Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla līdz gada beigām atklās pirmo ātrās bateriju nomaiņas staciju

    Jaunākie raksti

    Kompānija Tesla Motors gatavojas jau tuvāko mēnešu laikā atklāt pirmo Model S paredzēto ātro akumulatoru bloka nomaiņas staciju.

    Šobrīd Tesla automašīnu saimnieki var izmantot kādu no firmas uzlādes stacijām Supercharger. Pilnas uzlādes process aizņem aptuveni 75 minūtes, bet līdz 80% akumulatoru var uzlādēt aptuveni 40 minūšu laikā. Turklāt Model S automašīnu īpašnieki šo uzlādes staciju pakalpojumus var izmantot pilnībā bez maksas.

    Jaunais variants ar pilnu bateriju bloka nomaiņu, ļaus autovadītājiem 90 sekunžu laikā nomainīt izlādētus akumulatorus pret pilnībā uzlādētiem. Jaunais serviss ir robotizēts, un autovadītājam nebūs pat jāizkāpj no sava Model S. Tiesa ir neliela nianse, šis pakalpojums būs maksas. Līdz ar to vadītājam būs jāizvēlas starp – par velti vai ātri. Pie bateriju nomaiņas tiks arī ņemts vērā tas, cik vecs ir demontētais un uzstādītais bloks. Ja demontētais būs nolietotāks par no jauna uzstādīto, nāksies piemaksāt. Savukārt atkārtoti izmantojot to pašu nomaiņas staciju, varēs atkal ielikt savu veco akumulatoru bloku un saņemt naudu atpakaļ. Pirmā šāda servisa stacija parādīsies jau līdz gada beigām, un atradīsies maršrutā starp Sanfrancisko un Losandželosu. Tālāk jau līdzīgas servisa stacijas tiks uzstādītas visos populārākajos maršrutos, visā ASV teritorijā.

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=S0-sHtlCZ7M&w=640&h=360]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aleksejs Mjaliks
    16.10.2014 14:26

    Supercharger izmantošana nav bezmaksas. Lētākajam modelim ir jāpiepērk klāt. Jaudīgākiem modeļiem ir iekļauts cenā.

    DF
    16.10.2014 20:02

    Mhm lētajam modelim +2500$, bet tas ir 1x maksājums, domāju, ka atmaksājas tiem, kas dzīvo USA.

    Reklāma