Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony viedtālruņu bizness nesis 1.2 miljardus dolāru zaudējumus

    Jaunākie raksti

    Sony izziņojuši ne pārāk labu vēsti, kas saistīta ar prognozēm par uzņēmuma finansiālo darbību. Tiek norādīts, ka šīs ir tikai prognozes, bet tāpat zaudējumi būs ievērojami tieši viedtālruņu divīzijai. 2014. gada vasara neesot bijusi veiksmīga vidējas cenu kategorijas viedtālruņu segmentā.

    Sony jau gatavojas 1.2 miljardu ASV dolāru zaudējumiem. Tik apjomīgi zaudējumi varētu nozīmēt arī būtiskas izmaiņas Sony viedtālruņu biznesā. Iespējams, pat atteikšanos no viedtālruņu ražošanas vispār. Sony grasās turpmākajos mēnešos nevis cerēt uz pārdošanas apjomu pieaugumu, bet novērts esošās izstrādes un ražošanas problēmas, kās arī samazināt citus riskus.

    Reklāma

    Uzņēmums spers krasus soļus viedtālruņu biznesā, kas nozīmēs stingru dalījumu pa tirgiem un segmentiem, atkarībā no reģionu pirktspējas. Pagaidām nekas netiek precizēts, bet vēl arvien varam gaidīt, ka Sony nenovērsīsies no flagmaņu ražošanas.

    Tuvākās nedēļas vai divu laikā gaidi no Kursors.lv Xperia Z3 Compact apskatu, jo šis viedtālrunis jau ir mūsu rokās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    17.09.2014 18:32

    Kopš Sony atdalijās no Ericsson (2.gadi), ir izstrādāti un palaisti tirdzniecībā 63 !!! telefonu modeļi.
    Tas ir lielākais sviests ko Sony ir paveikuši savas pastāvēšanas laikā. Modeļu skaits dara savu, neviens netiek novests līdz galam un atbalsts beidzas jau gadu pēc izlaišanas. Jebkuras izmaiņas programmatūrā ir jāsaskaņo, un tāpēc jebkura kļūda tiek izlabota neadekvāti ilgi. Ja Sony nāktu pie prāta un reizi divos gados nomainītu aktuālos ~6 modeļus viss būtu Ok.

    Espats
    18.09.2014 14:49
    Reply to  LOOK

    Tieši tā. Paskatāmies cik telefonu ražo Apple, un ažiotāža pie katra jauna telefona.
    Kad papētu tuvāk Sony, jau milzu klāsts ar kaut kādiem štruntfoniem mani attur iedzilināties viņu piedāvājumā vispār, lai arī zinu ka viens otrs viņiem esot tīri sakarīgs.

    cits
    18.09.2014 13:09

    Samsung tos modeļus jau arī vairs saskaitīt nevar, un arī 18-24 mēnešus veci eksemplāri ir bez atbalsta, ar vecu Android versiju, tā kā tur nav tā galvenā problēma. Es vairāk saskatu to, ka Sony izlaiž kaudzi pelēkās masas, bez spilgtiem flagmaņiem, kaut ko štancē štancēšanas pēc. Kaut kā Z sērija izskatījās cerīgi noenkurojusies, bet tie bieži atjauninājumi, 12 mēnešu laikā 3 iekārtas, visu labo sabojā.

    Reklāma