Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft uzsāk restrukturizāciju, paziņo par 18 000 darbinieku atlaišanu

    Jaunākie raksti

    Šī gada sākumā par Microsoft vadītāju kļuva uzņēmuma veterāns Satja Nadella un redzam, ka kompānijas vadības grožus viņš ir pārņēmis ļoti sliktā laikā. Īsi pirms ikgadējās Globālās Microsoft Partneru konferences Satja Nadella saviem padotajiem izsūtīja e-pastu, kurā skaidroja Microsoft vīziju. Microsoft visupirms ir produktivitātes un platformu kompānija, kas darbojas mobilo un mākoņu tehnoloģiju pasaulē. Patiesībā šis e-pasts ir ļoti rekomendējama lasāmviela tiem, kas vēlas izprast kā turpmāk darbosies Microsoft un ko varēsim sagaidīt no šīs kompānijas.

    Kas ir Microsoft?
    Kas ir Microsoft?

    Šodien Satja Microsoft darbiniekiem izsūtīja vēl vienu e-pastu, kurā paziņoja par Microsoft vēsturē lielāko darbinieku atlaišanu. Lai restrukturizētu uzņēmumu, to nākamgad nāksies pamest 18 000 darbiniekiem. Tas ir aptuveni 14% no visa Microsoft darbinieku skaita. 12 500 darbinieki tiks atlaisti no Nokia iegādes procesā izveidotās Nokia Devices and Services nodaļas. Starp atlaistajiem darbiniekiem būs inženieri, tehnoloģiju profesionāļi un rūpnīcu darbinieki. Satja savā paziņojumā norāda, ka, lai arī daļai darbinieku būs jāpamet uzņēmums, daļai tiks nodrošināti citi pienākumi. Šis solis tiek sperts, lai optimizētu sadarbību starp dažādām Microsoft produktu un pakalpojumu grupām.

    Reklāma

    Paziņojumā arī tika norādīts uz Nokia X Android produktu sērijas nākotni. Tās mūžs tomēr būs bijis īss (pirms mēneša Microsoft prezentēja Nokia X2), jo Microsoft plāno Nokia X ierīču idejas iestrādāt Windows Phone darbinātajās Lumia sērijas ierīcēs. Tātad, vairs nekādas māžošanās ar Android!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    17.07.2014 16:50

    Nokia taču jau atlaida ap 25 000 darbinieku vēl pirms MS pārņemšanas, tagad vēl 12 500, diezgan spēcīgi..vai tik tas nebūs mazliet par daudz..?

    Alex
    17.07.2014 16:56

    Sviests notiek pat pasaules lielajās korporācijās – sen jau tās brauc cilvēkiem pāri. Varbū pat tieši lielās korporācijas visvairāk arī brauc pāri cilvēkiem. Darbinieki ir pēdējais, kas interesē korporāciju bosus. Pat ja korporācija strādā ar milzu peļņu, vienalga saimniekiem ir par maz.

    Kaspars
    17.07.2014 17:15
    Reply to  Alex

    Ja mēs skatāmies šo rakstu, tad runa iet galvenokārt tieši par Nokia (kā es sapratu) un Nokia nestrādā ar peļņu un kaut kas jau lietas labā ir jādara, tikai šķita, ka darbinieki jau būs atlaisti gana kuplā skaitā..

    Reklāma