkcija ko biju minējis ir tieši telefona vadība no datora nevis otrādi. Funkcijas, ko veica PC Suite Simbianam un MightyText Andoīda. Tā ir otra fakin kaitinoša lieta, ka mazais mīkstais dzelzis to neatļauj – tā man vienā pasākumā skaidroja Microsoft pārstāvji, kad vaicāju – kad varētu kāda aplikācija – Nebūšot, neesot iespējams! WTF!!!

    Janis Zarins
    10.07.2014 12:00
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es neesmu tik advancēts lietotājs, man grūti spriest par iespējām, kuras nelietoju, bet vienu pārbaudīju vēlreiz – waze darbojas uz 930 draņķīgi …. Atkal braucot vismaz divas reizes meta ārā no programmas, nācās restartēt telefonu, tas no pieredzes ar 920 palīdz…. Displejs ir vienīgā lieta, kas šim telefonam ir super….. Jebkurā gadījuma es vairs uz WP nepāriešu… Pieturēšos pie OS un Android.

    Ksspars Lccis
    10.07.2014 13:27
    Reply to  Janis Zarins

    Neesi advancēts lietotājs, bet kaut ko bubini par biznesa cilvēkiem… :D

    Janis Zarins
    10.07.2014 13:44
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es nebubinu, kaut gan esmu biznesā jau 20 gadus, jācer ka varam iztikt bez appusējiem apvainojumiem…

    Ksspars Lccis
    10.07.2014 15:08
    Reply to  Janis Zarins

    Nu ja! Iztiksim. Bet kad aiziet runa par telefona funkcionalitāti atbilstoši biznesa vajadzībām, tad izrādās, ka cilvēkam “smārtfons” vajadzīgs tikai selfiju taisīšanai un waze – lai izvairītos no sodu maksāšanas par ātruma pārsniegšanu. Skumji. Man pašam ir androida truba, bet draudzenei bija 800 un tagad ir 720 Lumia. Korpusa kvalitāte un ekrāns ir vnk izcili, bet nu lai kā Microsoft nemārketētu savu biznesa telefona ideju – nevelk. Nav WP NEVIENAS lietas, ko nevar izdarīt labāk ar Androīdu. WP ne tuvu nestāv gūgles ekosistēmai ar visiem servisiem. Nav normālu softu – hromes sinhronizācija ar visiem devaisiem, dropbokši, poketi, kalendāri, kastomizācijas utt. Bet man ļoti patīk cik žiperīgs ir tas WP. Zvaniem un īsziņām ir ok.

    10.07.2014 15:14
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nu, re, tikko pats arī nosauci vienu no galvenajiem WP trumpjiem pār Android. WP ierīces darbojas stabili un ātri pat uz knapiem dzelžiem. Ar softu pieejamību katram ir pašam sava subjektīva pieredze, taču, jā, WP te vēl ir kur augt un attīstīties.

    Ksspars Lccis
    10.07.2014 15:28

    Kristap, es to arī nenoliedzu – tieši otrādi – uzsveru. Bet ko dod tas ātrums un stabilitāte, ja iztrūkst būtisku funkcionālo aspektu.

    Kaspars
    10.07.2014 15:33
    Reply to  Ksspars Lccis

    Un ko dod lērums funkcijas, ja telefons ar tām normāli nestrādā?
    Runga ar 2 galiem :D

    Ksspars Lccis
    10.07.2014 15:40
    Reply to  Kaspars

    nu nevajag arī pārbāzt ar visādiem mēsliem. Esmu redzējis, ka cilvji piegāž pilnu telefonu ar tādiem mēsliem, ka var tikai brīnīties, ko viņi ar to visu dara!

    Janis Zarins
    10.07.2014 16:04
    Reply to  Ksspars Lccis

    Piekrītu tam ka no 930 Lumias var zvanīt saņemt zvanus, e-pastus utt. Testējot atklāju ka excange epasts laiku pa laikam nedarbojas, jo korporatīvajam serverim ir slepenības sertifikāts ar kuru nav problēmu ne OS, ne Android un dīvainākais ka grāmatvedei ir HTC 8S kuram arī nav, bet 920 un arī testētajam 930 ir, bakstoties atklāju ka ar exscange e-pastu nav problēmu, ja nelietoju wifi, bet caur 3G/4G. Pie tam Lumiai 820, ko lieto sekretāre tādu problēmu nav… :( Forumos piedāvā atinstalēt un uzinstalēt pa jaunam akountu, ko darīju, bet līdzēja kādu stundu…
    Kā arī ja 930 ilgāk palieto viņš nenormāli uzsilst, pietiek ieiet internetā vai kaut vai verot exeļa failus un lietojot tos… ieliekot kabatā izjūtas nav patīkamas, kā karsts kartupelis…:D

    Nettwerk
    11.07.2014 03:57
    Reply to  Janis Zarins

    Kas par slepeniibas sertifikaatu prichom sakars ar telefonu. Pirmais vajag preizi sakonfigureet MS Exchange serveri, AD kas sajaa gadiijumaa akmens tavaa daarzinjaa. Pasam ir uzlikts MS Exchange epasts un straadaa bez problemaam, ne tikai man, bet arii sievai, mammai un pazinjaam.
    Visas ieriices pie slodzes uzkarst tavs OS un Androids arii. Em jaa tev jautaajums ir kaada jauna mobilo ieriichu OS paraadiijusies ar nosaukumu OS. Uz kaa baazes vinja taisiita? Es zinu WP, Android, Blackberry, Tizen, iOS. Bet taadu OS ar nosaukumu OS nezinu.

    Nettwerk
    11.07.2014 03:44
    Reply to  Janis Zarins

    Uztaisi soft reset. Iespeejams programmas nesaderiiba ar WP8.1 taapeec paraadaas shaadas probleemas. Un kaa tas izpauzhas tavaa gadiijumaa pietureesies pie OS un Android?

    Nettwerk
    09.07.2014 18:26

    Es kaadu laiku atpakalj uzrakstiiju apskatu par shii modelja vecaako braali kuru nu lietoju apmeeram 3 meeneshus aptuveni, bet nu raksts nav ievietots. Laikam arii nebuus. Raksta uzrakstiju ka Lumia Icon modelim, kaa arii Lumia 930 Glance screen, nebuus tehnisku ierobezhojumu deelj. Nezinu kaa ir ar Lumia 930, bet Icon modelim ir pasliktinaajies wifi signaals uz WP8.1. Ja uzliek WP8, tad signaals ir ok. Par Dolby Surround Sound to speej pildiit ne tikai Lumia 930, bet Lumia 1520 un Lumia Icon.

    10.07.2014 15:15
    Reply to  Nettwerk

    Sveiks! Jā, apskats vēl ir apstrādājamo darbu sarakstā. Šajās brīvdienās apsolu tam pieķerties klāt un izlemšu kā to iestrādāt Kursorā. Patiešām milzīgs paldies par ieguldīto darbu, tas nebūs velts. Atvainojos arī par kavēšanos!

    Māris Stiglics
    10.07.2014 16:20

    Pagaidām palikšu pie Nokia 925, kam arī drīz būs pieejams WP 8.1. Lielāks ekrāns man nav vajadzīgs un ar pašreizējo 2-kodolu procesoru ir pilnīgi pietiekami, lai vilktu WP softu, un pagaidām pietiek arī ar iebūvēto un nepapildināmo 16 GB atmiņu (mūziku telefonā neklausos, glabāju tikai kartes un uzņemtās bildes). Kas attiecas uz aplikācijām, gribētos kādu alternatīvu klaviatūru, jo oriģinālā, lai arī ir ok, varētu būt labāka. Visu pārējo vajadzīgo pagaidām esmu atradis, un atteikties no patīkamās un loģiskās WP arhitektūras man varētu likt vai nu vajadzība pēc viedtālruņa lietošanas kādas ierīces tālvadības vajadzībām (parasti softs ir pieejams tikai andronam un iOS), vai arī vēlme kādreiz izmēģināt iPhone.

    Reklāma