Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft sniedz ieskatu nākamās paaudzes Windows 10 operētājsistēmā

    Jaunākie raksti

    Šodien Microsoft sniedza pirmo ieskatu nākamās paaudzes personālo datoru operētājsistēmā Windows 10, demonstrējot vairākus jaunievedumus funkcionalitātes un drošības jomās. Līdz ar gaidāmās operētājsistēmas demonstrāciju, Microsoft paziņoja par Windows Insider Program (WIP) sadarbības programmas ieviešanu, lai Windows operētājsistēmu veidotu vēl piemērotāku lietotāju vajadzībām, izmantojot programmas dalībnieku sniegto atgriezenisko saiti operētājsistēmas izstrādāšanas un testēšanas procesā.

    Jaunā Windows 10 operētājsistēma veidota, lai pielāgotos visdažādākajām ierīcēm, ko lietojam ikdienā – sākot no Xbox spēļu konsolēm un portatīvajiem datoriem līdz viedtelefoniem, planšetēm un citām pārnēsājamām ierīcēm. Līdz ar Windows 10, Microsoft programmētājiem piedāvās arī vienotu izstrādes platformu, kurā veidotās programmas būs izmantojamas uz dažādām ierīcēm un pieejamas vienā virtuālajā veikalā.

    Reklāma

    Windows 10 tehniskajā demonstrācijā interesenti tika iepazīstināti ar atjaunoto Start izvēlni, kas ir padarīta ievērojami funkcionālāka, jaunās paaudzes Windows lietojumprogrammu atvēršanu standarta logu formātā, uzlabotu logu pārvaldību, jauno Task View pogu un iespējām strādāt ar vairākām paralēlām darbavirsmām.

    Liela daļa no Windows 10 ieviestajiem jauninājumiem ir radīti korporatīvajiem lietotājiem, kā arī daudz uzmanības ir veltīts drošības risinājumiem, piemēram, personiskās informācijas aizsardzības jomā. Jaunā operētājsistēma palīdzēs izvairīties no datu zaudēšanas, uzglabājot tos atsevišķos programmu un lietotņu līmeņos, ļaujot labāk sekot līdzi datu apritei un tādā veidā neļaujot tiem pazust. Tāpat ir ievērojami uzlabots pārejas process no Windows 7 un Windows 8 uz jaunāko Windows 10 operētājsistēmu.

    Vairāk informācijas: http://preview.windows.com

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=84NI5fjTfpQ]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Knop
    30.09.2014 22:16

    Man vairāk interesē- vai tik tiešām Win10 būs for free Win8.1 lietotājiem. Ja būs par samazinātu cenu (30$) tad arī nekas.

    test
    30.09.2014 22:23

    Es jau naktī kačāšu šo brīnumu

    Marcis Buhholcs
    01.10.2014 11:03
    Reply to  test

    Nesanāks. Pieejama tikai šodien, bet tā kā “šodien” ASV priekš mums iestāsies tikai pievakarē, tad ieteiktu sākt skatīties preview lapā pēc Latvijas laika 6 vakarā.

    KKTK
    30.09.2014 22:53

    Tas, ka pārējie logi snapojas atlikušajā daļā ir GALĪGI garām. Man parasti viens darba logs ir uz pusi vai vairāk un pārējie izlikti tā, lai ērti ieklikšķināt (nepatīk Alt+Taboties, ja jālēkā vairāk par 3 logiem). Un logu izmēri noteikti ir lielāki kā atlikusī tukšā daļa. Man noteikti šī fīča tikai traucētu. Var jau būt ka 24″ monis ir jau par mazu… Ak jā Win nelietoju, tākā bēdas nav :P

    Reklāma