Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft grasās iegādāties Minecraft izstrādātāju par 2 miljardiem dolāru

    Jaunākie raksti

    Minecraft ir pārdots 50 miljonos kopiju, tai skaitā ir arī ap 5 miljoniem mobilās Android aplikācijas Minecraft Pocket Edition kopijas. Cik vērtīgu tas padara Minecraft izstrādātāju Mojang? Ja var ticēt Wall Street Journal, tad ļoti vērtīgu. Microsoft varētu tuvā nākotnē iegādāties Mojang par divu Instagram cenu, jeb 2 miljardiem dolāru.

    Microsoft interese par Minecraft ir saprotama – Minecraft Xbox 360 pārdoto kopiju skaits ir ap 12 miljoniem un šī spēle sāk strauji kļūt par nozares fenomenu. Minecraft kopš iznākšanas 2011. gadā (iznāca nepabeigta spēles versija) apaugusi ar dažādām nopērkamām rotaļlietām un citiem niekiem. Bet suvenīru tirdzniecība Microsoft tik ļoti neinteresē, kā ieriebt Sony PlayStation 4, neizlaižot Minecraft šai platformai.

    Reklāma

    Minecraft izstrādātājam ar Microsoft ir kopīga vēsture, kam pamatā ir nevēlēšanās Minecraft sertificēt Windows 8 operētājsistēmai.

    Pagaidām šī ziņa ir jāuzskata par baumām, ne Mojang, nedz arī Microsoft nav snieguši nekādu oficiālu informāciju.

    AvotsWSJ
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.09.2014 22:29

    Piebāzīs ar reklāmām un nevajadzīgām fīčām un sacūkās tāpat, kā Skype.

    11.09.2014 09:00

    2 miljardi my ass! Kā viņi to plāno atpelnīt?! Es nezinu nevienu, kurš par Minecraft būtu samaksājis kaut centu. Ja tur sāksies kaut kādas problēmas un vajadzēs sākt maksāt, tad Minecraft popularitāte nokritīs vienā mirklī. Ja tas tiešām ir tikai tāpēc vien, lai ieriebtu Sony, tad tā būs dārgākā ieriebšana pasaules vēsturē :-)

    Reklāma