Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo finanšu rezultātus: iPhone un Mac uz augšu, iPad un iPod – lejup

    Jaunākie raksti

    22. jūlijā Apple izziņoja aizvadītā, pēc Apple kalendāra, trešā, 2014. gada ceturkšņa finanšu rezultātus – pie 37,4 mljrd. USD apgrozījuma (šai pašā laikaposmā pirms gada – 35,3 mljrd.) Kupertīno kompānija nopelnījusi 7,7 mljrd. USD (Q313 tie bija 6,9 mljrd.).

    Rezultātus uz augšu cēluši 3 aktuālie iPhone modeļi (4S, 5C un 5S, kopā pārdoti 35,203 miljoni, pirms gada – 31,241 milj.) un Mac datori – pārdots 4,413 miljoni datoru (pirms gada – 3,754 milj.).

    Reklāma


    Savukārt, kopējo sniegumu uz leju pavilkuši sarukušie iPad pārdošanas rādītāji – Apple pārdevusi 13,3 miljonus planšetu, savukārt, iepriekšējajā gadā šai pašā laika periodā – 14,6 miljonus plāceņu.
    Tas, protams, ir devis auglīgu augsni sarunām visiem tiem, kam Apple tādu vai citādu iemeslu dēļ nepatīk, lai arī patiesībā tas nav nekas Tāds – vienkārši, cilvēki planšetes atjaunina retāk, nekā telefonus. Tā gadās.
    No saulainās puses, pasaulē šobrīd ir jau veseli 255 miljoni iPad, un Tims Kuks solīja gaišu nākotni ābolu plāceņiem – būtiski jauninājumi tuvā nākotnē, arī Apple un IBM sadarbība lielo korporāciju “planšetizācijā” pilnīgi noteikti nesīs augļus.
    Tad jau drīzāk jau izbrīna Mac, kurus uz kopējā industrijas sarūkošā datoru tirdzniecības apjoma fona izdevies pārdot pae 12,3% vairāk, nekā iepriekšējā gada trešajā finanšu ceturksnī. Taisnības labad jāpiebilst, ka Mac Aplle naudas upē pienes daudz mazāk, kā i-ierīces, tomēr tam ir būtiska loma kopējajā Apple ekosistēmā.
    Lieliskie iPhone pārdošanas rādītāji nepārsteidz, ņemot vērā Apple neseno ieiešanu Ķīnas milzīgajā tirgū. Lokāli un subjektīvi raugoties, es drīzāk gaidu rudeni ar iPhone 6, nekā maijā-jūnijā pērku telefonu ar “5” nosaukumā. Domāju, ka to pašu, tiesa, mazliet mazākā mērā, var attiecināt arī uz plāceņiem.

    iPod atskaņotāju lejupslīde nepārsteidz – mēs, galu galā, dzīvojam viedtelefonu laikmetā – ir laiks dzīvot, un laiks mirt.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    25.07.2014 13:24

    iPod viņi mierīgi varēja pārtraukt ražot, un netērēt lieki enerģiju. Brīnums ka kāds vēl pērk.

    Uldzha
    29.07.2014 14:18

    Njā, vienīgais ipod kuru vēl ir vērts ražot varētu būt kāds Shuffle – priekš sportistiem… Par plāceņiem gan nezinu, manuprāt, uz doto brīdi Air ir ļoti labs variants es negaidītu septembra jauno ražu.

    Reklāma