Web Analytics
More
    Reklāma

    Vertu prezentē savu pirmo audio ierīču kolekciju

    Jaunākie raksti

    Britu luksusa mobilo telefonu ražotājs Vertu ir atpazīstams savu kvalitatīvo ierīču dēļ, tikmēr dāņu uzņēmums Bang & Olufsen specializējas augstas klases audio iekārtu ražošanā. Apvienojoties prestižajiem zīmoliem, ir radīta augstas veiktspējas audio sērija – avangardiskas austiņas un jaudīgi bezvadu skaļruņi, kas piemēroti mūsdienu dzīvesveidam.

    “Pēdējo 15 gadu laikā Vertu ir kļuvis par ekspertu, veicinot virkni inovāciju, kas nodrošina perfektu zvanu skaidrību un skaļruņu sniegumu katrā no mūsu ierīcēm. Audio produktu attīstīšana ir dabiski paplašinājusi šīs zināšanas,” stāsta Massimiliano Pogliani, Vertu izpilddirektors. “Jaunais audio ierīču klāsts ir paredzēts darbam harmonijā ar Vertu tālruņiem, kas ļauj mūsu klientiem baudīt izcilo skaņas sniegumu mājās, birojā, ceļojot, vai jebkur citur. Audio ierīces ir saderīgas arī ar ne-Vertu ierīcēm, ļaujot citiem baudīt Vertu akustikas kvalitāti.”

    Reklāma

    V austiņas (HP-1V)

    DSC03634

    DSC03636

    Vertu uzskata, ka labām austiņām ir jābūt aprīkotām ar precīzu skaņas kvalitāti un dizainu, tostarp ergonomiku. V austiņas ir izstrādātas, Vertu sadarbojoties ar vienu no vecākajiem audio tehnikas ražotājiem pasaulē – Bang & Olufsen. Jaunajām Vertu austiņām ir uzlabota audio kvalitāte visā frekvenču diapazonā, kas lietotājam sniedz dabisku skaņas raksturu, nodrošinot izteiksmīgas skanējuma detaļas un dziļu, kontrolētu basa pagarinājumu.

    Austiņas ir izgatavotas no augstvērtīgiem materiāliem, tās ir izturīgas un elegantas. To polsterējums veidots no augstas kvalitātes memory putām un pārklāts ar aitādu, austiņu korpuss ir no aviokonstrukciju klases alumīnija. Lietojot V austiņas, to polsterējums iegūst lietotāja auss kontūras, tādejādi paaugstinot komforta līmeni.

    V austiņu aptuvenā cena ir 600 EUR

    V skaļruņi (SP-1V)

    DSC03476

    Vertu skaļruņus var nevainojami savienot ar mūsdienu populārajām bluetooth ierīcēm, kā arī ar vienu pieskārienu ierīci var tūlītēji savienot ar Vertu viedtālruņiem un citām NFC ierīcēm. Pēc īpaša pasūtījuma izstrādātie skaļruņi nodrošina jaudīgu basu un rūpīgi līdzsvarotu skaņas skaidrību un precizitāti. Skaļruņi apvieno tradicionālās Vertu dizaina nianses – ir izgatavoti no aviokonstrukciju klases alumīnija, tiem ir matēta apdare un skaļruņa pogas ir iegravētas teļādas panelī.

    V skaļruņu aptuvenā cena ir 500 EUR

    Kursors.lv apmeklē Vertu galveno ofisu un rūpnīcu

    DSC03452

    Pagājušajā nedēļā Kursors.lv bija iespēja apmeklēt Vertu galveno ofisu un rūpnīcu. Tuvākajā laikā tiks sagatavots stāsts par rūpnīcā redzēto (interesanti, jo Vertu telefonu salikšana ir roku darbs) un intervija ar Vertu vadītāju Massimiliano Pogliani. Vizītes laikā bija iespēja īsumā iepazīties arī ar jaunajiem Vertu audio produktiem un varu apliecināt, ka tie ir ļoti labi uzbūvēti un rada premium ierīces sajūtu. Austiņas ir vieglas, nespiež uz ausīm, taču man šķita mazliet par klusu. Bet to var skaidrot ar to paredzēto pielietojumu, diez vai šādas austiņas izmantos Skrillex mīļotāji tīņi. Bezvadu skaļrunis gan bija gana skaļš un arī ļoti labi nostrādāts. Ir skaidrs, ka abas ierīces var būt kā noderīgas dāvanas cilvēkiem, kas paši lieto Vertu telefonu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    22.09.2014 10:56

    “Klusas austiņas” ir oksimorons. Visdrīzāk, ka skaņas avotam nepietiek jaudas, nevis sasniegts tiek austiņu max skaņas spiediena līmenis.

    Mikus Karlsons
    22.09.2014 11:46

    Negribu būt ļauns, bet B&O nav nekāda sakara ar skaņu un labas kvalitātes skanējumu principā. Vismaz pēdējos 30 vai 40 gadus. Reiz B&O skanēja, un labi skanēja, bet tad aizbrauca dizaina auzās. Diemžēl. Tas, ka viņiem ir interesants dizains un lieliskas alumīnija apstrādes iespējas, tas gan. Bet maksāt šādu naudu par vidēja līmeņa austiņām ir pilnīgi lieki. Austiņas visticamāk ir vnk trakoti dubovajas t.i ar ļoti zemu jūtību, tāpēc arī tik klusas.

    LOOK
    22.09.2014 13:13
    Reply to  Mikus Karlsons

    Piekrītu, B&O ir tikai dizaina veidotāji, kuri izmanto citu ražotāju komponentes (un tikai).
    Hi-end lauciņā viņi nekad nav varējuši iekļūt, dēļ viduvējas skaņas kvalitātes.

    22.09.2014 13:15
    Reply to  Mikus Karlsons

    Jautājums zinātājam, kuri britu audio iekārtu radītāji ir slaveni ar augstas kvalitātes (skanējuma) produktiem?

    Mikus Karlsons
    22.09.2014 13:29

    Nu britiem ir vesela rinda, varam tikai sākt skaitīt. Smagais gals – Linn, Naim, KEF, Chord, B&W, Living Voice, Pro AC, Mission, Sugden, Rega, utt., utjp. Vispār viņu tur ir bezjēgā daudz, un katras uz kaut ko specializējas. Vairāk vai mazāk. Ja ir kas konkrēts jāskatās, tad jāpēta tieši šaurais lauciņš, kuru ražotājs apkopj.
    Bet par B&O, es esmu bijis viņu rūpnīcā Dānijā, un jā, tehnoloģijas ir labas, ražošanai. Kā jau teicu, viņi alumīniju labi apstrādā. To navigācijas puļki BMW autiņiem viņi piem., ražo. Bet skaņa nav. Vai arī ir tikai dažiem, nenormāli dārgiem produktiem.

    Rūdolfs Putniņš
    22.09.2014 15:25
    Reply to  Mikus Karlsons

    B&O ražo ļoti dažādus D klases pastiprinātāju moduļus, ko izmanto ārkārtīgi daudzās iekārtās sākot no mobilajiem telefoniem līdz pat ICE pastiprinātājiem, ko stūķē iekšā arī wannabe hājendā.

    Mikus Karlsons
    22.09.2014 15:36

    Es laikam jau esmu par vecu, vai kā nu tur, lai ticētu, ka D klases pastiprinātājs skanēs labāk par piem., manu iemīļoto 2 x 25W A klases Marantz vai teiksim Sugden pastiprinātāju. Bet tas jau tā, atkarībā no situācijas un pielietojuma. Japp, ir jau tie ICE Power populāri, un kam patīk lai lieto. Pasēdēju es tajā B&O demo Audi A8 ar visu uberkruto audiosistēmu, un man tomēr radās jautājumi, un vēl arī doma, ka var tomŗ savāk līdzīga līmeņa un skaņas sistēmu, bet par pusi mazāku cenu. Taču tas ir čakars, un liels. Tādi B&O, Bose, u.c. brendi ir labi tiem, kuri negrib pārāk daudz domāt, un var maksāt. Tur viss ir smuki, dizainiski saskaņoti, un skan protams labāk kā bumboksis. Nu un ko vairāk vajag laimei, tieksim tādam bagātam Deko vai Pastaigas lasītājam? Neko. Viņš laimīgs un ražotājs arī. Tas jau audiofilu un melomānu glupums, kad paši tur ņemās un komplektē sistēmas, un klausās. Es piemēram neko labāku par masterlentas ierakstu uz veca profesionālā Studer lentinieka iekš Abbey Road Studio dzirdējis neesmu, bet nu tā jau ir izvirtība. :D Ta ka katram savs. Atkarībā no vēlmēm un kabatas izmēra.

    Rūdolfs Putniņš
    22.09.2014 15:56
    Reply to  Mikus Karlsons

    Pēc tevis jau sanāk, ka katrs, kurš pretendē uz kaut ko virs saundbāra ir nedasistais hifilītiķis! Viss būtu ok, ja vien viņi pie manis nenāktu un neteiktu, ka redz pagādājuši to slaveno B&O hājendu, par ko nekas cits labāk neskanot, vismaz šajā cenu diapazonā (netaisās jau pārmaksāt!).

    Par D klasi piekrītu, pagaidām neredzu, ka labs AB būtu kaut kur būtu pazudis. Ja vajag tos 1000W, tad protams, ka D klase reigns supreme, bet neba jau mūzikas baudīšanai. Es gan labprāt paeksperimentētu ar Hypex nCore moduļiem, bet kaut kā eksperimentiem kilogramu tērēt negribu.

    Mikus Karlsons
    22.09.2014 16:07

    Nu patiesībā Rūdi, es jau tikai Tev pateicu domu, kura klejo mūsu “draudzīgajā” kaimiņforumā. :D Pats tak zini. Tur tak ir doma, ka nekā labāka par S-90 nav. Bet labi, tas nu tā. Dasists vai nē, tas lai paliek sitēju ziņā. Es esmu slims audiofils, un man ar to ir labi. Bet par to B&O skanēšanu ir vēl viens joks. Saki man, vai Tu izlicis lielu naudu, atzīsi, ka tas skan slikti, vai ne tā kā vēlējies? Domāju, ka nē. Un pats labi zini, ka lietotas audio tehnikas pārdošana ir baisais čakars. Īpaši jau mūsu valstī. Un vēl arī tas, ka B&O ļoti slikti konektējas ar citu ražotāju aparatūru. Tur ir tāda mīlestība uz visu atlikušo mūžu. Kaut piespiedu kārtā. Tā laikam. Būtu jauki, ja cilvēki vnk būtu gatavi klausīties un domāt, bet to es pat nezinu kā viņiem var pastāstīt vai paskaidrot. Pamatā tak tehniku pērk pieskaņojot finierējumu vai krāsu bufetei un tapetēm. Un ne tāpēc, ka skanējums atbilst vistuvāk tam, kāds bija orķestrim dzīvajā koncertā. Bet tas viss jau atkal ir tikai IMHO. Pats zini, ka mēs par to varam diskutēt stundām. Bet to labāk mums zināmajā audiosalonā Stabu ielā. ;)

    Rūdolfs Putniņš
    22.09.2014 18:13
    Reply to  Mikus Karlsons

    Nu es esmu nopircis detaļas un uzbūvējis austiņu pastiprinātāju, ko bez problēmām saucu par draņķīgi skanošu. Pēcāk pārdevu ar 70LVL peļņu. Nav man problēmu pateikt, kādi mīnusi manā istabā ir teju jebkurai komponentei (varbūt, neskaitot QRV08). Ja domāsi, ka kaut kas no maniem krāmiem skan slikti, tad es labprāt to uzklausu, jo tie tomēr ir tikai krāmi! Tas, kas man besī šajā hifilītikā ir pārākā nopietnība un histēriski subjektīvā aizstāvēšanās pret jebkuru kritiku. Tas, ka nopērc kaut ko nenozīmē, ka kļūsti par savas tehnikas PR cilvēku!

    Rūdolfs Putniņš
    22.09.2014 15:22

    Britiem ir ļoti dziļas audio ražošanas tradīcijas. Cita lieta, ka lielāko daļu uzņēmumu sevī iekļāvuši Āzijas koncerni, kas var būt un var nebūt labi. Mikus jau nosauca lauvas tiesu un vērā ņemamajiem. Pats lietoju KEF LS50 un, manuprāt, tieši KEF ir viens no retajiem cutting edge tumbu ražiotājiem, kas arī attīstās.

    Reklāma