Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas IeM pavisam oficiāli interesē anonīmā tīkla TOR lietotāji

    Jaunākie raksti

    Lai arī ziņu nu jau var saukt par nedaudz novecojušu, tomēr nolēmu tai veltīt pāris rindkopas. Jāatvainojas Kristapam, ka nu šī vietne, iespējams, ASV spiegošanas sistēmās tiks uzskatīta par potenciālu teroristu pulcēšanās vietu, bet neko darīt – dzīve pierādījusi, ka tad, kad varbūt vajag paklusēt, man grūti turēt mēli aiz zobiem.

    Vakar kādā no Krievijas vietnēm parādījās komentārs par to, ka kādu laiku Krievijas IeM interneta vietnē atrodama informācija par iepirkuma procedūru ar nosaukumu “Pētījums par iespējām iegūt informāciju par anonīmā tīkla TOR lietotājiem un lietotāju izmantoto aparatūru”. Personiski mani šāda interese neizbrīna, tomēr ir interesanti lasīt, ka šāds projekts tiek izsludināts publiska iepirkuma formā.

    Reklāma

    Lai arī cilvēkam pienākas visdažādākās brīvības, tiesības utt., nav šaubu, ka mistiskā būtne ar nosaukumu “valsts” vienmēr centīsies kaut kādā veidā šīs brīvības apiet, mēģinot to pamatot visdažādākajā veidā: sak, nodrošinot vairākuma drošību, nav nekas traks, ja neievērosim mazākuma tiesības un tml.

    Sociālie tīkli, anonīmie forumi un tamlīdzīgas lietas vienmēr interesējušas un interesēs pie varas esošos. Arī mūsu pašu tiesībsargājošās iestādes aktīvi izmanto sociālos tīklus, jo tur ir atrodama (ja cilvēks ir reģistrējies, protams) aktuālākā informācija gan par ārējo izskatu, gan atrašanās vietu (ja cilvēkam patīk visādā veidā visur “iečekoties”), draugiem, paziņām un visu pārējo. Turklāt šī informācija pieejama tūlīt un bez visādiem tiesnešu lēmumiem. Šādu informāciju esmu guvis no sarunām ar Valsts policijas darbiniekiem.

    Kontekstā ar šo informāciju vienkārši vēlos lieku reizi lietotājus aicināt: domājiet, ko rakstiet Tīmeklī; domājiet, kādu informāciju par sevi publiskojat; domājiet, kur lieniet! Lai nesanāk tā, ka kaut kādas apstākļu sakritības dēļ nonāksiet kādas valsts specdienestu redzeslokā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    25.07.2014 09:36

    Hush now baby, baby don’t you cry

    Mama’s gonna make all of your

    Nightmares come true

    Mama’s gonna put all of her fears into you

    Mama’s gonna keep you right here

    Under her wing

    she won’t let you fly but she might let you sing

    Mama will keep baby cosy and warm

    25.07.2014 09:40

    ;) uzmanīgi ar šādiem tekstiem – bez latviskā tulkojuma vari krist citu komentētāju nežēlastībā :D lai gan nē – angliski laikam drīkst, tikai pret krievu valodu bija pretenzijas…

    Rūdolfs Putniņš
    25.07.2014 09:57

    Nū, šīs rindas tak ir klasika, ko jāsaprot jebkurā valodā! Un ko cilvēks dara IT-kopībā, ja nešprehen pa angliski?

    Bet vispār baigie smiekliņi tie krievi. Gan jau tagad vietējie h4x0ri un stouneri padomās divreiz pirms slēgsies Toram klāt. Ja nu iepirkums veiksmīgs?

    25.07.2014 10:19

    Burtiski tikko ienācās viens klips, kas ļoti uzskatāmi parāda (arī ne saistībā ar politiskajiem notikumiem), ka arī aktīviem komentētājiem Tīmeklī ir jāatbild par saviem vārdiem. Esmu no tiem cilvēkiem, kas piekrīt teicienam: “viena no lielākajām problēmām, ko radījis internets – cilvēki ir aizmirsuši, ka par sakāmo var norauties pa muti”… Nedomāju, ka kāds vēlētos nonākt līdzīgā situācijā… https://www.youtube.com/watch?v=ggdqI3RuxCc

    KKTK
    25.07.2014 11:50

    Nekādas atšķīrības starp tiem džekiņiem. Viens lecīgs savā ērtajā vidē komentāros, otrs lecīgs savā noziedznieku bāzē…

    25.07.2014 13:04
    Reply to  KKTK

    Pirmais ir gnīda. Dabūji iekšās, tad klusē nevis vēl lien atvainoties par kaut ko…

    Krotow
    25.07.2014 11:03

    Hax0riem un citiem šmugulētājiem no TOR-a noverotājiem Kremlī praktiski nekas nedraud. Protams, laiku pa laikam uztaisīs kādu paraugprāvu un viss. Īstais iemesls ir izķert politiskos pretiniekus un pārējos ar pastāvošo kārtību neapmierinātos. De fakto Krievija atgriezusies PSRS staļinisma laikmetā, tikai bez masu apcietināšanas un nošaušanām (tas vēl ir jautājums, ciki ilgi līdz tam).

    Latvis
    25.07.2014 11:57
    Reply to  Krotow

    Interesanti, kāpēc gan Krievija būtu atgriezusies PSRS staļinisma laikmetā?
    Tāpēc ka Krievijai ir spēcīgs līderis un ASV nekontrolē tās vairāk vai mazāk ,
    bet demokrātiski ievēlētās institūcijas un nenosaka,
    kā nesen Ukrainā – kam ieņemt galvenos amatus valstī un kam ne un netiek klāt pie tās resursiem? Un tāpēc rit propagandas karš.
    Krievija drīzāk ir tādā kā Turcijas un līdzīgu valstu demokrātijas izpratnes zonā.
    Nekas briesmīgs.

    Krotow
    25.07.2014 12:27
    Reply to  Latvis

    “Spēcīgais” līderis reāli netiek galā ar saviem padotajiem. Ko labi pierāda Ukrainas austrumos notiekošais. Ja tie viņam klausītu, nebūtu jāķeras pie NKVD metodēm, apšaujot tos, kuri mūk atpakaļ uz mātušku.

    JekabsJencs
    25.07.2014 17:52

    Es lietotāju Tor lai skatītos pāraides kas Latvijā nav piejams piemēram fox utt…

    Reklāma