Web Analytics
More
    Reklāma

    Vertu Signature Touch apskats

    Statusa priekšmets pašiem turīgākajiem, kas pie reizes ir arī labs viedtālrunis.

    Jaunākie raksti

    Teikšu kā ir. Kad man pagājušajā nedēļā piedāvāja uz testu saņemt Vertu viedtālruni, mazliet ieslīgu pārdomās, jo, lai arī nenoliedzami interesants, šis telefons tomēr maksā milzu naudu. Jā, ikviens moderns flagmanis maksā dārgi, tomēr Vertu cenas jautājumu paceļ pavisam citā līmenī. Hei, apskatītais viedtālrunis maksā kā tipisks latvieša auto, divistabu dzīvoklis Ludzā vai 12 iPhone 5s telefoni. Tomēr man bija liela vēlme apskatīt šo ierīci un par to pastāstīt arī jums. Dažas dienas padarbojos ar jauno Vertu Signature Touch viedtālruni un vēlos padalīties ar savu pieredzi.

    Uzreiz gan sarunāsim vienu lietu. Lūdzu, komentāros neizvēršam diskusijas par ierīces bezjēdzīgo dabu. Ir jāsaprot, ka tas ir tīrasiņu luksusa produkts, ko var atļauties tikai paši bagātākie cilvēki un šādi produkti ne vienmēr tiek izvēlēti praktisku apsvērumu dēļ. Tomēr pieņemu, ka ne tikai man vienīgajam ir vēlme pārbaudīt vai zem titāna, safīra un ādas korpusa slēpjas spējīgs viedtālrunis? Tā kā man pašam vēl ir visnotaļ maza pieredze ar līdzvērtīgiem luksusa produktiem, tad šoreiz pārāk dziļi neiedziļināšos spriedelējumos par ādas materiāla izvēli un vairāk runāšu par man tuvāko tehnoloģiju pusi un sajūtām, ko spēj izraisīt šī ierīce.

    Iesākumā vēlos mazliet pastāstīt par Vertu vēsturi. Apvienotajā Karalistē bāzētā kompānija 1998. gadā tika dibināta kā Somijas telekomunikāciju granda Nokia meitas uzņēmums un jau kopš pirmsākumiem nodarbojas ar luksusa mobilo telefonu ražošanu un izplatīšanu. Vertu tālruņi tiek veidoti no zelta, platīna, izturīgiem metālu sakausējumiem un citiem augtas klases materiāliem. Telefonu detaļas tiek izgatavotas un kopā saliktas ar rokām. Ne visi Vertu telefoni maksā kosmiskas summas un “lētākās” ierīces var iegādāties pat par dažiem tūkstošiem eiro. Dārgākais Vertu modelis Boucheron Cobra maksājis 217 000 EUR. Dārgākais sērijveida modelis Signature Diamond maksājis 62 000 EUR. Vertu ir veidojis ļoti ierobežota skaita telefonus sadarbībā ar Ferrari, Bentley, Lapo Elkann un Ermenegildo Zegna. Uzņēmumā strādā ir 1000 darbinieki un tam ir ofisi Ņujorkā, Dubaijā, Maskavā, Frankfurtē, Honkongā, Parīzē un Singapūrā.

    Iesākumā uzņēmums veidoja klasiskus telefonus, ko darbināja pielāgota Series 40 platforma, kas atrodama miljonos citu Nokia telefonu. 2010. gadā Vertu izlaida savu pirmo viedtālruni Constellation Quest, ko darbināja Symbian. Pasliktinoties Nokia finanšu situācijai tika pieņemts lēmums pārdot Vertu un 2012. gadā Nokia paturot 10% Vertu kapitāldaļu pārdeva uzņēmumu Zviedrijas kapitāla fondam EQT VI. Vertu turpināja savu darbību un 2013. gadā prezentēja pirmo Android darbināto viedtālruni – Vertu Ti.

    vertu-lineup
    Aktuālās Vertu ierīču sērijas: Signature, Constellation un Signature Touch (no kreisās)

    Šobrīd Vertu piedāvā trīs ierīču sērijas. Signature kolekciju pārstāv klasiski podziņtelefoni, Constellation ir Android viedtālrunis, kas sava dizaina dēļ vairāk patiks daiļā dzimuma pārstāvēm un jaunais Signature Touch ir izteikts vīriešu viedtālrunis.

    Ierīces tehniskās iespējas

    Ja Vertu Ti un Constellation, kaut ietērpti krāšņos korpusos, bija diezgan viduvēji viedtālruņi tehniskajā ziņā, tad jaunais Signature Touch lauž šo nelāgo tradīciju un vismaz tehniski stājas vienā līmenī ar tādiem telefoniem kā Samsung Galaxy S5 vai HTC One (M8).

    Pagājušajā mēnesī prezentētais Vertu Signature Touch ir iestrādāts augstas kvalitātes titāna korpusā, kas papildināts ar dārgas ādas elementiem un no safīra veidotu displeja stiklu. Patiešām solīds ir arī ierīces tehniskais “pildījums”. Signature Touch ir aprīkots ar 4.7 collu 1080p izšķirtspējas displeju, četrkodolu 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 procesoru ar 2 GB operatīvo atmiņu, tam ir 64 GB iebūvētā atmiņa (diemžēl bez microSD atmiņas karšu slota) un ierīce nodrošina arī 4G sakarus. Sadarbībā ar Bang & Olufsen ir izstrādāta telefona skaņas sistēma un leģendārais zviedru kameru ražotājs Hasselblad palīdzējis veidot telefona aizmugurējo 13 megapikseļu kameru. Ierīces 2275 mAh akumulators spēj nodrošināt darbību pilnas dienas garumā un nebūs jāsatraucas par aplikāciju pieejamību, jo Signature Touch darbina Android 4.4 (KitKat) versija. Telefona pircējiem tiek piedāvāti arī dažādi papildus servisi, piemēram, slavenais konsjerža pakalpojums, kas nodrošina pašam savu personālo asistentu – palīgu rezervāciju un informācijas iegūšanas jautājumos.

    • Displejs: 4.7 collu 1080p izšķirtspējas (473 ppi) skārienjutīgs displejs ar safīra stiklu
    • Procesors: četrkodolu 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 procesors ar 2 GB operatīvo atmiņu
    • Atmiņa: 64 GB iebūvētā atmiņa
    • Kameras: Hasselblad sertificēta 13 megapikseļu aizmugurējā autofokusa kamera ar dubulto zibspuldzi un 2.1 megapikseļa priekšējā kamera
    • Skaņa: Bang & Olufsen pilnveidoti stereo skaļruņi ar Dolby Digital Plus telpiskā skanējuma tehnoloģijām
    • Savienojumi: 2G/3G/4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, NFC, GPS/GLONASS
    • Akumulators: Li-Ion 2275 mAh
    • Izmēri un svars: 145 x 69 x 10.7 mm un 192 g
    • Operētājsistēma: Android 4.4 (KitKat)
    • Cena: sākot no 8000 eiro

    Lai arī tehniskais izpildījums nebūt nav galvenais šīs ierīces izvēles priekšnoteikums, pozitīvi, ka Vertu beidzot šajā ziņā ir panākuši līmeni, kad vairs neatpaliek no citiem “parastajiem” flagmaņiem. Bet kuru gan interesē garlaicīgi gihaherci un citi kikimoni?

    Uzbūve un izmantotie materiāli

    Vertu Signature Touch ir pieejamas piecās dažādās krāsās un astoņos izpildījuma variantos. Tādējādi pircējam ir iespēja piemeklēt ne tikai sev tīkamāko noformējumu, bet arī pieņemamāko cenu. Telefona korpusa noformējumā var izvēlēties starp teļa, ķirzakas, aligatora ādām un metāla, titāna vai pat zelta elementiem. Lētākais “Jet Leather” variants maksā sākot no aptuveni 8 000 eiro, bet “Pure Jet Red Gold” cena sākas no aptuveni 17 000 eiro. Pārdošanā ir pieejami arī trīs dažādu veidu augstvērtīgas ādas maciņi, kas maksā vairāk par tipiskiem “parastajiem” flagmaņiem.

    Vertu Signature Touch krāsu varianti
    Vertu Signature Touch krāsu varianti
    Vertu Signature Touch krāsu un apdares materiālu varianti
    Vertu Signature Touch krāsu un apdares materiālu varianti

    Telefons ir aprīkots ar 4.7 collas lielu displeju, kas darbojas ar Full HD (1080p) izšķirtspēju. Tas nozīmē, ka pikseļu blīvums (473 ppi) pārspēj Google Nexus 5 (445 ppi), HTC One M8 (441 ppi), Samsung Galaxy S5 (432 ppi) un piekāpjas vienīgi jaunajam LG G3 (534 ppi). Tas viss, protams, ir jauki un lai arī Vertu telefona displejs ir patiešām labs, tas īsti nav uzskatāms par konkurentu “parastajiem” flagmaņiem. Tiesa, ikdienas lietošanā ar telefona displeju viss būs kārtībā. Tas tikai diezgan jūtami speķojas un nav tas spilgtākais nonākt spožos Saules staros.

    DSC01927

    Iepriekš neesmu lietojis citus Vertu telefonus, tomēr veikalā apskatot vairākus modeļus secināju, ka vislabāk man patīk gluda āda, kas izmantota testa ierīces apdarē. Par šāda materiāla praktisko pusi grūti spriest pēc dažu dienu lietošanas, tomēr man šķiet, ka tā ir gana izturīga. Pēc Samsung ierīcēs pierastās ādas imitācijas (plastmasa, kas izskatās pēc ādas) šis telefons ir kā malks svaiga gaisa. Ierīcei pat ir savs īpašs un patīkams ādas aromāts. Šādai ierīcei ir patīkami pieskarties un to turēt rokā.

    DSC01929

    Vertu Signature Touch nevar nosaukt par mazu telefonu un izmēros tas ir lielāks un biezāks, piemēram, par Apple iPhone 5s. Būtiski atšķiras arī abu ierīču svars – Vertu telefons ir jūtami smagāks. Vai to ir ērti turēt rokā? Ne pārāk. Vai tas ir patīkams rokā? O, jā – materiālu izvēle un to izpildījums ir fantastisks. Es varbūt tumsā saķerot šo telefonu uzreiz nepateiktu, ka tas maksā tik daudz, tomēr uzreiz būs skaidrs, ka tas nav viens no miljoniem plastmasīgo telefonu.

    DSC01958

    Telefona rāmis ir veidots no viena nopulēta Grade 5 titāna sakausējuma gabala un pārējās detaļas pieskrūvētas ar skrūvēm. Kopumā šāda konstrukcija pamatīgi uzbūvētas ierīces sajūtu. Telefons sver 192 gramus un es nepieminu kad pēdējo reizi būtu rokā turējis tik smagu mobilo telefonu. Tomēr šīs ierīces gadījumā tas šķiet piedodami, jo tas tomēr nebūs telefons ar ko gribēsim doties rīta riksītī ap rajonu.

    Ierīces labajā sānā atrodas microUSB uzlādes pieslēgvieta, ekrāna bloķēšanas taustiņš un sarkana poga. Ar to var izsaukt konsjerža, jeb asistenta aplikāciju (par pašu servisu vēlāk) un šī poga veidota no īsta rubīna. Pie tam šis ir pirmais Vertu telefons, kura uzbūvē izmantots tik liels rubīns. Ja pret rubīna pogu man īsti nav pretenziju (kā gan var būt pretenzijas pret dārgakmeņiem?), tad pārējās nav nostrādātas īsti perfekti. Tās veidotas no metāla un diezgan jūtami grab pret telefona korpusu. Tam pašam iPhone, kam ir līdzīga pogu konstrukcija, graboņa nav tik uzkrītoša.

    DSC01938

    DSC01941

    Telefona priekšpusē goda vietā uz pulēta porcelāna plāksnītes gozējas Vertu logo. Pa labi varam redzēt 2.1 megapikseļa priekšējās kameras aci, bet kreisajā pusē zem tumšā safīra stikliņa slēpjas gaismas diode, kas mirgojot informē par neatbildētiem zvaniem vai ziņojumiem. Ja jau aizskārām safīra tēmu, tad jāpasaka, ka viss telefons displejs veidots no ļoti izturīga safīra materiāla. Šāds displejs ir praktiski nesaskrāpējams (ja vien kabatā mums nav dimantu putekļi), taču nometot uz zemes tas var sašķīst. Piedodiet, bet testa ierīci neatļāvos pakļaut šādiem izturības testiem. Vismaz pagaidām citiem ražotājiem šādi displeji vēl ir padārgs un visnotaļ ekskluzīvs prieks, tomēr baumo, ka rudenī pie izturīgiem safīra displejiem tiks arī jaunais Apple iPhone.

    DSC01946

    Katrs Vertu telefons ir roku darbs. Proti, par to atbild viens konkrēts cilvēks, kas saskrūvē kopā visas ierīces detaļas. Viņa vārds ir iegravēts zem micro SIM kartes vāciņa, kam var piekļūt atķeksējot un mazliet pa kreisi pagriežot interesantu mehānisku slēdzīti. Ērti un praktiski. Testa ierīci kopā saskrūvējis kāds J. Despojo. Patiesībā apziņa, ka telefonu kopā salicis dzīvs cilvēks nevis bezpersonisks robots, kaut kādā mērā liek pret to izturēties ar lielāku saudzību. J. Despojo kungs (ja tas vispār ir kungs) noteikti būtu apbēdināts, ja viņa smagā darba auglis tiktu sabojāts vai nozaudēts.

    gtgKb

    Telefons ir aprīkots ar 2275 mAh akumulatoru, kas ir lielāks nekā Constellation izmantotais 1800 mAh, tomēr aktīvi lietojot tas spēs “izvilkt” aptuveni vienu dienu gluži tāpat kā citi šādu tehnisko iespēju viedtālruņi. Ražotājs gan norāda, ka ar vienu uzlādi Signature Touch spēs nodrošināt līdz 15 sarunu režīmā (3G tīklos) un līdz 380 stundām gaidīšanas režīmā. Baterija pašu spēkiem nav izņemama un telefonam nav arī microSD atmiņas kartes slota, tāpēc būs jāiztiek ar 64 GB iebūvēto atmiņu.

    Kamera un skaņa

    Kā ekskluzīvu produktu padarīt vēl ekskluzīvāku? Pareizi, noslēdzot sadarbības līgumus ar citiem ekskluzīviem ražotājiem. Tieši tāpēc pie Signature Touch kameras izstrādes ir piesaistīta pasaulē labi zināmais fotoaprīkojuma ražotājs Hasselblad, kas lepojas ar to, ka tieši viņu kamera Apollo misijas ietvaros ir pabijusi uz Mēness. Uzreiz gan jāpiezīmē, ka telefona kameru nav veidojis pats Hasselblad, bet tikai sertificējis. Vertu Signature Touch izmanto 13 megapikseļu kameras sensoru, ko veidojis Sony (tāds pats kameras modulis ir iestrādāts arī Constellation telefonā).

    DSC01931

    Kāda ir ar šo telefonu uzņemto attēlu kvalitāte? Tā ir tīri laba, bet ne pārsteidzoša. Laba apgaismojuma apstākļos attēli sanāks kvalitatīvi, bet līdzko nonāksim ēnā, bildes vairs nebūs tik labas (lasi, paplūdušas un pablāvas). Šī kamera pavisam noteikti nevar spēkoties ar “parasto” flagmaņu kameru sniegumu. Bez tam kameras aplikācija kopumā man šķita diezgan lēnīga.

    2014-07-13 09.49.42

    Zemāk var apskatīt ar Vertu Signature Touch uzņemtos attēlus. Spied uz bildes, lai redzētu to pilnā izmērā.

    2014-07-14 09.55.55

    2014-07-14 09.58.35

    2014-07-14 10.00.07

    2014-07-14 10.01.34

    2014-07-14 10.02.46

    2014-07-14 08.20.26

    Pie ierīces stereo skaļruņu izstrādes savu roku pielicis dāņu skaņas aparatūras izstrādātājs Bang & Olufsen, kas slavens ar saviem premium klases audio produktiem. Sadarbībā ar Bang & Olufsen ir tapušas arī speciālas austiņas un skaļrunis ar Vertu dizainu. Jāsaka, ka telefons skan patiešām iespaidīgi skaļi un dzidri. Mēģināju skanējumu salīdzināt ar testa laikā pie rokas esošajiem Apple iPhone 5s, Nokia Lumia 930 un Huawei Ascend P7 un Vertu ierīce bija ar visskaļāko un dzidrāko skanējumu. Zvanu toņus speciāli Vertu ir ieskaņojis Londonas Simfoniskais orķestris un tie skan patiešām dievīgi. Vertu norāda, ka zvanu toņi ir pielāgoti katrai ierīcei, lai tiktu panākts pats labākais iespējamais skanējums. Skaļruņu izvietojums ir pavisam prātīgs un telefons netiks apklusināts pat ja tas tiks nolikts ar ekrānu uz leju. Lielisks darbs! Telefonā ir iekļautas arī Dolby Digital Plus tehnoloģijas – filmas un mūzika skanēs patiešām kvalitatīvi. Telefons ir aprīkots ar vairākiem mikrofoniem un aktīvo trokšņu slāpēšanas tehnoloģiju, kas nodrošina arī labu balss sakaru kvalitāti. Tātad sarunas būs skaidri sadzirdamas.

    DSC01950

    Programmatūra

    Šis viedtālrunis darbojas ar Android 4.4 (KitKat) versiju, kas ir pietiekami svaiga un Vertu to ir modificējis tikai pavisam nedaudz. Ir pārzīmēta sauja ikonu, pievienotas vairākas ekrāntapetes un mājas ekrānā izvietotas Vertu servisu ikonas, kā arī īpaši gaumīgs analogā pulksteņa logrīks. Tāpat bloķējot ierīces displeju, redzēsim smuku animāciju.

    2014-07-13 09.46.48 2014-07-13 09.49.22 2014-07-13 09.50.28

    2014-07-13 09.48.28 2014-07-13 09.48.51 2014-07-13 09.50.53

    Vai telefons darbojas naski? Teiksim tā, ierīce izmanto vienu no pašām jaudīgākajām šobrīd pieejamajām mobilo ierīču tehniskajām platformām un svaiga ir arī programmatūra (Android). Tomēr kopumā nākas atzīt, ka ne vienmēr telefons darbojas plūdeni un ik pa laikam būs novērojamas aizķeršanās un iebremzēšana. Tomēr es to negribētu uzvelt tikai uz Vertu pleciem, jo gandrīz visi Android viedtālruņi (ar ļoti retiem izņēmumiem Nexus sērijas ierīču paskatā) mēdz kaut kādā mērā iebremzēt. Arī tehniskie veiktspējas testi parāda, ka telefons veiktspējas ziņā ir līdzīgs pagājušās sezonas “parsatajiem” flagmaņiem. Tātad, telefons kopumā ir gana jaudīgs un spēs darbināt pilnīgi visas tam pieejamās aplikācijas, tomēr tas nav uzskatāms par pašu veiktspējīgāko ierīci. Un nav jau tā, ka plika jauda ir galvenais šādas klases telefonam.

    2014-07-14 05.42.09 2014-07-14 05.49.34 2014-07-14 05.54.38

    Vertu servisi

    Iegādājoties Vertu telefonu, mēs tiekam ne tikai pie krāšņa telefona un statusa priekšmeta, bet arī pie vairākiem noderīgiem servisiem no kuriem interesantākais noteikti ir konsjerža pakalpojums (šis serviss gan nav pieejams Constellation sērijas telefoniem). To var uzskatīt kā personālo asistentu, ko no sava telefona varam izsaukt 24 stundas diennaktī un 7 dienas nedēļā. Šis asistents var palīdzēt ar informācijas sniegšanu, ceļojumu biļešu rezervāciju, dāvanu izvēli radiem vai mīļotajiem, pasākumu un restorānu rezervāciju. Ja sniegsim tam mūsu maksājumu kartes datus, asistents mūsu vārdā varēs veikt arī pirkumus un pašiem vairs nebūs jādomā, piemēram, par dāvanu sagādāšanu saviem paziņām. Pamatā šo servisu cilvēki izmanto, lai ērti rezervētu avio biļetes un viesnīcas, bet principā Vertu centīsies izpildīt visas klienta vēlmes, ja vien tās būs legālas.

    Eksistē divi pakalpojuma līmeņi – “Dedicated” un “Ultimate”. Otrajā gadījumā Vertu noalgos atsevišķu cilvēku, kas strādās tikai un vienīgi ar tevi. Tādējādi jebkurā momentā varēsi sazināties ar savu Mašu vai Sašu. Cik šis prieks maksā? Pērkot Signature Touch, pirmajā gadā tas ir bezmaksas pakalpojums, taču pēc tam par šo prieku būs jāmaksā aptuveni 2 500 eiro gadā. “Ultimate” līmeņa serviss tiks pielāgots individuāli, bet vienkāršoti runājot var teikt, ka tā cena būs aptuveni divtik liela.

    Asistentam jautājumu var uzdot nosūtot e-pastu, uzsākot čata sesiju vai uzzvanot. Latviski tas diez vai sapratīs, jo pārstāvētas ir tikai vairākas izplatītākās valodas (angļu un krievu valodas saprot). Nolēmu izmēģināt servisu darbībā arī pats un uzprasīju manai asistentei Selīnai vai viņa var parekomendēt kādu lielisku mūzikas pasākumu Rīgā. Es cerēju, ka viņa atradīs todien notiekošo galveno koru mūzikas pasākumu.

    2014-07-13 09.45.22 2014-07-13 09.45.55 2014-07-13 09.27.56

    Un tik tiešām pāris stundu laikā viņa atrada informāciju par pasākumu, uzprasīja vai man kas tāds patiktu un atsūtīja e-pastu ar biļešu iegādes saiti. Ja es patiešām būtu gatavs apmeklēt šādu pasākumu, es varētu Selīnai palūgt, lai viņa man nopērk biļeti uz to un sagādā taksi. Fantastiski!

    vertu-signature-touch-4

    Asistenta serviss nav vienīgais, ko saviem bagātajiem klientiem piedāvā Vertu. Vertu Life informē par dažādiem ekskluzīviem restorāniem, viesnīcām un pasākumiem. Šajā pakalpojumā ir informācija par dažādiem privātiem klubiem un mūsu asistents mūs tur var piereģistrēt.

    2014-07-13 10.12.49 2014-07-13 09.41.50 2014-07-13 09.44.01

    Vertu Certainty rūpējas par mūsu saziņas drošību (Silent Circle serviss), piedāvā Kaspersky antivīrusu un iPass Open Mobile Wi-Fi pieeju bez maksas visā pasaulē. Ja kaut kas nelāgs atgadās ar pašu telefonu, var palūgt, lai Vertu speciālisti tam attālināti pieslēdzas un saved visu kārtībā.

    2014-07-13 09.44.24 2014-07-13 09.44.41 2014-07-13 09.51.57

    Secinājumi

    Vertu Signature Touch kopumā ir ļoti labs viedtālrunis. Tas ir pietiekami jaudīgs, aprīkots ar fantastiski skanošiem skaļruņiem, labu un izturīgu displeju. Ierīcei viss ir kārtībā ar savienojumiem (3G/4G, Bluetooth, WiFi, NFC un pat bezvadu lādēšanas iespēja) un 64 GB ir pietiekams iebūvētās atmiņas apjoms. Tomēr tehniskā puse šīs ierīces kontekstā man šķiet otršķirīga. Protams, labi, ka šis dārgais luksusa telefons beidzot ir vienā līmenī ar citiem “parastajiem” viedtālruņiem, tomēr ierīces “sāls” ir tās uzbūvē izmantotie materiāli, konsjerža serviss un ko nu liegties, statusa aspekts. Noteiktās aprindās visiem būs skaidrs kas tas ir par telefonu tāpat kā jautājumus neizrasa Bentley vai Ferrari automobiļi.

    Vai Vertu ir konkurenti? Principā, jā, ir. Piemēram, pulksteņu ražotājs TAG Heur ir radījis MERIDIIST luksusa telefonu sēriju un eksistē sauja uzņēmumu, kas luksusa korpusos iestrādā “parastos” viedtālruņus. Tomēr tas viss nav nopietni un visiem ir skaidrs, ka Vertu ir žanra klasika, ko vajadzīgie cilvēki atpazīs jau pa gabalu.

    Ja Constellation dizains bija “skaļāks”, tad jaunais Signature Touch izstaro mieru. Vai es sev gribētu šādu telefonu? Ja rocība ļautu, kāpēc ne? Es to necenstos visiem apkārtējiem iebāzt acīs, tomēr katru reizi tam pieskaroties varētu atgādināt sev, ka nu arī mans telefons ir premium klases ierīce.

    Atdevis atpakaļ testa telefonu (huh, kā akmens no sirds novēlās) braucu uz mājām un domāju, ka patiesībā gribētu pieredzēt premium “parasto” flagmaņviedtālruņu nišas izveidošanos, kas klientiem piedāvātu labākus korpusa materiālus (kaut vai patīkamus ādas korpusus), papildus servisus (tas pats bezmaksas WiFi vai attālinātais ražotāja tehniskais atbalsts). Manis pēc šādi telefoni varētu maksāt 1000 – 2000 eiro robežās. Šādus telefonus es gribētu salīdzināt ar Moleskine piezīmju blociņiem. Redz, parastu papīra blociņu var nopirkt jau pa dažiem eiro, taču nopērkot Moleskine piezīmju blociņu, uzreiz ir prieks par paveikto un skaidrs kāpēc tas maksā vairāk. Apbižoti nejustos arī parasto papīra blociņu lietotāji, jo arī viņi var rakstīt un Moleskine blociņu lietotāji viņus nekā neskar.

    P.S. Par telefona sarūpēšanu uz testu vēlos pateikt paldies Vertu Boutique (Elizabetes 69).

    Statusa priekšmets pašiem turīgākajiem, kas pie reizes ir arī labs viedtālrunis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    10
    Displejs
    9
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    9
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Imants Imants
    14.07.2014 15:13

    Labs apskats. Paldies, Kristap!

    14.07.2014 15:50

    Būtu jau, protams, gaidāms, ka šādas klases tālrunim būtu piesaistīti labāki interfeisa dizaineri, bet nē…

    davfreim
    14.07.2014 15:50

    Beidzot kaut kas labs atkal, paldies, prieks bija lasīt, vienmēr ir bijusi neliela interese par Vertu,,šis izskatās tīri ok, kādreiz liekas, ka Vertu bija krietni atpalikušāki tehnoloģiju ziņā, šodien normāls mūsdienīgs telefons priekš tiem, kam kabatas biezākas :)

    05.08.2014 19:05
    Reply to  davfreim

    Kādreiz Vertu tiešām bija diezgan draņķīgs tehnoloģiju ziņā, bet šis jau ir kaut kas. Smalkajām aprindām visnotaļ interesanta ierīce.

    Vērotājs
    14.07.2014 17:31

    Dizains izskatās aizgūts no Huawei u8500 , lai gan visticamāk tā ir sakritība…

    @eifelis
    14.07.2014 17:50

    Par displeju tiešām dod 9? :)
    Apraksts foršs… vienmēr ir gribējis kaut reizi rokā paturēt vertu telefonu.. kaut vecu un lētāko atrodamo… vienmēr ir šķitis, ka tajos telefonos mājo dvēsele.

    Eidis
    15.07.2014 01:22

    Nea! Šis ir labāks! Uzvelkams, kad negaidīti baterija nosēžas….. IMO ideāli

    http://www.engadget.com/gallery/ulysse-nardin-chairman-hybrid-smart-phone-unveiled-1/673201/#!slide=673206

    15.07.2014 11:05

    Stock Android ar dažām ikoniņām un melnu fonu. Apakšējā pogu josla nedaudz uzķūnēta.

    Reinis Ru
    23.07.2014 14:30

    Superīgs telefons! Dizains, materiāli un individuālais klientu apkalpošanas serviss liekas ļoti saistošs! Protams, ka man tas nav pa kabatai, taču vienalga liekas kā ļoti patīkams rīks vidē, kādai tas ir radīts.

    Stendec
    24.07.2014 16:50

    Baterija 7? Man jau liekas tuvu nullei.

    27.07.2014 00:56

    Dažiem viss, kas ir dārgs, automātiski skaitās labs.

    Reklāma
    Statusa priekšmets pašiem turīgākajiem, kas pie reizes ir arī labs viedtālrunis.Vertu Signature Touch apskats