Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft laiž klajā Windows OS iepazīšanās versiju, kura paredzēta lietu internetam

    Jaunākie raksti

    Lietu internets (Internet of Things) visā pasaulē uzņem apgriezienus, un lielās kompānijas arvien uzmanīgāk sāk skatīties šajā virzienā. Ir jau ledusskapji un veļas mašīnas, kuras pieslēgtas internetam, un ir arī dažādas mīkstās mantiņas bērniem, kuras kontrolējas ar planšetdatora palīdzību, u.c. brīnumi.

    Ņemot vērā faktu, ka Google ar savu Android jau cītīgi cenšas ielauzties šajā laukā, un to var atrast gan veļas mašīnās gan sazin kur vēl, bija tikai loģiski tas, ka arī Microsoft spers savu atbildes soli. Tagad parādījusies specializēta Windows OS versija, kura paredzēta tieši lietu internetam.

    Reklāma

    Nesen Microsoft sāka attīstīt Windows Developer Program for IoT programmu, kā arī daļai tās dalībnieku izdalīja Intel minidatorus Intel Galileo. Minidators Galileo, kas būtībā ir mātes plate, paredzēts kā savietojams ar Arduino platformu, un tam ir Intel Quark SoC vienkodola procesors (400 MHz), 10/100 Ethernet, PCI Express, JTAG un USB pieslēgvieta, SD atmiņas kartes ielādes vieta un RS-232 pieslēgums.
    sm.intel-galileo-gen1_story.600
    Šobrīd Microsoft sāk piedāvāt nekomerciālu Windows 8.1 versiju kura pieejama visiem Galileo lietotājiem. Tas tiek darīts ar domu, ka izstrādātāji varēs novērtēt šo produktu, sniegt Microsoft savas atsauksmes, idejas un vienlaikus izstrādāt jaunus produktus uz Windows 8.1 bāzes.

    Pagaidām gan šī OS atbalsta darbu tikai ar pirmās paaudzes Intel Galileo mikrodatoriem, bet jau tuvākajā laikā to varēs izmantot arī šomēnes klajā nākušajos otrās paaudzes GalileoGen 2 datoros.

    AvotsPCWorld
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Loks
    22.08.2014 00:43

    Stipri apšaubu windows iespēju gūt kaut cik jēdzīgus panākumus embedded lietās…

    Reklāma