Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai Lattelecom mākoņservisam eDati ir izredzes konkurēt ar Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive un Apple iCloud?

    Jaunākie raksti

    Dažāda paskata, formas un pielietojuma mākoņservisi šobrīd ir modes lieta un tos uzņēmumi veido gan savām, gan biznesa vajadzībām. Pirms pāris mēnešiem Kursors.lv tika publicēta aptauja, kuras mērķis bija noskaidrot kāds datu uzglabāšanas mākoņserviss ir populārākais portāla lasītāju vidū. Ar lielu atrāvienu no otrās vietas par līderi ir kļuvis Dropbox, kas nupat ir ieviesis vairākas noderīgas funkcijas un būtiski samazinājis pakalpojuma cenu. Par otru populārāko datu uzglabāšanas servisu Kursors.lv lasītāji atzinuši Microsoft OneDrive, kas arī aktīvi attīsta savu pakalpojumu un padara to lētāku. Trešajā vietā, kā jau sagaidāms, ierindojas Google Drive, kas arī šogad ir jūtami samazinājis cenu par diska vietu mākonī. Pavisam mazs skaits aptaujas dalībnieku aktīvi izmanto citus mākoņservisus.

    Raksta komentāros man tika norādīts, ka eksistē arī Lattelecom nodrošinātais eDati.lv datu uzglabāšanas mākoņserviss. Tas nav jauns pakalpojums un biznesa klientiem tiek piedāvāts jau vismaz gadu. Sarunā ar Lattelecom noskaidroju, ka pakalpojumu lieto jau vairāki tūkstoši uzņēmumu, pašvaldību un privāto lietotāju, lai savus datus droši uzglabātu un padarītu pieejamus no dažādām ierīcēm. Kas tad ir mainījies?

    Reklāma

    Tuvākajā laikā par eDati.lv dzirdēsim daudz un dikti, jo pakalpojums no šī gada jūlija tiek piedāvāts arī privātpersonām un tādējādi tiešā veidā konkurē ar tādiem šīs jomas milžiem kā Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive un Apple iCloud (šis būs konkurents jau šoruden, kad tiks prezentēts jaunākās iOS un OS X versijas).

    Ko tad eDati.lv piedāvā? Saprotams, datiem varam piekļūt caur pakalpojuma tīmekļa lapu (zemāk ekrānšāviņš), kas, manuprāt, dizaina ziņā ir ieķērusies aptuveni 5 gadu vecā pagātnē. Lattelecom ir radījis arī mobilās aplikācijas (iOS un Android), kas ļaus piekļūt datiem no jebkuras vietas pasaulē, kur vien ir internets. Ir radītas veselas divas dažādas programmas datoriem (Windows un Mac OS X). Viena nosaukta par Backup, jeb datu rezerves kopiju veidošanas programmu un otra vienkārši par Sync, jeb datu sinhronizācijas programma.

    Lattelecom eDati mākoņserviss
    Lattelecom eDati mākoņserviss

    edati1 edati2 edati3

    Cik tas maksā? Bez maksas visi lietotāji tiek pie 10 GB diska vietas, kas vairumam klientu noteikti kādam laikam būs pilnībā pietiekami. Pēc tam jau sākas maksas pakalpojums: 100 GB par 5.90 eiro un 500 GB par 11.90 eiro mēnesī. Abiem maksas plāniem par papildus 2 eiro mēnesī var saņemt papildus 50 GB un 5 konta apakšlietotājus.

    2014-09-03_1324
    eDati datu uzglabāšanas mākoņpakalpojuma cenas

    Salīdzinājumam, Dropbox bez maksas piedāvā smieklīgus 2 GB. Ja esam gatavi katru mēnesi maksāt 9.99 eiro, tiksim pie 1 TB vietas un papildus iespējām. Google Drive bez maksas dod 15 GB un maksas plāni maksā sākot no 1.99 ASV dolāriem par 100 GB, 9.99 dolāriem par 1 TB mēnesī (eksistē arī 10 TB, 20 TB un 30 TB datu plāni, kas maksā attiecīgi 99.99, 199.99 un 299.99 dolārus mēnesī). Microsoft OneDrive bez maksas piedāvā 15 GB un bez maksas var iegūt vēl 8 GB. Papildus 100 GB maksās 1.99 eiro un 200 GB – 3.99 eiro mēnesī. Kā jau varējām paredzēt iepriekš, eDati piedāvājums ir klaji nekonkurētspējīgs.

    Tātad, kas mums tiek piedāvāts? Cenu ziņā ne pārāk pievilcīgs pakalpojums, ne pārāk gaumīgs dizains un bažas par pakalpojuma drošību, kā arī tā attīstības iespējām. Es sevī tā arī nespēju rast sajūtu, ka Lattelecom spēs ieguldīt tik daudz resursu, lai eDati spētu konkurēt ar pārējiem lielajiem milžiem drošības, uzticamības un produkta attīstības plānu ziņā. Nu, neticu! Un šāda tipa datu glabātuves ir attiecības uz ilgu laiku. Es ļoti negribētu domāt kā pārkopēt tos simtus gigabaitu uz citu servisu, kad pēc gadiem 2-5 Lattelecom tomēr izdomās, ka šī avantūra tikai nes zaudējumus.

    Lai nav tā, ka šajā rakstā paustā informācija ir vienos vārtos, tad palūdzu Lattelecom uzskaitīt būtiskākos argumentus kāpēc cilvēkiem būtu vērts izvēlēties eDati nevis kādu no populārajiem datu uzglabāšanas servisiem.

    Būtiskākās eDati priekšrocības:  

    • eDati ir produkts, kas atrodas Latvijā, līdz ar to konsultācijas un tehniskais atbalsts ir ērti pieejams saprotamā valodā – latviešu un krievu, kā arī angļu. Tam papildus, pakalpojuma lietotāji var piedalīties produkta attīstībā, iesniedzot savas atsauksmes – pieprasītākās izmaiņas plānots arīdzan īstenot.
    • eDati nodrošina ne vien iOS un Android aplikāciju instalēšanu, bet arī aplikāciju datoram – šī funkcionalitāte ļauj lietotājam norādīt, kurām mapēm saglabāt failu kopijas. Sinhronizācija notiek automātiski; ja kādi no failiem tiek dzēsti datorā vai telefonā, to kopijas joprojām saglabājas uz servera un ir pieejami lietotājam. Būtiski, ka uzglabājami ir ne vien foto un video, bet arī pārējie faili. Aplikācijas ir pieejamas arī latviešu valodā, ja operētājsistēma latviešu valodu atbalsta un tā ir uzstādīta.
    • Jebkuram eDati lietotājam, tostarp bezmaksas plāna lietotājam, ir pieejama pilna pakalpojuma funkcionalitāte ar atšķirību uzglabājamo datu apjomā. Tostarp, albumu veidošanas iespēja un failu koplietošana ar citiem, tos papildus aizsargājot ar paroli. Piemēram, Dropbox papildus paroli ļauj veidot tikai maksas pakalpojuma lietotājiem
    • Biznesa un privātajiem lietotājiem pakalpojuma un cenu piedāvājums ir vienāds

    eDati piedāvā augsta līmeņa pakalpojumu, kam pieejamas sekojošas iespējas:

    • eDati lietotājiem ir pieejami 10 GB bezmaksas lietošanai neierobežotu laiku.
    • Ērta galeriju izveide un pārsūtīšana draugiem.
    • Drag-and-drop funkcija, kas sevī ietver arī vairāku failu augšupielādes funkciju.
    • Web dav interfeisa atbalsts
    • Audio un video failu straumēšanas iespēja no vietnes atbalstītajiem formātiem
    • iOS un Android aplikācijas nodrošina ērtu lietošanu uz telefoniem, integrēts back-up.
    • Datu rezerves kopiju veidošana uz vairākiem datoriem (neierobežots skaits datoru). Tādējādi  arī ģimenes locekļu datorus no var pasargāt no datu pazaudēšanas.
    • Maksas lietotājiem tiek piedāvātas sekojošas iespējas – apakšlietotāju veidošana un administrēšana, tiesību deleģēšana atsevišķām mapēm citiem lietotājiem.

    Apsveicami, ka Latvijā tiek izstrādāti šādi tehnoloģiju produkti un paredzu, ka zināmu skaitu lietotāju ar to Lattelecom spēs uzrunāt. 10 GB starta slieksnis ir pietiekami labs apjoms, lai cilvēkiem būtu vieta, kur saglabāt dokumentus un sauju bilžu. Ja prasības pēc diska vietas ir lielākas, tad es diemžēl nevaru eDati nosaukt par izdevīgāko piedāvājumu nedz iespēju, nedz finansiālā ziņā. Es uzskatu, ka eDati ir iesaistījies cīņā ar pretiniekiem, kurus tam nekad nebūs pa spēkam ne tikai uzveikt, bet pat nonākt vismaz vienādās pozīcijās. Gluži vienkārši Latvija ir pārāk maza.

    Vēlos izvērst diskusiju par šo tēmu, lai noskaidrotu vai tu būtu gatavs/a lietot eDati.lv. Ja atbilde ir apstiprinoša, tad kādi būtu galvenie argumenti kāpēc izvēlēties objektīvi neizdevīgāku piedāvājumu? Viens varētu būt datu pārraides ātrums, jo vismaz saviem klientiem Lattelecom varēs piedāvāt krietni ātrāku datu pārraidi nekā uz svešzemju pakalpojumiem. Atbalsts? Neesmu informēts par eDati klientu atbalsta centra kapacitāti, taču vienmēr ir ērtāk, ja atbalsts tiek nodrošināts dzimtajā valodā. Kas vēl?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    56 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rukicc
    03.09.2014 15:47

    Īpaši smieklīgi ir kad viņi reklamē savus mākoņpakalpojumus ADSL lietotājiem kam augšupielādes ātrums ir smieklīgs. Kur kārtīgu backup 24h laikā nemaz nevar paspēt izkopēt uz ārpusi līdz viņu servisam.

    Andrejs Veitners
    04.09.2014 10:05
    Reply to  Rukicc

    Tieši DSL lietotājiem būtu aktuāli, ja viņiem ar šo lēno upload savi faili nebūtu jāsūta pāri okeānam, bet gan tepat, lokālajā tīklā, kas būs krietni ātrāk.

    Rukicc
    04.09.2014 15:44

    Kādā vēl lokālajā tīklā….. Augšupielādes ātrums ADSL tipiskajam pieslēgumam nelielos birojos ir sākot no 256 kb/s un nepārsniedz 1 Mbit/s. Tev LTC iekšpusē protams ir sinhrons interneta pielsēgums ar ātrumu 1GBs un tev nav saprotami ADSL pielsēguma augšupielādes ātruma ietekme uz mākoņpakalpojumu lietošanu.

    Andrejs Veitners
    04.09.2014 16:28
    Reply to  Rukicc

    Es sēžu mājās pie DSL un zinu, kā atšķiras video augšuplādēšana uz Dropbox un Failiem.lv. Par to runa.

    Marcis Buhholcs
    08.09.2014 17:35

    Kādā veidā LTC ADSLam tipiskais ~800Kbps upstreams iespaido to, kādā ātrumā dati ceļo tālāk no DSLAMa? šaurā vieta kā reiz ir DSL līnija. Pie tam, dēļ DSL fizikas, intensīvs apstrīms nogalina downstreamu arī. Internets paliek nelietojams kamēr, teiksim viens smārts nebūs pabeidzis savu 200+ fotogrāfiju uploadu mākonī.
    Tur neko nevar padarīt, ADSL ir asimetrisks.

    Mārtiņš V
    03.09.2014 15:56

    Man šķiet, ka šiem mākoņservisiem jāspēj pirmkārt konkurēt ar fizisku datu nesēju cenām(lielapjoma ziņā)!!!

    Andis
    03.09.2014 16:06

    Kas ir http://www.storegate.com/? eDati ir tikai lokalizēts produkts?

    Niklass
    03.09.2014 16:09
    Reply to  Andis

    Kāds sakars Storegate ar Lattelecom Edatiem?!

    Andis
    03.09.2014 16:24
    Reply to  Niklass

    Paskaties zem failu pārlūka kopīraitu: © 2004-2014 Storegate AB. Visas tiesības paturētas

    Valdis
    03.09.2014 16:30
    Reply to  Andis

    Tā ir vnk platforma.

    http://www.storegatesolutions.com/

    Andis
    03.09.2014 16:36
    Reply to  Valdis

    Tad jau rakstā viss nav taisnība – Lattelecom nevis izveidojis programmas mobilajiem un citiem OSiem, bet tikai licencējis. Attiecīgi arī pārmetumi par dizainu un arī bažām par drošību nav jāadresē Lattelecomam.

    03.09.2014 22:38
    Reply to  Andis

    To, ka risinājums nav pašu veidots, es nebiju pamanījis, tāpēc paldies par norādi. Tagad būsim zināt. Tomēr mani kā patērētāju maz interesē kas un ko ir licencējis vai nopircis, man ir svarīgs dizains, ko grasos lietot ikdienā. No šāda skatu punkta raugoties, Lattelecom ir atbildīgi par to kā izskatās viņu sarūpētais pakalpojums.

    Andrejs Veitners
    04.09.2014 10:10

    Dropbox web vide izskatās tieši tikpat balta un plika. Ok, var piekrist, ka dizainiski būtu foršāk, ja kaut kādus čekboksus aizvēsturiskus vai mistiskas mini podziņas aizvāktu, tās ieliekot menu vai zem peles pogas izvēlnēs, bet tas viss ir risināms un labojams. Ne jau dizaina dēļ tu izvēlies/neizvēlies backup servisu – skaidri redzams, ka tavā gadījumā noteicošā ir cena.

    lasītājs
    03.09.2014 16:32

    Pēc kāda laika būs kā ar apollo mailu – par to arī izdomāja iekasēt naudiņas!

    re-mix
    04.09.2014 09:33
    Reply to  lasītājs

    Tieši tā! LT reputācija ir sabojāta uz visiem laikiem.

    Andrejs Veitners
    04.09.2014 10:41
    Reply to  lasītājs

    Epasts bija bezmaksas, eDati.lv jau no sākta gala ir arī maksas versija.

    Marcis Buhholcs
    08.09.2014 17:30

    BIJA. Nevis IR. no 1. augusta – ja nemaksā LTC 1.50EUR mēnesī – atvadies no sava @apollo.lv uz visiem laikiem.

    Mārtiņš Stankevičs
    03.09.2014 16:54

    Teikšu, kā ir… man svarīgākais ir funkcionalitāte! Noteikti viena no funkcijām, bez kuras nekādi nebūtu labi ir foto automātiskā augšupielāde servisā. To lieliski nodrošina Dropbox, kaut kā klibaini, vismaz kad testēju to nodrošina arī Onedrive un Google vien ar Google+ servisu, kas nav ērtākais.
    Desktop aplikācijai jābūt uz Win un Mac vides. Jāatbalsta proxy, kaut vai vsimaz manuāla ievade.

    Tad nākamais noteikti ir apjoms. Pēc iespe’jas vairāk bez maksas vai kādām nelielām darbībām okei… Ja ir pa kapeikām lielāks apjoms- izcili.

    Vecais beņķis
    03.09.2014 17:52

    Pasaule jūk prātā. Viss, kas agrāk skaitījās slikti, sazombētajās galvās tagad ir kļuvis par normu. Dažu gigabaitu dēļ cilvēki gatavi uzglabāt visu pēc kārtas pie trešajām personām, īpaši pat neaizdomājoties par savas informācijas saturu. Mākoņus nelietoju vispār. Varbūt tā ir veco laiku cilvēka paranoja, taču
    tavs ir tavs tikai tad, kad tas glabājas vienīgi pie tevis paša.

    Ksspars Lccis
    03.09.2014 18:10

    Man ir vienkārš jautājums: vai admins Jānis (piemēram) spēj pačolēt kas kuram mapītē? LV ir mazs dīķītis un kārdinājums varētu būt pārāk liels. Tādā dropboksā tādam Džonim, ja viņš to spēj, būtu pofig tie LV dīķa lietotāji… Es reiz strādāju vienā milzīgā un promenetā kantorī, kas nodarbojās ar līdzīgiem pakalpojumiem, un tur man admins Jānis (piemēram) stāstīja… ak vai…

    Andrejs Veitners
    04.09.2014 10:14
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nezinu, kas tas par kantori, par kuru šeit stāstīts, taču edatos visi lietotāju faili tiek glabāti šifrētā veidā, un neviens – pat pakalpojuma uzturētāji – tiešā veidā tiem netiek klāt. Turpretim dropbox, google drive u.c. milži atklāti savos līgumos ietvēruši punktus, ka tavi dati var tikt izmantoti reklāmas vajadzībām utml.

    aabele
    08.09.2014 15:18

    Kamēr dati un šifrēšanas atslēdziņas glabājas pie LTC, lūdzu nekur citur nestāsti ka lietotāju faili tiek šifrēti. Uzskatīšu, ka par tavu iepriekšējo komentāru esmu jau aizmirsis.

    Andrejs Veitners
    08.09.2014 15:38
    Reply to  aabele

    Redzēt tavus failus var tikai tas, kuram ir tava profila pieejas dati – lai kur tu tos arī neglabātu. Uzturētājs (eDati) var redzēt profila datus (epastu, ar kuru reģistrēts), var palīdzēt atjaunot pieejas paroli, bet neredz pašus glabājamos failus. Seriously, par ko tu LTC turi?

    Terorista
    08.09.2014 15:55

    Iepriekš tu runāji par šifrēšanu, tagad par redzēšanu. Var jau būt, ka LTC par adminiem strādā tikai lāčplēši ar zelta sirdīm, kuri morāles principus vērtē augstāk par savu kailo dzīvību, bet tas man šajā gadījumā neko nemaina jo visas IT stratēģijas tiek izstrādātas ar domu par sliktāko scenāriju.

    Sliktākais scenārijs ir tāds, ka Jānis (admins) VAR redzēt kas man par datiem stāv uz tā tīkla diska. Kā jau komentāru iepriekš izteicos – šifrēšanas modelis, kur atslēgas stāv pie LTC nozīmē vien to, ka adminam ir nepieciešamas pāris darbības vairāk lai redzētu kas man par datiem stāv uz tā tīkla diska.

    Andrejs Veitners
    08.09.2014 16:08
    Reply to  Terorista

    Vai dropbox lietotāju dati nestāv pie dropbox? Kur tad vēl tiem būtu jāstāv?

    Ashley
    03.09.2014 18:16

    Uz LV mākoņa es neriskētu pat sava kaķa bildes turēt.

    davfreim
    03.09.2014 18:31

    Pārāk dārgi, pats varu iegādāties HDD par tādu cenu ar krietni lielāku apjomu… Ja cenas būtu mazākas kā fiziskiem HDD, tad apsvērstu šādu pakalpojumu, pagaidām mākoni lietoju tikai pierakstu un dažādu citu mazsvarīgu (personīgu info nesaturošu) datu sinhronizācijai PC+telefons+planšetē.

    Balvēnietis
    03.09.2014 19:10

    A p0rn varēs glabāt?

    Edža
    03.09.2014 20:01

    Kā Andra jūzerim pats par sevi saprotams ir Googles draivs…. Ir arī Dropboxis…. pērkot Note 2 50 gigi uz diviem gadiem. Simboliski bija arī One Drive….
    Un tad paņēmu MS Office 365…. un…. tagad ir 1 TB One drive…. lēnām migrēju uz turieni….

    Mārtiņš Vanags
    03.09.2014 23:32

    Tā tīri praktiski no mākoņa man vajag pieņemamu cenu, ātrumu un ērtumu. (Dropbox, google drive – uz katra pa 1tb un esmu laimīgs)
    Lattelekom piedāvājums ir visai pievilkts un reklāmistu izdomāts, ne reizi šajos gados nav vajadzējis tech supportu (un nevajadzēs cerams), latviešu valodā? – priekš kam, atrodas latvijā – tā lūk gan ir problēma:
    1. ic.iem.gov.lv tiešā pieeja visam
    2. admins Jānis un garie vakari ar alus pudeli
    3. LTC draudzība ar Krievijas partneriem, kam attiecīgi arī viss pieejams rw režīmā
    4. Latvijā esošais datu centrs (mākonis hehe) ir maza vienība salīdzinot ar google vai dropbox, un LTC strāvas padeves zudumi (un dīzeļģeneratora degvielas saliešana admina darba mašīnā) arī ir slavenas lietas.
    nē, nelietošu vietējo šoreiz.

    Andrejs Veitners
    04.09.2014 10:25

    Nu nav IeM pieeja visam. Tad jau viņi sen būtu klauvējuši pie tavām durvīm par nokačātajām filmām. Arī admini neko paši neredz, dati tiek uzglabāti šifrēti, par kaut kādiem partneriem nerunājot. Savukārt vīpsnājiens par LTC datu centriem, starp citu, absolūti nevietā – TIERIII ir vienots standarts visur, un tāpat kā Google, arī LTC datu centriem ir 2 neatkarīgi elektrības ievadi, 4 ģeneratori, kas varētu nodrošināt elektrību pilsētai ar 10 000 iedzīvotājiem 5 gadus!
    Bet izvēle lietot-nelietot ir katra paša rokās. Tikai cenšos atspēkot nepatiesu info, kas pakāpeniski tiek pieņemta kā fakti.

    Niklass
    03.09.2014 23:56

    Ja Edati ir Zviedru produkts, tad jau faili arī tiek uzglabāti Ziedrijā?!

    Andrejs Veitners
    04.09.2014 10:55
    Reply to  Niklass

    Nē, faili tiek uzglabāti Latvijā, TIERIII līmeņa datu centrā.

    Jānis
    04.09.2014 09:03

    Te prasās pēc čelendža – Edati VS Failiem !!! :)

    Diskete
    04.09.2014 14:17
    Reply to  Jānis

    Jā – un kas ir ar Failiem.lv?

    HuncH
    04.09.2014 10:38

    Iekomentēšu ar man pieejamo informāciju un izpratni. -Cik pazīstu tehnoloģiski advancētākus cilvēkus, kuri izklausās arī komentāros ir vairākums, lielākā daļa menedžē vairāk kā viena pakalpojumu sniedzēja kontus, lai iegūtu max bezmaksas apjoma :) , lai būtu kur salikt savu bilžu, video, doc, db krājumus. Pats pārīti izmantoju arī par maksu :) tā nu ir sanācis, ka google kopā ar apps nācās samaksāt arī par drive. Mani daži tuvinieki cik esmu redzējis un cilvēki, kam viedtālrunis nesen vai tikai plāno parādīties – reti pārsniedz 10 Gb robežu savu “failu” (būsim reāli bilžu) glabāšanai. Tas pieņemu arī iemesls 10 Gb. -Ražotāja izvēle uzskatu, ka ir tikai labi izvēlēties zinošu un laika gaitā pārbaudītu platformu, uz kuras būvēt pakalpojuma infrastruktūru, kas (jā zinu, atrodas točna Latvijā), nevis pamēģināt kko uzkodēt un laika gaitā kāpt uz grābekļiem ,kuriem arī dropbox kāpuši virsū. -Es līdz galam neesmu drošs, vai tas bij domāts kā joks, bet :) par admina “Jankas” piekļuvi failiem iesmaidīju :) … citēšu meme “that`s not how it works, that`s not how any of this works”. Lattelecom ir viena no nedaudzajām organizācijām, kuras Datu centriem uztic datus bankas, valsts iestādes uc, pat teorētiski nedrīkst eksistēt tādas iespējamības. -Kā var iem piekļūt failiem,caur tiesu,… Read more »

    Smecernieks
    04.09.2014 11:38

    Kādreiz viņiem bija faili.apollo.lv kas aizvērās. Mani kā uzmestu klientu (pirku Gb arī par naudu) diez vai LTC ar kaut ko vēl spēs jebkad iekārdināt pat par velti.

    HuncH
    04.09.2014 13:25
    Reply to  Smecernieks

    Žēl, ka tā noticis :(, bet tam ko piemini nav nekāda sakara ar šo produktu.

    Smecernieks
    04.09.2014 13:30
    Reply to  HuncH

    Šie abi produkti tika un tiek piedāvāti no LTC puses, līdz ar ko sakars ir pietiekami liels. Tieši LTC pieņēma lēmumu par foto.apollo.lv un faili.apollo.lv mākoņservisu slēgšnanu.
    Līdz ar to man nav nekādu ilūziju par to, kas notiks ar šo servisu, kad «atkal bizness neaizies.»
    Kas visticamāk tā arī būs, jo ar dropbox no Google drive īsti nespēj konkurēt pat Microsoft ar nu jau savu ex-skydrive.

    HuncH
    04.09.2014 16:02
    Reply to  Smecernieks

    Tas bija apollo portāla serviss?

    Smecernieks
    04.09.2014 17:48
    Reply to  HuncH

    Tajā laikā Apollo bija LTC struktūrvienība, attiecīgi visi apollo servisi piederēja LTC.

    Marcis Buhholcs
    08.09.2014 17:23
    Reply to  Smecernieks

    neaizmirsti arī LTC bezmaksas webmail likvidāciju no 1. augusta – ja nesāki maksāt 1.50EUR mēnesī par savu @apollo.lv pastkasti – atvadies no tās.

    Smecernieks
    04.09.2014 13:33
    Reply to  HuncH

    LTC lielākā problēma ir tā, ka viņiem vispār nav nekādas sajēgas, kas viņi ir, kur virzās, ko dara un ko grib panākt. Rezultātā notiek tirināšanās, raustīšanās, ir gigantiska birokrātija un viena roka nezina, ko dara otra, par kaut kādiem stratēģiskajiem plāniem nemaz nerunājot.

    HuncH
    04.09.2014 16:04
    Reply to  Smecernieks

    Tu runā nepatiesību. :) (mans subjektīvais viedoklis)
    Par tirināšanos Tu sauc nepārtrauktu izaugsmi un milzīgu pienesumu valsts budžetā (neskatoties uz to, ka telekoms nodokļus nomaksā pilnībā, tiek kontrolēts vairāk utt?! Come on, izlej savu žulti par kaut ko citu, ko būtu vērts.

    Smecernieks
    04.09.2014 17:46
    Reply to  HuncH

    Lattelecom kā uzņēmuma finanšu panākumi ir skaidrojami tikai un vienīgi ar sava monopolstāvokļa izmantošanu un no tā izrietošā dominējošā stāvokļa tirgū ekspluatāciju. Lielākajā daļā gadījumu LTC pārdod draņķīgu pakalpojumu (TV risinājumi, internets ārpus optikas zonas) par spekulatīvām cenām, tai pat laikā negodīgā ceļā apkarojot konkurentus (draugiem.tv stāsts).
    Turklāt savu peļņu šis uzņēmums iegulda nevis esošo pakalpojumu kvalitātes celšanā (HD Tv?), bet gan jaunu, apšaubāmu servisu radīšanā. Turklāt tādu, no kuriem pats pirms pāris gadiem atteicies.
    Man ir bijusi sadarbība ar šā uzņēmuma atbildīgiem darbiniekiem (neteikšu kurā jomā,) un graujošāku nekompetenci es neesmu redzējis. Daudzi procesi tika veikti nevis lai uzlabotu servisu, bet tikai un vienīgi lai iztērētu šim mērķim iedalīto budžetu.
    Kas būs nākamais? Jauns ziņu portāls varbūt?

    Smecernieks
    04.09.2014 17:55
    Reply to  HuncH

    Es domāju eDati stāsts ir šāds: ir pieņemts darbā jauns departamenta vadītājs, kurš nu grib sevi pierādīt. Savukārt vadība jau sen grib kaut kop aktuālu, kaut kur foršu, turklāt peļņa ir kaut kur jāinvestē, neies tak maksāt dividendes. Attiecīgi «breinstorma» laikā jaunais departamenta vadītājs nāk klajā ar ideju, ka jātaisa mākoņserviss, jo tas taču ir forši, stilīgi un visu var glabāt mākonī. Turklāt jaunais datu centrs stāv patukšs un kaut ko tur iekšā vajag arī iebāzt.
    Tad nu lūk tagad ir uzcepts eDati LV un ir radusies iespēja piesaistīt gan marketinga pakalpojumu sniedzējus, gan arī aplikāciju izstrādātājus un maisīt to heveli saņemot paybackus no visiem ārpakalpojumu sniedzējiem vesela gada garumā. Tad gadiņu šo servisu paturēt un pēc tam klapēt ciet, kad atnāks atkal jauns departamenta direktors, kuram pēkšņi liksies, ka jātaisa vietējais amazons, instagrams vai pasarg-dies forskvērs.

    HuncH
    04.09.2014 18:33
    Reply to  Smecernieks

    Miers uz zemes, paliec pie sava viedokļa. :) Es palikšu pie savējā.

    Janis Bojars
    04.09.2014 15:11

    MS OneDrive ir ērts service un viņam ir foršs UI

    Reinis Mežulis
    04.09.2014 15:12

    Iespējams, lietotu, ja kaut kādu blāķi (teiksim, +20GB) vietas man izsniegtu par to vien, ka esmu Lattelecom interenta un tv klients. Nu un tad varētu attiecīgi dažus € nolocīt, ja nepieciešams vēl vairāk vietas, un šo summu iekļaut kopējā pakalpojumu rēķinā.

    Un vēl – derētu Windows Phone aplikācija. :))

    Janis Bojars
    04.09.2014 15:15

    Domāju ka par to Tev būtu jāpiemaksā ~ +2,5 EUR katru mēn.

    Andrejs Veitners
    04.09.2014 16:30

    Starp citu, ļoti sakarīgs un viegli realizējams ierosinājums.

    GLS Factory
    04.09.2014 17:41

    500Gb ir par lielu mēneša maksa. Nav vajdzīgs atbalsts Vai nu strādā vai nē, ar meitenēm var parunāt klātienē.
    Vajadzētu 1TB, aptuveni no varētu maksāt mēnesī ir 2-4 eiras.

    Kirzaks
    04.09.2014 18:58

    Vēlējos notestēt, bet skatos ka Linux atbalsta nav??? Diskriminācija kkāda sanāk :(

    07.09.2014 12:27
    Reply to  Kirzaks

    Linux atbalsta trūkums izklausās dīvaini arī tāpēc, ka Lattelekoms taču ir Latvijas Atvērto Tehnoloģiju Asociācijas biedrs. Kā vienmēr – vārdi, vārdi, tikai vārdi…

    Marcis Buhholcs
    08.09.2014 17:26

    Vispār sanāk mazliet amizanti – ir daļa LTC klientu, kuri šo pakalpojumu normāli izmantot tehniski nebūs spējīgi. Proti, DSL lietotāji, jo uploadot kaut ko mākonī, izmantojot DSL 800Kbps apstrīmu ir pasmagi.

    Artis Robalds
    19.06.2015 03:17

    # Ja raksta kaut ko šādu, tad kāpēc nav pieminēts augšuplādes/ lejuplādes ātrums??? Cik būtiski tas atšķiras, piemēram, no dropbox’a?
    # 90 % lietotāju izskats būs ok – vienkārši un saprotami.
    # Tiešais konkurents ir failiem.lv, nevis ārzemju produkti!
    # Ja gribi backup’u, nopērc cietni un glabā pie omes! Man, kā fotogrāfam, liekas, ka šādu produktu būtiskākā funkcija ir iespēja dalīties ar bildēm vai citime failiem!

    Reklāma