Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Gear S – Tizen viedpulkstenis ar 3G un balss zvanu iespēju (papildināts)

    Jaunākie raksti

    Samsung vēl pirms IFA 2014 atklājis visu informāciju par Gear S viedpulksteni. Šis viedpulkstenis ir kaut kas iepriekš neredzēts un Google par to noteikti nav sajūsmā, jo Samsung Gear S saņēmis Tizen operētājsistēmu un no viedtālruņa neatkarīgu 3G datu savienojumu.

    Jau kopš Galaxy Gear laikiem tika baumots par viedpulksteni, kas būtu pašpietiekams un tā apkalpošanai nevajadzēs viedtālruni. Tiek norādīts, ka Gear S, visticamāk, nozīmē Gear Solo. Gear S var pats saņemt un sūtīt ziņas, tam ir QWERTY ekrāna klaviatūra, kā arī balss zvanu iespējas. Bluetooth savienojums nodrošinās datu sinhronizāciju starp viedtālruni un Gear S.

    Reklāma

    Samsung Gear S_Blue Black_3

    Gear S tehniskā specifikācija nepiedāvā neko neredzētu. Samsung Gear S aprīkots ar 1.0 GHz divu kodolu procesoru, 512 MB RAM un 4 GB iekšējo atmiņu. Arī akumulators ir niecīgi 300 mAh, kas 3G tīklā varētu neturēt pat diennakti. Samsung gan sola vismaz divu diennakšu radību ar vienu uzlādi.

    Ekrāna ziņā Gear S ir paaudzies un saņēmis veselas divas collas, 360 x 480 izšķirtspēju, Super AMOLED tehnoloģiju, kā arī ekrāns ir liektas formas.

    Samsung Gear S_Blue Black_4 Samsung Gear S_Pure White_1

    Papildināts (28.08.2014) ar pieejamības informāciju Latvijā un oficiālo preses relīzi

    Latvijas tirgū Samsung Gear S un Gear Circle ierīces ierobežotā skaitā nonāks šī gada oktobra vidū. Gear S mazumtirdzniecības cena būs aptuveni 400 eiro, savukārt Gear Circle cena – 130 eiro. Abi jaunumi būs pieejami pie mobilo sakaru operatoriem un lielākajos elektronikas veikalos.

    [expand title=”Oficiālā preses relīze”]

    Samsung Electronics Baltics šodien Baltijas valstīs prezentējis Samsung Gear S – izliektas formas viedpulksteni, kas darbojas ar SIM karti un autonomi nodrošina telefona funkcionalitāti. Jaunais Samsung Gear S piedāvā 3G datu savienojumu un dažādas ikdienā lieti noderīgas viedās funkcijas.

    „Mēs esam gandarīti par Samsung Gear S pievienošanos mūsu ierīču klāstam – tā ir pirmā Samsung viedā valkājamā ierīce ar 3G savienojuma atbalstu Baltijas valstīs. Gear S viedpulkstenis ļauj mums dzīvot no viedtālruņa neatkarīgu dzīvi, nodrošinot ar pilnvērtīgām saziņas iespējām,” stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

    Jaunais Samsung Gear S viedpulkstenis ir apveltīts ar elegantu izliektas formas Super AMOLED ekrānu un elastīgu siksniņu, tāpēc uz plaukstas locītavas tas būs īpaši ērts. Līdz ar 3G datu savienojumu Samsung Gear S piedāvā viedpulksteņu kategorijā pavisam jaunas funkcijas, nodrošinot lietotājam plašākas un ērtākas iespējas ikdienā.

    Modernākais izliektas formas Super AMOLED ekrāns

    Samsung Gear S ir aprīkots ar izliektas formas 2 collu Super AMOLED ekrānu, kas nodrošina izcili piesātinātu attēla kvalitāti un ērtu lietotājsaskarni. Pateicoties dialoga skata funkcijai un blīvākam teksta fontam, lietotājs ar vienu acu skatienu var veikli izlasīt gan īsziņas, e-pastus, gan arī dažādus paziņojumus un atgādinājumus. Samsung Gear S elegantais, izliektais korpuss ar elastīgo siksniņu ērti pieguļ plaukstas locītavai, savukārt pielāgojamais lietotājsaskarnes dizains un maināmās pulksteņa siksniņas ļauj lietotājiem pieskaņot ierīci savai gaumei un stilam.

    Plašas savienojumu iespējas

    Samsung Gear S ir aprīkots ar 3G, Bluetooth un arī WiFi savienojumu atbalstu, nodrošinot lietotāju ar pastāvīgi pieejamu informāciju no sociālajiem tīkliem, kalendāra un aplikācijām, pat neesot sava viedtālruņa tuvumā. Viedpulkstenis ļauj nekavējoties atbildēt uz ienākušiem ziņojumiem, izmantojot ekrāna tastatūru vai arī uzlaboto S Voice funkciju. Visbeidzot ar Samsung Gear S var pilnvērtīgi veikt un saņemt arī telefona zvanus, kā arī saņemt no viedtālruņa pārsūtītos tālruņa zvanus.

    Samsung Gear S lietotājiem nodrošina ērtu savienojuma veida maiņu, ļaujot viegli pārslēgties no 3G uz Bluetooth savienojumu vai atpakaļ, un automātiski veic arī informācijas sinhronizāciju brīdī, kad viedpulkstenis ir pievienots viedtālrunim.

    Papildu funkcijas un aplikācijas

    Ar sīkrīkiem un kombinētiem paziņojumu logiem Samsung Gear S nodrošina vieglu piekļuvi visai aktuālākajai informācijai. Vērtīgo funkciju klāstā ietilpst arī soli-pa-solim gājēju navigācija, ko nodrošina HERE aplikācija, vienmēr aktuālākās ziņas un informācija no The Financial Times veidotās “fastFT” aplikācijas, modernais e-lasīšanas rīks no Spritz, kā arī iespējas nekavējoties reaģēt uz sociālo tīklu paziņojumiem Facebook vidē. Viss šo aplikāciju kopums ļauj lietotājam būt kustībā, vienmēr būt sasniedzamam un saņemt jaunāko informāciju.

    Samsung Gear S ir arī lielisks veselības un fitnesa palīgs, jo tajā ir iekļauti dažādi sensori, GPS signāla uztvērējs, kā arī S Health aplikācija. Papildu tam Nike+ Running aplikācija ļauj lietotājam fiksēt savu skrējienu datus un pilnvērtīgi koncentrēties treniņu procesam bez viedtālruņa klātbūtnes.

    Otra šodien prezentētā valkājamā ierīce ir jaunās Samsung Gear Circle austiņas, kas caur Bluetooth savienojumu ar viedtālruni lietotājiem ļauj saņemt telefona zvanus, klausīties mūziku un izpildīt balss komandas. Austiņas ir aprīkotas ar magnētisku saslēgu, kas ļauj tās ērti uzkarināt kaklā brīdī, kad netiek izmantotas. Savukārt vibrosignāla funkcija vēstīs par ienākošu telefona zvanu vai paziņojumiem.

    [/expand]

    AvotsSamsung
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Broks
    28.08.2014 11:31

    Domāju, ka viedie pulksteņi ir ienākuši nedaudz pirms sava laika. Nevis funkcionalitātes ziņā, bet tieši baterijas nepietiekamības ziņā. Priekš kam man būtu vajadzīgs pulkstenis, kurš darba režīmā darbojas tikai kādas 4-8h, kas normālam cilvēkam ir tikai puse darbadienas. Var jau saslēgt visādus energotaupības režīmus, bet kāda jēga tad ir pirkt viedo pulksteni, kurš kalpo kā parasts rokaspulkstenis

    Krotow
    28.08.2014 12:10
    Reply to  Kristaps Broks

    Par ko arī stāsts. Pulkstenim tiešais pienākums ir rādīt laiku un pārējie zvaniņi un bumbiņas patiesībā ir mazsvarīgi. Kamēr šie aparāti bez uzlādes caurmēra “lietošanas” režīmā neturēs vismaz mēnesi, lielas jēgas no tiem nebūs.

    Raivis Rasnačs
    28.08.2014 11:53

    Vēl viens viedais pulkstenis bez Wear OS? Vai nav jau gana?

    P.
    28.08.2014 12:23

    Izjūtas dalītas.

    Līdz šim redzētie viedtālruņi atstāja iespaidu, ka tās ir tikai spēļmantiņas hipsteriem, citādi pilnīgi nefunkcionāla iekārta. Likās, ka ražotāji rada iekārtu, paši nezinot vai un kāds tai būs pielietojums.

    Šeit, savukārt, parādās zvanīšanas funkcija. Tīri teorētiski tagad kāds hipsteris var atteikties no mobilā un lietot tikai pulksteni. Sazvanāms ir, īsziņām un meiliem piekļūt var, pulksteni arī rāda.

    28.08.2014 20:40

    Tizen šmizen… Tas to ierīci arī noraks, jo nevarēs uzinstalēt sev vēlamās aplikācijas. Es, piemēram, izmantoju Endomondo, nevis Gear S iemocīto Nike Run vai kā nu tur viņu sauca. Es taču nemainīšu iecienītākās aplikācijas pret alternatīvām tikai tāpēc vien ka ierīce N tās neatbalsta. Es meklēšu ierīces, kas atbalsta attiecīgās aplikācijas. Sekojoši- Gear S (tāpat kā Gear Fit) manu piķi nedabūs, lai arī kā man vizuāli tās patīk.

    Interesanti, Samsung vispār kaut kādus potenciālo pircēju pētījumus veic vai arī vienkārši rullē kā tāds ceļ rullis un domā, ka viņi veido tirgu, nevis patērētāji? Ar savu ne ar ko nesavietojamo S Health viņi man jau konkrēti sāk krist uz nerviem. Gandrīz vai sāku domāt par brenda lojalitātes laušanu.

    Reklāma