Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC sadarbojas ar Bose, lai samazinātu nākamā flagmaņa izmērus

    Jaunākie raksti

    HTC One (M8) noteikti uzskatāms par viedtālruņu uzbūves kvalitātes paraugu, bet arī šo visu mīlēto modeli vajā viens milzu mīnuss – tas ir saņēmis pamatīgus BoomSound skaļruņus. Skaļruņi HTC One (M8) padara garu, tas ir garāks par dažu labu viedtālruni ar lielāku ekrānu. Tiek ziņots, ka HTC apzinās šo trūkumu un ir procesā, lai samazinātu nākotnes viedtālruņu izmērus.

    Pieņemot, ka nākamais flagmanis būs HTC One (M9), varam jau uzreiz prognozēt, ka tam būs Bose skaļruņi. Tiem ir jābūt fiziski mazākiem, bet efektīgākiem. HTC vēlas tuvoties LG G3 sniegumam ar super plānām ekrāna apmalēm un arī šeit uzlabojumi tiek gaidīti no Bose, lai nākotnes skaļruņi nestātos ceļā šim modernajam viedtālruņu parametram.

    Reklāma

    Man gan vienmēr ir milzīgs jautājums – vai vispār telefonā vajag stereo skaļruņus. Zvana signālam pietiek ar nelielu skaļrunīti, bet mūziku vari klausīties austiņās, Bluetooth skaļruņos vai pieslēgt viedtālruni mājas izklaides sistēmai ar vairākiem citiem vadu un bezvadu protokoliem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    K.K.
    07.08.2014 11:19

    Pilnībā piekrītu, ka nekādi super stereo skaļruņi telefonam nav vajadzīgi.
    Tā vietā (es gan nezinu cik tas tehniski būtu iespējams) būtu palielinājuši telefona bateriju kaut vai.
    Mans HTC One mini izvelk knapi vienu dienu.. Ja vēl ieslēdzu uz kādu stundu Endomondo, tad pusdienās jau jāliek lādēt – un tas viss ar Power Saver.

    GundarsBarons
    26.09.2014 23:53
    Reply to  K.K.

    Ar Sony Z1C esmu beidzot aizmirsis, ko nozīmē uztraukties par bateriju. Nav jau tā ka tur bezgalīgi, bet tieši nav tā stresa vai neīstajā brīdī baterija nebeigsies. GPS vispār vairāk ārā neslēdzu. 4.4 laikam viņš pats aiziet tādā kā sleep režīmā un pats startējas, kad vajag.

    Rūdolfs Putniņš
    07.08.2014 11:34

    Skaļrunim jābūt gana spēcīgam, lai pārkliegtu autobusa dzinēja skaņu!

    Bet tā – man mājās ir viens M8 un skaļruņi tiešām noder, ja to klausās rādžiņa vietā. Es gan nezinu, ko tur var izdarīt, lai tie aizņemtu mazāk vietu, jo zemo frekvenču (cik nu tās tur ir) atskaņošanai nepieciešams pamatīgs izstarotāja laukums.

    Uldzha
    07.08.2014 13:09

    Zemo frekvenču atskaņošanai vairāk no svara ir ne tik daudz skaļruņa laukums cik gājiens – vienvārdsakot ir svarīgs gaisa daudzums ko var iekustināt skaļrunis… attiecīgi samazinot skaļruņa diametru ir jāpalielina skaļruņa dziļums/gājiens…
    Būt vai nebūt Stereo skaļruņiem viedtālrunī?… manuprāt Stereo skaļruņi ir forša fīča, jaudīgi stereo skaļruņi vēl labāka… bet tas viennozīmīgi nav dealbraker… svarīgāk ir skaņas jauda… Savā laikā man ir bijušas vairākas Nokias ar Stereo skaļruņiem, tai skaitā 5800XM – un man patika šī fīča, lai arī neesmu baigais mūzikas klausītājs uz telefona skaļruņa, tomēr šad un tad gadās kad gribi kādam parādīt kādu video vai dziesmu, un tad ir forši ja tavs aparāts spēj nodrošināt pēc iespējas labāku skanējumu…

    Rūdolfs Putniņš
    07.08.2014 14:07
    Reply to  Uldzha

    Kā jau pats teici – izstarotāja laukums un gājiens ir vienlīdz nozīmīgi gaisa tilpuma izkustināšanai. Nav jau arī tā pagale gana bieza, lai tur baigos vūferus liktu iekšā.

    Uldzha
    07.08.2014 13:16

    Īstenībā jau tie skaļruņu caurumi varētu palikt tikpat lieli cik tie ir tagad, bet to melno displeja malu varētu likvidēt (skat. bildi rauksta augšā) – tādā veidā varētu daudz pamatīgāk palielināt ekrānu nepalielinot korpusu… Kāda problēma būtu uztaisīt ekrānu pa visu stikloto daļu?

    Mikus Āriņš
    07.08.2014 13:37

    Vajag! Protams, varbūt pienesums nav ļoti liels, bet patīkams. Vismaz pieredze ar M7 man liek tā domāt. Lai arī reti, bet telefonsarunas skaļajā režīmā, ir kvalitatīvākas, nekā ar jebkuru no citiem telefoniem ko esmu lietojis (ok, šeit nevaru salīdzināt ar citiem šā brīža flagmaņiem). Kā arī zvana atskaņošana arī ir labāka nekā tā gada Galaxy vai iPhone. Ja nu sanāk paskatīties kādu video bez austiņām, tad arī skaņas uztvere ir daudz labāka, nekā kādam no telefoniem ar vienu skaļruni kaut kur aizmugurē. Vai bez tā var – protams. Galu galā, kā vispār kāds ir iedomājies telefonā iebāzt fotokameru vai internetu? Priekš kam? ;)

    Artis Abols
    07.08.2014 14:54
    Reply to  Mikus Āriņš

    Tiesa par labu skaņu sarunas laikā skaļajā brīvroku režīmā, bet tam mums nevajag stereo, pietiek ar mono.

    Mikus Āriņš
    07.08.2014 17:23
    Reply to  Artis Abols

    Tiesa! Vienīgi, imho, lai nodrošinātu tādu pašu skaņas līmeni (skaļumu/kvalitāti) vajadzētu vienu lielāku skaļruni (iespējama asimetrija dizainā?). Bet kopumā jau jā – liela nepieciešamība pēc stereo skaļruņa nav, bet man tomēr subjektīvi šāda aparāta lietošana šķiet patīkamāka.
    Interesanti, a kad kāds telefonos ieviesīs dalīto frekvenču skaļruņus? ;)

    07.08.2014 17:26

    He he, atcerējos, ka HTC One ir pat radīta speciāla “taure” http://krizdabz.lv/2013/11/4000-ls-verta-taure-htc-one-viedtalrunim/

    Kriistaaps
    07.08.2014 23:05

    Ar savu super mazo mono bļausteklīti var’i šaut dillēs! Šāda domāšana ir totāls 90to gadu marasms, kad pastāvēja mobīlais telefons a.k.a ‘klucis’ kabatā ar zvanīšanas funkciju un 20 toņu monofonijām nevis viedtālrunis!
    Viedtālrunim IR jabūt aprīkotam ar normāliem stereo skaļrunīšiem, sākot lai varētu dzirdēt, kad tev zvana lielpilsētas skaļajā kņadā, kādam mājās parādīt filmu treileri un to dzirdēt paralēli TV fonam un beidzot lai mašīnā varētu dzirdēt navigācijas balsi, ko saka. Mono skaļrunis nu nespēj izdvest to vajadzīgo dB līmeni un tad nākas griezt nost TV skaņu lai dzirdētu treileri on the fly, nākas nokavēt zvanus un tad klausīties pārmetumus – kur esi telefonu iebāzis? u.t.t.

    Protams urlēnu izgājieni, ka uz šiem skaļrunīšiem uzgriež savus mega hītus un klausās pa visu pagastu ar nav tas labākais, bet hei! MĒS PAŠI veidojam sabiedrību apkārt. Šiem visiem tirliņiem parasti bļauju virsū lai klausās savus sūūū uz ausīm vai ja vēlas ej uz savu īpašumu aiztaisi durvis ciet un klausies, jo publiskajā telpā nav jākrutojas visā skaļumā ar ‘grāvējiem’ kurus nokačā pirātiski, un ja pēc mutiskā nesaprot tad nav žēl arī reāli uzsist pa pieri vai preferēti pa rokām lai tad viedtālrunis šķist pret zemi….

    davfreim
    10.08.2014 21:32

    Telefona tumbiņas man galīgi neliekas svarīgas, klausos mūziku – austiņas vai zilāzoba tumbiņa, brīvroku režīms – braucot mašīnas tumbiņas, skrienot austiņas.

    Neredzu jēgu telefona tumbiņām, jo es praktiskit ādas nelietoju, tikai skan viņas kad kāds zvana.

    Reklāma