Web Analytics
More
    Reklāma

    Tīmeklī parādās gaidāmā Windows 9 ekrāna attēli

    Jaunākie raksti

    Līdz brīdim, kad atklātībā nonāks jaunākās Microsoft operētājsistēmas versija Windows 9, palicis gaidīt pavisam maz. Pagaidām gan nav pat zināms, vai tā būs Windows 9, Windows Threshold vai varbūt Windows OneCore. Zināms tikai, ka 30. septembrī mēs ieraudzīsim tās beta versiju, kura būs Enterprise redakcijā un bez iespējām skārienjūtīgajiem ekrāniem, kā arī atgriezīsies „Start” poga ar izvēlni.

    Šodien pateicoties vācu vietnei Computer Base atklātībā nonācis paliels skaits gaidāmās OS ekrānšāviņu. Tajos skaidri redzams nosaukums «Windows Technical Preview», un nekādu Windows 9 pēdu. Iespējams tas nozīmē, ka jaunumu sauks vienkārši – Windows. Līdzīgi kā tas tiek prognozēts attiecībā uz Windows Phone OS.

    Reklāma

    Attēlos var redzēt vairākas interesantas lietas. Pirmkārt attēlotā ir versija ar būvējuma numuru 9834. Tas ko jau oktobra sākumā savos datoros varēs uzstādīt paši ziņkārīgākie ļaudis, būs cits būvējums. Taču redzams, ka atgriezusies „Start” poga. Tāpat Windows Store un citas aplikācijas darbojas klasiskajos logos. Ir izmainījusies operētājsistēmas saskarne, kļuvusi lakoniskāka. Tāpat attēlos ir redzams ziņojumu centrs. Tas protams nav ne tuvu viss jaunais, kas būs šajā OS. Bet izskatās, ka ir vērts gaidīt 30. septembri ar tiešām lielu interesi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.09.2014 19:59

    Tas jau izskatās tiešām labi! Ceru ka varēšu iespējami lētāk uz šo upgradot savu win8 retail… un normāli migrēt no tā paša win7… kgan neredzu jegu, jo sivēns iet tīri labi!

    Kristaps Lācis
    11.09.2014 22:30

    Ārprāc! Un tas ir domāts cilvēkiem?

    Ashley
    11.09.2014 22:41

    Varēja jau pacenties vēl plakanāku uztaisīt, uz to tagad cilvēki kā traki.

    Krotow
    11.09.2014 22:45

    Ja jau bija kas nedēļu gulēja uz ielas rindā pēc iPhone 6, tad atradīsies arī ķertie, kuri nopirks šo Windows 7 parodiju ar kantainiem logu rāmjiem un 3x lielākām sistēmas prasībām un vēl būs priecīgi līdz ausīm. M$ CEO bez algas nepaliks.

    Ashley
    12.09.2014 02:17
    Reply to  Krotow

    3 nedēļas, ja gribam būt precīzi

    Kaspars
    12.09.2014 10:29
    Reply to  Krotow

    Tie kas pērk apple – ķertie, tie kas pērk MS – tikpat slikti :D
    varētu būt, ka pats lieto UNIX/Linux?

    Krotow
    12.09.2014 11:10
    Reply to  Kaspars

    Apple dzelžu lietotāji != ķertie. Ķerti ir tie indivīdi, kuri nedēļu guļ rindā pie Apple veikala durvīm, lai tiktu pie jauna āboldzelža. Tos es klasificēju kā sektantus un elku pielūdzējus.

    P.S. Varētu būt gan. Linux ka pamata OS darbā un mājās lietoju kopš 2001. gada. Paliek arvien labāk, pēdējos gados MS produkti praktiski vairs nav bijuši vajadzīgi.

    Kristaps Lācis
    12.09.2014 11:34
    Reply to  Kaspars

    Protams ķertie – Apple gadījumā krietni jāpārmaksā par dzelžiem, MS gadījumā jāmaksā par produktu, kuru veidojot, netiek domāts par gala lietotāju.
    Pats personīgajās ierīcēs un mājās lietoju Linux bāzētas OS, darbā esmu spiests lietot Win7 specifiskas programmatūras dēļ.

    Krotow
    12.09.2014 17:48

    Rēķinot tikai dzelžu un OEM softa ciparus, Apple būs pat lētāk. Apple datori kopš pārejas uz x86 arhitektūru pēc būtības ir ļoti kvalitatīvi PC – ja gribas, uz ābola bez emulācijas var uzinstalēt un darbināt arī Linux un Windows. Analoģiskas konfigurācijas PC bez softa maksās +/- tikpat. OS licences cena ābolam ir uz pusi vai pat vairāk lētāka par Windows :) Par brīvu pieejamo softu klāsts ir gana plašs. Ir arī normāli konsoles rīki. Tā ka vienīgais reālais mīnuss plašākai izplatībai ir cena un problēmas ar pašrocīgu konfigurācijas uzlabošanu. No otras puses piedāvatie dzelži atbilst cenai un varbūt tas pat ir labi, jo kvalitāte netiek mākslīgi nosista līdz Ķīnas ielas līmenim, kur budžeta un pat reizēm vidus gala PC mātesplatēm draiveru problēmu gadījumā jāmin, kurš čipsets šoreiz uzstādīts.

    12.09.2014 13:41

    No Win7 uz Win8 īpaši neskrēju, kamēr, protams, nebija tādas nepieciešamības. Vienkārši tagad sanāca, ka vecais laptops nomira un nācās vien to 8-to iepazīt, kas, protams, drīz vien, pēc pāris dienām tika emigrēts uz 8.1… par Win9 runājot, nezinu – pagaidām ar to pašu esmu tīri apmierināts un neredzu jēgu nekur tālāk pagaidām skriet. Ja apniks šis – uzbāzīšu Classic Shell dizainu un kaifošu uz pilnu nebēdu :) Īsumā runājot, jaunais w9 kodolā varētu būt tas pats, taču vizuāli ir lietas, kas man vēl ne pārāk.

    Pff… tā jaunā starta izvēlne, ceru, ir maināma? Galīgi jēla izskatās un kaut kas idejiski tur kopā nepas – vai nu normāla izvēlne, vai arī kā ir vēl iekš 8.1 – metro flīzes sākumekrānā, kas tomēr likās nedaudz gaumīgāk.

    Reklāma